fredag 8 januari 2010

Moderna och Pippi-tofflor

Nu går även den här familjen in i 2000-talet, det blir himla modernt här hemma. För nu har vi köpt en platt-tv! Äntligen, så nu slipper vi ha två gamla tjocktvapparater stående bredvid varandra. Återstår problemet med att koppla ihop satellitmottagaren för SVT World med själva tv:n så att vi kan titta på svensk tv, just nu funkar det bara med mottagaren för Alla Kanaler (Show-tv heter det här i Egypten). Någonting som heter skartkabel med av-uttag ska visst till.

Nya tv:n är uppackad och igångsatt. Nästan i alla fall.

Jag sköter inställningar och kunskap om hur tvättmaskinen funkar,
detaljkunskaper om tv:n överlåter jag med varm hand åt Någon Annan.

Även jag fick en ny leksak. Så nu kan jag gå runt här hemma och känna mig som Pippi Långstrump IRL. Jag fick nämligen ett par nya tofflor, ett par mopptofflor. Äsch, jag fick dem inte, jag köpte dem själv. Vansinnigt praktiskt i det här dammiga landet, bara att ta på sig tofflorna och stegräknaren och gå några varv här hemma för att få bukt med dammråttorna!

Äkta Pippi-tofflor!

Pippi-tofflornas undersida. Mjuka och sköna att gå på.

Makens nya kollega från Indien följde med hem efter shoppingturen, så jag ska väl ställa mig vid spisen och fixa till någonting ätbart. Jag tror jag gör kyckling i grön curry, och spajsar till det hela lite extra. Men inte så hett så en indier tycker det är normalt, tror jag ...

28 kommentarer:

Desiree sa...

Ha ha vilka underbara tofflor! De var ju riktigt skojsiga, nu kan du verkligen känna dig som Pippi :-)
Grattis till nya tv:n och välkommen in i 2000-talet. Jag tror inte ens att stor-tv säljs längre iallfall inte i Sverige. Du får berätta om hur tofflorna funkar om du tycker att de gör jobbet effektivt. Ha en fin fredag och helg.

Kram

Anonym sa...

Roliga tofflor! När jag bodde i Aten på sextiotalet och kom hem till någon som hade parkettgolv blev jag tvungen att hasa runt med filtlappar under fötterna!
Monica P, Kalymnos

Saltistjejen sa...

Haha! Sådana tofflor skulle jag också behöva. För att samla katthår! :-)
Kul med nya TVn!
Kram!

Laura sa...

Jag önskar er trevliga stunder framför er nya TV! Är det il-make som syns på den översta bilden måntro?

Vilka otroligt praktiska tofflor, dem skulle jag verkligen ha nytta av! Just nu så använder jag själv tofflor för att UNDVIKA att strumporna ska bli smutsiga, men det där vore ju att slå två flugor i en smäll!

Kram!

Annika sa...

Grattis till Tv:n!
Det blir så mkt roligare med en plattis.
Tror inte heller att tjock-tv finns ngnstans att köpa längre...

KUl tofflor. Tofflor är ett måste!!
Kram!!

Marianne sa...

Desirée: Tack, det känns skönt att vara modern : D

Tror tofflorna funkar. Jag tog ett varv med dem och det blev lite grått undertill. Men jag skurade i går eftermiddags, så det är inte så dammigt i dag. Jag får testa mer i morgon.

Ha en skön helg du också!
Kram!

Monica: Hahaha, ja de skulle haft såna tofflor så kunde gästerna ha städat samtidigt!

Saltis: Precis! Katthåren har en förmåga att föröka sig snabbt! Och det funkar rätt bra att "torrmoppa" så det här borde också funka.

Kram!

Grekland nu sa...

Snart är det väl bara vi kvar som har en tjock-tv...Vi väntar på att den 22 år gamla tvn, med 28 tums skärm, så börja krångla så vi med gott samvete kan skaffa en platt. Men Luxor är ett segt märke minsann! Haha, vilka tofflor! Skulle passa utmärkt även i dammiga Grekland.

