torsdag 28 januari 2010

Totalt händelselös dag

Tjorvan sover gott på sin röda sammetskudde.

Dagen har varit totalt händelselös, om man inte räknar städning och jobbning och matlagning och duschning och klappning av katter och tandborstning och kaffedrickning och allt sånt.

Har börjat jobba på nästa bok av Barbara Nadel (Dansa med döden), så nu går många timmar varje dag åt till skrivande. Och när kvällen kommer känner jag mig märkvärdigt tom på ord. Har man en beskärd del av ord per dag som kan ta slut, månntro?

Men nu är det helg så nu ska jag väl kunna ha lite fler ord kvar till förfogande under fredag och lördag, hoppas jag. Och vi hoppas att Tv-Muhammed kommer senast på lördag och fixar parabolen som har blåst ur läge, innan han kommer kan vi inte se SVT mer än på nätet. Och eftersom Tv-Muhammed även är Dator-Muhammed ska vi höra med honom om han kan fixa det där med att vi inte kommer in på vissa sidor, som Wordpress och Göteborgsposten* och CSN.

Attans mygga, den bet mig på handen! Får gå och ta på lite After Bite.

Märks det att jag är trött?

Ha en skön helg allihop!*Inte för att jag som är stockholmare läster GP särskilt ofta, men nu var det en artikel om någon idiot som hade smugglat en kattunge i bagaget från Kairo till Landvetter som jag ville läsa. Det var Karlavagnen som tipsade om det.

18 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Låter härligt med en händelselös dag. Det har varit mycket det senaste, men jag ser fram emot en lugn och rolig helg.

Har skickat dig artikeln separat.
Man blir inte glad av att läsa artikeln dock...

Marianne sa...

Karlavagnen: Jo, det är rätt skönt med händelselösa dagar, men det blir så lite att skriva om. Och så glömmer jag det där jag hade tänkt skriva om. Ja, ja, sånt är livet.

TACK, men jag kommer som sagt inte in i GP. Du behöver inte printa och skicka, testa att kopiera och klistra in i ett Word-dokument. Och du, bara om du verkligen hinner. Det är INTE hela världen om jag inte får läsa artikeln!

Stora kramar!

Saltistjejen sa...

Låter som du har fullt upp.
Och du jag förstår ifall du är lite trött på skrivande när du ägnar hela dagarna åt boken.
Den där artikeln läste jag och blev otroligt arg och ledsen över!! Alltså inte över själva artikeln såklart men över den som gjort någt så hemskt!!!! hur KAN man bara göra så? Hur fungerar ens hjärna och framförallt ens hjärta då?!?!?!??! Jag tycker det borde vara stränga straff för djursmuggling.
Om du vill kan jag se ifall jag kan maila artikeln till dig.
Hoppas att alla era Mohammed kan fixa era tekniksa prylar också!
KRAM!

carina@pocolococreativo sa...

Visst är det irriterande att inte komma in på vissa sidor. Jag har samma problem med vissa sidor, det är - enligt supporten för domännamnen - fel på routingen som den lokala internet providern har, och det stämmer nog....

Saltistjejen sa...

Nu har jag mailat dig ett worddokument där jag kopierat in artikeln från GP.
Hoppas du kan läsa det.
Kram!

Emmama sa...

Men vilken sköööön dag, jag ska försöka få en sån på söndag, efter att jag jobbat en extra vaken natt.. Blir inte många knop såna dagar men turligt nog är dom inte många.

Spännande med ditt nya översättningsprojekt, häftigt! Det där med att bara ha ett visst antal ord om dagen påminner mig om de människor som inte säger hej tillbaka när man hälsar på dom. Turligt nog är även dom inte så många. :)
Kram!

Katarina sa...

Kan va rätt skönt med en händelselös dag ibland.

Ha en bra dag!

Millan sa...

Aj da, jag sag precis pa Annikas sida i kommentarerna till brollopsinlagget att du inte kommer in pa wordpress langre. Sa skumt!! Och trist! Men hoppas att det gar att losa.
Lite skont med en handelselos dag da och da tycker jag... det hander inte allt for ofta!
Kram o trevlig helg

Laura sa...

