onsdag 27 januari 2010

En helt vanlig onsdag

Hela familjen på utflykt. Det skulle inte förvåna mig om byltet som kvinnan
håller mellan sig och sin make är en liten baby. Hjälmtvånget iakttas - men
lagen behöver kanske bättras på och även gälla passagerarna?

Fy vad det är kallt och hemskt här just nu! I dag tror jag inte det kom upp över 18°C ens en gång. Jag tycker jag fryser hela tiden, inomhus går jag till och med runt med morgonrocken över kläderna för att få upp lite värme. Haha, aldrig är man nöjd! I somras klagade jag över värmen och nu klagar jag över kylan. Samtidigt vet jag ju hur ruskigt det är där hemma i Sverige med snöstorm och trafikkaos. Så det kanske inte är så konstigt ändå att turisterna går omkring med tunna linnen och flipflops medan jag går med ylletröja och boots.

Maken är bortbjuden i kväll, han tittar på Sound and Light Show vid pyramiderna med middag efteråt. Själv har jag varit vansinnigt duktig och äntligen (nästan) gjort mig av med det enorma berg av stryktvätt som låg och väntade på mig. Jag hade inte strukit sedan innan jag åkte till Stockholm, så ni kan ju bara tänka er. Idkade ihärdig skjuta-upp-till-i-morgon-taktik för att se om högen skulle försvinna, men i dag gav jag upp och insåg att enda-sättet-att-få-det-gjort-är-att-göra-det-taktik var det enda som skulle hjälpa.

Mitt problem med Wordpress består, jag kommer inte in mer än någon enstaka gång och nu var det flera dagar sedan jag lyckades. Den gången till Matilda. Jag börjar undra om det har med datorn att göra, för den har börjat hänga sig mer och mer. Det vill säga mest hela tiden. Funderar på att åka in med den till Apple-verkstaden i stan och se om Apple-doktorn kan göra någonting åt saken. Det får i så fall bli veckan mellan 6 och 13 februari, för då kommer en av mina bästa kompisar på besök så då blir det ändå inte att hänga vid datorn särskilt mycket.

Nu ska jag i alla fall göra ett försök med en bloggläsarrunda och fortsätta med ikappläsningen.

25 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Så det hjälper inte med att tömma cache samt lägga in den under säkra platser? Har du provat att ladda ner Firefox?

Victoria sa...

Den där skjuta-upp-taktiken funkar inte här i Florida heller, kan jag meddela. Sånt suger.

Anonym sa...

Bilden kunde vara här, med lite andra kläder på människorna bara! En gång såg jag en motorcykel med ett gäng människor som på din bild OCH en tvättmaskin. I tvättmaskinen satt ett litet barn!

KARLAVAGNEN sa...

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.290531-checkade-in-kattunge-atalas

här kommer länken du frågade efter!

Kraaam!

Saltistjejen sa...

Hoppas du får bukt med wordpress-problemet. Jag har ju också Mac men har inte haft sådana problem så kanske är det datorn i sig? Hoppas doktorn kan fixa det lätt.
Har du börjat komma in i din vardagsrytm igen nu efter Sverigeresan? Eller känns det fortfarande sådär lite annorlunda som jag tycker det brukar göra när man komer tillbaks därifrån?
Kram!!

Fröken Anki sa...

Inte heller här försvinner stryktvätten av sig själv. Inte den som ska vikas och läggas in heller! :D Måste ta ett tag jag också. Till helgen! Se där - skjuta upp funkar bra. Ett tag i alla fall!

Vilken rolig bild! Hur lyckas man få dit alla? Och hålla balansen?

Har en Apple-dator problem? Trodde att de var säkrare än PC! Kanske beror det som Anna trodde på webb-läsaren. Jag har börjat använda Safari den här veckan. Inte lika trögt som Explorer känns det som. För jag hade börjat tro att vår dator blivit "sjuk". Har inte lust med den utgiften just nu.

Hoppas doktorn kan fixa datorn åt dig!

kram

Tina sa...

Man skulle ju kunna tänka sig att mannen åtminstone borde gett hjälmen till ungen längst fram??? *fniss*

Otta sa...

