söndag 31 januari 2010

En tur till shoppingcentret

När jag nu har fått min nya leksak - mobiltelefonen - måste jag ju så klart använda den. Så i går när vi var till stora shoppingcentret passade jag på att fotografera lite och även testa videofunktionen. Om ni tycker att himlen ser grå ut så stämmer det, det var nämligen kombinerad sandstorm och regn i går, den uppmärksamme ser regndropparna på rutan i videon. Tja, mycket mer än så blir det oftast inte, även om det nyligen var översvämningar längre söderut. Och om ni tycker att det inte är världens bästa video så stämmer det också, jag aspirerar inte på guldbaggar eller liknande, inte ens på att bli duktig amatörvideonisse. Det här är bara på kul och ögonblickets ingivelse.


PS. Det är inte jag som har så där mörk röst, det är Maken och hans indiske kollega som pratar på slutet.

Det får bli en bildberättelse i dag. Alla bilder är alltså tagna med mobilen, så de tål kanske inte uppförstoring så väl.

Märklig devis för ett shoppingcenter. Möjligen stämmer det om man menar att man
också kan spendera pengar på att äta och gå på bio och liknande, men att det
handlar om att spendera pengar kan vi väl alla vara överens om.
PS. Det är inte så mycket Mega över den här "mallen" än.

Jag passade på att lämna in min vinterrock på kemtvätt. Den kom ju till
användning nu när jag var i Stockholm. Vi kan skatta oss lyckliga som
har en så här bra kemtvätt i vårt lokala shoppingcenter, det är ganska billigt också.
Eller vad säger ni om 48 SEK för att tvätta en herr-vinterrock? (Jag använder min
pappas för den är perfekt i storlek och varmare rock får man leta efter.)

Man måste alltid passera "security" för att komma in till affärerna. Flickan
kikar ner i handväskan för att se så man inte har någon bomb eller pickadolla,
men jag vet inte om hon ser så mycket i det hastiga ögonkast hon ägnar åt kontrollen.
Innan man åker ner i garaget tittar ett par vakter i bagageluckan också, och jag har
faktiskt sett dem plocka ut ett par gastuber ur en bil, så någon nytta gör de nog.

Wow! Sån här rea gillar vi! Speciellt som de har Tommy Hilfigher i den här butiken
(mitt nya favvomärke). Sorgligt men sant har jag tydligen redan nappat åt mig
allt jag vill ha härifrån, för den här gången hittade jag ingenting.

Är det inte dags att plocka bort juldekorationerna nu?

När jag såg den här vagnen med smågodis första gången blev jag överlycklig och köpte
en stooor påse. Men det visade sig att det är totalt smaklöst, det bara SER gott ut.
Inte alls så som smågodis ska smaka. Snälla Karamellkungen, det finns en marknad
här, det enda som saknas är gott godis! Kom hit är du snäll, Karamellkungen!

Och så här ser det ut i bagageluckan när vi är klara att åka hem. Den blå
kartongen innehåller vattenflaskor. Pga a) Maken ensam hemma en vecka och b) allmän helgdag förra veckan har vi inte fått påfyllning av våra stora vattendunkar på ett tag.
De är nu helt tomma och då behövs annat dricksvatten tills de kommer och byter dunkarna
i morgon, måndag.

För övrigt skiner solen i dag och sanden verkar trött på att flyga runt, så det kanske lönar sig att försöka bli av med lite sandhögar på balkongerna? Jag ser att grannarnas städerskor ägnar sig åt den sysslan i dag.

15 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Kul! Jag vet inte hur intressant det skulle vara att fotografera ett spanskt supermarket dock (även vi har Carrefour bland många andra).

Godiset såg verkligen lovande ut.

Ha en bra söndag!

Laura sa...

Vad intressant att läsa om och se bilder från ett vanligt egyptiskt shoppingcenter! Det är ju de där små och för en själv så vanliga vardagsbetraktelserna i ett annat land som blir intressanta för andra människor!

Marianne sa...

Karlavagnen: Jo då, det är intressant. Petra gör det när hon är i Spanien, och se vad Laura skriver under din kommentar. Det ÄR kul att se hur vi alla har det i våra olika länder. Ibland hittar man likheter och ibland olikheter.

Godiset SER lovande ut, men jag lovar, det är INTE gott. Smakar bara söt plast. Tyvärr, annars hade jag inte lidit brist på den varan.

Laura: Ja visst är det kul att se hur det är i andra länder. Som jag skrev till Karlavagnen här ovan, ibland är det likt och ibland olikt. Och det är lika roligt att upptäcka likheter som exotiska inslag, tycker i alla fall jag.

Jemayá sa...

Hej! Tänkte helt hastigt bara säga hej :) - har försökt läsa upp mig och såg att du varit till Sverige :). Tack för videoklippet från youtube - lite ironiskt att de lyckas koppla ihop hela världen och jag lyckas inte se det utan ett 10-tal "pauser" då datorn laddar upp mera...men den var fin, trots pauserna! Jag hinner läsa väldigt sporadiskt numera, tar nästan en månad med ett bloggvarv bland favoriterna, men jag följer med då jag hinner! Ha det gott, kramar!

Marianne sa...

Jemayá: Jag har samma problem med tiden just nu, hinner inte läsa som jag vill hos alla, så det blir sporadiska besök från mig också. Men vi finns alla kvar, det är det viktigaste, och du är välkommen när du än kommer!

Trist när datorn ska hålla på och buffra så där i filmerna! Men jag fick lära mig ett tricks: Pausa filmen och gör någonting annat en stund tills man ser att den har gått hela vägen, då kan man se hela utan buffring.

