måndag 2 februari 2009

Förkylt

Spisen blir så här dammig på bara ett dygn. Ja inte bara spisen, allt blir dammigt. Så är det att bo vid kanten av Sahara.

Pang sa det så blev jag jätteförkyld. Har inte feber men känner mig som om jag hade 40°C. Jag går och lägger mig igen. Ska försöka svara på kommentarer under kvällen, annars blir det i morgon.

23 kommentarer:

Millan sa...

Usch det var attan :-(. Ibland kanner man sig faktiskt rejalt sjuk aven nar man inte har feber. Speciellt precis nar forkylningen haller pa att bryta ut. Hoppas att du blir battre snart!
Nyarsfirandet lat mycket trevligt tycker jag! Synd att du inte kan prata sa mycket med de andra fruarna for jag gissar att det skulle vara valdigt intressant att prata lite med dem!! kram

Musikanta sa...

Krya på dig. Det gör inte så mycket om du låter bli att kommentera i några dagar. Vila dig du i stället!

Kerstin sa...

Det blir mycket städning hemma hos er antar jag.
Så trist att du har blivit sjuk. Vila upp dig nu och krya på dig.
Kram

Kerstin sa...

Det blir mycket städning hemma hos er antar jag.
Så trist att du har blivit sjuk. Vila upp dig nu och krya på dig.
Kram

Anonym sa...

Kurera dig och ta´t lugnt så ses vi när vi syns här i cyber!
krya på dig och kramen såklart!

Saltistjejen sa...

Men lilla du! Sköt om dig nu och krya på dig! Usch för att må så dåligt.
Jag hoppas du sanrt mår bättre!
kramar!!!

Desiree sa...

Usch då, krya på dig. Låter bra att du går och vilar. Det är det bästa. Inte kul med damm men jag antar att det är något man får lära sig leva med då man bor i utkanten på Sahara.

Anonym sa...

Jag vet hur det känns. Är också krasslig. Inte skoj alls. Legat platt hela dagen. Krya på dig och överansträng dig inte med dammningen.

Anna, Fair and True sa...

Krya på dig!

Anonym sa...

Oj! Du får ligga och vila ordentligt nu*bäddar om* så kommer jag tillbaka när du är piggare.
Krya på dig!
kramen

Anonym sa...

Men var ju inte länge sedan du var förkyld. Är det ökenvindarna (om det nu finns sådana) som blåser så du blivit kall. Hm...
Sov gott och krya på dig!
Kramen

Emmama sa...

Uh vad trist! Krya på dig nu!

Kram!

Anne sa...

Inte roligt alls, verkar gå förkylningar både här och där i världen. Läste att Annika också är förkyld.
Krya på dig massor!!!! Vila, drick honungsvarmt och så hoppas jag att du snabbt är bättre igen. KRAM.

anna of sweden sa...

Oj, då är sand i maten ett stående inslag? ;)

Krya på dig!

Anonym sa...

Krya på dig! Kram

Anonym sa...

Ta det lugnt nu, och vila ordentligt!

Mia sa...

Krya på dig och lår dammet vara! Kram

Marianne sa...

Hoppas nu att det inte är nåt allvarligt. Du måste ju vara piggelin inför Sverigeresan.
Blunda nu för sanden och krya på dig ordentligt.
Kram.

Lia sa...

Men så trist! Tror att förkylningen sprider sig över hela världen just nu=(. Hoppas du kryar på dig snabbt, för det är jättelångsamt att bara ligga och vara sjuk! Jag tycker dina "rutor" under inlägget är en väldigt kul idé, men jag klickar inte i utan skriver en kommentar istället =)) Jag tycker nämligen att du alltid är cool!KRAM

Lia sa...

Och du, ang GOLFRESAN: just i år blev den iställd pga av kattungar, men jag SKA dit, så är det bara! Min kusin är VD för resebolaget som ordnar dessa resor, och han tjatar på oss varje gång han får tillfälle, så Kairo är inte uträknat än! Jag blir helt grön av avund när du säger att säsongen kommer igång hos er! Jag lääängtar jättemycket, golfbiten som jag är! Kram

Suzesan sa...

Bara vila och kurera dig Marianne. Förkylningen är skit!!!
Krya på dig!!!
Kram
Susanne

photobyjennie sa...

Tittar in till dig!

Tycker verkligen om dina bilder! Intresant blogg!

Kan du tipsa mig om Marsa Alam, El Quesir och El Gouna? Nåt du kan rekomendera eller avråda från? Hur är vädret i mars?

Tacksam för info!!

Marianne sa...

ALLA: TACK vad ni är gulliga! I dag mår jag lite bättre för den där sprängande huvudvärken har gett med sig. Måste packa i dag inför Sverigeresan på fredag, och i morgon ska jag på utflykt till en antroposofisk farm, det vill jag bara inte missa.

Dammet och sanden ligger i högar vid det här laget, men jag tror det ligger kvar och väntar tills jag är redo att ta itu med det : )

STOR KRAM till er ALLA!

Millan: Ja, jag skulle väldigt gärna pratat mer med fruarna. Ett måste att försöka lära mig arabiska. Fick ställa in första lektionen i går, men när jag är tillbaka SKA jag!

Kram!

Kersti: Hoppas att du också har piggnat till lite!

Anna of Sweden: Hehe, du har väl hört talas om sandkaka : )

Lia: Just det, så var det, det blev inställt pga kattungar. Ja, ni får absolut satsa på en resa till hösten eller våren. Här är golfsäsongen som bäst under vintern när det inte är för varmt. Får man fråga vilket bolag det är? Det kanske går att köpa flygstolar direkt till Stockholm så man slipper dessa eviga byten i Wien och Frankfurt?

Kram!

Suzesan: Jag gjorde ditt te som du skrev till Annika. Det var nog det som hjälpte. Ska göra en kopp nu igen. Inte alls så äckligt faktiskt, man får tänka buljong i stället för te så blir det riktigt gott!

Kram!

Jennie: Jag har bara varit i El Gouna, de andra ställena vet jag ingenting om. El G är en liten stad som är uppbyggd från ingenting, så allt är ganska nytt och enormt välplanerat. Rent och fint och byggt med tanke på ekologi. En vacker liten stad med fin arkitektur, många bra restauranger, alla badortsaktiviteter man kan tänka sig plus golf, gokart och annat. Men inte gammalt och "genuint". Man bor väldigt bra i El Gouna och det finns hotell i alla prisklasser. När man blir sugen på en äkta basar kan man ta bussen till Hurghada. Och man kan göra utflykter till Luxor, Aswan med flera ställen. Personligen föredrar jag El Gouna före Hurghada eftersom H nästan är förstört av turister vid det här laget. El G är visserligen ingenting annat än en ren semesterstad, det var ju syftet med att staden byggdes, men det kändes ändå inte lika trashy. Sedan beror det ju på vad man vill ha av sin resa. Om man vill ha party är nog Hurghada bättre, men för en partyresa är det nog ändå bäst att välja ett annat land som Spanien eller liknande. Vill man ha lugn och ro och sol och bad kombinerat med kultur (utflykter) är El Gouna bra. Där finns också riktigt bra restauranger.

Det är som sagt svårt att rekommendera någonting eftersom jag inte vet vad du gillar och vill ha, men jag tyckte väldigt mycket om El Gouna och åker mer än gärna tillbaka dit.