Marianne sa...

Laura: Ja, det är Klas som försöker begripa sig på hur man ska göra. Och han lyckades, han fick in SVT trots att det inte skulle gå utan den där kabeln! Så nu kan vi se På spåret redan i kväll.

Hehe, om du inte hittar såna kan du ju alltid sy ett par av några trasor : D

Kram!

Annika: Ja den här tv:n är så stor så jag kan titta utan glasögon. Jätteskönt. Fast det är bara en 32-tummare, men det är större än den gamla tv:n vi hade.

Hehe, jag ska inte gå runt i de där tofflorna hela tiden, men man kan ju gå några varv varje dag så slipper man gå med moppen : D Normalt har jag mina röda varma på vintern och på sommaren kan man inte ha mer än flip-flop.

Kramar!!!

Marianne sa...

Ingabritt: Du får börja flytta runt tv:n lite omilt när du städar. Och möblera om och tappa den? ; D Det ÄR skönt att den tar lite mindre plats, och samlar ju faktiskt lite mindre damm i och med att den inte har allt det där på baksidan med omöjliga räfflor och små inbuktningar.

Så ni har dammigt i Grekland också? Ja man ska väl på i regnskogen för att det inte ska vara dammigt?

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag har redan fyra par tofflor men jag kanske skulle skaffa ett par till? ;)

Men Marianne, är inte TV:n lite liten? Det ska ju vara både storbilds- och platt-TV! ;)

Marianne sa...

Anna: Hehe, ja jag har väl också en fyra par tofflor, även om jag mest bara använder tre. De här ska jag ha när jag inte orkar dammsuga : )

Jo, Klas tycker att tv:n är alldeles för liten och skyller på mig för att jag tvingade honom att köpa en i dag! Eh ... Men det är okej, då har han en ursäkt om någon tycker den är för liten : D

Fröken Anki sa...

Hihi, vilka roliga tofflor! Toppengrej ju. Så får man städat och motionerat på samma gång. Kul idé!

Ha så kul med nya teve:n och trevlig helg!

kram

Suzesan sa...

Haha så >någon annan det< är IL Make'n. ANTAR JA:)

Haha jaså du FICK de tofflorna MEN det ärrrrr ju riktiga Pippitofflor ju. Smarta och roliga.
Hahah MEN grattis till TV:n.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Men vilka bra tofflor att ha att låna ut till sina gäster! Man skulle ha en arsenal i olika storlekar, haha! Mina gäster är i och för sig duktiga på att ta med sig katthår hem. Bara synd att det ändå inte märks nån minskning här när dom gått hem...
Fast jag brukar vara litet snäll och rulla över deras kläder med klisterrulle innan dom går ut genom dörren. Vår vita katt har minst VM i hårfällning ÅRET OM!
Ang, getparet: Kan det vara mor och liten son?

Anonym sa...

Snygga tofflor!

Fritt ur hjärtat sa...

Underbara pippitofflor! Precis såna skulle jag behöva som inte kan böja på knäna. Udra vad de säger i butiken om jag säger- jo i Egypten har de såna, ta hem det:-)

Ebba sa...

Vilka härliga tofflor. Såna skulle jag kanske ha. Men de kanske inte förslår för två katter och en hund. Mycket hår blir det....kram

Melting Pot sa...

Fina tofflor. Sådana kanske jag skulle skaffa till vår maid. Hon går ju alltid runt barfora och sopar med sin kvast. Ett kort tag använde hon min förträffliga torrmopp som ser ut som dina tofflor i storformat, men hon har övergivit den till förmån för den korta gräskvasten.
Fin TV. Vi fick också införskaffa en ny platt TV för någon vecka sedan. Den öevererades på nyårsaftons kväll i världens monsunregn. Den gamla tjock TVn som tillhör huset stendog. Mycket nöje med dammråttorna :) Lena

Marianne sa...

