söndag 24 januari 2010

Song around the world

Se och lyssna på det här videoklippet. Det är helt underbart. Om jag säger att det har visats över 17 miljoner gånger och fått över 19.000 kommentarer på YouTube, så förstår ni. Har inte läst dem, men att det bara är lovord tvivlar jag inte på.

14 kommentarer:

Katarina sa...

Härlig!! Medryckande!

Suzesan sa...

Coolt.
Jag såg nyss på SVT2 en film om soporna i Kairo och om att folk är vansinniga för de betalar för sophämting på elräkningen men ingen hämtar dem och de hindrar Sopstaden delvis att ta det och att soporna grävs ner i Sahara. De som hämtas. Företaget de var på hette Arab-Amar tror jag.Kolla om du kan hitta det på SVT-Play. Det var bilder fråpn sopstaden där de återvann papper och gjorde nytt papper och fina påsar och sen så gjorde en man plastgalgar, pengarna sparade han till sitt bröllop det som han fick in på att sälja dem.

kram
/Susanne

Ebba sa...

Visst är Stand by me underbar i denna tappning runt världen...må så gott

Emmama sa...

Otroligt bra! Den åker in i min playlist nu! Kram!

Melting Pot sa...

Riktigt, riktigt bra. Bebben i magen vaknade (laptopen i knät) och buffade gillande med. Kram.

Marianne sa...

Katarina: Jag har svårt att sluta kolla, sitter bara här och gungar med.

Suzesan: TACK för tipset! Hoppas att det ligger på nätet så man kan se det. Jag tycker det låter som det center jag har besökt, att de gör papper osv. Visade de väverskorna också? Det var med kompost och väverskor det började.

Det hade varit mycket bättre om zabaleen (som sopsamlarna heter) hade fått ta hand om alla sopor, i stället för att hyra in såna där stora firmor som just bara gräver ner allt i öknen. Zabaleen återvinner allt som kan återvinnas.

KRAM!

Ebba: Helt underbar! Har du hört de andra låterna också? Chanda Mama är en sån där som får igång mig.

Marianne sa...

Emma: Kolla in de andra också på You Tube! Sök på World music eller Playing for change. Det finns rätt många låtar utlagda. Den här är visserligen bäst, tycker jag, men de andra går inte av för hackor de heller!

Kramar!

Lena: Vad roligt! Du har en dansande bebbe i magen som gillar cool musik! Det låter lovande!

Kramar!

Grekland nu sa...

Underbart! Jag lyssnade, gungade och fick gåshud...

Annika sa...

SKÖNT! SÅ skönt! Gillar det verkligen! Tack för att du lade ut detta!! Nytt för mig!

Suzesan sa...

Nääee de visade inga väverskor men en massa arga människor så som man kan bli om man känner sig orättvist behandlade och i slutet visade de hur de vidrigt massmördade all grisar. Det var ett bra program. De visade en flicka som satt och knöt någotslags som ryamatta. Ja bättre de i sopstaden får ta hand om allt. Här är programmet.... Hoppas länkningen funkar.

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Kairo och sopor. Den ingår i en programserie som SVT valt att döpa till Monsterstäder och finns på SVT Play. Såg programmet igår och trots problemen så var det skildringen av ”sopfolket” som fastnade. Att jag innan kände till dessa människors existens och arbete är tack vare din blogg. I slutet av programmet är det bröllop. Så gripande med denna vigsel i en mycket vacker och speciell kyrka och kontrasten när bröllop och fest är över och brudparet komma till sin gata och sitt nya hem. Och soporna.

Jag undrar om kyrkan i programmet är grottkyrkan du skrivit om? Det är en mycket kort sekvens i programmet över själva kyrkorummet, den kommer efter ca 44 minuter. (Nej jag är ingen tidsnörd, jag snabbkollade på Play.)

Och nyfiken som jag är undrar jag förstås varför den svenska prästen blev utvisad!?

Kram
Mica

Marianne sa...

Ingabritt: Jag spelar om och om igen och gungar med och njuter! Kolla in fler på You Tube.

Annika: Kolla som sagt in fler på You Tube. Chanda Mama är en annan av mina favoriter.

Kram!

Suzesan: TACK för att du tipsade om programmet! Hon som knöt ryamattan är också med i det där projektet, samma som papperstillverkningen. Det är egentligen ingen fabrik i vanlig mening, det ingår de projektet för att hitta alternativ försörjning för unga kvinnor i sopbyn. Det är där väverskorna är också.

Kramar!

Mica: Tänk vad du minns! Jag är störtimponerad! Det stämmer mycket väl att det är grottkyrkan som jag skrev lite om som de gifte sig i.

Ja, nu har du sett lite bättre dokumenterat än jag kunde visa. Jag har, trots att jag har sett det i verkliga livet, så svårt att förstå att människor faktiskt lever på det viset.

Hehe, jag ska erkänna att jag också är väldigt nyfiken, men jag vet faktiskt inte varför han blev utvisad. Vet bara det ryktet sa, och det var att han och hans fru inte ens fick komma in och packa ihop lägenheten. Jag GISSAR att han kanske predikade och knöt kontakter på ett sätt som myndigheterna inte gillade. Han kanske försökte missionera. Men jag har faktiskt ingen aning. Att de skulle ha gjort någonting skumt tror jag i alla fall inte.

Stora kramar!

Taina sa...

Har inte sett den tidigare och den var ju SÅ bra!!! Måste visa Maken ikväll.

Kramen

Marianne sa...

Taina: Visst är den häftig!

Kramar!