lördag 6 augusti 2011

Trädgårdsaction

Vilken tur att SMHI har fel så ofta! Det har inte regnat ett enda dugg i dag, tvärtom, solen har strålat allt den har kunnat. Så efter att ha åkt till tippen för att kasta alla grenar från körsbärsträdet, gav jag mig på paradisbuskarna och började beskära dem. För säkerhets skull började jag med dem på baksidan, det är ju trots allt första gången jag beskär buskar.

Det numera lilla körsbärsträdet. Förut gick grenarna långt upp på taket, en del låg till och med på taket. Det är så skönt, för nu får vi sol på framsidan lite längre om dagarna, när trädet inte skuggar. Måste få hit någon som tar granen också.

Paradisbuskarna på baksidan är beskurna. Jag har försökt göra som på bilden i trädgårdsboken. Och jag tycker att jag har lyckats rätt bra med att vara brutal, för det ska man ju vara sägs det.

Krusbärsbuskarna åkte med av bara farten. Och det behövdes, för under ytan var det ett enda stort virrvarr av döda grenar.

Den här hortensian hittade jag under en giftfläder. Giftflädern ligger numera på tippen, och hortensian ska jag klippa ner sedan när den har slutat blomma. Fantastiskt att den har kunnat blomma trots att den var näst intill helt dold av trädet. Inte konstigt att den är lite hängig.

Förresten har jag slutat röka. Jag har inte rökt på drygt tre veckor nu. Fast jag vet inte det där med att man skulle få så himla mycket bättre hy. För min del räknas inte ungdomsfinnar i hela fejan till bättre hy. Ja, ja, jag kan ju låtsas att jag är ung.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.10 kommentarer:

Suzesan sa...

Sååå fint det blivit.

Eller hur det har varit ljuvligt idag. Här med. Kvällen tillbringade jag vid havet längst ut i hamnen. Fantastiskt.

Men nu är nåt skitochjävelskap på gång. Kollade nyss på smhi:s sida. För jag är åskrädd.
Vill veta vilken väg det tar innan jag går och lägger mig.

Så duktigt inte rökt på tre veckor. Grattis. Känns det bra eller är det svårt???

Kram
/Susanne

ExPIAtriate wife sa...

Vad fint du har fatt! Korsbarstradet ar ju hur fint som helst!
Grattis till att slutat roka ocksa!! Hoppas den svaraste tiden passerat och det gar lattare!
Jag hopppas det blir lite sol over nar jag kommer hem till Sverigeo m tva veckor, fast jag har inget emot regn och aska heller!

Kram!
Pia

Pettas sa...

Du börjar verkligen få ordning på din trädgård! Härligt mycket arbete hela tiden:D.
Ungdomsfinnarna kommer i och med att en utrensning av gifter försvinner ur din kropp då du har slutat röka. Upp till ett halvt år kan det räcka innan du blir som en nyponros igen.
Du kanske får en hes beslöjadm sexig röst också och några kilon extra:D.

Karinkram!

Bloggblad sa...

Det är säkert bara giftet som ska ur kroppen... Jag har sett hur hyn har förbättrats på många som slutat, så håll ut!

Tänk om det fanns nån här som brann likadant för att få en fin trädgård... men det är bara båten som gäller.

Petra H sa...

Wow, vilken trädgårdsmästarinna du har blivit! Imponerad! Och ännu mer imponerad över att du har lyckats sluta röka! Håller tummarna att finnarna försvinner snabbt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fint det blivit! Och så fint ljus i bilderna. Och vad duktig du är som slutat röka! Grattis!

Annaa M sa...

Kan bli lite farligt när man kommer igång med beskärning, för det är ju så roligt. "Det hyller!" sa min far när han skar och klippte. Har aldrig hört någon annan använda ordet. Giftfläder är ett elände, det har jag också insett. Först tyckte jag det var så kul att ha något att sätta fågelmaten i, och påskfjädrarna. Sen kom bladlössen som spred sig till de planterade växterna. Giftfläder är tydligen värsting på bladlöss.

Den fina hyn kommer nog med tiden, som många andra sagt. Hade en kompis som fick böldliknande finnar första rökfria månaden. Men den mörkare rösten kommer väl snarare när man röker, inte när man slutat?

Marianne sa...

Suzesan: Vad härligt med havet, det saknar jag ibland. Men vi har i alla fall en sjö alldeles här bredvid, även om vi inte ser den hemifrån.

Ja jisses vad det regnade och åskade i natt! Hoppas att det inte åskade hos dig i alla fall eftersom du är rädd. Det är bättre att det åskar här, jag är inte så rädd. 40 mm regn kom under natten och förmiddagen. Men sedan har det varit strålande väder igen.

Det känns bra att inte röka, men ibland är det svårt. Tycker liksom att jag ska få en cigg när jag har gjort någonting extra, men det får jag inte. När finnarna försvinner blir det kanske lättare?

Kramar!


Pia: Tack! Jo, det allra svåraste har väl passerat, men man ska inte lura sig och tro att det är över ändå. Ibland är det värre än annars, men i alla fall lättare här i Sverige än i Egypten där "alla" röker.

Haha, nä jag vet hur det är, det är rätt häftigt att det regnar när man kommer hem från sanden. Men som det har varit nu, med regn på natten och morgonen och sol resten av dagen, då är det underbart. Hoppas att det blir så när du är hemma! Är det till Kinna du ska?

Kramar!


Karin: O nej, det är långt kvar tills det är ordning i den här trädgården! I år är det enbart rensning, uppbyggnaden får komma nästa eller näst-nästa år.

Ja det är väl att giftet ska ur kroppen, men varför har man inte lika mycket finnar under tiden man röder, då? Visst är det konstigt? De där kilona kunde jag gärna ta, men de lyser så klart med sin frånvaro!

Kramar!

Marianne sa...

Bloggblad: Och mitt bland alla finnar fick jag nu ett jättemyggbett mitt i pannan ... Jag känner mig inte direkt som någon skönhetsdrottning : D

Men det är jätteroligt att hålla på i trädgården. Man behöver inte gå några mindfulness-kurser och hålla på, eller gå på gym, det räcker med trädgård. Man får verkligen tid för sina egna tankar, samtidigt som man har alla vackra blommor runt sig. Jag tycker att det är helt underbart. Men båt är också skönt, det är svårt att få tid med både ock.


Petra: Jag är lite imponerad själv, att jag har lyckats sluta. Jag är uppväxt med rök och har rökt sen jag var 13-14. Så det är faktiskt dags att sluta nu, annars sitter jag väl här med en syrgastub snart, och hur lätt är det då att åka på bloggträffar?

Kramar!

Marianne sa...

Anna: Kvällssolen är bra att fotografera i, liksom morgonsolen. Men morgonsolen är så himla tidigt ...

Tack! Jag känner mig faktiskt väldigt duktig just nu. Hoppas det håller!

Kramar!


Annaa M: Haha, ja det är faktiskt svårt att sluta när man kommer igång med sekatören! "Hyller" har jag hört, det är väl väldigt skånskt, men jag kan inte riktigt säga vad det betyder. Olgakatt kanske vet!

Jag har ytterligare en giftfläder kvar, och den ska också bort! Ja fy vad löss de har! Det är så det blir äckligt. Mycket bättre med träd som man har lite nytta av.

Tack och lov har jag inga bölder (ta i trä), men det räcker så bra med dessa ungdomsfinnar. Fy, snart får man väl börja med Clerasil igen. Ja rösten har jag inte märkt något på, men visst är det väl rökare som får mörkare röst? Rökare och whiskey-drickare : D