fredag 19 augusti 2011

Petra, se så den har växt!

I början av sommaren kom Petra på bloggbesök, och då fick jag och Olgakatt var sitt skott från en spansk ört. Vi är fortfarande lite osäkra på vad det är, men det spanska namnet överensstämmer med Sandelträ, och det doftar ljuvligt runt om den när man bara råkar snudda vid den.

Det skott jag fick och det Olgakatt fick har växt lite olika. Hennes har växt så att den har stammat till sig ordentligt och har fått en lite träig och bredare stam. Mitt skott har växt på höjden och har näst intill lika spenslig stam som när den var ny. Nu vet jag inte med hennes, men min har börjat blomma! Pyttesmå lila blommor i en pytteliten boll längst upp på topparna. På översta bilden syns bara någon enstaka boll om man tittar ordentligt.

Den verkar trivas i köksfönstret.

Men om man plockar fram makroobjektivet kan man få syn på blommorna och se hur de verkligen ser ut.

De pyttesmå blommorna är väldigt fina.

I morgon ska vi åka och beställa golv och tapeter till vardagsrummet, sovrummet och det andra lilla rummet på bottenvåningen som vi ännu inte riktigt har bestämt vad det ska bli för sorts rum. Klädkammare eller bibliotek? Håll tummarna för att vi lyckas enas om vilken vit tapet vi ska ha till vardagsrummet! Golvet har vi redan bestämt vilket det blir, det blir ekplank, enstavigt (tror jag det heter).

Visste ni förresten att man kan få Ikea-katalogen som app på sin iPad? Fast vårt nät är så dåligt så jag vet inte om jag lyckas ladda den. Den har stått och snurrat ett tag nu.

I dag firar jag också att jag inte har rökt på FEM hela veckor.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.13 kommentarer:

Lotta sa...

Grattis till fem rökfria veckor!!

Jag ser ju att det här med makro är min grej. Planten är f.ö underbar! Tänk vad den trivs i köksfönstret. Köksfönster är bra :)

Ha en fin helg!

Kram

anna of sweden sa...

Grattis på femveckorsdagen! Vad duktig du är! Är det en daglig kamp eller hur känns det?

Och lycka till med tapetvalet. Åh, alla dessa val ... Hela tiden.

Desiree sa...

Du milde, den där växten har ju växt otroligt mycket om den bara var ett litet skott då du fick den av Petra. Den trivs väldigt bra hos dig.
Åh vad kul med tapeterna. Det känns som det går snabbt framåt nu. Du får nästan ha ett före och efter reportage på vissa rum. Håller tummarna för att ni hittar en tapet som ni båda fastnar för.
Kram!

Petra H sa...

Vad kul att ditt skott har växt SÅ mycket!! Och att du tycker om doften (eftersom min syster tyckte precis tvärtom!). Vår planta, som vi ju också dragit upp från skott från Os mamma, är buskigare men blommar också just nu!! Undra om någon av dina kunniga läsare vet vad det är för någon växt, om det nu är sandelträd eller vad det kan vara? Vi har en myntaväxt precis bredvid vår och ibland förväxlar jag dem för de är väldigt lika även om de inte doftar likadant.
Tapetval, hm, inte lätt!
Vet du vad lycka är för mig idag? IKEA! ;-) Vi var en kort runda på varuhuset, åt köttbullar till lunch och kollade sedan lite snabbt på barnavdelningen innan magen sa till att det var nog för idag...
Kram!!

Lena (Meltingpot) sa...

Spännade med alla val även om det kan vara lite krävande också. Särskilt om man tycker lite olika och skall bo där tillsammans;)

Jag laddade ner nya IKEA katalogen som app till min iPhone och det funkar förvånansvärt bra. Nån papperkatalog att bläddra i lär det inte bli på ett tag så det är alltid något. Du får svänga förbi det stora varuhuset, eller be maken ta hem en om den nu inte dimper ner i din brevlåda så har du back up om nätet strular. Lycka till med valen. Kram Lena

olgakatt sa...

