fredag 27 februari 2009

Fredagstema Show and Tell: Oumbärligt

I dag är det fredag och dags för Fredagstema show and tell. Dagens ämne är oumbärligt och kommer från Simone – hennes sista tema för månaden. Tack Simone för roliga ämnen under februari! I skrivande stund vet jag inte vem som tar över fredagstemat i mars, men så fort jag vet lägger jag ut länk och ämnen i spalten till höger.

För ett par veckor sedan var ämnet närmast hjärtat. Och oumbärliga är ju just de personer man har närmast hjärtat. Men jag tänkte inte upprepa mig här, utan titta lite mer på den materiella sidan av livet. För vad man än tycker, är det en materiell värld vi lever i, vi måste ju ha tak över huvudet och mat i magen. Vad det är för sorts värld vi hamnar i när vi blir änglar återstår att se, men jag är än så länge inte så nyfiken utan det kan få vänta för min del.

Oumbärligt förutom kläder, tak över huvudet och mat i magen är för min del:

Jag ska erkänna att jag är lite besatt av cerat, och måste alltid ha ett till hands.

Cerat. Det sägs att man kan bli beroende av cerat, och det kan mycket väl stämma. Jag började med smörja på läpparna redan när jag gick i mellanstadiet, på den tiden skulle man ha ett ganska tjockt lager av Nivea på läpparna så att det såg ut som vitt läppstift. Jag vet inte om Twiggy hade ett väldigt ljust läppstift, eller riktigt var det kom ifrån, men läppstift var uteslutet eftersom vi var barn, så det fick bli Nivea. Och sedan dess har jag inte kunnat vara utan någon sorts fet smörja på läpparna för att de inte ska torka ut och bli flagiga. Det mesta går bra: Lypsyl, ACO, Nivea lip care och allt vad det heter. Men min senaste favorit är utan tvekan Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protection Stick. Fet, lite glansig och tjänar sitt syfte väl. Det är väl mest plånboken som protesterar, för billigt är det inte.

Min kära dator. Skrivbordsbilden är min, och den är inte photoshoppad.

MacBook. Ja eller dator, men sedan jag gick över till Mac för drygt ett år sedan kan jag inte tänka mig att jobba på en pc igen. Mac hänger sig inte ständigt och jämt, mycket få virus är riktade mot Mac än så länge, allt är så enkelt att man ibland blir förvånad. Och hur skulle man kunna överleva utan dator i dag? Jag håller kontakt med vänner och bekanta, bloggar om nu ingen har märkt det, läser bloggar och har fått nya vänner genom bloggvärlden. Håller mig uppdaterad om vad som händer i både Sverige och världen genom att läsa svenska tidningar på nätet. Får skratta lite om jag klickar in mig på någon av alla humorsajter som finns. Kan titta på tv om jag har missat något program på SVT Europa. Kan göra all research när jag översätter böcker. Kan bläddra i hur många lexikon som helst bara genom några enkla knapptryckningar och slipper köpa en massa obskyra lexikon om till exempel slang i Storbritannien under andra världskriget … Jag skulle nog kunna fortsätta i evighet. Tror nog att många med mig är totalt beroende av sin dator och anser den som oumbärlig.

Högen av böcker som just nu ligger på mitt sängbord.
Den lilla flickan i brons är gjord av Astri Taube och dedicerad till min far.

Böcker. Utan en god bok kan jag inte somna. Eller god, den behöver inte vara så himla bra för att jag ska somna, tvärtom nästan. Om den är för bra somnar man ju inte. Men jag kan inte bara gå och lägga mig och släcka lampan och sedan somna. Det funkar inte. Jag måste fly bort i drömmarnas värld med hjälp av en bok. Helst pocket eftersom den är följsammare än en inbunden och passar bättre för att ligga på sidan och läsa.

Kaffe på morgonen, men det har vi ju redan haft uppe i förra veckans fredagstema.


Min kära kamera lyckades jag av naturliga orsaker inte fotografera, så jag lånade helt fräckt den här bilden från Canon. Om jag nu gör reklam för dem får de ställa upp med bild. Min kamera har några år på nacken nu, den senaste modellen heter 40D eller 45D, jag är lite osäker på vilket.
 