Härlig bild! Tycker jag såg det ännu mer i Turkiet än Egypten, men jag är full av beundran över att de vågar och att de får plats så många. Där borde vara lite fler än en hjälm, men vad jag kan se har han fäst den, och det hör ju till ovanligheterna.

Att stryka kan vara rätt kul tycker jag, resultatet är så härligt! Jag måste dock ha underhållning under tiden, annars orkar jag inte.

Ha en bra torsdag!
Kram

Matildas fikarum sa...

Vad jobbigt att du inte kommer in på Wordpress. Och synd! Hoppas datorfixandet och trixandet hjälper.

Mrs North sa...

Oj, man kan verkligen få plats med MYCKET på en liten motorcykel. Hela familjen och lite till.

Annika sa...

Jättetrist med Wordpress. Allt strul med datorer är frustrerande i SINNE!!!
Japp, stryktvättshögar växer alltför fort.
Dina bilder från Kairo är verkligen högst fascinerande! SÅ totalt annorlunda än min vardag.
kram!

Desiree sa...

Ha ha jo man får olika referensramar för värme och kyla beroende på vart man bor och i vilket klimat. 18 grader blir superkallt för dig medans det skulle vara en ganska vacker sommardag i Sverige. Interessant att hela familjen lyckas pressa ihop sig på mopeden på det där sättet. Det var något jag såg då vi var i Asien också.

Petra H sa...

Usch, vad jobbigt med datorstrul! Jag har också problem, för några månader sedan började "cursorn" hoppa hela tiden när jag skrev i Internet Explorer och till slut fick jag skriva ALLT i Word och att logga in med lösenord var nästan omöjligt. Vi laddade ner Firefox och allt har funkat jättebra... tills IGÅR! Nu hoppar det här också och så det måste vara datorn, eller? Jag vet inte, men irriterande är det som bara den.
Hoppas att du hittar en lösning till ditt problem!
Kram
PS BARA för att jag skrev om problemet så har det inte hoppat alls när jag skrev den här texten. Samma igår när jag skulle visa O... GRRRR!

Suzesan sa...

Underbar bild faktiskt. Vilken familj. Hahah ja lämna inte in datorn ännu då blir det ju inte några härliga inlägg från dig.
Hoppas du löser det. Så skumt. Guu' vad du är duktig med att stryka det är så tråkigt tycker jag.

Go Marianne go!

Kram
/Susanne

Grekland nu sa...

Visst är det märkligt att inte strykhögen verkar försvinna NÅNSTANS, var vi än bor i världen!! Men jag håller med om att det går lättare med underhållning, till ex inspelade radioprogram i mp3, då brukar jag nästan kunna glömma vad jag håller på med.

Marianne sa...

Den killen borde skaffa sidovagn till motorcykeln. Och hjälmar förståss. Att åka så där är ju rena rama självmordsförsöket. Och i den trafiken också. Fy !
Här är det en vanlig Torsdag, även här med stryktvätt som väntar men den får vänta tills det slutat snöa. Nu gäller det att skotta hela tiden så vi över huvud taget kommer utanför dörren. Men det är nån viss tjusning med all denna snö och så får man härlig motion alldeles gratis.
Kram

Anne sa...

Tack för filmtipset, blev väldigt intresserad av det du nämnde i förra inlägget.
Vad som är supermysko för mig, det är att jag kan inte skriva kommentarer på bloggar med internet explorer, det går inte alls att öppna det fältet däremot kan jag göra det med firefox. Sen är det vissa saker jag inte kan göra med firefox, som däremot funkar utmärkt med explorer. Jag vet inte varför och har inte brytt mig att undersöka det desto mer, använder bara de olika webbläsarna för olika saker. Vet inte, men kanske det kan vara nåt liknande för dig...?

