torsdag 18 augusti 2011

Spridda tankar

Gul som solen.

  • Nu är jag inte gräsänka längre, Maken kom hem från Riga i dag och jag hämtade honom från tåget. Vilken skillnad, nu kan jag hämta honom alldeles själv och det tar bara tio minuter i stället för en och en halv timme till en stökig flygplats.
  • Jag tycker fortfarande att det är lite häftigt att stå och titta på regn. Det är fascinerande att se hur mycket vatten som vräker ner från himlen. Inte stod jag och tittade på regnet innan vi bodde i Egypten, inte. Men nu är jag som trollbunden och kollar regnmätaren varje morgon och kväll när det regnar. I går kväll kom tio millimeter på bara några timmar.
  • Vi har en liten tomatplanta vid en södervägg - något växthus har vi inte hunnit bygga än - och den trivs så bra att vi kommer att kunna skörda 29 tomater. En är redan riktigt stor. Frågan är bara om jag ska låta den stora hänga eller om jag ska ta in den och försöka få den röd i fönsterbrädan? Lite ont om sol just nu ...
  • Det är så härligt här på vår gata, när folk kommer hem från jobbet kommer alla ut och så står vi här hela gänget och småpratar en stund medan barnen leker. Nå, halva gänget, för alla kommer ju inte. Det blir som lite drinkmingel före middagen, fast utan drink.
  • I natt sov Tjorvan PÅ mig. Hon skulle ligga nästan om halsen på mig. Och om jag vände mig på sidan lade hon sig på min arm och hand. Normalt brukar hon ligga på ett av mina ben eller fötter, och det går bra för det har jag vant mig vid. Vi får se, jag kanske får vänja mig vid att ha en katt runt halsen framöver. Och det får mig att tänka på psykläraren vi hade på sjuksköterskeskolan. Mitt i en föreläsning om biverkningar och allergier mot läkemedel, avbröt han sig och utbrast: "Har ni sett den där bilden på Caroline?" "Ehh ...?" sa vi och såg förundrat på varandra. Läraren syftade på någon bild där Caroline av Monaco sitter eller står med en katt som ligger runt halsen på henne.


För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.11 kommentarer:

Elisabeth sa...

29 tomater, det var inte illa! Vi hade en katt som ibland ville sova likadant som Tjorvan, varmt och skönt på vintern, mindre bekvämt om det var varmt ute. ;) Och vände man på sig fick man alltid en mycket anklagande blick.

På tal om katter hörde jag igår ett radioprogram om just katter. "I huvudet på en katt" hette det. Rekommenderas om du inte redan hört det. (Adress: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4157)

Pettas sa...

Och vi hade en liten svart Jutta, som ville sova som en pälsmössa på Uffes huvud. Han har mycket hår annars också så det blev hett om öronen, förutom att hon tyckte så mycket om att göra det så hon spann långa trådar....
Vi har likadana gula solar..

ha det gott!
Karinkram!

Bloggblad sa...

När det vräker ner som en vit gardin, då kan jag också stå och stirra på regnet.

Jultidningar har jag inte fått förslag på än... tackochlov.

Din idé om att simma mellan öarna ger mig frossa. Fy så läskigt. Jag vårdar min bottennoja rejält!

Lotta sa...

Fint! Gillar att ni står och pratar när alla kommer hem...så var det på en gata jag bodde på en gång också. Saknar!

Vad skönt att det tar 10 min till flygplatsen. Det är ett företag att ta sig till flygplatsen härifrån Totalt fyra timmar t.o.r.

Blev glad att du skrev på min blogg Marianne!

Kramar

Susjos sa...

Tittar in och säger hej!
Katter är väl ljuvliga,och rogivande :)

Petra H sa...

Skönt att maken har kommit hem lagom till helgen! Gillar dina spridda tankar, vad häftigt att ni har en sådan trevlig granngemenskap! Undra varför det blir så i vissa kvarter och i andra så pratar man knappt med varandra?
Kan du tänka dig, vi har aldrig bott så nära flygplatsen i Bryssel förut och hör flygplanen dagarna i ända (det stör egentligen inte mig) MEN det är inte lätt att ta sig TILL flygplatsen om man inte ska köra! Flygbussarna och flygtågen går från centrum och taxichaffisarna vill knappt köra TILL / FRÅN flygplatsen till våra kvarter för det är "för kort sträcka". Det är flamländska taxis FRÅN flygplatsen och de har inte rätt att ta upp kunder i Bryssel, och Bryssel-taxis får inte ta upp kunder på flygplatsen!! Suck, detta land alltså... Kanske lika bra att de splittrar på det :-(
Trevlig helg!
Kram
PS Japp, du har alldeles rätt - det är jag som har beräknad förlossning i vecka 40 i kalendern ;-)

Annika sa...