Kameran. Kameran har blivit oumbärlig för mig. Om jag inte har med kameran kan jag ju inte fotografera alla underbara motiv som dyker upp rakt framför näsan på mig här i Kairo. Det går ju inte för sig, så jag släpar alltid runt med kameran på axeln ready to shoot. Någon sa till mig att det kan jag ju inte göra, för då ser jag ut som en turist. Men det struntar jag högaktningsfullt i, om folk tror att jag är turist så får de väl göra det. Vad är det för fel på turister förresten? Är vi inte alla turister lite då och då?

Handkräm. Vad vore livet utan handkräm?

Handkräm. Jag inbillar mig att jag tvättade sönder händerna när jag jobbade på sjukhus, för då tvättade man ju händerna var tredje minut, ungefär. Sedan dess kan jag inte leva utan handkräm. Varje gång jag har händerna i vatten blir de torra. Om jag inte får smörja in dem i en bra handkräm känns det ungefär som det känns när man gnisslar med något mot svarta tavlan, ni vet så där så att man bara ryser. Då kan jag inte ta i någonting, speciellt inte trä, utan får förfärliga rysningar av allt jag måste röra. Bäst handkräm i världen är nog Clarins Hand and Nail Treatment Cream, men på god andra plats kommer Åhléns Oliv Naturell fotkräm (sic!) och St Ives Swiss Formula Aloe & Camomille. En bra handkräm absorberas snabbt och lägger sig inte som en fet, kvävande hinna om händerna. Mycket viktigt.

Myggornas fiende nummer 1.

Mygga. Ja alltså antimyggmedlet som man kan köpa på svenska apotek. Utan det skulle jag bli fullständigt uppäten av alla ilskna blodsugare i det här landet. Men Mygga funkar riktigt bra, bäst av alla olika sorter jag har provat. Och skulle jag ändå bli biten duttar jag snabbt som ögat på lite After Bite, ett medel med ammoniak som gör att myggbettet faktiskt försvinner och slutar klia och bränna efter en stund.

Jag tror att det sammanfattar mina oumbärliga ting ganska väl. Fast jag har säkerligen glömt en hel massa saker.

Fler fredagsteman hittar du här: Annika, Desirée, Saltis, Anne, Petra, Millan, Victoria, Anki, Cecilia, Nilla, Simone, Anna, Lia, Leopardia, Marina, Ingabritt, Strandmamman, Jemayá, Mia D, Lena, Mais oui, Erica, Mia, Jennie, Marie, Moster Mjölgumpa, Taina, Christel, Sparkling, Sara, Under ytan, Marskatten, Västmanländskan och Lena W.

Har jag missat ditt namn? Säg till så länkar jag. Emma och Musikanta så klart!

Häng på du också, fredagstemat är öppet för alla!

38 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Skriver under på allt utom handkrämen som jag förvisso skulle behöva... sedan har jag pc...
jag vet inte heller vem som tar över! Onödigt spännande;-)

Anonym sa...

Hur klarar du att hålla ögonen öppna på kvällen? Jag läser aldrig innan jag går och lägger mig, för när jag väl kommer i säng så har jag slocknat innan huvudet träffar kudden. Pang, bara! Tvärsover.

Emmama sa...

Åh, vi har mycket gemensamt, kul! På läppbalsam temat måste jag ju tipsa om Nueva som finns på svenska apoteket, det är min absoluta favorit som min mamma skickar över med ganska jämna mellanrum och som jag alltid köper när jag är hemma. Kaffe är ju wonderbar och en ny fin kamera hoppas jag få när jag fyller 30 i april! :) Läsandet säger väl min dagens tolkning allt om, det bästa som finns..

Ha en skön dag med alla dina favoritsaker!

Kram!

Emmama sa...

Och just det, jag vill gärna vara med på din länklista också! :)

Anonym sa...

Kul och intressant läsning, som vanligt! Nu ska jag försöka komma på vad som är oumbärligt för mig? Ha en bra helg. Kram

Annika sa...

Scary marianne!!! Idag har vi använt samma ord, samma meningar och dessutom har vi haft precis samma tankar runt fredagstemat. SPOOKY!!!
That is why I LIKE you so damn MUCH!!!
Mygga är bra! Och handkräm är jag också beroende av! Datorn och kam'ran har jag också med...
Idag skulle man kunna tro att vi ringt varandra innan vi publicerade!!!
Jättekram!!!!

