söndag 10 januari 2010

En riktig skitdag

Det illustrerar vi med en toalettransport.


Dagen började bra nog. Den började som de flesta dagar med kaffe och gos med katterna. Sedan stoppade jag in en laddning i tvättmaskinen, dammade och moppade golven. Städade med andra ord.

Planen var att sedan lägga upp gardinerna som vi hämtade i går.

Men då ringde Maken: "De kommer och sätter upp köksfläkten om en liten stund."

Tack. Tack så väldigt hemskt förbaskat mycket. Det är nämligen - efter Makens insisterande - en fläkt som kräver ett stort hål genom ytterväggen för utblåset. Cirka 15 cm i diamter. Hål. Genom ytterväggen. Vad innebär det? Jo, hantverkare med slagborr som ska borra sig genom ytterväggen, inte bara borra upp några skruvar för att hänga upp eländet, utan ett STORT hål genom ytterväggen.

Vad betydde det? Just det. Att det bara var att sätta igång med städningen igen när de var klara. Fast den här gången lite - nä, MYCKET - noggrannare. För nu var det ju inte bara lite damm från Sahara och lite katthår det handlade om, det handlade om grus och byggdamm. Som täckte allt. Precis allt. Och inte bara i köket, för vi har ju öppet kök i vardagsrummet, utan i hela vardagsrummet.

Då ringde Maken:

- Hur blev det?
- Mutter, mutter, mutter. Jag städar.
- Ja, men de sa att de städade efter sig.

Visst, det gjorde de. De sopade. Jätteduktigt för att vara hantverkare, så en stor eloge till dem. Men när i världshistorien blev det rent av att en hantverkare städade efter sig? När i världshistorien torkade hantverkarna bort allt damm från väggarna och kryddburkarna och cola-flaskorna och ...?

NU, klockan sju på kvällen, är jag klar. Jag är inte på gott humör. För enligt mig hade man inte behövt en sån här köksfläkt, enligt mig hade det räckt med en vanlig kolfilterfläkt. Okej, visst är det här effektivare. Och i vårt hus som vi ska köpa oss en vacker dag, där vill jag kanske ha en sån här fläkt (som monteras innan vi flyttar in), men i ett hus där vi bara ska bo max tre år??? Onödigt, enligt mig.

Ja, så jag är på ett riktigt uselt humör just nu. Hoppas ni är på bättre humör.

20 kommentarer:

Laura sa...

Haha! :) Förlåt att jag skrattar, för jag förstår ju din frustration så väl, men jag kan inte låta bli att dra på smilbanden då jag nästan kan se hela scenen framför mig: ödeläggelsen efter hantverkarna och din ilska. :) Stackars dig! Hoppas att det får vara rent där ett tag nu innan nästa hantverkare kommer! :)

kram!

Marianne sa...

Laura: Skratta på du! Hehe, jag kommer nog också att skratta åt det här. SENARE. : )

Nästa hantverkare ska tack och lov hålla sig utomhus, han ska lägga om gången på baksidan mot poolen. Han ska inte komma in. INTE! : D

Efter det vill jag inte ha fler hantverkare. Aldrig. Aldrig aldrig aldrig.

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Morra på du bara men kom ihåg att du inte får bära hand på din make när han vågar sig hem!

Kraaaam!

Suzesan sa...

Åhhh så typiskt. Hoppas du får ditt drömhus snart. Men Marianne snart kommer du se fördelarna. Säkert är det så. Men det är bedrövligt vad damm och skit det blir efter hantverkare. Jag vill renovera här men grämer mig för att ha hantverkare i huset. Sånt gör mig galen:)Även om det oftast blir så fint så fint när det är färdigt.


Hoppas du snart är på bättre humör igen.

kram
/Susannne

Anna, Fair and True sa...

Ja, det är ju ett sätt att transportera toastolar!

Hoppas din måndag blir bättre!

Desiree sa...

Jag förstår dig till fullo. Hade känt precis som du. Hantverkare städar väl aldrig efter sig, det kan man både skratta och fnysa åt. Nu är det iallfall gjort och avklarat både fläkten och städningen. Jag hoppas att du får en mycket bättre dag imorgon.

olgakatt sa...

Jag måste gå och lägga mig strax för att orka upp i ottan och röja undan så att mina två glada städdamer kommer åt att göra sitt jobb! Dom kommer ca en gång i månaden och efteråt är det jätteskönt! Jag jobbar samtidigt så vi är tre! Men jag måste ju gå en för-runda först och sen är det slussande med katterna som ju inte får gå ut. Jag gillar INTE att städa...

Saltistjejen sa...

Oj!!! Hm hoppas iallfall att fläkten kommer fungera finfint!
Kram!

