torsdag 5 februari 2009

En lång och härlig dag

Ringblommor.

I dag har jag varit och besökt ett antroposofiskt centrum här utanför Kairo. Ett fantastiskt ställe som det finns mycket att berätta om, men det vill jag gärna göra lite ordentligt så därför sparar jag det till en annan dag när jag inte är riktigt lika trött. Nöjer mig med att bara visa en bild av ringblommor vid ett klöverfält framför en servering för arbetarna.

Jag vill också säga TACK U och S för att jag fick följa med och för en underbar dag tillsammans med er två!

Det blev till att gå upp tidigt i morse för dagens utflykt, och jag hann bara med en kopp kaffe trots att jag normalt kräver två för att fungera normalt. Har gått och gått hela dagen, och när jag kom hem fick jag fara runt som ett yrväder för att fixa med kattlådor, middagsmat och allt annat som normalt behöver fixas med under en dag. När jag nu tittar på min stegräknare påstår den att jag bara har gått 4.651 steg!!! Det kan inte stämma!!! I morse när jag satte mig i bilen stod den på drygt 450 steg. Fyrahundrafemtio steg bara av att fixa frukost och plocka ihop det sista, mata katter och lite annat småpyssel. Och sedan blir det bara drygt 4.000 steg av att vara ute och gå en hel dag??? Jag tror jag ska investera i en ny stegräknare när jag är i Sverige, den jag har är den billigaste som går att få tag i.

Vilket märke av stegräknare ska man köpa? Vad ska den ha för finesser?

20 kommentarer:

Jenny sa...

Jag hade också en billig, som påstod alla möjliga konstiga saker. Så fick jag mig rekommenderat Omron Walking Style II (Den heter lite olika i tex Sverige och USA, det där är vad den kallas i Europa tror jag, i USA heter den typ HJ-113, men det kan ju vara bra att veta om du ska kolla upp den på nätet) och jag är SUPER nöjd. Den går att ha i fickan, eller handväskan, den är smutt, den räknar om från "vanlig" gång till aerobics, dvs om du går mer än 10 minuter i sträck, och så har den förstås distans, kalorier etc, men framför allt har den, under de två långa veckor jag ägt den ;-), kännts väldigt pålitlig. I recommend :-)! Stor kram! Nu ska jag läsa om kylskåpskakan, det ser jag framemot!!

Desiree sa...

Låter som en härligdag. Fin bild på ringblomman också. Vad gäller stegräknare så behöver man ju inte ha så mycket finesser. Det brukar räcka med antal steg, kaloriräknare, och distans. Detta brukar normallt finnas med på de billigare modellerna. Nästa steg blir ju annars att inhandla en pulsklocka och dessa är ju betydligt mer avancerade men de kostar också en rejäl slant mer. Kolla så att din stegräknare som du har nu är inställd på rätt längd av dina steg och vikt mm så att du får så korrekt info som möjligt från den. Ha en bra dag.

StrandMamman sa...

Min stegräknare är en Omron nånting som ligger undanstuvad nånstans i min bokhylla... har allvarligt funderat på att söka fram den igen efter lång tids uppehåll, men det är ännu på idéstadiet, och så borde jag köpa nytt batteri till den så det kan ta rätt länge ännu innan jag tar den i bruk... :))

Millan sa...

Jag har faktiskt kopt precis den dar stegraknaren som Jenny namner har over idag!! Hoppas den ar bra... vill ju vara med pa Annes tavling! :-)
Harligt att ha varit ute pa utflykt hela dagen. Ser fram emot att lasa mer om den sedan!! Kram

Annika sa...

Precis, Annes tävling...Jag har en stegräknare som är ihoptjepad med duct tape..hahaha, men den är bra och den räknar stegen rätt. Den här veckan har det nog inte blivit många steg för mig...Har knappt stuckit ut näsan sen förra fredagen.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Intressant att det finns antroposofer även i kairo. Jag är ju från Södertälje och i Järna strax utanför finns ju många antroposofer. De har otroligt cool arkitektur tycker jag. En del av deras filosofi gillar jag, men kanske inte allt.
Kul med dina steg"
Kramar!!!

Laura sa...

Antro vad då? :)

Det var en väldigt fin bild på ringblomman med den gröna bakgrunden, en stor kontrast till den uppfattningen jag har fått av Kairo med omgivning tidigare av dina bilder, för det mesta har det sett så brunt och sandigt ut. :) Nog för att det också kan vara fint! :)

Kram!

Anne sa...

Det finns ju en uppsjö av stegräknare, lätt att bli snurrig av allting... Det viktigaste är ju att den visar korrekt steg så klart.
Hmm, du kanske ska ha din under lupp lite och se hur den beter sig. Annars kanske, som du säger, köpa en ny. Stegräknare är dock bra, man kan få en bra aha-upplevelse hur mycket/lite man går, det är sporrande.
Ur hälsoskäl sägs det väl att man ska komma upp till 10.000steg/dag, det är faktiskt rätt mycket...

Marianne sa...

Alla: Hinner inte svara individuellt just nu, måste fixa det sista innan vi åker. Men TACK för tips om stegräknare. Återkommer så snart jag hinner!

KRAM till er alla!

PS. Laura: Jag får förklara vad antroposofer är sedan när jag berättar om utflykten. En sorts filosofi i alla fall.

Musikanta sa...

Jag har bott några år i Järna där jag jobbade på skolan. Hade kollegor som var antroposofer. Trevliga men lite speciella...

