tisdag 5 januari 2010

En alldeles vanlig tisdag


Vad tycker ni om den nya skyskrapan i Dubai, Burj Dubai? Inte för att jag brukar ha så mycket åsikter om sånt där så länge det inte förstör stadsbilder och så vidare, men när jag ser bilder på det nya högsta huset i världen kan jag inte rå för att jag associerar till Isengard, ni vet den onda trollkarlens boning i Sagan om ringen.

Jag vill rekommendera ett tv-program, om ni inte redan har sett det. Det är Drottningen och jag, en dokumentärfilm av Nahid Persson Sarvestani som handlar om Farah Diba, den före detta drottningen av Iran. Varken Maken eller jag hade tänkt se den, men vi fastnade båda två framför tv:n. En mycket varm film om två kvinnor i exil från Iran, drottningen och filmaren, båda på grund av revolutionen men av två helt olika orsaker.

Ja som ni märker händer det inte så mycket här i dag, men i morgon ska kompisen och jag ut på stan, den sväng vi hade tänkt ta i går. Trött är jag också, mobiltelefonbolaget skickade två sms till Makens telefon vid femsnåret i morse, sen kunde ju inte jag somna om så klart. Det borde vara fängelsestraff för sånt ...

Avslutar med ett speciellt meddelande till er som bloggar på Wordpress: Jag har jättesvårt = det är just nu helt omöjligt för mig att komma in på era bloggar. Att jag inte syns till hos er beror alltså inte på ointresse, det beror på att jag inte kan. Har svårt med några andra sajter också, men det som är mest retande är bloggarna. Går det inte över får jag klaga hos internetleverantören igen.

20 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Drottningen och jag vill jag också se!

Vet maken om att han kan sätta telefonen på ljudlöst och vibratorfritt? ;)

Har du provat att rensa dina cache och cookies? Och kollat så Wordpress inte är på någon blockerad lista eller på en lista för högre säkerhet eller liknande? Vilken browser (vad heter det på svenska ju igen?) använder du?

Marianne sa...

Anna: Men du är ju helt underbar! Nu tömde jag nåt som hette cache och då kom jag in hos Petra! Det kan ha varit någoting där, kanske!

Jag har Safari, men jag ska erkänna att jag bara kan använda den, vet inte hur man ska göra med såna där saker. Hade bara tur som hittade någonting som hette "Töm cache" : )

Se filmen! Den var helt underbar.

Haha, ja jag ska säga till honom att han får sätta telefonen på tyst på nätterna!

Kram!

Suzesan sa...

Håller med fängelsestraff på sånt. SMS tidigt på morgonen. Bra tips om Drottningen och jag missat den.

Fö övrigt skrattade jag åt din jämförelse. Haha i Sagan om ringen. Bra tänkt.

DE har kanske drabbats av en eller två av de sju dödsynderna högmod/girighet*fniss*

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Ja kolla på den filmen, den var ovanligt bra.

Men visst ser det ut lite som Isengard? Ett högt torn som sticker upp över sten och betong? Du har rätt, de har drabbats av både högmod och girighet!

Kramar!

Marsipan sa...

Jobbade nyårsnatten och var tvungen att ha mobilen på (personalmobil) Fick tre sms som förmodligen var menade till någon annan *suckar*
Ja, Drottningen och jag var intressant. Hade inte tänkt se, men fastnade ;)
Ha nu en trevlig trettonhelg!
Kramis!

Ebba sa...

Ja usch vad mycket det är man måste lära sig om datorer. Tur att sönerna finns som kan rädda morsan ur diverse feltryckningar och stopp.
Må så gott...

Anonym sa...

Visst är det helt jäkla otroligt det där att man ska sms från telefonbolagen nattetid! Det får man här också, reklam och födelsedagshälsningar och god jul meddelanden. Helt sjukt!
Jag kan inte tänka mig att det finns någon alls som ens vill ha dessa meddelanden.

Musikanta sa...

Det där med datorer är knepigt... Kommer inte in på mitt chat-program trots att det står att jag är välkommen tillbaka. Jag har alltså Messenger - kommer in på Hotmail, men inte på sidan där man chattar!

Mirrmaken försökte fixa det på sin dator - han gör så att han får tillgång till min dator på sin egen - och HAN får upp och kommer in på min chat-sida, men inte jag!!!

Det är jättetråkigt - MM och jag chattade då och då - vi sitter ju i olika rum bevars - och Mirren och jag varje dag.

Migräntabletter har jag haft sen jag var 50 år - de hjälper bra. Jag brukar ta dem när jag känner på mig att huvudvärken är på gång...

Bra att du länkade programmet - jag ska se det vid tillfälle. By the way, här hemma är det trettondagsafton, alltså inte en alldeles vanlig tisdag... Ska spela på trettondagsgudstjänst i morgon eftersom det är en helgdag.
Varm kram/M

Anne sa...

Jag har tänkte PRECIS samma sak angående byggnanden, jag associerar också till Sagan om ringen. Vem vet, kanske arkitekten blivit inspirerad och fått inspirationen därifrån....
Sms till mobilen den tiden på morgonen, det borde verkligen vara förbjudet. Det är omöjligt somna om, förstår dig till fullo.
Kram!

Annika sa...