Ninni sa...

Ja det mesta skriver jag under på;) Handkräm klarar jag mig helt utan här...men inte i Sverige. Har det med värmen att göra kanske, för vi har torr luft även här. Cerat, pc, kamera och böcker är "livsnödvändiga"...Elizabeth Ardens har jag aldrig testat så tack för tipset! Annars är ACO:s väldigt bra tycker jag.
Hoppas du får en skön helg!
Kram!

Taina sa...

Hej och hå!
Jag tror, precis som Du säger, att vi har datorn som ett oumbärligt ting. Den är som en länk till så mycket som vi annars inte kommer åt. Inte så lätt i alla fall. Ceratet har du gemensamt med min dotter. Hon kan helt enkelt inte LEVA utan det. Säger hon. Men jag har inte introducerat de dyra varianterna för henne ;)
Ha en fin helg.

Mica sa...

Haha.....känner igen mig själv! Ceratberoende sedan Niveatiden. Då den blå burken med röd rand under vintern och den utan rand under sommaren. Dessutom med benägenhet att vilja dra ner andra i denna "drog". T.ex. Carl Bildt som jag vill skicka cerat till då jag på TV ser hans oftast synnerligen torra läppar.
Inser nu att man har kommit upp sig här i livet. Från Nivea till Elisabeth Arden som jag nu använder.

Cecilia sa...

Oj här var det mycket som jag inte haft en tanke på som är viktiga saker.Handkräm använder jag sällan men när jag jobbade så använde jag det ofta ofta.Fast nu när jag tänker på det så använde jag nog handsprit mer än handkräm.
Jag använder cerat så gott som dagligen.Men framförallt under vintermånaderna.Så fort det blir lite kallare så blir läpparna jätte känsliga.
Kaffet var fram tills för några dgara sedan viktigt för mig men nu har jag börjat dricka te istället för jag tror att jag mår riktigt dåligt att kaffe.Det får mig på konstigt humör.
Datorn så klart...ett MÅSTE även här.
Ha en trevlig helg.
Kram!

Erica sa...

Roligt att läsa ditt inlägg om fredagstemat :)
Håller med om att datorn är väldigt oumbärlig idag. ALLT finns ju där :)
Kameran är också en sak som jag också tagit med. Jag har en Canon EOS 400D, och jag älskar att fota!

Hoppas du får en bra dag!
P.S. Det är jag som kommer att välja tema i mars :) Håller på att klura lite på ämnen, och lägger ut dem på min blogg senare idag :) D.S.

Anonym sa...

Du tog upp en massa bra saker. Ditt cerat är nog som mitt läppstift. Jag klarar mig inte utan det ;-) och kaffet förstås. Trevlig helg!

Marianne sa...

Simone: Nu vet vi att Erica tar över, toppen! Varför använder du inte handkräm om du behöver det? Och pc, jo, det har de flesta och det hade jag också tills för drygt ett år sedan. Sedan tröttnade jag på att den alltid hängde sig, att vara livrädd för virus och allt sånt.

Matilda: Vad skönt att kunna somna så! Det kan inte jag. Ibland räcker det med en eller två rader innan ögonlocken blir alldeles för tunga, men utan de två raderna börjar jag i stället fundera på en massa saker - både bra och dåliga - och sedan kan jag inte somna.

Emma: Sorry! Men nu har jag lagt till dig och skrivit upp dig i min lilla lista (måste ha de på papper också) så nästa gång ska jag väl fixa det från början. Nueva är också en som jag använder, till och från. De flesta är bra. Jag hade den inte hemma just nu bara, så därför kom den inte med. Hoppas verkligen att du får den kamera du vill ha när du fyller. April alltså! Har inte hunnit in till dig och kika än, men jag kommer.

Kram!

Marianne sa...

Lena: Tack! Har du kommit på vad du inte kan vara utan? Jag är på väg, har inte hunnit läsa hos knappt någon i dag än.

Kram!

Annika: Jo, det var allt bra likt! Nästan som när man klädde sig likadant utan att ringa först! Haha, sedan fick man ringa varandra för att vara säker på att man INTE skulle ha likadana kläder på sig. Och apropå kompisar, jag är så glad just nu för Klas har fått kontakt med en jättegammal kompis som han inte har pratat med på evigheter (typ 12 år), och ska hälsa på honom i Aten om ett par veckor när han ändå är på tjänsteresa i Grekland! Helt otroligt jättekul för honom!