Ska bli roligt att ta del av din rapport från detta centrum. Härligt med vilda ringablommor i det gröna!

Anna, Fair and True sa...

Så det finns antroposofer i Egypten också. Jag har varit ett par gånger på deras center i Järna utanför Södertälje. De är ganska normala :) men deras utbrytargrupper kan ju vara lite speciella...

Kerstin sa...

Jag har en av märket Silva och den fungerar bra.
Så vackert det var på bilden. Ser fram emot fler bilder. ;)
Ha det gott.

Marianne sa...

Jenny: Utbudet är inte direkt stort i Borås, det enda som fanns var samma som jag redan har och Axess på apoteket. Så det blev en Axess som jag nu försöker begripa mig på. Fast jag ville ha en Omron.

Kram!

Desirée: Precis, det som behövs är stegräknare och gärna distans. Kalori behöver inte jag (inte du heller) eftersom jag är rädd om kalorierna och gör helst inte av med dem. Är bara ute efter motionen för muskler och hjärta-kärl. Den jag hade gick inte att ställa in på någonting, det var nog det som var felet. Färdiginställd för medellång man, men mina steg är kortare. Vi får se hur den här Axess från apoteket funkar, har inte riktigt kommit underfund med den än.

Kram!

Strandmamman: Omron verkar vara det bästa märket. Men det fanns ju så klart inte i lilla Borås. Nå, hoppas att den här Axess funkar bra nu. Plocka fram din också, det är ett bra sätt att få koll om man ligger bra till, halvdåligt eller risigt. Jag tror att de där stegen man tar hemma när man plockar med tvätt och allt vad man gör är lika nyttiga som dem man tar när man är på långpromenad.

Marianne sa...

Millan: Jag hade också velat ha en Omron. Nå ja, den här blir nog bra när jag begriper mig på den. Jag hade också tänkt vara med i Annes tävling, men nu ligger jag ju redan efter eftersom jag inte har kunnat mäta den här veckan.

Kram!

Annika: Hoppas att du mår bra nu så att du kan använda din ihoptejpade stegräknare! När de funkar som de ska så ska man vara rädd om dem, ingen idé att byta då, även om den är tejpad! Jag vill också vara med i Annes tävling.

Kram!

Saltis: Visst har de fin arkitektur! Man blir lite lugn av den. Och visst är det så att en del verkar bra och annat kanske lite ... flummigt? Gillar speciellt den helhetssyn de har på människor och det de har gjort för folk i byarna här i Egypten.

Kram!

Marianne sa...

Laura: Jag ska som sagt försöka förklara antroposofi i ett eget inlägg och berätta om centret. Det var ovanligt grönt och fint hos dem, och det är nog väldigt grönt uppe i deltat, annars har du rätt i att det mest är sandigt här. Vi har ju bara en smal sträng med bördig jord längs Nilen, resten är öken.

Kram!

Anne: Nu har jag köpt en Axess och ska försöka begripa mig på den. Det var det enda som fanns i lilla Borås. Har också hört att 10.000 steg om dagen ska vara ideal, och faktum är att enligt den gamla räknaren kommer jag upp i ett par tusen steg bara av att gå runt här hemma. Det var därför det var så konstigt att jag bara skulle ha tagit 3.000 steg under sex timmars promenerande! Nu ska det i alla fall börja räknas : )

Kram!

Musikanta: Så du har bott i Järna! Jag har varit där någon gång för hundra år sedan, men det enda jag riktigt kommer ihåg är vattenreningen. Har dock flera kompisar genom åren som har gått på Kristofferskolan.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja, grundaren har bott i Tyskland i en massa år. Filosofin passar här eftersom den anses inte stöta sig med islam, vilket är bra eftersom de har gjort väldigt mycket bra för människorna i byarna runt omkring. Utbrytargrupper?

Kram!

Kerstin: Min gamla är också en Silva, men den allra enklaste som inte går att ställa in personlig steglängd vilket inte är så bra när man inte når upp till alla medeltal för människokroppen : )

Bilder kommer!

Anna, Fair and True sa...

Japp, det finns t ex en grupp som driver en skola, Nibbleskolan tror jag den heter, som är lite mer flummig om jag får säga så. Vi fick en ny elevi nian som gått där - hon gick om nian i "vanliga" skolan för att komma in i rutinerna innan gymnasiet. Vi var där på studiebesök en gång och de hade byggt skolhusen själva i lera och annat (miljövänligt) och skoldagen bestod lite av vad barnen ville. Det är förhoppningsvis lite mer uppstyrt nu, om den finns kvar.

Marianne sa...

Anna: Det är väl det som är problemet med de här alternativa skolformerna, att barnen sedan får svårt att klara av det vanliga samhället. Om jag har förstått saken rätt. Okej när det är blivande konstnärer och så som kan stå lite utanför, men när man behöver gymnasiet osv får de det inte lätt. Hoppas det är bättre i dag.

Anna, Fair and True sa...

Vet inte exakt hur den skolan ser ut idag, om den finns kvar osv. Men tjejen som kom till vår klass har det gått jättebra för. Hon hade ju en sådan törst efter kunskap i nian och bara sög i sig. Fick jättehöga betyg på från nian och sedan i gymnasiet då vi gick i samma klass också, och idag är hon barnläkare! :)

Marianne sa...

Anna: BRA att det gick så bra för tjejen. Barnläkare är inte illa minsann!