söndag 7 augusti 2011

Hänt var det här

Oj vad det har hänt här i dag! Golvet i vardagsrummet och hallen slängdes ut, och sedan rök heltäckningsmattan som låg under den. Hallonsnåret på baksidan (som ändå knappt gav några hallon) har flyttat till hallonhimlen, och rönnsumaken som glömdes bort i bakluckan men överlevde har planterats.

Dessutom har svärföräldrarna och ena svärbrodern varit här på fika, på väg hem från Österlen. Det blev hallon-mango-smulpaj som blev helsmaskig. Så roligt att se dem, även om det var en väldigt kort stund. Men tänk, när vi bodde i Kairo var det ingen som kunde titta in på lite kaffe, som de kan nu!

Maken rev bort golvet och jag kånkade ut det till en fin liten hög framför garaget.

Här kommer golvbrädorna flygande.

Problemet är att de KLISTRADE FAST heltäckningsmattan, då 1978 när huset byggdes. Så nu sitter ett lager snafs kvar på betonggolvet. Är det någon som har något bra tips om hur man lättast får bort det där äcklet? Det hade säkert kunnat ligga kvar, rent tekniskt sett, men det luktar inte så gott om det, så det måste bort.

Den där rönnsumaken var ju lite pinsam. Jag vill absolut ha en rönnsumak, för jag tycker att de är jättefina, och de står så fint på vintern med sina stora röda blommor. Och när vi var och lämnade Mathilda hos mormor på östkusten, fick vi ett rotskott av en jättefin rönnsumak. Men när vi kom hem glömde vi totalt bort att den stod där i bakluckan! Där stod den stackaren i cirka två veckor innan Maken kom på att den fanns. Och det var ju så dags. Den var stendöd. Så vi ställde bara ut den för att "ta hand om senare". Där stod den. Tills vi i dag upptäckte att den plötsligt har fått nya blad! Så nu är den planterad ordentligt, hoppas den överlever även det.

Vem behöver gå på gym när man har trädgård och renoverar hus?För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.14 kommentarer:

Elisabeth sa...

Växter har verkligen en imponerande att komma tillbaka. Hoppas att rönnsumaken ska trivas även när den är planterad på riktigt!

olgakatt sa...

Rönnsumak är ett veritabelt ogräs och mycket svårt att ta död på så jag är inte förvånad att den "döda" pinnen fick liv, haha. Jag tycker också att de är jättevackra men varnades av en kunnig person att det kan vara svårt att hålla den på mattan. Hoppas du lyckas!

Härligt att ni kommit gång med renoveringen. Det blir spännande att följa hur det framskrider.

Marianne sa...

Elisabeth: Ja det är något makalöst vilken kraft växterna har! Vi har fått några blommor i ett hörn som ingen granne har sett tidigare, de har förmodligen vuxit under en snårskog av häck tidigare, men ändå överlevt. De dofter himmelskt!

Nu får jag pyssla om rönnsumaken lite extra, så kanske den klarar sig.


Olgakatt: Är inte du i Norge och rider? Jo, jag har förstått att man får hålla efter rotskotten, jag vill ju bara ha en, inte fullt överallt som med hallon och krusbär och den där hemska mahonian.

Klas har varit jätteduktig med renovering - eller underarbete rättare sagt - medan jag har jobbat. Men nu ska jag också kunna hjälpa till lite.

Anonym sa...

När vi köpte vårt hus för 19 år sedan, hade vi tjocka mörka heltäckningsmattor i alla rum utom köket :(.De var också limmade direkt på betongen.Vi använde spackelspade och degskrapan gick också bra,eller bra och bra,man tager vad man haver.Fick ialla fall bort gummit efter MYCKET slit.Och en ny degskrapa blev det inhandlat till baket:)/Ulrika

Anna, Fair and True sa...

Man kan säkert skrapa men i vår lägenhet fick de slipa med en maskin för att få bort det/få det jämt.

Bloggblad sa...

Vi gjorde som Ulrika här ovan. Bilade bort med spackelspade och munskydd. Det senare över munnen! ;)

Vilket jäkla jobb, ändå var det bara i tre mindre rum. Och vi var unga och på hugget...

Katarina sa...

Har inte varit inne här på bra länge.. Jag förstår att ni har fullt upp med ert projekt.. roligt! Det är ju så mycket man vill göra på en gång, men ibland möter man ju på patruller, som, er heltäckningsmatta. Usch, att slita i den...

Roligt att finna en massa nya saker i er trädgård eftersom sommaren går.

Lycka till med alla projekt både inomhus som utomhus, det kommer att bli fint!

Kram Katarina

Desiree sa...

Nä ni behöver inte gå på något gym med tanke på allt ni får fixat både i huset och trädgården. Så spännande att följa era projekt. Blir nog himla fint med nya golvet sedan. Jag har tyvärr inga bra tips om hur man får bort klistert på ett bra sätt. Jag tycker ni är superduktiga du och maken som fixar och får så mycket gjort hela tiden.
KRam och hoppas det löser sig med klistret på ett någorlunda smidigt sätt.
Kram!

Cissi sa...

Vi använde spackelspaden och degskrapan också, även slipmaskin på vissa ställen när vi gjorde om trappen som hade samma skit på sig...

Vi och vi, maken :-)

Marianne sa...

Ulrika: Nu har vi fått tips om någon maskin man kan hyra för att få bort gummiäcklet. Men det går med skrapa också har vi märkt. Lite lättare om maskinen funkar, dock!

Tack för tips!


Anna: Vad skönt att någon annan fixade åt er! De här bitarna gör vi själva för att pengarna ska räcka längre. Jag vill ju ha uterum och växthus och ... också. : )

Kramar!


Bloggblad: Och vi är gamla och stela. Så även om vi är på hugget är vi glada om vi slipper hugga för mycket : D

Marianne sa...

Katarina: Ja här är fullt upp med renovering och trädgårdsskötsel. Och så ska man jobba och tjäna pengar ovanpå alltihop! Sånt har man ju egentligen inte tid till : ) Men nu börjar det gå lite framåt i alla fall.

Kramar!


Desirée: Nej det känns i kroppen att vi gör någonting fysiskt varje dag. Så gymet får vänta. Äntligen är det dags att beställa golv, vi har i alla fall bestämt vilket vi ska ha. Ek blir det. Vi har fått tips om en maskin som ska funka att ta bort klistret med, men om den inte funkar trots allt får det bli spackelspade och bakspade.

Kramar!


Cissi: Vi ska testa en maskin vi har fått tips om, och funkar inte det får det bli spackelspade här också. Det värsta är att vi har det här eländet på hela bottenvåningen + trappan + hela övervåningen ...

Anonym sa...

Vi hyrde en maskin när vi på sent 90-tal renoverade ett hus från 70-talet. Den var som en stor spackelspade som vibrerade och vi bara körde med den framåt och liksom hyvlade bort eländet. Väldigt smidigt!

Marianne sa...

Brysselkakan: Ja, det är nog samma sorts maskin vi nu har fått tips om! Klas har beställt en sån till helgen. Hoppas att lite av lukten försvinner då. Men tyvärr sitter mycket lukt i mattan här på andra våningen, så det dröjer innan vi blir helt av med stinket.

Kram!

Petra H sa...

Jag har inga bra tips men det verkar som ni har fått tag på en bra maskin. Håller tummarna att det funkar! Så ni ska renovera vardagsrummet själva? Vilka andra rum ska ni ta hand om själva innan byggfirman kommer och bygger nytt kök och badrum?
Lycka till!