fredag 12 augusti 2011

Trevlig helg

Någon som vet vad det här är för blomma? Den doftar såååå gott, nästan som jasmin.

Nu är min kompis här! Hon hade hittat en bra slaktare i Värnamo (där hon hade hälsat på släkt) och hade med sig massor av goda lammkotletter som vi har smaskat i oss. Nu dricker vi ett glas vin och pratar "lite".

Och jag röker inte - trots att hon gör det. Jag känner mig väldigt duktig.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.14 kommentarer:

Petra H sa...

Du är jätteduktig med icke-rökningen, grattis! Min mobiltelefon gick sönder för två veckor sedan så nu har jag min svågers avlagda Nokia med touchscreen och jag gillar ICKE den! Tacka vet jag en mobiltelefon med KNAPPAR! Som en kompis sa, med touchscreen kan man inte använda den när man har vantar på sig och inte gå och sms:a för man måste titta på skärmen hela tiden (och använda fingernaglarna, iaf om man har tjocka fingrar som jag...). Men du kommer säkert att älska din iPhone ;-)
Ingen aning om blomman, men så vet jag ju typ ingenting om trädgårdar och blommor...
Kram!

Pettas sa...

Heja Marianne,
du är jättestrong som klarar ditt ickerökande liv. Fall inte, för då är du där igen. Nu är du nykter nikotinist.

Karin som är en avdankad rökavvänjare
ger kram!

Bert sa...

Ser ut som grekisk lövkoja.

Mycket snyggare än den vanliga dubbla.

Monica sa...

Jag tycker att blomman ser ut att vara en Såpnejlika.

Tack för tipset av Sommarpratare...

Suzesan sa...

DUKTIGT Marianne med att inte röka. Kämpa!!! och guu' vad gott det är med lammkotletter.

Ungås nu med din kompis.

TREVLIG HELG

Kram
/Susanne

Bert sa...

Monica: Jag tänkte också på såpnejlika. Men har inte den lite "urnupna" kronbladsspetsar? Jaja - Det kanske finns flera sorter av den också.

Doftar såpnejlika? Har ingen erfarenhet av den.

Dubbelörn sa...

Lyssnade idag på Sommar med Cecilia Uddén, journalist bosatt i Kairo. Tänkte på dig o den kärlek som du beskrivit till Kairo i din blogg.

Ett fantastiskt bra program. Det finns många som har en berättelse, men när berättelsen dessutom berättas av någon som kan berätta. Ja, då lyfts Sommarprogrammet till en ny dimension.

varm kram

Anonym sa...

Du ÄR väldigt duktig som inte röker längre,grattis :D. Jag tror att blomman kan vara en sorts flox. Det finns flera sorter och färger och någon som doftar också./Ulrika

Anonym sa...

Blomman är en såpnejlika. Vacker, men sprider sig som ogräs om man inte passar sig och den får fritt spelrum. Jag har den i min trädgård i en rabatt där den får slåss med likasinnade arter. Jag gillar den och tycker den är vacker. Den blommar nu när övriga arter i rabatten blommat över./Kristina

Anonym sa...

Hurra för ickerökningen. Bra gjort.
Tänk vad din trädgård blir allt finare.....De som bodde där förut skulle inte tro sina ögon!!!
Hej från Eva Henriksson iTyresö och Haverdal ( nya sommarstugan)

olgakatt sa...

Du ÄR duktig!
Men jag tycker det är LITET ofint av kompisen att röka i din närvaro just nu. Kunde hon inte gått undan den stunden - eller det kanske hon gjorde?

Desiree sa...

Hoppas du fått en riktigt skön helg med din vän. Jag tycker du gjorde ett kanonjobb med häcken. Wow, vilken skillnad. Du är ju en fena på både trädgård och blommor. Mycket mer än vad du tror. Jag tycker du är superstrong också som lyckats sluta röka. Väldigt starkt jobbat. Du förtjänar verkligen en fin present så som iPhonen.
Kram!!!

Desiree sa...

Hoppas du fått en riktigt skön helg med din vän. Jag tycker du gjorde ett kanonjobb med häcken. Wow, vilken skillnad. Du är ju en fena på både trädgård och blommor. Mycket mer än vad du tror. Jag tycker du är superstrong också som lyckats sluta röka. Väldigt starkt jobbat. Du förtjänar verkligen en fin present så som iPhonen.
Kram!!!

Kersti sa...

Bravo håll ut det lönar sig i längden även om det är tufft i början. jag har varit rökfri i 22 år men ibland kan jag fortfarande längta lite. Tur att det snabbt går över.

Jag säger som de andra att blomman är en såpnejlika.