måndag 23 februari 2009

Allmänt pladder om allt och ingenting

I ett soligt hörn.

Jag har ägnat hela dagen åt att försöka läsa ikapp mig på alla bloggar. Ska fortsätta i kväll. Men typiskt nog ska nätet vara hur segt som helst i dag bara för det, och varje kommentar jag har skrivit har jag fått trixa och fixa med hur mycket som helst. Gå ut från sidan, gå in igen, gå ut, uppdatera, gå in ... 

Sandstorm nu igen. Det ligger redan högar av sand på balkongen.

Och jag är gräsänka till på torsdag. Maken har åkt till Rumänien och på onsdag ska han besöka en leverantör i Bulgarien som han jobbade med när vi bodde i Sofia. Det blir roligt för honom. Själv ser jag fram emot att han då ska passa på att köpa med sig en flaska av den bulgariska nationaldrycken Rakija. Ungefär som konjak fast lite annorlunda. Gott är det hur som helst.

Det smällde en bomb här i går, i basarkvarteren Khan El-Khalili. Trist att det finns galningar här i världen. Jag vet dock inte mer om det hela än vad som står i tidningarna. Men, jag är inte rädd, det är inte farligare här i Kairo än i Stockholm eller övriga Sverige. Dårar finns överallt och ärligt talat är mord- och misshandelsstatistiken ganska hög i gamla Svedala nu för tiden. I Stockholm riskerar man ju att någon ska "knacka kärringen" bara för att de har tråkigt. Sånt händer inte här. Vem vet, man kan få en blomkruka i skallen också. Nej, jag är inte rädd.

Jag skulle behöva stryka lite, men det är inget kul på tv och jag MÅSTE ha någonting som underhåller mig för att stryka. Annars är det för mördande trist. Sport och barnprogram räknas inte in i underhållning för min del. Debattprogram, en film, töntig dokusåpa - fine. Men inte sport, det går helt bort. Och det är nästan bara sport på tv just nu. Alldeles för mycket. Är folk verkligen så himla intresserade av skidskytte?

Ha en skön måndag alla bloggare och läsare!

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Skönt att du har den inställningne! Att du itne går runt och är rädd menar jag. Man kan inte vara rädd hela tiden. Då är ju livet inte värt att leva. isst kan det hända saker. hemska saker. MEN att oroa sig för att de ska kunna hända INNAN de KANSKE händer är ju verkligen itne lösningen!!!! Då mår man ju skit även OM de inte inträffar, vilket förmodligen är väldigt lite risk att de gör... ;-)
Stryka ja, det gör jag typ aldrig haha! jag hatar att stryka så jag köper i stort sett endast kläder som inte behöver strykas. Eller så går jag runt med skrynklor, något min mamma kan förfasa sig mycket över...! ;-)
Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Jag tänkte på dig igår när rapporterna började komma. Konstigt med folk man inte känner som man ändå oroar sig för.
Jag brukar säga att döden kommer när den kommer, jag kan få ett kylskåp i huvudet. Krävs mer än en blomkruka tror jag;-)
Folk i allmänhet skiter nog i skidskytte, så finns det galningar, idioter, fullständiga fanatiker, som inte viker från tvn fast det är 10 timmars sändning....jag är gift med en;-) Jag avskyr skidskytte!

Marianne sa...

Saltis: Nej, gud vad trist det skulle vara att gå runt och vara rädd för allt hela tiden. Då får man flytta till ... Karesuando. Där är nog alla snälla mot varandra.

Jag gillar också kläder som inte behöver strykas, men skjortor och byxor måste ju. Inte så farligt om man bara har underhållning samtidigt. Min mamma GILLADE att stryka. Det fattar jag däremot inte!

Kram!

Simone: Visst är det så! Det var samma som när du var som sjukast, innan operationen framför allt, då var jag rätt orolig för dig. Ja du vet ju själv hur jag tjatade och gick på om att du skulle äta ...

Då är vi två som hatar skidskytte. Eller skitskytte. Klas är bara fanatisk när det gäller motorsport som tur är. Och nu har vi inte längre tillgång till Motorkanalen, vilket jag är glad för och han ledsen för : )

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Tänkte på er igår kväll! Du är så klok! Kram!

Annika sa...

Nej, det går ju inte gå omkring och vara rädd, då kan man inte leva.
Kan du inte lyssna på radio näör du stryker? Det gör jag alltid. Älskar det!!
Lyssna på SR.se...Alltid bäst!!!
Kram!!

Emmama sa...

Tänk att det finns människor som stryker i tvättrum UTAN TV/radio, det kommer jag aldrig förstå! :) Men jag gillar faktiskt att stryka och när jag väl sätter igång så går det undan.

Tänkte på dig när jag hörde om bomben, hemsk hur världen har blivit.. Och hatet växer och därmed också desperationen som leder till mer våld, vad göra!!

Kram till dig från hon som saknar skidskytte jättemycket, älskar skidsport på TV och här förekommer det inte alls.. :)

Ninni sa...

