måndag 4 januari 2010

Ändrade planer

Egentligen skulle kompisen och jag ha åkt in till stan i dag, men vi fick ändra planerna och åka till sjukan i stället. Inte med mig utan med henne. Det hela slutade lyckligt eftersom det inträffade inte var någonting farligt (nu blev jag kryptisk men det får ni stå ut med).

Jag hade så klart kameran med mig eftersom vi hade planerat att åka till en del roliga ställen. Den fick jag nu inte så stor användning för, men jag fick äntligen ta den där bilden av den där skylten vid sjukhuset som jag har velat ta ända sedan jag såg den första gången. Var så goda, här är den:

Only in Egypt.

Var också väldigt glad att jag hade kameran med mig när vi åkte förbi en stor rondell. Det är första gången jag har sett snö och granskog i Kairo!

Jepp, här är det snö på marken.

I stället för att åka till stan nöjde vi oss med vårt lokala shoppingcenter Dandy Mall. Där var det rea och vi gjorde faktiskt en hel del fynd, bland annat på Tommy Hifigher som har en del fina baskläder. I vanliga fall när vi åker till shoppingcentret blir det bara att storhandla inför veckan och sedan hem så fort som möjligt, men i dag tog vi tid på oss och botaniserade i alla affärer. De håller på att bygga ut och ganska många nya affärer hade öppnat. Min glädje visste inga gränser när jag upptäckte att min köttaffär Gourmet Egypt som ligger i andra änden av stan - cirka 1 till 1,5 timmes bilresa bort enkel väg - snart öppnar en filial i vårt shoppingcenter! Än så länge har de bara ett bås så att man kan beställa för hemtransport, men i april öppnar butiken!

Även på shoppingcentret var det julstämning:

Juldekorationer i Dandy Mall.

18 kommentarer:

Marianne sa...

Men alltså - VAD betyder skylten. Jag var tvungen att slå i ordlistan, och där står bara det som jag trodde. PEE måste betyda nåt annat där på sjukhuset. Nu är jag sååå nyfiken. Nån förkortning kanske.
Och som jag sagt förut - du HAR kommit till paradiset. Det låter som en dröm med alla dessa affärer.
Kram på dig :o)

Anne sa...

Jag minns tydligt din köttaffär och hur du prisat den flera gånger, härligt att den får en filial som ligger närmare dig än huvudbutiken.
Förresten, snyggt och läckert tak i den där gallerian Dandy Mall, för visst är kupoltaket av glas?
Kram!

Marianne sa...

Marianne: Hehe, den har tappat några bokstäver: SpeeD low, ska det stå!

Ja om man jämför med hur det var i Bulgarien när vi flyttade dit är det definitivt paradiset här! Samma sak sa vi när vi var och tittade i Istanbul första gången (då bodde vi i Bulgarien), för vi hade trott att det var någon slags österländsk medeltida basar i hela stan - men så var det ju modernt och rent och fint och massor av varor i massor av butiker och det luktade gott och ... "Vi har hamnat i paradiset" sa vi. I Sofia var det då fortfarande ganska glest med varor och butiker. Haha, jag kommer aldrig att glömma stora varuhuset i Sofia när vi var där första gången. En monter kunde se ut som så att det låg en tandborste, med 30 cm avstånd låg nästa tandborste, efter ytterligare 30 cm den sista tandborsten och det var allt!

Kram!

Anne: Ja det är otroligt fantastiskt att de flyttar hit så att man kan handla lite vanligt i stället för att bunkra upp och ha frysen proppfull. För de har ju fisk och bär och färsk pasta och allt möjligt annat också, så det blir helt perfekt!

Jo, kupoltaket är av glas. Och i just den rundeln brukar de ibland ha lite artister och annat spektakel, särskilt för barn. Bion har öppnat också, så nu måste vi masa oss i väg på bio snart, det var evigheter sedan!

Kram!

Carina sa...

Vackert köpcentrum! Det får man bara drömma om här..fast i Santo Domingo finns det förstås...
Men lite taniga juldekorationer är det, eller är de finare i verkligheten?

Marianne sa...

Carina: Juldekorationerna ÄR lite taniga, men jag är imponerad över att de alls finns med tanke på att det här är ett i allt övervägande muslimskt land. Visserligen är cirka 10% kopter, men de har en mer religiös inställning till julen än vi västerlänningar har som mest ser det som en vinterfest med god mat och presenter. Så jag är som sagt rätt impad över att det alls finns juldekorationer!

Desiree sa...

Skönt att det gick bra för din vän även om det var olyckligt att ni behövde uppsöka sjukhuset. Det blev fina och skojiga bilder. Den där julgranen och snön såg lustiga ut. Kul att din favorit köttbutik snart öppnar en ny filial i närheten. Gallerian såg väldigt fin och modern ut. Visst är det kul när man har lite extra tid och kan gå och upptäcka och botanisera lite i lugn och ro bland butiker och soritement. Ha det bra och sköt om dig.l

Bloggblad sa...

