tisdag 26 oktober 2010

I dag går flyttlasset

Från och med i dag bor vi inte här längre.

Vår kära balkong.

I dag går det sista i flyttlasset och vi flyttar till hotell. Första natten blir på hotell Mena House - där gamle kungen, Gustav VI Adolf, bodde under sina arkeologiska äventyr i Kairo. Hotellet ligger vid foten av pyramiderna. Om ni klickar in på hemsidan verkar det vara värsta lyxhotellet, och det kanske det är om man bor i ett dyrare rum, men vi kommer att bo i ett billigare, så det är rätt normal standard.

Från onsdag till fredag bor vi på InterContinental Semiramis inne vid Nilens strand. Jag vill bo där av två skäl, det ena är att jag vill ta en kvällspromenad längs Nilen, det andra är att en av de bästa libanesiska restaurangerna finns på det hotellet.

Jag vet inte hur jag kommer att ha det med Internetuppkopplingen ett tag framöver, förhoppningsvis är det gratis eller billigt på hotellen, men är det dyrt kommer jag hoppa över surfandet. Och när vi anländer i Älmhult vet jag inte om vi har Internet eller om vi först måste skaffa mobil uppkoppling.

Jag återkommer så snart jag kan i alla fall.

24 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ska tänka på er idag och dagarna framöver. Tjejerna är i hamn och snart är ni det med. Mobil uppkoppling med Telia funkar riktigt bra och något jag kan rekommendera.

Musikanta sa...

Väldigt olika hotell! De rum som det första hotellet visar är naturligtvis de allra dyraste - hotellen brukar ju alltid visa dem i reklamen. Men de är ju överdådiga för en vanlig svensk. Du får ta många foton och komma igen senare. Jag förstår att du vill säga adjö till Nilen sen...

Önskar er all lycka med flytten och välkommen hem till Sverige när det blir dags!
Många kramar från Ingrid

Pettas sa...

Du kommer tillbaka när du kommer och kan! Njut så fullt ut av Nilen och allt det goda som bara är möjligt!
Det känns snudd på vemodigt även för en utomstående att Kairo försvinner från bloggkartan:D, men Älmhult är säkert väldigt spännande det också på sitt sätt.

Kram!

Taina sa...

Lycka till med allt! Och njut av de sista dagarna där.

Kramar

Desiree sa...

Din kära balkong ser verkligen inbjudande ut. Jag förstår att du har haft många trevliga stunder där och det måste kännas vemodigt att lämna på många sätt men jag hoppas att du får några riktigt fina dagar här på båda hotellen och ett värdigt och mysigt avslut på denna Kairoperiod i livet. Vad gäller internet så ta det som det kommer. Vi väntar på dig Marianne. Men nu passa på att njuuuuta mycket av både mat, vänner och miljöeer.
Kram!

Annika sa...

Så märkligt, Marianne.
Jag kan knappt tro att ni ska flytta. Du "bor" ju liksom i Kairo. OCH nu ska du hem!!
KRAMAR och ALL lycka!!!!

Grekland nu sa...

Kan tänka mej att det är lite vemodigt så här de sista dagarna - men samtidigt spännande att inleda en ny fas. Ha det nu så jättebra de sista dagarna, njut och samla intryck på lager!

anna of sweden sa...

Mitt allra varmaste lycka till! Med allt! Ser fram emot nästa rapport - när den än kommer.

Stor kram!

anna of sweden sa...

Mitt allra varmaste lycka till! Med allt! Ser fram emot nästa rapport - när den än kommer.

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Lycka till med allt nu!!! Ta vara på de här dagarna i kairo. Strosa runt och ät gott. Ha det bra med maken! Njut av att bo på hotell ett par dagar. Sedan blir det superkul ÄRdu nu kommer tillbaks i cybern igen. Om det blir imorgon eller om ett par veckor.
KRAAM!

Suzesan sa...

You Go girl!! Välkommen till Sverige Marianne.

Åhhh det är väl den balkongen jag hade tänkt sitta och sola på och skvallra med dig.... om jag hunnit hälsa på innan ni hade flyttat.

Du är tillbaka i cybern när du är tillbaka eller när du har landat.

Koppla nu av och njut!!Res väl!!

Kram
/Susanne

Lotta sa...

Hoppas nu dina sista dagar i Kairo blir riktigt fina! En promenad längs Nilen låter så oerhört exotiskt och häftigt :-)
Kram och go tur, om du inte får möjlighet att skriva något mer innan du lyfter!

Marianne sa...

Njut,njut,njut nu i massor de sista dagarna i Kairo. Och välkommen hem till Svedala. Och så måsta jag säga att jag är jäkligt nyfiken på vad du döper din blogg till. På nya äventyr i Småland låter inte helt fel tycker jag.
Lycka nu till med allt och välkommen hem.
Många kramar från en Marianne som redan är i Sverige.

Anonym sa...

LYCKA Marianne.

Uora sa...

