torsdag 26 februari 2009

Svenska språket - på riktigt

Jag vet att det är många runt om i världen som tänker mycket på vårt svenska språk, och för oss som har flyttat utomlands kan det ibland bli lite tjorvigt med hur det ska vara eftersom vi lätt blandar ihop det med spanska, franska, engelska, mikronesiska eller vad det nu kan vara. Därför vill jag bara kort göra lite gratisreklam (haha, jag är inte bloggarnas Språkbella och får inte betalt) för tidningen Språk som också finns på nätet. Klicka här så kommer du till deras hemsida.

Nu ska jag dricka kaffe.

8 kommentarer:

Grekland nu sa...

Tack för tipset!! Visste inte att den tidningen fanns, faktiskt. Kan vara bra för mej som skriver mycket, känner ibland att jag är osäker på hur man säger vissa saker nuförtiden, man vill ju hänga med och inte skriva som på forntiden...

KARLAVAGNEN sa...

Oh jaa! Den upptäckte jag i höstas i Sverige. Kul tidning. Tror jag ska prenumerera! Jag som är avstav-ning-arnas drott ning (in te).

Annika sa...

Thanks Babe!! Den kan vara bra att ha när man grunnar och grubblar över ngt ord, eller ngn mening som just does not make sense.
Tack så jättemkt för detta tips!
Kram!

Marianne sa...

Ingabritt: Jag har beställt en prenumeration på den och väntar nu på första numret. Men man kan ju läsa det mesta på nätet. Jag har läst ett par äldre artiklar, och den verkar riktigt bra den här tidningen.

Karlavagnen: Ja du har nog säkrare leverans än jag, jag har beställt en prenumeration, men vi får väl se om den hittar hela vägen hit. Hoppas det, annars får jag väl läsa på nätet.

Annika: Det är jätteintressanta artiklar i den här och jag såg att det fanns en länk till Språkrådet där man kan ställa frågor om man har problem.

Kram!

Jenny sa...

Tack tack för tipset, jag ska genast kolla in! Det som jag tycker är klurigast annars, eller ska jag säga lättast att falla dit på, när man bor i ett engelskspråkigt land är avstavningar av ord. Det finns inte heller något mer irriterande, so go figure :-)! Kram!

Musikanta sa...

Det har blivit en härligt tidning. Prenumererade redan på den förra som var en oansenlig skrift som gavs ut av språknämnden. Numera heter det språkrådet.

Håller med dig - det är mycket intressant och spännande läsning.
Kram/M

Anonym sa...

Den tidningen kommer i brevlådan då och då. Jag prenumererar. Den har också en väldigt bra avdelning där man får hjälp med sin engelska.

Marianne sa...

Jenny: Det är inte bara vi som bor utomlands som faller på de där avstavningarna, det verkar de flesta svenska ungdomar göra i dag. Visst är det irriterande!

Kram!

Musikanta: Det blev aldrig av för mig att prenumerera på den förra, men nu hade de en speciell prenumeration för utlänningar som jag så det passade jättebra. Plus att de hade ett erbjudande om provprenumeration som jag genast nappade på. Väntar ivrigt på första numret.

Kram!

Bert: Kul att de även har en engelsk avdelning, det behövs ibland. De har annonserat att årets första nummer är skickat, så jag kan knappt vänta tills den dimper ner här. Om den inte försvinner på vägen ...