tisdag 2 augusti 2011

Erik Hellsborn (SD) får sitta kvar i Migrationsdomstolen - jag protesterar!

Chefen för Förvaltningsrätten i Göteborg, Margareta Åberg, motiverar på följande sätt att en Sverigedemokrat ska sitta med dömande funktion i Migrationsdomstolen:

"– Det viktiga i uppdraget är att man som nämndeman inte uppträder eller uttalar sig så att allmänheten uppfattar att man har förutfattade meningar som slår igenom i dömandet."

Jag har därför skrivit till Förvaltningsrätten i Göteborg:


Då jag anser att nämndeman Erik Hellsborn (SD), på grund av grundmurat fientliga åsikter om människor från andra länder än Sverige, är direkt olämplig för sitt uppdrag i Migrationsdomstolen, kräver jag att han ersätts av någon som har en neutral inställning till invandrare och därmed är lämpligare som nämndeman i sagda domstol. Erik Hellsborn har både uppträtt och uttalat sig på ett sådant sätt att jag som tillhör allmänheten uppfattar att han har så grovt förutfattade meningar att han är partisk vid dömandet i Migrationsdomstolen.

Emotser svar och åtgärdande.

Med bästa hälsningar
Marianne (efternamn)

Deras mejladress är:
forvaltningsrattenigoteborg@dom.se

Skriv ni också!

Artikeln kan läsas i Aftonbladet och Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, och säkert i fler tidningar.

PS. Det är inte formuleringen som är det viktiga i sådana här fall, det är INNEBÖRDEN.


För övrigt återkommer jag till bloggen i morgon eftermiddag/kväll.

9 kommentarer:

Charlie sa...

Det är omöjligt att hitta en neutral person då alla har förutfattade meningar.
Dock jämnas antagligen åsikterna ut när man tittar på flera nämndemän i grupp.

Om vi tar bort dom som antagligen pga åsikter dömer för hårt måste vi leta upp dom som dömer för snällt tills vi inte har några kvar som kan döma alls.

Lär ju sitta en vänsterpartist eller liknande på andra änden och dela ut medborgarskap till vänster och vänster(hehe), så skapar väl bara jämvikt.

Sofi sa...

Härligt med någon som agerar! Fortsätt så :)

Anonym sa...

Jag blir så trött på sånna som dig. Du verkar inte förstå att det redan sitter 90% som är FÖR invandringen. Denna person är bara en litet steg mot att summan av åsikterna hos nämndemännen blir neutral. Och i Sverige verkar det aldrig komma att ske... tyvärr...

Helena L sa...

Jag blir så trött på sådana som anonym... som inte ens kan stå för vem han/hon är.

Bra initiativ - eloge till dig!

Marianne sa...

Charlie: Om det fortsätter så här har vi snart en ny Hitler, fast han kanske heter Ekerot eller Åkesson den här gången, och vips har några miljoner människor "rensats bort". Är det inte muslimer som hatas, så är det judar eller zigernare eller afrikaner eller rödhåriga eller skåningar eller finnar eller de som har gröna ögon. Vänsterpartister eller högerpartister, strunt samma, bara de inte är rasister.


Sofi: TACK! Ja, vi måste ena världen i stället för att splittra den!


Anonym: Jag håller med Helena L, jag är så trött på sådana som inte ens kan stå för sina åsikter.


Helena L: TACK! Hoppas att många hakar på!

Tommy sa...

BRA! Jag har spridit ditt budskap vidare!
Tommy

Marianne sa...

Tommy: TOPPEN! Hoppas att det blir många som protesterar så att de märker att vi i allmänheten faktiskt reagerar.

johan sa...

Så här skrev jag:

Till den det angår,

jag måste starkt protestera ert val att låta Erik Hellsborn (SD) fortsätta sitt uppdrag för Migrationsdomstolen. Hellsborn har genom sina yttranden klart visat att han inte på ett objektivt och opartiskt sätt kan förväntas arbeta med asylsökande. Faktumet att han inte har tagit tillbaka sitt uttalande om att det är mångkulturens fel att det som hände i Norge hände, torde väl vara en fingervisning på att han inte bör arbeta på sin nuvarande position.

Det är min personliga övertygelse att Migrationsdomstolen inte kan ha något förtroende så länge en person med tydligt opassande - gränsande öppet rasistiska - åsikter sitter som nämndeman.

Med hopp om åtgärdande.
Johan [EFTERNAMN], bibliotekarie

Marianne sa...

Johan: Åh, vad bra formulerat! Önskar att jag hade kunnat kopiera ditt brev, men det viktigaste är att jag har markerat, jag också.

Tyvärr har jag fått svar, de tycker inte att det finns någonting att åtgärda. Kan man JO-anmäla?