STORA JÄTTEKRAMAR VÄNNEN!

Ninni: Har ni torr luft där? Jag trodde att det var fuktigt som tusan? Minns när jag var i Rio så krullade sig mitt hår av luftfuktigheten, brun som en brasilianare blev jag på ett par dagar och sedan trodde folk att jag var därifrån. Men du bor norr om Rio, det kanske är torrare där?

Kram!

Anne sa...

Jättebra inlägg! Rycker om det du visar och berättar. Påminner om Annikas inlägg, ni verkar ha haft telepati er emellan :)
Cerat och handkräm är verkligen oumbärliga ting. Speciellt cerat, jag kan nästan få panik om jag av nån mysko anledning märker att jag inte har det med mig (om jag bytt väska t.ex. och inte fått med alla grejer).
Vilken fin bakgrundsbild du har på datorn förresten.
Du nämner ACO läppcerat. Det får mig att tänka på hur otroligt bra grejer man hittar på svenska apoteket. Det är ju som en butik, inte bara ett apotek utan har en massa bra grejer som inte är mediciner. Ha en riktigt fin helg, kram!

Marianne sa...

Hej Taina! Visst är det tur att vi har datorn! Jag minns hur det var på 80-talet, man var helt avklippt från allt där hemma, utom brev som tog en vecka och man fick gå upp tidigt på morgonen för att ringa hem. Allt finns ju på nätet nu, helt makalöst när man börjar leta efter minsta obskyra sak, och man hittar det till 99%! Hihi, du får låtsas som om det inte FINNS några dyra cerat förrän hon har råd att köpa dem själv : D

Kram!

Mica: Wow! Du minns Nivea-tiden! Fniss, ja vi kanske ska skicka lite Nivea till Bildt så att vi slipper få rysningar å hans vägnar! Och visst är det härligt att ha kommit upp sig i världen och använda Arden : )

Cecilia: Handsprit ger mig rysningar, nä, jag kan "tvätta" mig med det men sedan måste jag ha handkräm, annars - hu jag ryser av bara tanken - torkar jag ut. Inte bra med kaffe om du mår dåligt av det, bra att du har börjat med te i stället. Just det, jag hittade koffeinfritt te av supermärket Ahmad, ska nog koka mig en kopp. Annars har jag lite svårt för även te på kvällen. Men DET ska jag testa nu.

Kram!

Marianne sa...

Erica: Toppen att du fixar teman i mars! Ska bli spännande att se vad jag ska fundera på framöver!

Canon är bara bäst! Jag älskar min kamera, och släpar på den överallt, utom till stormarknaden för de envisas bara med att plasta in den och försegla den för att det ska synas att jag inte har stulit den. Som om de sålde kameror ens i närheten ... Det är ännu roligare att fota nu med bloggen, för då har man ju ytterligare ett syfte med fotona, mer än att bara kunna titta på dem själv. Det tycker jag är superkul.

Mais oui: Ja, när du säger det vet jag att du är helt beroende av läppstift. Jag försöker med jämna mellanrum, men har svårt att hitta en färg som passar och som sitter kvar! Då är det enklare med ett cerat som glänser lite svagt.

Anne: Tack! Ja, det var nästan som om Annika och jag hade bestämt i förväg! Vet du om jag har glömt cerat eller handkräm så måste jag gå och köpa det. Det funkar bara inte utan! Haha, det kanske är någon sorts fobi eller mani. Nå, handkräm kan jag vara utan om jag inte måste "uppsöka damrummet" eller så, men cerat ... Ja svenska apotek är bra. Men är det inte likadant i US, att apoteken har mycket mer? Så har för mig att det var förr, att apoteken liksom mer var en del av en mer vanlig butik.

Stor kram!

Ha en skön helg, tjejer!

Grekland nu sa...

Datorn, böckerna (och kameran som jag också hade tänkt skriva om men inte gjorde till sist) har vi båda som oumbärliga märker jag! Och handkräm på vintern, och serat köpte jag häromdan...Trevlig helg själv!

Moster Mjölgumpa sa...