Jag kan le lite åt det du säger att frysa vid 18, men samtidigt så förstår jag det till fullo. Kroppen anpassar sig och vänjer sig, definierar om det som är varmt/kallt. Det är samma efter en sommar här, inga extrema temperaturer på något sätt a´la det du har. Men när våren kommer och det blir runt 18 grader, då åker kortärmat fram och det känns så varmt med jeans. Kroppen vänjer sig, anpassar sig och sen när det sommartid "bara" är 25 en dag så tycker man det är kallt och går med jeans. Typ...
Du verkar för övrigt ha haft det riktigt bra i Sverige.
Jag är också inne på Nokia N86, du är fortsatt nöjd med den telefonen?
Kram!

Marianne sa...

Anna: Nä, det hjälper inte. Och jag har laddat Firefox, och det är nog tur för Safari vill inte alls just nu. Men jag kom på att jag TROR att problemen började i samband med att jag köpte högtalarna. Ska prova med att ta ur dem när jag stänger butiken för dagen och se vad som händer när jag startar i morgon. Kan också vara som tjejen i Apple-butiken sa, att jag har gammalt operativsystem och att hemsidorna på nätet är så uppdaterade att det gamla inte klarar av det nya. Typ. Och jag har inte nog krut i den här för att uppdatera med nya Leopard i stället för Tiger. Vilket betyder ny dator ... Vi får se vad som händer.

Kram!

Victoria: Inte ens i semesterparadiset Florida? Skandal, säger jag bara!

Kram!

Carina: Tvättmaskin! Folk är helt makalösa, nöden ÄR verkligen uppfinningarnas moder. Och det är så man ska tänka, att "det här går inte, hur gör man då?" Fast just det där med en unge i tvättmaskinen på en MC låter lite farligt ...

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack! Men jag kommer bara inte in på GP. Är det för att jag är stockholmare?

; D

Kram!

Saltis: Nej, jag har lite problem med att hitta tillbaka till vardagslunken här den här gången. Drömde till och med att vi flyttade till Bergen, så jag vet nog inte riktigt var jag befinner mig just nu. Kommer liksom inte in i några som helst rutiner. Men på söndag ska jag börja med att tvätta OCH stryka, så kanske det lossnar?

Min Mac börjar kanske bara bli gammal?

Kram!

Anki: Jag begriper inte heller hur de bär sig åt när de lastar och kör med alla människor och all packning! Men allt man måste brukar gå ...

Mac HAR färre problem än pc. Jag tycker att Safari är helt suveränt, och jag känner mig helt lost nu när jag inte kommer in där. Det är ju där jag har alla mina bokmärken och mina rutiner. Det KAN vara högtalarna, att det blir någon bugg med dem. Ska prova att koppla ur dem under natten så får vi se om det hjälper.

Kram!

Marianne sa...

Tina: Skulle inte förvåna mig om lagen säger att föraren av MC:n ska ha hjälm. För man ser ofta just passagerarna utan och förarna med.

Otta: Det måste ha varit på landet i Turkiet, för i Istanbul gjorde man inte så. Men det är ju skillnad på storstad och landsbygd. Och ju längre österut man kommer i Turkiet, dess mer "landet" blir det.

Underhållning är ett absolut måste när man stryker, antingen radio eller tv.

Kram!

Matilda: Det är fruktansvärt irriterande. Och när jag inte kom in på CSN:s hemsida höll det på att bli katastrof, för jag var ju tvungen att veta vad jag skulle betala. Tur man har kompisar!

Marianne sa...

Mrs North: Hej och välkommen hit! Jag ska kika in till dig också sedan.

Ja här kan man verkligen lasta både högt och brett på alla sorters fordon. Sen att det rasar ganska ofta verkar man inte lära sig någonting av. Men så är det väl också fattigdom och behov som styr till stora delar.

Annika: Det är så frustrerande när datorerna inte funkar som de ska! Ska som sagt koppla ur högtalarna och se ifall det hjälper ...

Tur att det finns tv och radio när man måste stryka! Utan det hade det varit rena rama döden på Nilen!

Kramar!

Desirée: Visst är det så, kroppen ställer om sig. Och jag tror man ställer om sig i hjärnan väldigt mycket, för jag fryser mycket mer här än jag gjorde i Stockholm där det var massor av minusgrader! Sen blir det en viss bitande kyla från öknen, det tror man inte, men det blir det verkligen.