Jag läste den där artikeln och fick såklart tårar i ögonen. STACKARS lilla kattunge!! :( Du ska vara glad över att du inte kan läsa den artikeln...

Önskar dig en trevlig helg!

Annika sa...

elände det där med webbsidorna du inte kommer in på. Måtte det bli fixat illa kvickt. Jag funderade lite över GP...
Men NU fattar jag. Såg att schyssta saltis skickat artikeln till dig.
NÅ; måtte nu datorn och parabolen vara fixade innan denna helg är över...
TREVLIG HELG!!!
KRAM!!

Bloggblad sa...

Man kan nog bli tom i skallen efter att ha kreerat en massa meningar. Jag kan bli jättetrött efter att ha skrivit bara en sångtext... tankarna går på högvarv.

Fast nu är jag ganska tom i hela mig efter att ha varit på minnesstund för min omkomna kollega. Vi får inte komma på begravningen, tyvärr. Det här blev väldigt fint som avslutning och farväl.
Hon kraschade på väg till kyrkan - där satt hela skolan i värmen med alla ljus medan hon låg i ett kallt dike... och många undrade förstås varför hon inte kom.

Marianne sa...

Saltis: Tack för artikeln! Nu har jag fått den av både dig och Karlavagnen!

Jag håller med, hur kan man ens komma på tanken att göra så med ett djur??? Hårda fängelsestraff är det enda rätta för sådana personer. OCH höga böter med utmätning OCH samhällstjänst med något riktigt skitjobb. Samma gäller veterinären som avlivade katten i stället för att lämna den till ett katthem så den kunde få ett bra liv. Skandal tycker jag!

Kramar!

Carina: Det låter stämma att det är routingen som är fel. För mig veterligt finns ingen sådan censur här i landet, och jag menar vad finns att censurera på csn:s hemsida? Hoppas att tv-Muhammed kan hjälpa oss lösa problemet, han kommer när som helst, hoppas jag. NU kommer han!

Emma: Jag fattar inte att du orkar med de där nätterna, men det är tur för barnen att du gör det! Och nä, såna som inte kan hälsa vill vi inte veta av. Fast de kanske är stelopererade i truten?

Kramar!

Marianne sa...

Katarina: Ja, det är det, men det blir lite lite att skriva om : )

Millan: Vad bra att du såg det, så förstår du varför jag inte har varit inne hos dig på evigheter, det är alltså inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kan.

GRATTIS Millan att du ska gifta dig! Jag ska försöka skriva om vårt bröllop också!

Kramar!

Laura: Visst är det hemskt! Nu har jag ju läst artikeln ...

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja han är här nu, så jag hoppas att han kan fixa både tv och dator! Min MacBook kan han nog inte fixa, men kanske routingen, och det hade löst en hel del av problemen.

Kramar!

Bloggblad: Ja, jag förstår att hela du känner dig tom efter att ha sagt farväl till din väninna. Jag minns när du skrev om det när det hände. Det är så hemskt, så hemskt.

Stora kramar till dig!

Taina sa...

Hahahaha! Vissa dagar som känns som händelselösa är väl för att det inte har hänt något utöver det "normala". För precis som du, har jag dagar som swischar förbi och när jag reflekterar över det så märker jag att jag har faktiskt gjort MASSOR av det normala...

Nä, jag tror inte på att det finns någon gräns för antal ord per dag och person. Inte om jag lyssnar på Minstingen i alla fall. Det tar ALDRIG slut på ord där inte!

Kram på dig

Marianne sa...

Taina: Haha, jag tror det är skillnad på unga Minstingar och Gamlingar som jag när det gäller tillgång till ord. Har en känsla av att jag använde alldeles för många när jag var Minsting, kanske borde ha sparat lite på dem? : D

Ibland ska man vara tacksam för att en dag "bara" är normal och att "inget" händer och att man "inte har gjort någonting". Tror jag. För det är hemskt vad mycket man gör när man inte gör någonting, tänk om man dessutom skulle göra någonting!

Kramar!

Millan sa...

AH vad skoj! Ja skriv jatte garna om ert brollop! kram

Marianne sa...

Millan: Ska försöka få ihop någonting om det!

Kram!