Nu blev jag lite nyfiken på om det inte finns myggmedel i Egypten.

After Bite vore nog något för mig. Mina myggbett blir alltid stora som tefat och sitter kvar hur länge som helst.

Desiree sa...

Fanns mycket här som jag själv verkligen klassar som oumbärligt. Jag hatar mygg just för att de verkar älska mig. I Sverige om sommaren får jag alltid köra med myggmedel. Läppcerat och handcreme är också något som jag är storförbrukare av. Ha ha verkar som alla vi bloggare klassar både kameran och dator som oumbärliga
;-)
Ha en toppen helg och hoppas du slipper bli myggbiten.

Kram

StrandMamman sa...

Fredagshälsningar från en som är mer beroende av läppstift än av cerat, och som också måste läsa i sängen för att somna lugnt!!

Petchie75 sa...

Japp, kan hålla med om det mesta förutom kanske handkräm - mest för att jag inte hittar någon riktigt bra som inte bara åker av när man tvättar händerna. Hade cerat-kris igår efter att mitt tagit slut i förgår, mina läppar var så spruckna och torra. Vilken lycka när vi köpt nytt lypsyl och jag slet upp förpackningen vid kassan i affären - men idag har läpparna flagat.
Det mest intressanta är att jag INTE behöver lypsyl i Puerto Rico!! Tror att det är så fuktigt att både läppar och händer (som direkt blev väldigt torra när vi kommer till kalla Europa) inte behöver extra fukt!
Trevlig helg!
Kram

Sparkling sa...

det är så skönt att ha cerat på läpparna men det är nog tyvärr ganska beroende framkallande.
kamera och dator är oumbärligt för mig också, släpar också med mig kameran väldigt ofta!

Christel sa...

Känner såå igen mig i din lista över oumbärliga ting. Minns också det vita Nivealagret från högstadiet. Jag har inte testat 8 hr cerat men väl handkrämen, den är superbra och luktar gott. Jag har precis som du lite fobi på lipgloss/cerat och handkräm, och böcker såklart. Apoteket i Sverige har en ganska ny serie med olivolja, både handkrämen och ceratet är mycket bra. Ha en fin helg! Kram

Marianne sa...

Ingabritt: Ja datorn och böckerna verkar vara en gemensam nämnare för de flesta. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi alla bloggar, alltså är vi ganska datorvana och vi gillar att uttrycka oss med ord. Så det blir ganska givet, fast jag har inte tänkt på det förrän nu.

Kram!

Moster Mjölgumpa: Jo visst finns det myggmedel här, men de är inte lika bra som Mygga tycker jag. Alternativt vem vet vad man får i sig, DDT och annat som tack och lov är förbjudet i Sverige. Så det känns tryggt och bra att använda Mygga samtidigt som det verkligen är effektivt. Dessutom har jag något medel i en dosa som man stoppar i väggkontakten i sovrummet. Gudarna vet vad man får i sig, men utan kan jag inte sova alls.

Jag är osäker på om After Bite är köpt här eller i England, jag fick den av en tjej som ofta är i England. Men jag tror den finns här. Innan hade jag en grekisk sort, också med ammoniak, men den finns inte i Grekland längre. Vet inte om EU har förbjudit den. Vademecum munvatten ska vara lika bra, men det hade de inte på apoteket nu när jag var hemma sist. Kanske i mataffären? Jag får också bautastora myggbett och när betten sitter över en led svullnar hela leden upp på mig. Inte kul det där.

Desirée: Visst är det konstigt att myggen verkar föredra vissa och struntar i andra? Klas blir näst intill aldrig biten, även om det är stora svärmar med mygg. Orättvist! Jag har inte lika stora problem med de svenska myggen, då får jag bara så att säga vanliga myggbett, men här i södern blir det stora bulor och jag svullnar upp och det kliar inte bara, det bränner. Blir jag biten i ett finger brinner det ända upp i armen.

Som jag skrev till Ingabritt så är det inte så konstigt att dator, kamera och böcker är oumbärliga för oss bloggare, fast jag inte har tänkt på det tidigare. Eftersom vi bloggar är vi rätt datorvana, vi gillar det skrivna ordet eftersom vi skriver själva, och vi lägger gärna ut bilder som vi själva har tagit, i alla fall i det här bloggänget.

Stor kram!

