fredag 5 augusti 2011

Man får passa på när det inte regnar

I den här stugan föddes Carl von Linné, den ligger i Råshult strax utanför Älmhult.

Nu har det där fantastiska sommarvädret tydligen tagit slut för den här gången. Det är väl typiskt. Nästan hela tiden när jag har jobbat hela dagarna ända tills jag har gått och lagt mig, har det varit solsken och fint. Nu, när jag kan vara ledig lite grann, vad händer? Jo då kommer molnen och regnet.

Vi lyckades i alla fall beskära det japanska körsbärsträdet i dag medan det var lite uppehåll. Så nästa år behövs ingen flyguppvisning för att jag ska få syn på blommorna (i år var det bara tack vare en sådan som jag spanade uppåt skyn och fick se de fantastiska blommorna), för nu är det ett ganska litet träd. En orsak till att det kändes lite bråttom att beskära trädet var att det redan hade börjat fälla gula löv, så det såg ut som höst på vår gräsmatta. Det vill man ju inte ha redan i början av augusti. Nu när det är färre löv på trädet blir det också färre löv att kratta.

I morgon funderar jag på att ge mig i kast med häckarna och sedan är det ett gäng buskar som behöver beskäras.

Men aj vilken träningsvärk och vad mycket rivsår man får av att jobba i trädgården!För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jaså, föddes han där... jag vet bara att de slår mynt av hans hem utanför Uppsala, där var jag som barn. Men det gäller väl att suga ur det gôttaste.

Synd för turistnäringen i landet att jag inte är rikskändis, för jag har bott på mängder av ställen...

Bloggblad sa...

Förresten väntar jag på regnet som skulle dra in här från sydväst och sen försvinna och ge fint båtväder i morgon!

Desiree sa...

Det är underbart med bloggar och bloggvänner för man får alltid lära sig nya saker. visst inte att Linné var född här. Men nu vet jag. Hoppas att regnet går över och lite av det fina sommarväderet kommer tillbak. Än får sommaren inte vara slut. Har två veckor semester kvar att njuta av själv. Kul med bloggträff och att du fick träffa Saltis. Jag hoppas också att få träffa henne och lilla E då hon är uppe i stockholm nu och vi är tillbaka från Frankrike nästa vecka.
Kram"

olgakatt sa...

Jag var i Råshult för ett antal år sedan och även i Uppsala. Jag ringaktar verkligen inte Linnés vetenskapliga gärning men har blivit rätt trött på honom emellanåt. 2007 när man firade 200 års- minnet av hans fördelse stod det mig upp i halsen till sist. Att jag läst en del brev av hans hand där han visar otäcka megalomana sidor gör ju också att man blir litet trött.

Marianne sa...

Bloggblad: Jo, det var här han föddes och växte upp. Eller, han bodde inte i den här lilla stugan vidare länge, men de flyttade bara till Stensbrohult som ligger lika nära som det här. Det är väldigt fint där, självklart med en fin trädgård.

Du får se till att skriva fler böcker, så blir du rikskändis! Grannflickan Moa läste din bok nyligen, hon fick låna den av mig, och hon tyckte den var jättebra.

Hoppas ni fick bra båtväder i dag! Och i morgon också, förresten!


Desirée: Ja, vad roligt att du också får träffa Salits och lilla E! Och vad mysigt med en vecka i Frankrike, hoppas ni får riktigt fint där.

Du får komma ner här och vandra i Linnés fotspår, eller åka, det finns en liten rutt man kan ta. Och träffa mig : )

Kramar!


Olgakatt: Jag var ju inte hemma när Linné fyllde år, så jag slapp hysterin. Men det är verkligen fint på de här olika ställena, väl värda besök. Fast jag kanske ska avhålla mig från att läsa hans brev : D

Petra H sa...

Här är en annan som inte visste att Carl Von Linné var smålänning! Inte för att jag vet mycket om hans liv alls...
Jag gillar dina slutord på alla inläggen!!

Marianne sa...

Petra: Det visste inte jag heller förrän jag flyttade hit! Men det är hemskt vackert, både där och på andra ställen där han har bott, så det är väl värt ett besök. På Råshult har de en fin liten shop och goda kakor också.

Kram!