Åh - vad trevligt det ser ut! Jag vill också åka till Kairo på semester! :-)

Eva Henriksson sa...

Sörjer också att Kairo blir frånvarande. Nja Älmhult kan väl också vara spännande men inte som Kairo...Och tänk så mycket kläder det behövs! Lycka till med alltihop - inte minns upppackningen av lådorna!!!Och längtan efter katterna.

Otta sa...

Då är det samma libanesiska restaurang som jag varit på! Där man får citronjuice på kanna, med sockerlösning brevid. Det glömmer jag aldrig! Vi har varit där ett par gånger på fredagarna då de har en buffé, men det är ett tag sedan.

Västa lyxen Marianne! :-) det är du värd efter allt städande. Hoppas att du ligger vid poolen nu!


Många flyttkramar!

Kim M Kimselius sa...

Njut av värmen i Egypten så länge den varar. Och njut av alla sevärdheter du inte hunnit med under din tid i Egypten. Välkommen till Sverige! Kram Kim

Anna, Fair and True sa...

Låter som en perfekt plan, först pyramiderna och sedan Nilen. Hoppas ni får en härlig sista vecka. Får se om vi hör från dig därifrån eller om det blir Älmhult! :) Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja det har varit väldigt skönt under flytten att tjejerna redan var i Sverige! Har ju gått igenom det där några gånger med oro för att någon ska gå in genom den stängda dörren, trots att de inte får, att katterna ska må dåligt när huset är upp och ner och nerpackat osv. Nu slapp de allt det där.

Kram!


Musikanta: Vi hade tur och fick ett nyrenoverat rum på Mena House! Det var riktigt fint det också, även om det inte var så där överdådigt. Så vi bodde bra de sista nätterna på båda hotellen. Bilder kommer.

Tack!

Kramar!


Karin: Nu gäller det bara att få tid att LÄSA bloggar också! Har inte hunnit det på snart två veckor, katastrof!

Och här är det spännande värre med talgoxar i blomsteraffären och katter på gräsmattan : D

Kram!


Taina: Tack!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Ja vi hade ju tur som har Internet här i lägenheten, det hade jag inte räknat med.

Och vemodigt är det, som sagt. Men just nu känns det bara rätt och bra, krocken kommer nog senare.

Kram!


Annika: Tack! Ja nu är jag inte egyptier längre, nu är jag bara vanlig svensk. Men det känns skönt det också, vilket jag inte riktigt trodde där ett tag i början av året.

KRAM!


Ingabritt: Ja det var lite ledsamt att säga det sista adjöet, men nu är vi hemma på fosterjorden igen och allt känns bara bra.


Anna: Tack! Nu ser jag fram emot att få tid att läsa bloggar igen!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Det var riktigt skönt att bo på hotell några dagar, men några dagar räcker. Kaffet är inte så gott på hotell : ) Men frukosten, åh, vilka frukostar med falafel, tahina, hummus, pannkakor, kiwi, ananas, ostar ... för att inte tala om kylskåpet med alla olika färskpressade juicer av mango, jordgubb, guava, apelsin, grapefrukt och allt vad det var. Suck, när får jag det nästa gång?

KRAM!


Suzesan: Tack! Ja du får komma till Älmhult och sitta med mig på terrassen och skvallra i stället när vi väl har ett hem ordentligt. DET blir mysigt det också!

Kram!


Lotta: Tack, ja de sista dagarna blev jättefina med en riktigt trevlig avskedsfest för Klas.

Kram!


Marianne: Tack! På nya äventyr i Älmhult, kanske? Har inte bstämt mig för om jag ska byta blogg eller köra vidare och bara döpa om underrubriken på den här, vi får se. Än har jag lite kvar från Kairo, så jag kör ett tag till här.

Kram!

Marianne sa...

Carina: Tack!


Uora: Vi hade en jättefin balkong, men den bästa balkonen var ändå den i Istanbul. Där bodde jag i princip hela sommarhalvåret. Klart att du ska åka till Kairo på semester!


Eva: Tack! Haha jag tycker ju att Älmhult är exotiskt som bara den! Än så länge i alla fall : ) Ja, nu saknar jag de små missarna kan du tro! Hoppas att lådorna har åkt från Alexandria vid det här laget, men det kan man inte vara säker på.

Marianne sa...

Otta: Visst är det perfekt med sockerlagen i en kanna bredvid så att man får så sött man vill! Likadant är det på Four Seasons.

Jag fick några timmar vid poolen, det var perfekt. Precis så att jag fick en rand men brände mig inte.

Kram!


Kim: Ja gissa om jag sög i mig den sista värmen, särskilt innan vi gick in i flygterminalen, efter det var det kört! Tyvärr hann vi inte med så många sevärdheter, men de finns ju kvar.

Kram!


Anna: Det blev bara vy av pyramiderna från hotellet, men det var ju inte så illa det heller. Förstår inte att vi hade så mycket att göra de där sista dagarna, men det var pyssel med kattkillarna och lite annat.

Kram!