söndag 15 februari 2009

Vet inte

Den långa bryggan ut till Kallbadhuset i Ulricehamn.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om i dag. Har inte tid att skriva fredagsteman eller om det antroposofiska centret eftersom jag vill göra någonting bra av det. Och vem är intresserad av att läsa mer om att jag håller på och städar som en galning (köket i dag)? Eller att jag städade så mycket och länge i går att jag inte orkade fixa någon romantisk middag utan det blev vita bönor i tomatsås med bacon (en av Makens favoriter så han blev i alla fall glad)? Eller att det har blivit kyligare igen och att det bara är 19°C i dag när alla svenskar håller på att frysa ihjäl i -10-15°?

Men jag kan i alla fall berätta att jag var på förmiddagsfika hos min Trevliga Granne, att jag tillsammans med henne ska se folkdanser på Operan på onsdag kväll och att jag på fredag ska till klostren i Wadi Natrun tillsammans med fotoklubben. Mycket roligt att se fram emot med andra ord, även om just den här dagen inte innehåller så mycket skoj.

Hoppas ni alla har en bra söndag!

16 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Tack en bra söndag har vi här;-) Du kommer dig säkert med de planerade inläggen.
Jag fotograferade idag för nästa fredag:-)

Anonym sa...

Här är det också en bra söndag! Mycket träning och motion, och så en del "måsten" du vet;)tvätt och sådant.
Kul med något att se fram emot!
kramen

Millan sa...

hahaha vad lustigt. jag har tankt skriva ett inlagg pa min blogg om just vita bonor och tjusningen med det :-). Det kommer nog i veckan eller sa...

Vilken fin resa ni verkar ha haft! Roligt firande av svarmor och jatte goda kakor. Mums! Det later dock som om ni hade en hel del att gora... later nastan som nar jag ar hemma i sverige och halsar pa. Ruggit irriterande med nummret men gott att du fick ett nytt latt nummer trots allt.

kram!

Jenny sa...

Jag tycker också om vita bönor och bacon! hade nog inte kommit på det som alla hjärtans dag middag, men varför ska man hålla på att göra det krångligt för sig, när man faktiskt kan äta enkelt och gott!? Säkerligen fick ni mer tid för varandra, än om du slavat i köket dessutom, efter allt städande. Och det är väl ändå det det handlar om, mer än just gourmetmat! Hmm, nu måste jag nog gå och undersöka om vi har nån liten burk bönor undangömda i skafferiet... :-)! Stor söndagskram!

Marianne sa...

Simone: Jo, jag vill verkligen göra de där två ämnena, för jag har tankar runt det och det är kul ämnen. De kommer. Skönt att du har en bra söndag, DET är du värd!

Trollpackan: Jag får så mycket motion med den här städningen att jag håller på att gå sönder : ) Gå, gå, gå, sträcka, sträcka, sträcka, böja, böja ... Tvätten var det ja! Den hade jag nästan glömt. Och så blir det fram med strykbrädan sedan annars har Klas inga kläder att ta på sig!

Kram!

Millan: Det värsta är att jag inte är så förtjust i just vita bönor i tomatsås, men vad tusan, det var väl hjärtligt att han fick det när han nu tycker om det så mycket? Ska bli kul att läsa om det hos dig!

Normalt hemma i Sverige brukar man ju visserligen rusa runt en del, men det brukar ändå innebära att man också sitter och fikar och äter och pratar en hel del. Den här gången var det nästan bara att rusa runt. Men det var ju också det som var meningen så att svärmor skulle slippa just det, så det kändes bara bra.

Kram!

Jenny: Jag tycker inte speciellt mycket om vita bönor, men det blev kanske desto mer romantiskt om jag lät honom få det. Och visst är det så, att det är bättre att få tid tillsammans än att äta gourmet! Sånt kan man äta när som helst. Eller nåt. Hittade du någon undangömd burk?

Kram!

Annika sa...

Vita bönor. Karolinas mardrömsböna nummer 1 :-)
Jag tycker det kan vara lite gott, ibland.
KUL och gott med fika iallafall. DET är det ju alltid, och 19 grader...
Tjaa...vi hade ju 20 för ngra dagar sen men nu är det nere på 4 grader igen. Bättre så, tycker jag då'rå :-)
KRAMAR!!

Lia sa...

Jag tycker inte det låter så pjåkigt med 19 grader. Skulle gärna ha en tråkig dag mitt i den värmen=). Kram från iskalla Lund

Saltistjejen sa...

Oj viken städning du gjort!!!
Jag tycker det låter bra att maken fick en av sina favoriträtter även om det var något så "enkelt" om vita bönor. Jag gillar bönor rent generellt även om det var länge seadn jag åt typ vita bönor i tomatsås.
Bilden på bryggan och lyktan är superfin!!!!!! Som tagen ur ngn reklambroschyr för kallbadhuset eller så! Du är verkligen duktig på att fotografera tycker jag! :-)
Hoppas nu att du är färdig med städningen och slipper sanddamm på ett tag.
Kramar!!!

Anonym sa...

Skönt med 19 grader, lite lagom temperatur! Här är det ca -1 C. Och så grått som det bara kan vara i Sverige. Lite halvkyligt inne på kontoret också efter helgen! Så det kan ju inte annat än bli bättre! Ha en bra måndag! Kram

Marianne sa...

Annika: Karolina har bra smak! Du också. Jag kan ju pressa ner det, sitter inte och sjåpar mig, men särskilt gott tycker jag inte att det är. I dag blir det kassler som vi tog med en bit från Sverige.

KRAM!

Lia: Ni får se till att skaffa en bra kattvakt och sedan hoppa på ett flyg så att ni kan ha det lite tråkigt på golfbanan här : )

Kram!

Saltis: Tack, men det är nog kameran som är duktig. Önskar att jag var lika bra som kameran : )

Har inte städat färdigt på långa vägar. Hann faktiskt bara den öppna kökshyllan och stryka skjortor i går. Men i dag ska jag ta en mellandag och sortera papper för att skinnet i händerna ska få en chans!

Kram!

Lena: Nog borde man kunna värma upp kontoren lite med någon sorts autoinställning? Fast här vill folk ha det kallt på kontoret, så Klas får sitta med jacka på sig under vintern. Så olika det kan vara. Egyptier ska ha det iskallt inne och hett ute.

Åter från Järvsö, alltså?
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det måste vara äkta "baked beans" om jag ska gilla det. Alltså i tomatsås. Heinz. Men annars gillar jag bönor av alla de slag, i sallad m m.

Marianne sa...

Anna: Jag gjorde ett gott recept på vita bönor i dag. Men inte i tomatsås. Fyra msk olivolja och vitlök och rivet skal av en citron och en kvist rosmarin värms i en kastrull. Ta bort kvisten. Sköljda vita bönor i oljan och mosa bönorna lite. Stek upp ett par biffar lite snabbt, ta upp köttet och pressa i saften av citronen i pannan, låt bubbla lite och häll sedan skyn över köttet. Det blev riktigt gott.

KARLAVAGNEN sa...

Oj, vita bönor. Hoppas det inte gav någon bi-effekt.

JÄTTE VACKER BILD!!!!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hehe, nä det klarade sig. TACK! Men jag ser nu att jag skulle ha höjt fokus en liten aning och fått med kanten på räcket precis över lyktan.

Anna, Fair and True sa...

Det lät jättegott!

Marianne sa...

Anna: Nigella Express är bra : )