torsdag 7 januari 2010

Trött i dag

Herr och fru Get.

Fy bubblan vad jag har varit trött i dag. Jag gick till och med och lade mig igen efter frukost och sov till tolv på dagen. Inte någonting jag gör särskilt ofta. Vet inte varför, känner mig inte sjuk på något sätt.

Nå, tröttheten gav med sig något så jag ägnade eftermiddagen åt golvvård medan Maken åkte och letade efter arkivskåp till jobbet. Inte för att han hittade något, men han försökte i alla fall.

Och nu har vi varit nere på Bodegan på klubben och smörjt kråset med fondue. Gott kött och goda såser, och så lite broccoli till det, så nu är vi mätta och glada utan att anstränga oss. Jag avslutade dessutom med en crème brulée. Många restauranger här i landet är helt alkoholfria, men på klubben serverar de "starkt" om man vill ha det. Mig brukar det inte störa att gå på en alkoholfri krog, men ibland är det gott med en öl eller ett glas vin till maten och Maken tycker att det tillhör om man äter en bättre middag. Vinet här i landet brukar jag undvika, det är inte av högsta klass, om man säger så, och om man beställer importerat vin så kostar det därefter.

Nu ska jag tränga mig ner i soffan hos man och katter och titta på djurlivet i Yellowstone.

Ha en skön kväll!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en riktigt slapp dag. BRA!
Här ungefär samma sak, jag var ut på morgonen och gjorde ärenden, köpte färdig mat med mig hem, somnade som stock efter det och sov i två timmar!

Ebba sa...

Känner igen tröttheten. Jag kan göra likadant vissa dager. Krypa tillbaka och sova ett par timmar.
Låter behagligt att gå ut och äta. Må så gott.
ps. Väldigt fina getter. Gillar deras uttryck. ds

Marianne sa...

Carina: Du kom i alla fall längre än jag innan du somnade om. Jag kom bara till gästsängen där jag drack kaffe, datorn där jag åt frukost, och sedan ramlade jag ihop i min säng igen! Man måste slappa ordentligt ibland!

Ebba: Det är jättesällan jag gör så, men när man känner att man behöver det så måste man följa sin känsla. Och det var perfekt att gå ut och äta i kväll så att jag slapp fundera ut någonting och sedan göra det också : )

Getterna här är lite annorlunda än de svenska, de ser så himla finurliga ut!

Ha det gott du också!

marsipanen sa...

Jag kollade oxå! Den här serien om yellowstone vill jag inte missa!

Och soffan fick jag ha alldeles för mig själv. *fniss*
Hoppas du känner dig piggare!
kramis!

Bert sa...

Fondue - Det är 70-tal för mig. Kanske dags att plocka fram den gamla fonduegrytan igen. Den står längst in i ett skåp.

---

Visst var BBC-programmet om Yellowstone bra? Det kommer en del till.

Marianne sa...

Marsipanen: Jo nu är jag mycket piggare, Klas börjar bli sömnig däremot : )

Kram!

Bert: Har du fortfarande inte plockat fram din fonduegryta? Du skulle göra det förra gången (och det var längesedan) jag skrev att vi hade ätit fondue : D

Bra att det kommer en del till, för jag fastnade framför datorn och kastade bara en blick då och då : (

Desiree sa...

Alkoholfria krogar skulle inte göra mig något heller. Jag känner inte alltid att jag vill ha vin till maten. Ibland men inte alltid. Hoppas du har fått lite vila idag och känner dig piggare imorgon. Bra att du lyssnar på kroppen och vilar när du känner dig trött. God Jul förresten då ni firar nu i Egypten.

Kram

olgakatt sa...

Vilken liten ljuv fru Get! Nyundulerade öronspetsar, ser jag.

Taina sa...

Jag har också varit så där SUPERtrött. Önskar jag kunde ha gått och lagt mig ens tund men för mycket stod på schemat idag. Suck. Det blev inget träningspass heller eftersom kroppen börjar kännas så där "febrig", dvs ont i leder och ögonen av alla ställen! Ett tecken på att någonting är på gång. Hoppas du känner dig piggare nu bland katter och maken.

Kramen!!

Marianne sa...

Desirée: I onsdags när vi var på Indigo och åt lunch tog jag citronjuice till, och det gav en extra kick med syran till den maten. Öl eller vin hade inte varit lika gott, inte vatten heller för den delen. Så alkohol är verkligen inte nödvändigt alla gånger!

Ja det är skönt att man kan lyssna på kroppen, att ha möjlighet till det är sann lyx. De flesta måste ju masa sig iväg till jobbet oavsett hur trötta de är.

Kramar!

Olgakatt: Haha, ja hon hade nog varit hos frissan lite innan. Fast jag undrar ändå, den som har horn, är inte det karln, och den utan fruntimret? Deras attityder motsäger den teorin om man ska gå på gamla invanda könsmönster : )

Taina: Å nej, du ska väl inte bli sjuk! Hoppas att du får möjlighet att vila ordentligt i helgen så att du kan stävja alla baciller och virusar! Kan liksom inte se framför mig att du blir trött om det inte är någonting sånt på gång.

KRYA PÅ DIG!
Kramar!