Ja jag tänkte också på dig igår när jag så om bombdådet på CNN...Men du har så rätt, inte vinner man något på att gå omkring och vara rädd.
Jag brukar också ha TV:n eller radion (SR:s utsändningar via nätet) på när jag stryker. I Sverige är strykningen begränsad till ett minimum men här blir det lite mera.Och det är verkligen inte roligt!
Sportutsändningar styr ju mycket, dock inte hemma hos oss. Maken tittar gärna på italiensk fotboll på lördag eftermiddag om han är i närheten av en TV, det är allt tack och lov.
Vad sugen jag blev att åka till Istanbul...Tack snälla du. Vilket reportage! Det ska jag spara och plocka fram när det blir dags för en resa.
Må så gott!
Kram Ninni

Jenny sa...

Stryka är nästan överst på min "sysslor jag avskyr"-lista. OM det inte är något riktigt bra på TV, men det måste vara mycket fängslande, annars kommer jag ju på vad det är jag står och gör ;-). Du har helt rätt inställning till farligheter, tycker jag, men var ändå lite extra rädd om dig! Stor kram!!

Marianne sa...

Karlavagnen: Haha, nej, jag är inte riktigt klok!

Kram!

Annika: Ja, radio kanske funkar. Men jag måste liksom absorberas av någonting annat, så att jag inte är medveten om vad jag håller på med. Precis som Jenny skriver. Så då är det bäst med både ljud och bild : )

Kram!

Emma: Haha, nä jag har aldrig förstått mig på det där med att ha strykbräda i en tvättstuga, guuud så trist. Jo, om man har en tv där också, då förstås. Men då passar ju SVT Europa dig som handen i handske, det är BARA skidskytte där (känns det som).

Ja det är det värsta med allt våld, det föder bara ännu mer hat och våld. Jag tror att världens ledare måste lära sig lyssna mer, genom att lyssna visar man att man är intresserad. Sedan brukar de flesta förstå att det inte alltid blir som just JAG vill, och kan acceptera det. Och så tror jag att världens ledare måste bli ledare av rätt orsak, dvs att de har ideal och vill någonting, inte bara för att få makt. Nä, det här är långt och krångligt.

Kram!

Marianne sa...

Ninni: Ofta brukar det hända fler och farligare saker om man är rädd, har jag en känsla av.

Visst blir det mer och bättre struket när man är hemmafru än om man hade jobbat. Ett tag stod strykbrädan alltid framme hos mig och jag strök efter behov, så att säga, för jag orkade bara inte jobba 50-60 timmar i veckan, handla, städa, tvätta och sedan stryka ovanpå det.

Vilken tur du har att han nöjer sig med fotboll när det passar. Här MÅSTE det ses F1 på söndagarna. Alltså så att man inte kan sticka ut och göra saker. Fast det har ju blivit andra bullar med det nu när söndag är arbetsdag ...

Kram!

Jenny: Du uttrycker det hela perfekt, man får inte komma på vad det är man håller på med! Strykning och dammsugning står överst på min lista av hatobjekt. Torka golv går bra, sopa går bra, knäskura går bra, men dammsuga - blä! Märkligt det där.

Jo då, jag är rädd om mig. Man måste alltid vara uppmärksam och förståndig, men inte rädd.

Kram!

Anonym sa...

Tack för grattis!
Ja, det tar lite tid att läsa ikapp bloggar;)och skriva kommentarer.

Gott för dig att få hem lite bulgariskt dricka!
Usch för bomber! Lite läskigt!
hörs!
kramen

Suzesan sa...

Det är värre i Sverige nu än nån "enstaka bomb."

Man kan inte gå omkring och vara rädd. Däremot skulle jag ett kort tag höja min egen Ninjaberedskap

Jisses om det skulle komma en riktig stor sandstorm huaaa.

Jag avskyr att stryka. Det är bra med skrynkelfria kläder....mycket bra.
Ha en bra TISDAG
Kram
Susnne

Fritt ur hjärtat sa...

En helt annan fråga!`? Jag kan inte kommentera hos LIA kan någon det... kan ni tala om att jag inte är nonchig, jag kan inte! Letade mejl men hittar ingen. Hon skrev om kaffe och jag kan inte kommentera. SKIT!

Marianne sa...

Trollpackan: Nu är vi på samma sida om det där strecket. Vi överlevde båda två, men jag trodde ett tag att det var omöjligt : )

Kram!

Suzesan: Ja jag tycker det är mord och våld varenda dag i tidningarna. Och inte bara "interna" uppgörelser, utan vem som helst verkar råka ut för det. Haha, jag ska leka ninja när jag ger mig ut!

Jag har en blus som SKA vara skrynklig, den är BÄST!

Kram!

Simone: Jag lyckades där i går, men attans vad jag fick hålla på. Det var jättesvårt. Fast jag hade problem hos nästan alla i går, så jag trodde att det var mitt Internet. Prova om ett par dagar igen, jag tror inte hon tar illa upp.

Kram!

Anonym sa...

Det är märkligt det där med skidskytte! Känner inte någon, förutom mamma, som tycker det är kul! Läste om bomben, där hos dig!

Marianne sa...

Lena: Din mamma och Emma, det är de enda hittills som gillar skidskytte. Bra, jag börjar få ett vetenskapligt underlag för att skicka in ett officiellt klagomål ; D

Ja, det var visst någon liten grupp av galningar som inte har något med någon annan att göra verkar det som.

Kram!