tisdag 9 augusti 2011

Lite av varje

Försommarens penséer har fått flytta till penséhimlen, nu är det hortensiornas tur att prunka.

Oj, vad jag har skrattat i dag! Jag har suttit här alldeles för mig själv och skrattat så jag nästan fick magknip. Jag har nämligen lyssnat på en av sommarpratarna, Jonas Jonasson, författaren till boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Här kan du också lyssna, i det utmärkta arkivet där man hittar alla sommarpratare. Perfekt för mig som har lite svårt att komma ihåg att sätta på radion i rätt ögonblick.

Dessutom såg jag ett helt underbart litet program på SVT om en man och hans hönsfåglar. Ett sånt där udda program som aldrig skulle sändas på "bästa sändningstid", men som jag tycker är så himla mycket bättre än bästa-sändningstids-programmen. Här kan du se mannen i Australien som samlar på sällsynta raser av hönsfåglar. Bästa scenen är när hundra kalkoner vänder sig om som en man och svarar när han ropar på dem!

I övrigt har jag mest puttrat runt och pysslat lite, tvättat lite, fryst in lite rabarber, förberett lite middag, pratat lite med grannarna och varit allmänt ledig. Men händelselöst är det inte. Just nu kom Tjorvan springande uppför trapporna och morrade. Hon sprang rätt ut på balkongen för att sätta sig och glo på grannens barn med kompisar - på tryggt avstånd. Nu ligger hon och vaktar i trappan så att ingen av de där konstiga figurerna ska komma hit och ta mig. Stina bryr sig inte så mycket om vad det är för väder, så hon kommer ofta hem alldeles dyblöt eftersom hon mycket väl kan promenera hem genom värsta störtskurarna. Henne får jag torka torr som om hon var en hund. Men det gillar hon.

Och nu är det äntligen klart att i november/december kommer de och börjar bygga nytt kök, badrum och tvättstuga. Okej, jag är fullt beredd på att de inte börjar förrän efter jul och att det inte är klart förrän framåt sommaren, men nu har vi i alla fall kommit så långt att vi har bestämt med en byggfirma. Ett steg framåt. Och innan de sätter igång ska vi ha rummen färdiga på bottenvåningen så att någonting känns lite färdigt.

Innan jag hann skriva klart och publicera det här inlägget kom Maken hem, så vi har ätit och jag kan tala om att det recept jag lagade i dag inte kommer att läggas ut här på bloggen. Jag tyckte inte att det var gott med torsk och rödvinssås. Maken klagade inte, men det gjorde jag. Tur att det var jag som hade lagat maten.


För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.4 kommentarer:

Desiree sa...

Hortensian var superfin. Underbart att ni har fått klart med byggare som ska komma och fixa kök och badrum. Jag är säker att det kommer bli himla fint då det är klart och ett år går rätt snabbt. Då har du tid att i lugn och ro kolla på hur du vill inreda både köket och badrum.
Kram!

olgakatt sa...

Hur i all sin dar kunde du komma på att göra rödvinssås till TORSK?
Undrar en som just kommit ner till Teveldalen efter en härlig dag på fjället. Och kl 20 blir det fjällfisk till middag- utan rödvinssås;)

Marianne sa...

Desirée: Nå, jag hoppas att kök och badrum är klara någon gång i februari, och jag tror vi måste bestämma innan de sätter igång, så snart måste vi ta de där slutliga besluten. Lite läskigt faktiskt : ) Jag tror jag ska börja köpa Lotto : D

Kramar!


Olgakatt: Haha, ja men de har ju rödvin till fisk i Norge! Och det var ett recept från Hjärt- Lungfonden, så jag tänkte att det skulle vara nyttigt. : ) I dag blir det kycklingpytt.

Hoppas nu att du slipper rödvinssås till din fjällfisk!

Petra H sa...

Hurra!! Det blir renovering!! Kanske inte så snart som ni hade hoppats på men det måste vara skönt att ha bestämt byggfirma etc nu.
Ha ha, jag funderade också på varför du fått för dig att ha rödvinssås till torsk ;-)