Ha,ha - tofflorna slår ju alla pris. Då kan du ju gå omkring och moppa golven under tiden du kollar på nya TV´n..
/Kram

Marianne sa...

Anki: Ja jag tänkte man kan ta ett varv om dagen med dem, här är ju både sand och katthår : )

Trevlig helg till dig också!
Kram!

Suzesan: Jäpp, det är il-Make! Hihi, tror du det funkar om man häller ut vatten på golvet också, som Pippi gjorde?

Kram!

Olgakatt: Hahahaha, ja tänk att tvinga sina gäster att hasa runt i sådana tofflor! Har du provat att rolla katten? : )

Ja fy vad katter kan håra. Nu har vi det lite bättre, men när vi hade alla fyra var det förfärligt.

Så kan det vara, mor och son!

Marianne sa...

Carina: Hehe, snygga vet jag inte ...

Simone: Du får ta med en bild till affären. Claes Ohlsson kanske? De brukar väl ha en del såna där knäppa saker? För dig hade det faktiskt varit perfekt!

Ebba: Två katter och en hund! Ja då skulle du behöva någonting sånt här.

Kram!

Marianne sa...

Lena: Ja det är svårt att lära gamla hundar sitta! Den där gräskvasten kan ju inte vara hälften så effektiv som moderna mikrofibermoppar. Men gräskvasten uppför sig väl som hon förväntar sig, och då blir den lättare för henne. Vill hon inte ha tofflor? Blir det obekvämt kanske om man inte är van? Men hon har väl skor ute?

Då tillhör ni också det nya millenniet nu? Fast det kanske ni redan gjorde, där hemma? : )

Kram!

Marianne: Haha, ja det blir rent framför tv:n! Fast nu står de två gamla på golvet vid balkongen : (

Kram!

Taina sa...

Välkommen till moderna tider och den nya teknologin! Någon Annan brukar finnas i alla familjer.

Men du, är de där tofflorna till för att jaga dammråttor med? De är inga man drar på sig med en fin klänning precis...eller? Hahahaha!

Kramar

PS. Det blev en vanlig bonnaförkylning så nu ligger jag (!) och tar igen mig så jag kan kuta runt imorgon igen...

anna of sweden sa...

Haha, underbara! Finns de i barnstorlekar också? ;) För tänk vad rent jag hade fått här hemma om barnen fått varsitt par. :D

olgakatt sa...

Jodå, vi har försökt rolla katten men av någon märklig anledning gillar hon det inte... Skulle nog inte vara så effektivt heller, tyvärr. Hjälper inte med borstning heller. Vi har två katter men det är bara den helvita som fäller så förskräckligt.

Marianne sa...

Taina: Sen försöker Någon Annan alltid lära mig hur alla dessa fjärrkontroller fungerar - FYRA stycken. Till EN tv. Jag kan inte. Nu vet jag i alla fall hur man sätter PÅ tv:n och stänger AV. Men Någon Annan begriper inte hur tvättmaskinen funkar : D

Trooor inte att de där tofflorna funkar till balklänningen. Men man vet aldrig, jag kanske ska testa? : D : D : D

Attans att du skulle bli förkyld! Hoppas att den ger med sig riktigt fort och sticker till skogs i stället.

KRYA PÅ DIG!
Kramar!

Anna: Man borde kräva barnstorlek på de där! Och herrstorlek!

Kram!

Olgakatt: Vår svarta katt kommer alltid upphoppande i sängen på kvällarna och kräver att bli borstad av Klas. En kvällsrutin som icke får glömmas! Men inte hjälper det inte ... Nakenkatter? Nä, det kan vara bra att hålla rullfabrikanterna med arbete!

bejla_isflaket sa...

Haha, fina tofflor. Du får köpa ett par i mannens storlek ockå! :-)
skönt också om ni får till det med TV'n. Två stora klumpidunser är ju inte så kul att ha.

Marianne sa...

Bejla: Nu gäller det bara att bli av med den största klumpedumpen som vi inte ska ha kvar ...

Kramar!