Marianne sa...

Strandmamman: Du är den andra "läppstiftaren" som jag vet om då! Du och Mais oui. Jag har som sagt försökt, och gör mina tappra försök emellanåt, men jag tycker inte jag hittar någon färg som passar mig och en sort som sitter där den ska.

Väcker du dig själv när du tappar boken i golvet också, som jag? : D

Petra: Jag tror att all handkräm försvinner när man tvättar sig. Jag måste i alla fall förnya varenda gång, men jag klarar mig inte utan. Har du också flagiga läppar, som jag. Med 8hr cream har de faktiskt slutat flaga! Urskönt! Ja alternativet verkar vara att flytta till PR, helt klart. Vad skönt det skulle vara att slippa allt det där. Tur att du fick ditt Lypsyl! Rys!

Kram!

Sparkling: Jo, det är nog beroendeframkallande, men jag vet ingen avgiftningskur. Så jag underhåller beroendet : ) Vi verkar vara rätt duktiga på att släpa med oss kameran hela gänget, det är väl därför vi får se så många fina bilder hos varandra varje dag. KUL är det!

Christel: Så 8 hr finns som handkräm också? Den vanliga 8 hr är ju lite väl fet och lägger sig som en tjock hinna, så den kan jag inte ha på händerna. Ska hålla utkik efter den nästa gång jag flyger. OCH jag ska testa den nya olivserien på apoteket.

Kram!

Suzesan sa...

Handkräm ett måste för torra händer. Men jag har bra hud i händern men min dotter får sprickor och torr hud.

Jag får samma som du de där rysningarna när jag inte kan ta i trä eller nåt liknande.

Jag ryser så det gör ont och jag skriker nästan. Om jag måste ta i det. Nästan som frigolit mot en fönsterruta..;)
Bra grejor och jag körde militärens hudsalva den på grön burk där man trycker ut stiftet med tummen och sen blå- nivea-liten-burk och vaselin och Lypsyl....men sen kom de där som var en i glas med en kula som man rullade på och var lite läppglans a la olja och de smakade smultron och jordgubb.

De var bättre för mig för jag har en förmåga att äta upp allt jag har på läpparna även läppstift. Så de smakade åtminstone gott:)

Jag får lätt torra och såriga läppar på vintern. Vi kallar det för "nara".

Fin staty den lilla som Astri Tube gjort. Vad fint att dedicera den till din far.
Åhh jag visste inte att det fanns ett antibett....det behöver jag ett sånt.
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Oj! Jag är också lite småberoende av både cerat och handkräm!!!!!! Haha! Allt beroende på årstid. Här är vintern ofta en "huddödare" med tanke på torrare luft och då brukar mina händer bli som sandpapper. INTE skoj! Jag HATAR känslan av just det där "gnisslet"! Hu! Men jag tycker den absolut bästa krämen för mina fnösketorra händer är Fenuril. Så jag har köpt det på svenska Apoteket när jag är i Sverige, och även bett besökare ta med det till mig. Är bara Sååååå bra! Svider lite om man är supertorr, men fungerar verkligen och ger ingen känsla av "fet hinna" alls.
Favoritcerat nuförtiden är helt klart Carmex. Tror det är ett amerikanske märke. Men det fungerar väldigt bra! Det eller Blistex, men jag gillar carmex snäppet bättre. Ha! Jag har så många olika carmex som skräpar övrallt. I fickor i väskor på nattygsbordet et. Men ändå är det ofta så att när jag väl vill ha det så hittar jag ignet! Är inte det konstigt?!?!?! ;-)
Stor kram nu!

anna of sweden sa...

Ja, vad vore livet uten handkräm? :)

Anna, Fair and True sa...

Jag är lika beroende som du av cerat och handkräm! Har t o m en liten handkräm på mitt skrivbord på jobbet fast vi har handkräm på toans också :) Och lypsyl har jag flera på olika ställen och i olika väskor så jag inte ska vara utan

Anonym sa...