Tur att du fortfarande gillar regnet. Ni har väl haft en rätt blöt sommar förstår jag.
Jag gillar också regn, och har inte sett så mkt sådant denna sommar, och det är jag tacksam för.
Igår vräkte det ner här under en åskskur. DET är fascinerande att se!
Skönt att kunna hämta upp vid tåget. Förstår det!!
Kramar!!!

Suzesan sa...

Haha inte undra på att Du gillar regn Marianne.


Inte en droppe knappt har du väl sett med dina egna ögon i EGYPTEN...typ...(rolig mening så skönt att bullra om orden)

Ja du vet väl mitt kattintresse vid det här laget. NollZero är det haha.

-INGEN- katt hade fått sova så där på natten eller dagen.

Men iofs för dig då så låter det ju mysigt och gosigt.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Elisabeth: TACK för länken! Jag ska lyssna på det! I natt var hon lite snällare och höll sig till mina ben, men bara för det kunde jag knappt sova. : ) Får väl ta ett glas vin innan jag går och lägger mig så att jag blir sömnigare.


Karin: Hahaha, så gulligt! Ja bara Tjorvan låter bli att spinna mitt hår, för jag har inte så mycket kvar!

Har du också såna gula solar? Den här är inte min, den står i Orangeriet på Möckelnsnäs. Vet du vad den heter?

Kramar!


Bloggblad: Ja det förstås, lite svårt att stirra på regnet när det är som i dag, när det bara är blött överallt, men inte något riktigt regn. Som de hotade med.

Du slipper simma mellan öarna! : )

Marianne sa...

Lotta: Har du också bott så trevligt! Visst är det fantastiskt! Och när grannarna är bortresta är det urtrist, även om det bara är en tio minuter - en kvart om dagen man pratar. Eller som nu, när det regnar.

Jisses, fyra timmar till flygplatsen. Jag tyckte det tog tid i Kairo och Istanbul, men det var bara 1,5-2 timmar genom trafiken.

Jag blev glad att jag hittade din blogg igen nu när jag har mer tid. Att jag inte hade tappat bort den helt i datorkraschen. Men nu är du i länklistan, så nu riskerar jag väl inte att tappa dig : )

Kramar!


Susjos: Hej!!! Ja katter är underbara. Vill inte vara utan dem. Jag sover absolut bäst när de är med och trängs! : )


Petra: Ja men jag tänkte väl att det var du! För jag tror inte att jag vet någon mer just nu. Skönt, då är det inte många veckor kvar!

Jag tror det beror på vilka människor som bor på en gata, om det blir så där trevligt eller inte. Alla här är urtrevliga, och så barnen som blir som ett kitt. De vill cykla och då kan man inte vara i trädgården, och så får någon syn på att de är ute och går ut och pratar, och så kommer nästa och nästa. Eller så får lilla E syn på mig och ropar "Majijann, titta på mig!" Och då måste man ju gå ut och titta och berömma och säga att hon cyklar jättefint och jättefort. Så klart! : )

Men vilket bök ni har för att komma till flyget! Taxiförare kan verkligen vara surmånsar ibland med sånt där att det är för kort sträcka. Fattar inte det, det måste väl vara bättre att få en kort körning än ingen körning. Och de är ju en del av servicen i samhället, och vill de inte ställa upp på det får de väl skaffa annat jobb då. Mutter mutter. : ( Men det är klart, får man inte plocka upp nya kunder dit man ska, då blir det ju jobbigt. Men då får man väl ta betalt för det? Galet system.

Ha en skön helg du också, och prata med Sweet Pea från mig!
Kramar!

Marianne sa...

Annika: Usch ja, det har varit en alldeles för blöt sommar, och det från himlen och inte flaskan : ) Början av sommaren var jättefin, och då invaggades jag i någon slags vana av att det skulle fortsätta och fortsätta och fortsätta - så som det har varit i tio år nu i Egypten och Turkiet. Men så blev det ju inte : ( Vet du, det var TOLV grader här i dag! TOLV! Det är ju kallare än när det är vinter i Egypten! Hur ska detta gå?

KRAM!


Suzesan: Nej jag räknade ju och bokförde regnet i Egypten, har för mig att det var åtta gånger ett år, och då räknade jag duggregnet som regn också. : )

Det är jättemysigt och gosigt att ha en katt sovande hos sig. För det första att de har sånt stort förtroende för en att de känner sig helt trygga. För de sover djupt hos mig, och reagerar inte på olika ljud etc. Och sedan är de ju varma och mjuka och gosiga. Som ett gosedjur fast varmare och skönare. Du får prova någon gång! : )

Kramar!