Min växt blommar också nu. Att min är litet kraftigare i stjälkarna men inte så hög beror nog på att min står ute och din i ett fönster inne.
Tog just hem Ikeakatalogen till min iPhone och iPad. Det gick på mindre än två minuter.

Petra H sa...

Jag håller med OLgakatt, jag tror också att vår "sándalo" är grövre för att den står ute. Den blommar också!

Musikanta sa...

Skottet har ju verkligen tagit sig fint, du har nog gröna fingrar i alla fall.

Håll ut med rökfriheten - det är underbart att slippa cigaretterna efter ett tag. Det värsta är att man blir så intolerant mot andra rökare - tycker att de luktar illa etc. etc. Begriper inte hur man kunde lukta så själv en gång...

Kram från Ingrid som inte rökt på 35 år och inte saknar det heller det minsta!

Marianne sa...

Lotta: Tack! Jag konstaterade att makro verkligen är någonting jag måste träna på. Jag tycker att jag får bättre bilder med mitt stora objektiv än med makroobjektivet, å andra sidan är jag inte säker på att makrot är så bra. Men jag måste träna, som sagt!

Visst är det bra med köksfönster! Odlade paprika i ett tidigare köksfönster, den godaste jag har ätit!

Kram!


Anna: Tack! Jo, det är en daglig kamp, även om det är lite lättare nu än i början. Värst är när jag har varit duktig, som t.ex. klippt en häck eller så. Då tycker jag att jag har förtjänat en rökpaus!

Vita tapeter är de svåraste ...

Kram!


Desirée: Ja här växer det så det knakar! Önskar faktiskt att vissa växter kunde vara lite långsammare, men just den här är ju rolig att den växer fort. Den luktar så gott också!

Skönt att du tycker att det går fort med renoveringen, för det tycker inte jag ... Jag får ta och gå ett varv med kameran i morgon, för här är bara bedrövligt överallt. Tur att vi inte gör någonting på övervåningen, så här är i alla fall någorlunda ordning, även om det verkligen inte är fräscht.

Kram!

Marianne sa...

Petra: Ja visst är den fin! Jag var lite bekymrad innan vi hittade den där spaljén, för den hade ingenstans att ta vägen. Ena kvisten är till och med bruten - men den fortsätter växa ändå! Jag tycker att den luktar jättegott. Haha, om man tycker att den drar iväg för långt får man helt enkelt sätta ut den ett tag, så att den lugnar ner sig : )

KUL att du fick komma ut ett varv till Ikea! Klas har varit där en sväng i dag, men jag var fullt upptagen av buskarna här så jag hängde inte med. Han kollade garderober.

Kram!


Lena: Ja ibland önskar jag att Klas var en sån där som inte hade några åsikter när det kommer till heminredning ... Är säker på att appen funkar jättebra, men vårt nät är lite segt just nu, så det är därför jag inte lyckas få till det. Den bara står och snurrar. Men katalogen kommer endera dagen, och i värsta fall har jag bara tio minuter till varuhuset : )

Kram!


Olgakatt: Kul att allas vår växt blommar nu! Ja, jag får kanske sätta ut min, så att den stammar sig lite bättre.

Så trist att vi har så slött nät! Det borde inte ta mer än två minuter att ladda ner den där appen! Eller, appen har jag fått, men sen ska ju katalogen visas också, och det är där det står och snurrar.


Musikanta: Ja det ska bli skönt den dag det känns som om man slipper ciggen. Så känns det inte än. Och jag tycker att det luktar så GOTT när någon tänder en cigg. Haha, sa jag det, ett par av mina grannar har BÖRJAT röka nu. : ( Men de slutar nog snart igen, för jag tror inte deras barn tillåter dem att röka så länge.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tog ett tag att ladda ner för mig också och då har vi snabb uppkoppling!

Marianne sa...

Anna: Jag har fortfarande inte lyckats : ( Får kanske ta med iPaden till något ställe med trådlöst som är snabbt, och ladda hem den därifrån.

Carola sa...

Vilken vacker ört! Jag älskar örter men jag har aldrig hört talas om den här. Jag ville också lämna ett litet fotspår på din blogg eftersom jag har varit här och läst en del. Mycket trevlig läsning. Ha det gott.