Katarina sa...

Ha, ha, jag kan riktigt känna hur förbann.. och irriterad du var. Hantverkare och städning, ja,, de städar väl aldrig efter sig, i bästa fall tar de med sig soporna efter sig ut!

Hoppas fläkten jobbar på bra så att du slipper mer os och lukter..

Matildas fikarum sa...

Fy för så mycket extrajobb! Jag skulle aldrig ha orkat städa bort allt på en dag.

Melting Pot sa...

Nja, humöret är det väl sådär med. Tröstlöst läge med sonens mage som inte vill bli bra. Det går upp ch ner. Nu ner igen och han som hade sett fram emot att gå till skolan idag. Nu blir det doktorn istället. De brukar ha dunderpiller här. Man får bara låta bli att fråga så mycket om vad de egentligen innehåller.
Kram på dig. Hoppas du får vila idag!

Marianne sa...

Oj,oj,oj - Det slog nästan gnistor om datan när jag läste vad du haft för dig. Och när jag såg den där passande bilden kunde jag inget annat än le åt din dåliga dag.
Hoppas nu för allt i världen att det är bättre idag.
/Kram

Annika sa...

Haha, men vi ska hoppas att fläkten håller vad den lovar då!!
Byggdamm är för j-gt att städa upp så jag förstår att du fnös och svor. det skulle jag också ha gjort, minsann!!
Kramar!

Bert sa...

Jag är glad!

(Bara för att retas.)

Marianne sa...

Karlavagnen: Nej då, han fick bara en snäll hand på sig. Det är bara när han retas som jag nyper honom : D

Kram!

Suzesan: Jag vägrade använda fläkten i går. Jag vägrade laga mat i går. Vi fick rester uppvärmda i mikron. : D

Men i dag ska jag väl ta och prova den. Lampan i den funkar i alla fall bra : )

Kram!

Anna: De är i alla fall välpackade bland halmen. Jag har sett sådana bilar flera gånger, men har inte haft kameran med mig ...

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Jo tack, i dag är det bättre. Jag har ju inte behövt städa kök och vardagsrum precis : )

Hahaha, nä, när i hela världen gjorde hantverkare ordentligt rent efter sig?

Kram!

Olgakatt: Ja som du kan se i dagens inlägg har jag gjort mig av med all städhjälp för gott. Det blev mer besvär än hjälp, och då får det vara. Skönt att det funkar för dig, för det ÄR tråkigt att städa. Det är bara efteråt som det är skönt. Å vad jag saknar min Gönül som kom och hjälpte mig i Istanbul! VI kunde kompa riktigt bra och blev goda vänner till och med.

Saltis: Ja vet du det hoppas jag också! Hjälp om den visar sig vara kass ...

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Jag var så irriterad att jag gick runt och morrade för mig själv : D Och de tog faktiskt med sig soporna ut, det gjorde de. Och sopade upp de värsta stenarna. Ehm, fast jag har inte ens tittat ut på gången på baksidan, har en känsla av att det ligger en hel del vägg där ... Får ta det i morgon.

Matilda: Det orkade inte jag heller, men jag vet ju hur det blir om man skjuter upp det. Då går tiden och går och går och så blir det bara värre och värre. Och det gick alltså knappt att gå på golvet som det knastrade av allt grus! Det gick inte att använda pepparn eller saltet, för det var täckt av grus. Vispen som hänger vid spisen var alldeles dammig ... Så jag var tvungen. Men nu är det gjort!

Lena: Åh, men stackars liten! Hoppas att doktorn har något bra botemedel, och att det inte är någonting allvarligt. Du ser till att han får i sig tillräckligt med vätska, socker och salt väl? Coca-cola ger man visst inte längre, men det är ett bra alternativ till barn. Hoppas nu att han blir frisk i rappet igen!

Kramar!

Marianne sa...

Marianne: Hehe, ja här sprakade det ordentligt i går. Inte minst när jag fick en ordentlig stöt när jag kom åt någon patentskarvning på en elsladd ...

Kram!

Annika: Ja vet du om inte den här fläkten är bäst i världen tänker jag sätta någonting tungt på den så den ramlar ner : D Nä, men jag vill inte se någon hantverkare på ett bra tag nu!

Sanden från Sahara blandat med katthår är ingenting mot byggdamm! Det är nog det värsta.

Kram!

Bert: BRA att du är på gott humör! Men det är jag också i dag.

bejla_isflaket sa...

Åtminstonde hade du hittat ett väldigt passande foto, din stackare. *hihi*
Kram!

Marianne sa...

Bejla: Hehe, ja där hade jag allt tur! Har sett de där transporterna tidigare, men nu lyckades jag fånga den på bild också!

Kramar!