torsdag 11 augusti 2011

Stolt och glad

Jag är lite stolt över mig själv i dag, för jag tycker själv att jag lyckades klippa häcken så att den blev hyfsad. Nå ja, inte hela, jag är långt ifrån klar. Men en dryg tredjedel på ena sidan av huset, inklusive ogräsrensning, är inte illa det heller när man aldrig har gjort det förut.

Så här såg häcken ut innan jag klippte den - eller rättare sagt, så här ser häcken ut där den fortfarande är oklippt:

Spretig häck som ska klippas.

Och så här ser häcken ut där jag har klippt och rensat:

Klippt och rensad häck.

Nu hoppas jag att lungörten (som jag så klart har fått från Olgakatt) ska sprida ut sig. Den har rotat sig bra i alla fall och börjat växa ordentligt, men nu ska den också sprida sig, som sagt. Häcken har satt en hel del rotskott, vilket är bra, för dem kan jag plantera om dit där häcken är lite tunn. Det får bli i vår, tror jag. Bäst jag frågar Olgakatt när hon kommer hem från Norge.

En annan sak jag är stolt över är att jag i dag faktiskt inte har rökt på fyra hela veckor. I oktober får jag köpa en iPhone som belöning, för då har jag sparat ihop till en.

Och så är jag jätteglad, för i morgon kommer min kompis C och hälsar på. Hon har hälsat på oss minst en gång om året varenda år när vi har bott utomlands. Och det är ju en bra tradition, så det är bara roligt om den kan fortsätta här i Småland. Vid halv fem ska jag hämta henne i Strömsnäsbruk dit hon får skjuts.

Ska också tillägga att jag nu ÄNTLIGEN har svarat på alla kommentarer sedan tidigare. Jag hoppas att jag inte har missat någon i alla fall, och OM jag har det är det INTE med flit utan ren otur.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.11 kommentarer:

Melting Pot sa...

Så duktig du är både med häckklippningen, men framförallt med icke rökningen!! Kram från Indien

Tant Matilda sa...

Lugn,lungörten tar sig och som den förökar sig.För många år sedan fick jag en planta och och nu finns den överallt på våra 2200 kvm.Lycka till med trädgårdsarbete och rökstopp.

Marianne sa...

Lena: Tack! Den här gången känns det helt annorlunda att sluta röka, så den här gången tror jag att jag lyckas!

Kramar!


Matilda: Tack, jo den här gången ska jag lyckas sluta röka. Det känns som om det funkar den här gången.

Bra att lungörten sprider sig så bra, för den är så fin. Men jag ska nog hålla efter den så att den håller sig framför häcken. Försöka i alla fall : )

Victoria sa...

Ert hus med vidhängande trädgård kommer att bli den finaste och mest välskötta i hela trakten!! Du är så himla duktig!
Kram, kram//Vic

Anne-Marie sa...

Det är en konst att klippa häckar. Ni kommer att få det fint. :) Grattis till att du klarat av att sluta röka. Kramar!

Lotta sa...

Oj, så BRAAAA att du inte rökt på så länge. Det är ju ett helsike att sluta och det känns ju som om man förlorar sin bästa vän...Men tro mig, ju längre man håller upp, ju svårare är det att börja. Man har ju vari så duktig så länge och det känns helt fel att sumpa detta :-) Jag drog mitt sista bloss för drygt 17 år sedan men jag kan fortfarande bli sugen. Men jag vet att om jag tar ett endaste bloss så är jag fast igen så för mig gäller allt eller inget.
Fortsatt lycka till! Och nu har du ju passerat det värsta :-)
Kram!

Petra H sa...

Jaaa, du är så duktig och envis med trädgården! Grannarna måste vara väldigt nöjda, de också ;-) Härligt med vänbesök, kanske ni kan tom träffas lite oftare än en gång om året nu när du bor lite närmare!?
KRAM och trevlig helg! Glöm inte att vila lite också!!

Musikanta sa...

Önskar att jag hade lite av din energi när det gällde trädgården! Det ser fint ut med häcken och rabatten - du har verkligen jobbat. Olgakatt kan vara stolt över dig...

När man lägger av med rökning, är det ofta den sociala biten som är svårast. Fast nu är det ju förbjudet att röka inomhus på jobbet, så det är väl lättare än förr. Det var ju alltid dom trevligaste människorna som satt i rökrummet.
Ett litet råd: Undvik all alkohol i början - jag blev alltid extra röksugen efter ett par glas vin...

Kramar från Ingrid, som inte rökt på trettiofem år nu (sen jag träffade MM.)

Anonym sa...

Oj!

Måste bara kommentera häcken(sic). Du har varit för snäll! Mera klipp runtom och på toppen krävs om den skall bli fin!
Man får vara lite brutal ibland..forma den som lite bredare nertill än upptill. ;)

Grattis till rökstoppet!

Hälsar KalleB

Marianne sa...

Vic: Tack, man kan ju alltid hoppas att det blir ett av de mer välskötta husen. Det behövs efter att ha varit ett av dem minst skötta husen under 28 års tid : )

Kramar!


Anne-Marie: Tack! Det är så roligt i trädgården, för man ser resultat direkt. Nå, när man börjar så frön tar det väl ett tag innan man ser resultatet, förstås, men när man rensar syns det direkt!

Kramar!


Lotta: Oj, 17 år! DET är duktigt! Jag har bara klarat en dryg månad än, men om 16 år och 11 månader är jag ikapp : D Jag kommer inte heller att kunna ta ett enda bloss, men jag får börja röka igen om jag vill när jag fyller 90. : D

Kramar!

Marianne sa...

Petra: Haha, ja grannarna är jätteglada för att vi bryr oss om både huset och trädgården. Det är ju lite trist att ha en stor rishög bredvid sig.

Det blir absolut mer än en gång om året vi ses nu, och det är så skönt att kunna träffa vänner och familj lite oftare än vi kunde tidigare.

Lovar att slöa lite också : D

Kramar!!!


Musikanta: Jag längtar ut i trädgården när jag inte har tid att vara där och rota! Hoppas att det håller i sig.

Ja det är absolut lättare att sluta röka nu när man inte får röka någonstans och när knappt någon annan röker. Om man går ut och äter, t.ex., är det ju ändå ingen annan som röker och sitter och frestar, så det är bra. Jag har inga större problem med vin, värst är nog när jag har gjort någonting som klippa häcken, då tycker jag att jag förtjänar en cigg, men det får jag ju inte!

Trettiofem år, suck, själv är jag på väg mot trettiofem dagar.

Kramar!


KalleB: Tack! Okej, jag kanske ska ge mig på häcken igen då. Men först måste jag nog hyfsa den på andra sidan, för grannen där gick på den med en elektrisk sax/såg, och det blev inte så jättebra. Där behövs definitivt mer!