fredag 29 oktober 2010

Hej då, Egypten!

Pyramiderna i Giza, Kairo.

I dag åker vi hem till Sverige! Planet lyfter 16.10, och vi landar i Köpenhamn vid midnatt. I morgon, lördag, sätter vi oss sedan på tåget för att åka hem till Älmhult.

Hej då, Egypten! TACK för de här tre åren, de har varit innehållsrika och värdefulla. Speciellt stort TACK till alla fina människor vi har lärt känna.

27 kommentarer:

Elisabeth sa...

Trevlig resa och välkomna till Sverige imorgon!

Bert sa...

Lycka till i "det gamla landet".

Grekland nu sa...

Känns riktigt sorgligt att inte få läsa fler inlägg från Egypten. Men jag ser fram emot nya spännande inlägg från Älmhult! Lycklig resa!

Otta sa...

Usch..jag fällde en tår...skall bli trevligt att se dig igen, men Älmhult kan inte riktigt mäta sig med Kairo/Egypten...beklagar, jag har varit i Ålmhult :-)

Ha en härlig resa!

Många kramar

Pettas sa...

Lycka till på färden!

Kram!

Musikanta sa...

Jag håller inte med Olgakatt. Det kan vara väl så roligt att bo på en liten ort. Dessutom har du ju lite närmre till barn och barnbarn. Allt blir nog bra när du fått dina älskade katter tillbaka :-)!
Jag önskar er en trevlig resa och välkommen hem till gamla Sverige!

Kim M Kimselius sa...

Antar att ditt hjärta är fyllt av sorg, samtidigt som en spänd förväntan sannolikt byggs upp inom dig inför allt det nya. Välkommen till Sverige, som har slagit om till mildare väder, bara för din skull! Kram Kim

Katarina sa...

Det goda och minnesrika kommer ju att finnas kvar i ditt hjärta. Sedan kan det vara kul en dag att återvända med nya perspektiv...

Åh,, nu blir det Marianne i Älmhult,,, det lär nog bli en ny erfarenhet, med tanke på storleken på städerna du bott i tidigare.

Ha de bra!

KARLAVAGNEN sa...

Pa'delante mujer!!! Vi ska ju sätta upp företag ju... Snittåviint..

Hej då Egypten och stay in touch!!! Please!!!

Kraaam!!!!

Dubbelörn sa...

Välkomna hem!

Anonym sa...

Ja då får vi också vinka adjö till Kairo. Det har varit fint att ha en kontakt där. Välkomna till Sverige. Älmhult---hur såg det ut där när pyramiderna byggdes????

olgakatt sa...

Musikanta ovan har läst fel - det är INTE jag som tycker Älmhult är sämre än Kairo!!
Älmhult ligger praktiskt taget mitt i Europa, man har det bra hemma där och världen för sina fötter.
Önskar dig och maken en mjuklandning i Sverige!

Annika sa...

Så egendomligt att du inte ska skriva från Egypten mer.
Det har verkligen varit kul att läsa om ditt liv ditt liv där.
Men, det ska bli lika kul att läsa från Älmhult.
Lycklig resa!!!!!
Kram!!!

Suzesan sa...

Flyg väl. Landa säkert. Coolt att ni är i Köpenhamn när jag är i Malmö men jag sover ju då säkerligen. För DIT åker jag idag!


Kram
/Susanne

Desiree sa...

Åh Marianne, förstår att det känns väldigt blandat. Nu väntar nya äventyr på er i Älmhult. Kanske är det långt ifrån slutdesitationen utan att det blir fler ställen, länder eller kontinenter framöver. Hoppas ni får en bra resa.
Kram!

Victoria sa...

Hoppas att allt funkar bra med flytten och att ni kommer trivas i Älmhult. Ser fram emot nya inlägg där du "upptäcker" Sverige med utlandsögon! Kramar och trevlig helg//Vic

Malin sa...

Åh så spännande, men såklart också vemodigt att lämna Kairo och "utlandslivet"! Jag ser fram emot att få följa din nya "resa" tillbaka i Sverige!!
Kramar

Saltistjejen sa...

STORT SORT LYCKA TILL nu inför er nästa fas i livet!!!!!!! Det kommer att bli otroligt spännande att få följa den också. På denna bloggen eller om du skapar en ny så som Desiree gjorde efter att hon flyttade tillbaka till Sverige.
Hoppas nu att resan går bra också.
KRAM!

Musikanta sa...

Olgakatt:
FÖRLÅT fadäsen! Slarvigt av mig - det räcker ju inte att kommentatorens bokstav är samma i början! Är verkligen överens med dig om att Älmhult är en metropol på sitt sätt. Allt blir vad man gör det till :-)

Marianne:
Jag ser verkligen fram emot att få rapporter från Älmhult - vi kanske t.o.m. susar förbi där i vår på väg till Öland. Är nyfiken på det äldsta IKEA-varuhuset också som jag beställde min oerhört älskade gula fladdermusstol från i början på 1950-talet! Jag har aldrig varit i Älmhult, bara åkt förbi.

När du läser det här i morgon är du väl redan där...
Varm kram från Ingrid

Lotta sa...

Hej då Egypten! Nu ser jag fram emot att få läsa om nya äventyr i Älmhult!!! Välkommen hem!
Stor kram!!

