onsdag 10 augusti 2011

Lite allmänt pladder nu igen

Se så vacker min pelargon är som jag har fått av Olgakatt! När jag fick den var den en liten stickling som yrvaket tittade upp ur jorden. Nu är det en frodig madam.

Fy vilket väder det har varit i dag! Jag hade tänkt klippa häckarna, men det blåste så mycket så jag gick in igen och tog mig an högen med stryktvätt i stället. Inte lika roligt, men lika skönt nu när det äntligen är gjort. Den där högen hade några veckor på nacken ... När jag strök blev jag underhållen av den gamla filmen Grease med John Travolta, så det var ju rätt skoj.

Och stackars Stina, så fort hon har gått ut har det börjat regna så att jag blev orolig och ropade in henne. Så hon har mest legat på balkongen i dag. Nåja, där sover man gott.

Stina sover gott på balkongen.

Om det är någon som tycker att jag mest bara visar Stina och nästan aldrig Tjorvan, så har den helt rätt. Saken är den att det är jättesvårt att fotografera Tjorvan. Hon är så mörk och ligger nästan aldrig still när man kommer smygande med kameran. Så det blir bara suddigt hela tiden. Eller för ljust. Eller för mörkt.

Det märks en enorm skillnad efter att vi anmälde oss till Nix-listan. Innan dess ringde kanske 2-3 säljare om dagen för att prångla ut olika pensionsförsäkringar, tidningar, fondkonton och jag vet inte allt vad. Nu när det ringer är det vänner och bekanta, möjligen någon enstaka felringare, men i stort sett är det välkomna och trevliga samtal. Nix-listan är superbra! Och gratis dessutom!

Nu har jag beställt vårlökar! Det blir mängder av små vita blommor såsom vita pärlhyacinter, vita krokusar och lite annat, och som färgprakt 60 stycken vildtulpaner i olika färger. Jag längtar redan till våren! Haha, fast det är inte så svårt att göra när man sitter och fryser som om det vore rena vintern. Rena höststormarna har det i alla fall varit i dag.För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.
5 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag behöver nog uppdatera NIX-listan - tack för tipset. Det är många försäljare som ringer trots att jag sagt ifrån - men det var väl några år sedan.

Du har fullt upp, märker jag. Att klippa häcken är ett typiskt "karljobb" - skulle aldrig falla mig in att göra. Inte heller klippa gräset. Det räcker med allt annat som man gör i huset - inte strykning minst av alla skjortor. Lättare dock nu på sommaren när det är kortärmat...
Kramar från Ingrid

Anne-Marie sa...

Vad roligt att du kommit igång igen med bloggen. :) Vad bra att få reda på att det finns en Nix-lista. Vi har en liknande lista här i USA och står man inte med på den blir man nedringd. Har hösten redan kommit? Här var det runt +30 idag. Kramar!

Taina sa...

Nix är kanon! Vi har något liknande här, men vissa kommer igenom i alla fall. Men när det står "Service" på displayen, så ger jag fasiken i att svara.

Albert, sonen, jobbade som telefonförsäljare när han gick i gymnasiet. Det roligaste minnet han har var när han ringde en person från listan och hörde någon svara med svag, svag röst "Hallååå, hallååå!". Sedan hörde han en till röst i bakgrunden "Men Gösta, du har ju luren upp och ner!". Då sa Albert bara "Hoppas du får en fin dag, Gösta" och lade på...

Kram kram

Marianne sa...

Musikanta: Ja man måste visst uppdatera varannat eller var tredje år, så det ska du nog göra.

Ja det var tungt att klippa häck! Men jag tycker att det är roligt att greja i trädgården, så jag gör det mesta där medan Klas gör det mesta med renoveringen och med bilarna. Sedan hjälper han mig självklart om det är för tungt, som med trädet. Där fick jag ge upp när jag hade kommit halvvägs, och han fick göra klart och ta det tyngsta. Jag riktigt njuter när jag får greja i trädgården!

Kramar!


Anne-Marie: Ja äntligen är jag igång med bloggen igen! Men nu har jag mycket att läsa igen. Fast det är nog bättre att jag bara läser senaste inlägget hos alla, annars kommer jag aldrig igång ordentligt.

Hösten har väl inte riktigt kommit än, men det känns nästan så. Det låter helt underbart med 30 grader, här kom det inte ens upp i 20 : (

Kramar!


Taina: Bra att det markerar i displayen, här ser man bara ett telefonnummer, och vem kan sådana i dessa dagar när man har adressböckerna i telefonen?

Hahaha, vad gulligt! Jag kanske ska testa den varianten när någon enstaka säljare kommer igenom. : D

KRAMAR!

Petra H sa...

Stryktvätt ja, min svägerska strök varje dag i 12 dagar när hon var här men nu återgår vi till skrynkliga boxershorts, undertröjor och lakan ;-) Och skjortorna får O tar hand om själv!
Jag förstår att det är svårt att ta foton på Tjorvan, så mörk som hon är.
Nix-lista, undra om det finns i Belgien? Medan vi fortfarande bodde på det gamla stället ringde ett företag minst 1-2 ggr om dagen och undrade om jag var Mme Martin - jag sa nej, för det är ju inte mitt efternamn och en gång hade jag en "feministisk" diskussion med en av tjejerna (alltid utlänningar så sämre franska än min!) om att bara för att jag är gift med M. Martin (Martín om jag får be!) så är jag inte automatiskt Mme Martin ;-) (jag vet att det är så det funkar i den här delen av världen ÄVEN om de flesta belgiskor INTE byter namn vid giftemål). Men till slut blev jag så trött på dem att jag blev riktigt OTREVLIG. SLUTA ringa och störa mig, jag vill INTE ha era presenter och inbjudningar till någon ny affär! Grr, jag bad dem sluta ringa mig och de bara fortsatte, då tycker jag att man har rätt att vara otrevlig för det blev ju "harcelement" som det heter på franska till slut.
Er trädgård kommer att bli så fin i vår - kanske vi ska komma då och hälsa på!
KRAM