Det här skulle kunna ha varit min intresselista! MArdens läppcerat har jag köpt vid ett par tillfällen (spenderbyxorna på vid NK-besök!)
Sytemkameran tycker jag är så bökig att kånka på så jag fotar mest med kompaktkameran/mobilen.
Gillar Mac men det gör inte maken så det är bara att acceptera ;)
Avslutar nog hellre dagen med ett korsord än en bok, men det kan variera.
Och om jag skulle sluta med Mygga under resor/sommren skulle det absolut märkas på försäljningsstatistiken *skratt*
Blodgivare kan man vara ändå och visst uppskattar jag uppskattning men inte från Myggen som tycks ÄLSKA mig *muttrar*

Ha en bra dag!
8nu måste jag fortsätta i vasaloppsspåret *ler stort*
kramen!

Marianne sa...

Suzesan: Stackars din dotter som får sprickor i händerna! Det klarar jag mig utan, det är bara rysningarna och torrkänslan jag inte klarar av. Läpparna mina är dock väldigt flagiga emellanåt, just nariga och flagiga.

Jag ska kolla på apoteken här om man kan köpa det där After Bite. Jag tror det i alla fall. Men prova med Vademecum munvatten, det finns inte på apotek längre, men kanske på stormarknaden?

Kram!

Marcus: Visst är den läcker den lilla Booken! Gillar det där lysande äpplet på locket, fast det ser man ju inte själv förstås. Nu går jag och drömmer om deras stora stationära ...

Saltis: En annan bra kräm som finns i US är Jergens lotion. Det är en vanlig billig historia som man köper var som helst, men jättebra. Ja, om den fortfarande finns, förstås. Men testa den om du hittar den för den är verkligen super. Det var en sån där grej som jag bad folk som skulle till US köpa åt mig under många år. Nu har jag hittat annat, så jag har ingen abstinens : ) men den är verkligen bra.

Jag har också cerat och handkräm som skräpar överallt. På diskbänken, skrivbordet, vid tv:n, sängbordet, alla olika handväskor och en del jackfickor. Får väl förse kameraväskan med en egen uppsättning : D

KRAM!

Anna of Sweden: Inte mycket värt! Kommer förresten att tänka på en patient en gång som hade så torr hud att han smorde in sig med smör, det var det enda han tyckte hjälpte. Men det luktade inte så gott för det härsknade rätt fort ...

Marianne sa...

Anna Fair and True: Samma här! Jag måste alltid ha det på armslängds avstånd, annars blir jag lite knäpp : D För man måste ofta spä på lite efter att ha tagit i papper och sånt, papper suger åt sig verkar det som.

Kapten: Aha, du kollar Vasaloppet. Här kan vi inte se det för SVT Europa har bytt satellit och tv-Muhammed hade inte tid att komma och fixa i går. Hoppas han kommer i veckan.

Jag passar på att köpa det där lite dyrare när jag flyger, och beställer med Klas ibland. Men inte allt, han behöver inte veta HUR dyra vissa saker är : D

Har också en kompakt, och den är egentligen jättebra, men jag blir tokig på att det är sån fördröjning från att jag trycker tills den knäpper. Funkar inte när kamelerna susar förbi. Och så det där med att bilden är lite förskjuten i fönstret mot vad man får på bilden, det gör mig också tokig. Så jag släpar på systemkameran.

Hahaha, ja det är bättre att ge blodet till folket, eller hur man ska säga.

KRAM!

Musikanta sa...

Jag håller med dig om att datorn är näst intill oumbärlig. Jag skulle aldrig ha klarat mina akademiska studier om jag inte hade haft den t.ex.

Sista året förbjöds f.ö. att lämna in handskrivet material överhuvudtaget. Det var bara på tentorna i skrivsalen som vi fick skriva för hand...

Marianne sa...

Musikanta: Och jag skulle inte kunna jobba. Hu vilket jättebibliotek jag skulle behöva för att slå upp allt i böcker, nu kan jag bara leta på nätet och få tag i citat, beskrivningar av underliga företeelser, lexikon ... Allt.

Jag förstår att det är förbjudet att lämna in handskrivet material, tänk vilket extra jobb det måste vara att försöka tyda vissa handstilar!

Kram!

Anonym sa...

Passar på att skriva upp Mygga på min lista efter att ha läst detta. :)

Anonym sa...

Passar på att skriva upp Mygga på min lista efter att ha läst detta. :)

Marianne sa...

Truddelutt: Ja och se mitt svar under ... ja här ovanför. Och skriv till mig som sagt med frågor så svarar jag bäst jag kan!

kram!