Kram!

Marianne sa...

Petra: Ja men då måste det väl vara datorn? Kan du lämna in den någonstans? Eller är det dags för dig också att skaffa en ny?

Haha, ja det är ju så, handpåläggning. Det är som när man går till doktorn, då gör det plötsligt inte ont längre!

Kram!

Suzesan: Gulle! Men Klas har en dator, så om jag lämnar in den här kan jag använda hans - när han inte är hemma : D

Visst är det trist att stryka! Fast de flesta brukar klaga på herrskjortorna, de tycker jag är mycket enklare än mina blusar. För mina blusar är så himla SMÅ så strykjärnet får inte plats!

Kram!

Ingabritt: Nä de där strykhögarna är verkligen efterhängsna! Rena plåstren! Men det är som sagt tur att det finns radio, när de pratar om intressanta ting på P1 kan jag också glömma tid och rum och bara lyssna så att högarna försvinner lite lättare.

Marianne sa...

Marianne: Visst borde de det! Men jag misstänker att de inte har råd, i så fall hade de nog skaffat en bil. Tyvärr är det ju så här, folk har bara pengar till det allra nödvändigaste och då får säkerheten ofta sitt i kläm.

Hörde att ni har fått mängder med ny snö nu. Akta ryggen bara när du skottar!

Kram!

Anne: Det där låter ju helskumt! Vet inte din käre make vad det kan vara för fel, han är väl datormänniska? Fast på en annan nivå kanske, förstås. Och det är delvis okej så länge det funkar på ena eller andra sättet, men när det inte funkar alls ...

Jag är helnöjd med min N86. Bilderna blir hyfsade om än inte så att man kan förstora dem. Men jag gör ju inte affischer av fotona och jag ska inte ha någon utställning mer än här på bloggen, och då funkar den utmärkt. Tycker det är lättare att skriva sms nu också, mycket lättare än med gamla telefonen. Fast jag har inte kommit på hur man infogar siffror. Jo, jag tycker den är bra och så är den förhållandevis snygg också. Ska bli kul att se vad du bestämmer dig för. Om jag kan komma in och se det, förstås : (

Du har helt rätt om vädret. Man är så inställd på hur det SKA vara, och när det inte är det blir det fel och man fryser eller svettas. Fryser mycket mer här än jag gjorde i kalla Stockholm. Å andra sidan funkar ju uppvärmningen på ett helt annat sätt där. Tur att vi har ett extra elelement i sovrummet, så där är det i alla fall varmt och gott. Fick också tips om att man kan köpa varmvattenflaskor på apoteket här, det ska jag göra!

Kramar!

Anonym: Om du är en person och inte ett spam så beklagar jag att jag tog bort din kommentar. Men det var verkligen misstänkt likt ett spam och det vill jag inte ha med kanske skadliga länkar.

Taina sa...

Grattis till att strykhögen är borta. Min växer så otroligt snabbt och ändå stryker tonårsdottern sina egna kläder så det borde ju minska tycker jag. Men icke.

Usch vad illa det ser ut när de åker med packning och barn på det där sättet. Jag reagerade på det i Taipei där de också tycktes ha med sig hela bohaget samt fru och barn. Utan hjälmar. Helt otroligt.

Kram

Marianne sa...

Taina: Jag håller som bäst på att skaffa mig en ny strykhög. Att jag aldrig lär mig? Otroligt duktigt av Tonårsdottern att stryka själv. Bra uppfostran, tyder det på. Då blir hon en stark och självständig vuxen. Alltså inte bara för att hon stryker, men det fattade du nog.

Det ser jättefarligt ut när de åker så där, och det är det också. Men nöden har ingen lag, antar jag. Är nästan säker på att de hade haft bil om de bara hade haft råd. Eller kanske tagit taxi.

I dag var läskigt, ett par killar sparkade boll på trottoaren och bollen åkte ut i gatan bland alla bilar. Som tur var studsade den på en bil och åkte in till kanten igen så de fick tag i den utan att ge sig ut i körbanan. Men det var just då, det ...

Kram!!!