Aha! Tänkte väl det. Säkert samma som satte prickar över skylten som "Det glada konsumgänget" hade satt upp utanför en konsumbutik i Värmland...

Suzesan sa...

Haha pee low. Fantasin kan ju översätta det där. Typ "pissa lågt:)"

Åhh snö i Egypten inte illa. Massor ju. Du får ta ett varv med skidor där. UrLilla Vasaloppet:)

men så könt om de skall öppna filial så du får närmare till köttet. Grattis du ser 2010 är ett bra år. Det är jag säker på.
Hälsa din vän att krya på sig.

Kram
/Susanne

Bert sa...

Vilket shoppingparadis! Och vilken RUSNING det verkar vara. Är det rea? (För svenskspråkiga: Rea = Sale.)

;-)

Marianne sa...

Desirée: Jag hann inte se vad de hade gjort snö av, men det var något bomullsliknande. Kanske det rent av var bomull, det odlas ju här.

Jätteskönt att gå och botanisera i butikerna så där för en gångs skull, Klas brukar inte tycka att det är så jättekul : )

Kramar!

Bloggblad: Hahahahahaha, så roligt! Det hade de kanske inte tänkt sig, det där gänget : D

Suzesan: Haha, ja det blir verkligen UrMiniVasaloppet! Jag har faktiskt skidor här : D

Helt underbart blir det med Gourmet Egypt här i närheten, då kommer vi att kunna ha färskt kött lite oftare också!

Tack, jag ska hälsa henne!

Kram!

Bert: Haha, vad bra att du översätter så att alla förstår : D Det ÄR rea, men det var ju bara förmiddag när jag tog fotot, och då ligger de flesta egyptier och sover fortfarande. Vansinnigt skönt : )

isflaket sa...

Hahaha, roliga foton! Kul också med köttaffären. Det blir lyx att ha den så nära inpå kan jag tro. Det har dock blivit mycket sjukhus och doktorer för din kompis och dig på det senaste. Hoppas att det hela ordnar sig.
Kram

Ebba sa...

Sö i Egypten det kan man inte tänka sig. Här är -17 grader och det biter bra i kinderna. God fortsättning önskar jag dig....

Musikanta sa...

Nu har jag äntligen läst igen allt du skrivit sen sist jag kommenterade - hade heller ingen aning om vad det kunde vara för blommor. Alltid lär man sig något genom att blogga...

Tycker också det är skönare att vara hemma i lugn och ro på nyårsafton och se på TV och lyssna till Ring klocka än att gå på partaj...

Glömmer aldrig en hemsk nyårsafton när jag var reseledare på en nyårskryssning på en finlandsfärja och några av "mina" passagerare hamnade i fyllefinkan och jag fick bannor av stewarden, som kallade mig för hemska saker! Aldrig mer... Jag hade nästan förträngt det när jag läste ditt inlägg, haha!

Skönt att ha en tip-top tvättmaskin - det är nästan den enda maskinen i hushållet som är absolut oumbärlig. Och så kylskåpet och frysboxen förstås...

Hoppas att huvudvärken har gått över - det är inget kul att ha sådan. Jag har ofta migrän, så jag vet...
Många kramar/M

Marianne sa...

Isflaket: Ja nu hoppas vi att det är slut med sjukhusbesöken, sånt är aldrig roligt även om de är hemskt gulliga där. Men när man börjar bli kändis på sjukan, då ...

Kramar!

Ebba: Nej egyptier vet inte riktigt vad snö är om de inte har varit i ett snöigt land på vintern. De TROR sig veta, men blandar ihop det med hagel. För det hände för några år sedan att det haglade här en gång. Stor uppståndelse!

God fortsättning önskar jag dig också!

Musikanta: Men fy vilken upplevelse på finlandsfärjan! Det förstår jag att du inte vill vara reseledare för det gänget igen. Särskilt inte på nyårsafton. Nej tacka vet jag Janne Malmsjö på tv!

Helt rätt, tvättmaskin, kyl och frys och spis är de mest oundgängliga maskinerna i huset. Sen är det ju väldigt skönt med diskmaskin, men man KAN leva utan.

Stackare som ofta har migrän! Hoppas att du har något av de där bra nya läkemedlen som finns nu, de lär hjälpa riktigt bra.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag undrade också vad det skulle stå egentligen men nu fick jag svar på det här i kommentarerna! :)

Men snön smälte ganska snart va? ;)

Marianne sa...

Anna: Haha, ja jag fick också fundera ett tag innan jag kom på det.

Den där snön ligger nog kvar än, den är gjord av bomull eller liknande : D

Taina sa...

Hahahaha!! Pee low, ja det gäller att huka ordentligt ;)

Kramar

Marianne sa...

Taina: Jag vet inte vad de brukar ha för tävlingar här, karlarna : D

Kramar!