onsdag 3 augusti 2011

Jag har återvänt från de icke bloggandes skara

Jag får massor av tomater från en enda planta. I dag räknade jag till 25 stycken.

Fast jag var lite tidsoptimist, så jag är inte tillbaka bland bloggarna helt och fullt riktigt än, jag måste avsluta en liten sak först. Men jag kan i alla fall skriva lite nu, även om jag inte hinner läsa så mycket. I morgon bör jag vara klar med den saken, så då hinner jag blogga mer.

Och när jag är klar med projektet hoppas jag att vädret håller i sig, för då vill jag ut i trädgården och röja. Nu är det dags att klippa ner träd och buskar, och hög tid att rensa ogräs från stenplattorna. Som alla trogna läsare vet, hittar vi ju en massa olika saker här i trädgården lite titt som tätt. Det senaste var en hortensiabuske som knappt syntes under en giftfläder. Flädern är nu puts väck, så nästa år får vi nog en fin hortensia. Fast den ska också klippas ner när den har slutat blomma.

Inomhus har det börjat hända lite också, men det går inte så fort. Taket i vardagsrummet är i alla fall målat, och när tapettjejen i byggbutiken är tillbaka på måndag ska vi beställa tapeter. Bilder kommer och bättre rapporter kommer.

I morgon ska jag också berätta om mina bloggträffar, för då kanske jag har foton från alla. Glömde ta i dag, vi pratade väl för mycket.

Nå, go vänner, vi ses mer i morgon!För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.


8 kommentarer:

Suzesan sa...

Haha du är för go' Marianne. Skrattade högt åt sista raden. BRAaaaa jobbat.." Go for it girl".

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Hej Suz! Jag saknar bloggen och er alla något förfärligt, men jag har lite kvar som är bråttom först.

Kramar!

Suzesan sa...

JAG har saknat dig med:)

Bra gör färdigt först och BÖRJA sen blogga.

Stor kram
/Susanne

olgakatt sa...

Håller med om det sista. Du kan ju då tänka dig hur man reagerar när en arbetskamrat plötsligt kommer ut ur garderoben som sverigedemokrat - på landstingskandidatlistan, dessutom. Nog för att det ha hoppat grodor ur munnen på honom tidigare men att det var SÅ illa hade ingen fattat.
Ha det så kul i trädgården! Vi får ha litet "grupparbete" igen senare i månaden!

Anonym sa...

Så kul att du är tillbaka igen:).Ska bli intressant att se hur det går med renoveringen av huset och alla nya växter som "ploppar" upp i er trädgård./Ulrika

Marianne sa...

Och jag som trodde du åkt till Kairo på semester, hi,hi.
Men visst kan man ta lite semester från bloggen, det finns ju faktiskt vikdigare saker, som jobb och så. Även om det inte är lika kul.
På tal om jobb, vet du. Jag ska börja jobba igen efter två år. Om två veckor är jag tillbaka på mitt gamla jobb. De behövde lite förstärkning med ett projektjobb som varar över hösten och vintern. Perfekt tycker jag. Så då är man tillbaka på ruta noll igen.
Jag kan hälsa från farmors blomma att den enda som fanns kvar efter vintern har givit massor med nya frön. Dom har jag sparat, så det kommer en liten ny påse med posten till nästa vår.
Ha de bra, blogga på när du kan. Vi vet ju att du finns där bland buskarna nånstans.
Kram

Marianne sa...

Suzesan: Nu är jag färdig! Eller, färdig och färdig, men nu behöver jag inte jobba ända tills jag går och lägger mig.

Kramar!


Olgakatt: Ja fy så trist det är när man upptäcker att folk är rasister! Jag förstår bara inte varför de är det.

Ja nu njuter jag i trädgården. Ska ge mig upp i trädet i morgon, sedan är det buskar och häckar som ska få smaka på saxen : D

Ha det skönt i Norge, så ses vi sedan!
Kramar!

Marianne sa...

Ulrika: TACK! Jag får ta lite foton i morgon och visa hur det går. Inte är det vackert här inne just nu. Trösten är att det ska bli det!


Marianne: Haha, ja fast jag har faktiskt drömt om Kairo de senaste nätterna. Sådana där knäppdrömmar som hur vi ska ha rabatterna och buskarna i källaren ...

Vad roligt att du ska jobba ett tag igen! Dubbelt så roligt när man är efterfrågad och faktiskt inte måste längre. Då får du ha semester nu i två veckor, passa på, för sedan får du väl inte mycket semester förrän nästa sommar : D

Vilken tur att du i alla fall har en av farmors blommor kvar! Hoppas att de fröna är livskraftiga. Undrar om man kan göra någonting med frön så att de fungerar igen. Ska bli spännande att se hur det går nästa år!

Kramar!