torsdag 25 augusti 2011

Lite diverse

Den här pelargonen fotograferade jag med mitt makroobjektiv. Det är minsann inte lätt, den här bilden är bara halvbra men kunde ha blivit helbra. Jag måste nog träna på att använda makrot.

När man tar ledigt under eftermiddagen får man jobba på kvällen i stället. Maken tog också ledigt och hyrde en släpkärra så att vi kunde samla ihop alla kvistar och grenar och löv och köra det till tippen. Vi hade en del gamla garderober och ytterligare en heltäckningsmatta att göra oss av med också, så det var skönt att få det gjort. Tippen stänger nämligen klockan 16 på vardagar, och på lördagar bommar de igen redan klockan 12. Söndagar? Helstängt. Så när ska vanligt folk hinna med att åka till tippen?

När vi kom hem igen låg jag på knä på gräsmattan och försökte rensa bort så många pyttiga taggkvistar som möjligt så att barn och katter inte ska få dem i fossingarna. Dessvärre är det säkert rätt mycket kvar, om än mindre än tidigare.

---

I dag var det en meteorolog på tv som sa att i dag var sista sommardagen. Hur sköter han sitt jobb egentligen? Sommaren ska väl vara hela augusti ut?

---

I morgon kommer sonen och han har med sig båda barnen. Jättekul tycker både jag och min söta granne Moa, Mathildas bästa kompis. Så de ska göra Älmhult osäkert under Älmhultsdagarna. Sonen ska sätta upp en värmeväxlare/luftvärmepump eller vad det heter.

---

Jag måste ju skryta lite om sonen också. Han är uttagen till landslaget i 3D bågskytte, så på tisdag åker han till Österrike för att vara med i VM som går i Donnersbach på onsdag. Sedan bär det av till Ungern för att vara med i EM som är den 12 september. Ni får hjälpa mig att hålla tummarna för honom!

---

Nu är det dags att rasa i säng, jag återkommer i morgon och svarar på era fina kommentarer.Men hur mycket klockan än är, anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.13 kommentarer:

anneli sa...

Fina bilder du har!

olgakatt sa...

Om det här var halvbra så svimmar jag nog när det kommer en helbra...

Pettas sa...

Ja, det kan man ju undra när vanligt folk skall ha möjlighet att besöka tippen? Vi har det väldigt bra i vår lilla kommun, onsdag mellan 15 och 19 och under maj-oktober också söndagsöppet mellan 11 och 13.
Väntar på den helbra bilden och får säkert dåndimpen jag också liksom Olgakatt:)
Håller tummarna för din son nästa vecka.

Karin som har pilbåge, hon också:)

Petra H sa...

Tycker som Olgakatt, halvbra är ju jättebra!!
Härligt med familjebesök, och så roligt att grannflickan också ser framemot besöket. Luftvärmepump är bra, det har mina föräldrar både i stan och i sommarstugan! O försöker övertala sina föräldrar att skaffa något liknande (eftersom de ju inte har någon centralvärme utan bara en kamin och några mobila elelement) men det är visst inte så vanligt i Spanien.
Håller tummarna för sonen, så spännande!
Kram och trvlig helg!

Annika sa...

Fin bild, Marianne!!
Macro är så spännande. Jag skullevilja ha ett äkta macroobjektiv, men det har jag inte...
HAHA, redan då jag var i Småland i början av aug braskade ngn kvällstidning ut "SÅ blir vädret sommarens tretton sista dagar".
Så typiskt.
GRATTIS till sonen!! COOLT och strongt. KLART du är stolt!!
Kram!!

Desiree sa...

Jag tycker du lyckades väldigt bra med marcrobilden. Den blev ju jättefin. Åh vad coolt att din son är med i landslaget för bågskytte. Klart du måste få vara extra stolt över detta. Så duktigt. Hoppas det går riktigt bra för honom i Österrike. Kul att Moa och Matilda får träffas igen för de blev ju väldigt bra kompisar. Ha en fin helg.

Lotta sa...

Hihi! Nu har även jag skrutit lite om din son för några av mina vänner :-) WOW, säger jag bara!
Ja, trist det där med taggbuskar för tassar och fötter. Bort med dem bara!
Kram!

Elisabeth sa...

Självklart är det sommar augusti ut! :D Allvarligt talat blev jag faktiskt rätt trött på att det redan i början på augusti började pratas om "i somras". Vem pratar om "i vintras" i början på februari? Inte ens jag, som skulle önska mig vår då. ;)

Vilken vacker bild på pelargonen!

Suzesan sa...

Fin bild. Mycket. Håller tummarna för din son. Heja heja.


Meterologerna numera de är ba' föööör roliga. DE ändrar sig varannnan minut. Iallafall de jag sett. HallandsRadios meterolog är duktig. DEt stämmer oftast.

Nej nej sommaren ÄR JU INTE SLUT. Igår kunde vi gå barfota och i tunna tunna kläder. Som högsommar.

Hehe straffet för den sköna väremn är på gång nu. Åska. Men vi har mirakulöst klarat oss bra. DET ÄR JAG GLAD för.Det bra mullrar och tar andra vägar. Än så länge. Hoppas ni slipper't.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Läste i sydsvenskan att sommaren är slut längst i norr men att den varar till 8 oktober i Skåne. Bra! Då räcker den i alla fall till den 7 i Älmhult;)

Lotta sa...

Du är ju makroproffs! Finfint Marianne! Jag drömmer vidare om en riktig kamera. Det har sina begräsningar att bara använda en iPhone.

Såklart du är stolt över din son. Stort grattis! Vilken prestation och så spännnande. Önskar honom all lycka till!!

Kram och trevlig helg

Bodypalace sa...

Hej kommentera gärna minst 3 inlägg i min blogg för att peppa tjejerna och killarna som är med.

Kommenterar du så kikar jag gärna in i din blogg igen och läser igenom mer noggrant ;) och kanske gillar jag din blogg så mycket att jag lägger till den i "bra bloggar" i min blogg så mina 500-1000 beöskare kan hitta till dig också.

Mvh Bodypalace – en blogg där alla är vackra & unika
(ursäkta reklamen men jag ser den som positiv, vill att så många som möjligt ska hitta till bloggen för se budskapet jag vill sprida och motverka kroppsidealen som media spyr ur sig)

Kim M. Kimselius sa...

Ja, det var dåliga öppentider ni har på tippen. Här där jag bor är det kvällsöppet tre kvällar i veckan. Jättebra! De öppnar 17.00-19.00 Bra tider!
Jättefin bild på blomman!
Kram Kim