Anna, Fair and True sa...

Stor dag! Stor förändring! Men det kommer bli så bra så även om det säkert tar tid att vänja sig. Kram!

StrandMamman sa...

Tack för allt vi fått se och lära oss om Egypten och Kairo! Verklig "inside information" :) Lycka till med acklimatiseringen i Älmhult, ser fram emot att få läsa många intressanta inlägg framöver också. Och höra om hur katterna börjar trivas, sen när du får hem dem från karantänen. Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Tack!


Bert: Tack!


Ingabritt: Fast det kommer lite fler bilder från Kairo, kameran gick varm sista dagarna : )


Otta: Men du kommer säkert åka till Kairo snart igen! Och Älmhult vill nog inte mäta sig med Kairo, det här är någonting helt annat.

Kram!

Marianne sa...

Karin: Tack!

Kram!


Musikanta: Haha, ja du såg ju själv att det var Otta och inte Olgakatt du opponerade dig emot : ) Och visst är det så, varje plats har sin charm och tur är väl det att alla inte är likadana. Jag trivs som sagt redan väldigt bra här i Älmhult, så det kommer att bli toppen. Älmhult är ju som du skriver en metropol på sätt och vis, går nog inte att jämföra med andra mindre orter.

Hoppas verkligen att ni kommer till Älmhult! Här finns fina kaféer och jag tror säkert att restaurangerna är bra också, har inte hunnit prova dem än. Sedan finns ju alltid mitt kök också : ) Ni måste ju komma hit medan gamla varuhuset finns kvar, de ska bygga ett nytt. Och med tanke på att det gamla varuhuset är det allra första, så är det lite historiskt!

Kram!


Kim: Tack! Ja det är självklart med blandade känslor vi flyttar, men mest positivt, faktiskt. Det jag saknar mest i Kairo är människorna, men jag kan alltid åka tillbaka och hälsa på dem.

Nu har det allt blivit kallare igen. Bara 6° i dag!

Kram!


Katarina: Ja så är det, man får gömma det goda och ljuva i hjärtat, där finns det alltid kvar. Och så kan man som sagt alltid åka tillbaka.

Det är en stor skillnad, men det är faktiskt riktigt skönt med den lilla skalan. Att kunna gå var man än ska! Nå, nästan i alla fall : )

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja jag bara väntar på att du ska komma hem här så att vi kan sätta igång! : )

Så lätt blir du inte av med mig : D

Kram!


Dubbelörn: Tack!


Anonym: Du behöver inte vinka adjö till Kairo helt än, jag har fler foton som jag tog de sista dagarna, dem måste jag så klart visa innan vi helt vänder blad.

Tack! Ja, här var nog orörd urskog på faraonernas tid ...


Olgakatt: Tack! Ja du och Musikanta har ju redan rett ut missförståndet : ) Och jag håller med, här bor man väldigt bra. Sedan får vi se om vi stannar i Älmhult eller om vi bosätter oss på andra sidan gränsen och blir skåningar igen.

Marianne sa...

Annika: Tack! Ja det är lite konstigt att inte bo i utlandet längre, som Desirée har skrivit, att man inte längre är speciell utan en bland alla andra. Men det lär väl gå över, jag gör snart bort mig så att alla i byn vet vem jag är : D

KRAM!


Suzesan: Tack! Jaaa, jag tänkte på dig när vi var i Köpenhamn! Och när vi åkte genom Malmö! Men jag har ju inte hunnit läsa en enda blogg på snart två veckor, så jag vet inte hur du hade det. MEN jag är rätt övertygad om att du hade det riktigt bra och mysigt med lila Amli!

Kram!


Desirée: Ja du vet ju exakt hur blandade känslor man har! Men det känns ändå helt rätt, och vi stormtrivs här nu. Och som du säger, vem vet vad framtiden för med sig? Men just nu tycker jag det är skönt att vila ut här hemma ett tag, jag är just nu inte sugen på fler utlandsäventyr, inte än i alla fall.

Kramar!


Vic: Tack! Ja här är mycket att upptäcka, det tror man inte när man bor i en stor historisk stad, men så är det. Det ska vara julmarknad nästa vecka, i någontig som heter Huseby. Bara en sån sak, JULMARKNAD! Urspännande och jag vill verkligen åka dit!

Kram!

Marianne sa...

Malin: Ja, så är det, både spännande och vemodigt på samma gång. Men nu när vi är på plats är det mest spännande. Haha, fast jag undrar varför jag någonsin klagade på att det var för varmt? : D

Kram!


Saltis: TACK! Ja jag funderar på om jag ska byta blogg eller fortsätta här, har inte riktigt tid att ta tag i den biten just nu, och jag har fler bilder från Kairo som hör hemma här, så jag kör på ett tag till.

Kramar!


Lotta: Tack! Nu är vi inte så långt från Helsingborg!

kram!


Anna: Än så länge har vi honeymoon med Sverige, krockarna kommer nog så småningom : )

Kram!


Strandmamman: Tack själv! Ja nu har det i alla fall gått en månad av de fyra i karantänen, nu gäller det att hitta ett hus innan de kommer hem så de slipper flytta en gång till.

Kram!