söndag 21 augusti 2011

Olgakatt, se så den har växt!

Fina pelargonen som jag har på balkongen. Om någon tycker att det är en ful svart vägg i bakgrunden så ska ni veta att jag håller med. Den ska målas en vacker dag.

Måste ju också visa hur min fina pelargon har växt, som jag fick som skott av Olgakatt. Den är helt fantastisk, den liksom svämmar över sina bräddar, eller hur man ska beskriva den. Jag tror inte jag har sett många så här stora pelargoner, mer än i tropiska klimat, men jag har lyckats få den att trivas så att den inte vet hur mycket den ska hinna växa innan hösten kommer.

I går åkte vi ner till Osby för att beställa golv. Vi hade helt bestämt oss för ett golv som vi har tittat på ett antal gånger under våren. Så det var en väldigt enkel affär, bara att åka ner och säga att det golvet vill vi ha. Tjå ru! SJÄLVKLART hade de slutat sälja just det golvet! Suck. På tisdag ska vi få ett golvprov uppskickat till oss, och jag är ganska säker på att vi tar det. Vi lyckades i alla fall beställa tapeter till sovrummet, de blir ungefär lindblomsgröna. Den släta vita tapeten till vardagsrummet? Hahahahahahahahahaha! Nä, vi har inte bestämt oss. Vi ska få ett tapetprov på tisdag tillsammans med golvprovet. Vi kan ju alltid hoppas att vi båda två gillar den vita tapeten ...

Eftermiddagen i dag har jag ägnat åt att klippa ner paradisbuskarna på framsidan, och så har jag börjat på äckliga taggbusken. Om vi alls ska ha den kvar får den inte vara högre än att jag når att sköta den. Men helst vill jag nog byta ut den till någonting vackert utan taggar och gärna med någon frukt eller liknande så att man har nytta av den.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.


16 kommentarer:

Pettas sa...

Det är nog någonting magiskt med Olgakatt just nu. Även jag länkade till henne just när du gjorde det.
Jättefin pelargon och lycka till med tapet och golv!

Karinkram!

Marianne sa...

Karin: Ja det är nog hennes dag i dag!

Visst är den fin pelargonen! Det är en gammal som kommer från hennes mormor, tror jag det var.

Kramar!

olgakatt sa...

Roligt att pelargonen och du trivs så bra ihop, Marianne! Ditt exemplar är mycket finare än mina egna i år.
Nej, den vita pelargonen är inte från min mormor, men jag har haft sorten i minst 25 år och det är en gammal sort. Jag har en annan, en rosa, som är minst 100 år från min svägerskas mormors tid, däremot. Antagligen har jag berättat om den för dig.

Taina sa...

Hur du håller på Marianne! Värsta trädgårdsmästaren och rustexperten! Beundransvärt.

Här ser vi sällan tapeter. De målar och målar och målar väggarna istället. När jag frågar om varför de inte tapetserar så säger de att sånt gjorde man förr tillbaka. Jaha? Så amrisarna är modernare då rå? De som fortfarande använder checkar!!!!

KRAM KRAM

Anne-Marie sa...

Vilken fantastiskt fin pelargon! Du är snart trädgårdsexpert. :) Även om det är mycket arbete med en trädgård är det samtidigt väldigt roligt att kunna pyssla och få det som man vill. Kram!

Annika sa...

Ja, den där Olgakatt ja..NOG är det ngt med hennes gröna fingar som finns över hela norden. Kom precis från Karins blogg på Åland, Pettas, och såg en Olgakatt blommor där också.
Olgakatt, du får komma hit till mig och slå med ditt trollspö också!
Härligt med din trädgård. Min har tagit en del stryk i sommar, men det kunde varit värre.
Stora kramar!!

Desiree sa...

Det märks att du älskar din trädgård och dina blommor. Jag tror bestämt att du har gröna fingrar Marianne. Alla växter trivs på bästa sätt hos dig. Jag gillar Pelargoner för att de doftar färsk jord då man gnider fingrarna på bladen.
Kul att ni lyckas bestämma tapeter till sovrummet och hoppas att ni lyckas ena er om tapet till vardagsrummet också då ni får golvproverna.
Kram!

Bloggblad sa...

Jag tycker att det var effektfullt med den svarta väggen bakom just här - men jag kan förstå om det inte är så kul i verkligheten.

Marianne sa...

Olgakatt: Det var så det var! Gammal sort. Men det gillar jag, tycker ofta bättre om de lite äldre sorterna som inte ser så perfekta ut, utan som är mer naturliga. Jag måste få se den där som är 100 år!


Taina: Ja men det är ju så roligt att hålla på! Skillnad på att sitta och mala vid en dator och flytta kommatecken fram och tillbaka : )

Hahaha, ja visst är det spetsteknologi att måla väggar! Målade väggar och checkhäften är vägen FRAMÅT : D

KRAM!


Anne-Marie: Ja det hade varit kul att bli trädgårdsexpert. Hm, kanske ska söka jobb på någon handelsträdgård. Det ÄR verkligen härligt att pyssla i trädgården, även om det är slitsamt ibland. Men man får verkligen resultat.

Kram!

Marianne sa...

Annika: Ja du ska se hennes trädgård, den är så himla fin att man blir alldeles sjuk! Trixet är nog att man ska vara där och pyssla lite mest varje dag. Tror jag. Men det hinner man ju inte riktigt.

Din trädgård får kanske stryk varje sommar när ni åker iväg? Men det gör väl inte så mycket, för ni ser det ändå inte. Det blir lite att rensa i då förstås, och det är ju inte lika kul som att gå och lukta på blommorna. Men hellre Österbotten än en fin trädgård, väl?

KRAMAR!


Desirée: Inte riktigt alla blommor trivs. Pionen vill inte alls, den får jag nog dra upp. Men den ska kanske stå lite mer vindskyddat.

Ja visst luktar pelargoner gott! De luktar rent och fräscht, på något sätt.

Ja dessa tapeter! Just nu diskuterar vi vilken mönstrad tapet vi ska ha i hallen. Jag röstar för en tapet med reseetiketter, såna man hade på resväskorna förr i tiden. Vi får se.

Kramar!


Bloggblad: Haha, ja inte hade det haft samma effekt med en vit vägg. Men gissa om det ska bli skönt den dagen vi har kommit så långt att vi renoverar och målar balkongen ...

Elisabeth sa...

Vilken vacker pelargon! Pelargoner är lite av mina favoriter; jag drömmer om en balkong där jag skulle ha massvis med pelargoner på sommaren.

Marianne sa...

Elisabeth: Ja visst är den fin! I mitten har den små, små röda ståndare (eller pistiller), vilket gör att de känns väldigt speciella. Hoppas att du får din pelargonbalkong!

Melting Pot sa...

Jag för min del tycker att det är snyggt med det svarta......Har svart hus själv, fast smaken är ju olika ;) Lycka till med allt.
Fina växter har du!! Kram

Marianne sa...

Lena: Haha, jo men ett svart hus eller svart målning kan vara snyggt, men det här är rätt skabbig målning och avskavt och så. Så det är inte snyggt just nu : ) Och här var så mycket mörkt med bruna heltäckningsmattor etc, så vi är ljustörstiga!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Låter som oss med tapeter och golv :)

Marianne sa...

Anna: Visst är det svårt! Jag har i alla fall hittat en jag vill ha i hallen. Nu gäller det bara att övertala Klas : D