Du får sätta luren på ljudlöst på nätterna, det gör jag...
Funkar bra.
Irriterande att inte komma in på bloggar. Datorer är allt bra jobbiga ibland, och är man datoranalfabet som jag så blir man heöt ställd. men, nu kanske ditt problem är ur världen.
Skyskrapan är för cool, tycker jag...Men, visst kan man ana varifrån inspirationen kommer.
Kram!!

Emmama sa...

Jag tycker inte alls den är fin, den ser ut som en uppochnervänd glasstrut! :) Och där står den nu i en halvdöd stad, kul.. ;) Kram!

Marianne sa...

Marsipanen: Ja det var samma för oss, vi bara fastnade framför den filmen. Klas hade minsann inte tänkt se någon fjantig drottningfilm : D

Nå, du fick i alla fall några extra nyhetshälsningar, och du var väl vaken eftersom du jobbade. Eller du kanske har sovande tjänst?

Kram!

Ebba: Jag är rätt bra på att använda datorerna, men hur det funkar bakom och hur man ska göra när man råkar ut för olika saker, DET kan jag inte ett dugg om.

Kram!

Carina: Ett telefonbolag borde verkligen kunna styra så att meddelandena går fram dagtid. Och som du säger, vem är intresserad av att få födelsedagsuppvaktning av ett företag???

Jag ska mejla dig.

Kram!

Marianne sa...

Musikanta: Du får ladda ner Skype i stället. Du och MM och Mirren. Så kan ni prata med varandra gratis i stället. Och om ni skaffar kamera till datorn så kan Lillmirren också prata och se mormor. Det är busenkelt, man bara trycker på "ladda ner". Eller vad det står. Men det fattar man. Och det är helt gratis när det är från dator till dator. Gå in på www.skype.com, den känner till och med av vilken dator du har så du laddar ner rätt version. Ja där kan ni chatta också om ni vill.

Ja ni har trettondag och vi har julafton - igen. : )

Ha det nu så skönt över de sista helgdagarna!
Kramar!

Anne: Vad roligt att du fick samma association! Det är just bilderna från dagtid när man ser byggnaden och området lite på håll, Isengard på pricken!

Kram!

Annika: I går kväll kom jag in på Wordpress efter att ha gjort som Anna föreslog. Får göra så igen om det kärvar. Men jag kom inte så långt i mitt bloggläsande, för nu är det ju att läsa ikapp igen hos alla!

Byggnaden är rätt fin när man ser den på närmare håll, det är just avståndsbilderna som påminner mig om Isengard. Vi får hoppas att det är trevligare i Dubai i alla fall!

Kram!

Emma: Hahaha, upp-och-nedvänd glasstrut! Det var ju roligt! Ja när ska killar sluta jämföra vem som har längst???

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad bra att det ordnade sig! Du får gå in där och tömma då och då!

Såg Drottningen och jag idag men missade första halvtimmen så den får jag kolla på i efterhand.

Marianne sa...

Anna: Ja inte bara då och då, jag får tömma där så fort jag ska in på Wordpress eller I Can Has Cheezburger. Lite tjatigt, undrar om jag behöver göra någon storstädning av datorn och installera om och greja. HUR gör man? Ja du behöver inte svara, för jag kan nog inte greja det själv i alla fall, får gå till Apple-centret så får de hjälpa mig.

Bra att tv-programmen ligger på nätet så man kan se och se om ifall man vill!

Anna, Fair and True sa...

Skumt! Har du den senaste versionen av Safari? Peter rekommenderar att du mejlar wordpress och frågar först innan du hör med Apple.

Anna, Fair and True sa...

Peter har gjort lite efterforskningar och tydligen har många problem med Safari och Wordpress. Så om du redan uppdaterat till senaste versionen av Safari samt satt Wordpress på "safe list" och det ändå inte fungerar så är det bästa att ladda ner en annan (gratis) webbläsare, t e Firefox.

Marianne sa...

Anna: Vad snäll han är, Peter! Jag får kolla i morgon vilken version av Safari jag har. Vet bara inte vad safe list är, har inte lyckats hitta någonting som heter så. Men jag kanske ska ta och ladda hem Firefox, det verkar vara en bra lösning!

Hälsa Peter och tacka jättemycket!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag har hälsat!

Kolla Internetalternativ - Sekretess - Platser

Där får du lägga till www.wordpress.com och www.wordpress.org och tryck på Tillåy (ej blockera)

I alla fall i Internet Explorer och borde vara något likande i Safari.

Men kan ej garantera att det löser problemet.

Marianne sa...

Anna: Jag får kolla det där i morgon. Nu har jag laddat Firefox och det funkar så där. Bokmärkena är inte lika bra, och jag hade ju så bra ordning på alla bloggar. Så vi får se, antingen får jag ordning på Firefox eller så går jag tillbaka. Det är ju inte jättesvårt att tömma cachen varje gång jag ska in i Wordpress.

Men jag minns att Wordpress inte gillar Apple, hade ursprungligen tänkt använda dem, men det gick inte att göra tomrad mellan styckena utan världens mest komplicerade programmeringsjox, och då blev det blogger i ställt.

I värsta fall får jag läsa Wordpressarna på RSS och sedan mejla kommentaren, hur kul nu det är ...

NU längtar kudden efter mig, den ligger där inne och skriker. Och nu kommer Tjorvan och pingar på spakarna under stolen, det betyder samma sak. Så det är väl bäst jag går oc lägger mig.

Sov gott!