Visst är det häftigt att de har bundit ihop hela världen på det där sättet. Önskar att vänskapen kunde sprida sig så att vi fick lugn och ro här på jorden någon gång.

Kramar!

Annika sa...

Dags att ta ner julen---JAAAA!!! Usch, det är deppigt att se julskyltning när det nästan är feb.
Härlig rea på TH. Ja, såna resor gillar vi.
OK, säkerhetskontroll på "mallen" alltså...
Hmmm....Ja, man kan nog aldrig vara för säker.
Du, jag tycker din mobilkamera tar bra bilder. DET är mer än man kan säga om iPhone...
Kram!!

Marianne sa...

Annika: Mobilkameran är riktigt okej faktiskt, man kan inte förvänta sig att vinna några fototävlingar med den, men för bloggen är det perfekt. Det är ju mer frågan om att visa saker och ting än att det ska vara konstnärliga foton, i alla fall för mig.

Synd bara att de inte hade fått in någonting nytt på rean : ) Hur gick det på din rea, hittade du någonting? Jag får se hos dig, antar du kanske skriver om det i morgon?

Kram!!!

Grekland nu sa...

Hallå Karamellkungen, det finns en stor marknad även i Grekland! Har gjort precis som du här, kastat mej över det där lösgodiset och trott att smakar som i Sverige, men ICKE...

KARLAVAGNEN sa...

Ni är för söta. I Madrid kan vi ju köpa smågodis, svenskt sådant. Synd att man inte kan, eller vågar skicka paket till Egypten utan att det riskerar att fastna i tullen. Annars hade jag skickat dig en stor påse!

Melting Pot sa...

Här är det också security check precis överallt. Måste ha blivit ett oerhört uppsving för säkerhetsbranchen efter Mumbai förra året. Väskkontrollerna är verkligen ett spel för gallerierna. En sekundsnabb blick kan omöjligt fånga nåt farligt. Här har de oftast även speglar på hjul som man kollar under bilen med och bakluckorna öppnas oftast, men de brukar inte titta i påsar och liknande(?) i bagaget. Nu som gravid går jag förbi portarna när jag kan och det är inte alla nöjda med, men jag klappar lite på magen och skakar på huvudet och ingen har hittills tvingat mig igenom.
Kram Lena

Marianne sa...

Ingabritt: Vi kanske skulle ta och skriva ett vädjande brev till honom, Karamellkungen? Så ni har också de där plastbitarna hos er? Borde vara förbjudet, för man blir ju så sugen!

Karlavagnen: Det är tur att det är så med tullen här, annars hade du skickat så mycket grejor att du hade varit ruinerad vid det här laget! Just nu har jag ett litet lager, dessutom kommer en av mina bästisar på lördag och sedan åker Klas till Sverige om någon vecka därefter, så jag klarar mig någon månad. DU är söt!

Kramar!

Lena: Här har de också speglar på hjul som de kollar under bilarna med när man kör in på hotell och liknande. Plus hundar som man får anta är utbildade? Eller är de bara till för att skrämmas med? Fast, en trött gammal schäfer, jag vet inte hur farlig en sån ser ut att vara?

Bra att du får gå utanför de där bågarna - som ändå bara piper för varje person som går igenom utan att de kollar någonting ...

Kram!

Petra H sa...

Det finns INGET utländskt lösgodis som är gott, så är det bara! Jag har testat i Italien, Frankrike, Spanien - tänk, Os föräldrar har en tobaksaffär och säljer godis... Jag hade kunnat vara i himmelriket men icke, det är INTE gott! Inte ens danskarna kan leva upp till samma standard - min danska kompis vill alltid köpa SLIK när hon kommer till Skåne!
Jättekul att se foton från köpcentret. Carrefour är "vår" affär i Bryssel.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Det var ju inget fel på de bilderna! Vad synd att det inte blev något lösgodisätande? :(

Musikanta sa...

Jättefina bilder! Jag kanske måste gå om min mobiltelefonkurs för att lära mig ta foton. (Annars finns det ju faktiskt en användarbroschyr...)

Blir nostalgisk när jag ser skylten med Carrefour - mitt favoritvaruhus i Peking.

Lämnade in min vinterkappa till kemtvätt för någon månad sedan. Kostade 200 kronor!

Marianne sa...

Petra: Du skulle kunna starta en exportagentur och exportera Karamellkungen till utlandet - bland annat O:s föräldrar! DET hade varit en välgärning för världen.

Haribo finns här, men det går inte att äta. Det är bara sötat och färgat gummi utan smak.

Carrefour verkar finnas över hela världen - utom i Sverige. Men vi har så bra affärer i Sverige ändå att vi inte behöver dem. Men de var fantastiskt bra i Istanbul, faktiskt. Där fanns allt. Jag hittade till och med bacon på fläsk där, fast det var förstås dyrt som attan.

Kramar!

Anna: Kameran är faktiskt riktigt bra i den här mobilen, jag är väldigt glad att jag investerade lite extra för att få den.

Kram!

Musikanta: Det är ganska enkelt att ta foton med mobilen, men tyvärr har de flesta mobiler rätt usla kameror. Den här var inte den bästa på marknaden, men den bästa Nokia-kameramobilen. Och den har massor av finesser, men det viktigaste är ju att den har auto så det är bara att knäppa! Kolla i manualen och testa!

Min kompis lämnade in en kavaj för kemtvätt nu när hon var här, det kostade 15:-!

Kram!