söndag 24 oktober 2010

Sista veckan

När man har packat ner korkskruvarna, men vill göra av med en vinflaska innan flytten, är det tur att man har en uppfinningsrik Make som kan öppna en kork med skruv, kniv med hål i skaftet och en ketchupflaska.

Oj, oj, oj vad tiden springer fort nu! Nu är vi redan inne på sista veckan i Egypten. I går skurade och fejade vi här hela dagen, så nu återstår bara kyl och frys, badrum och sedan golven. Men golven tar jag inte förrän allt är ute på tisdag. I går skänkte vi bort våra krukväxter till vår vän mr W, han skulle ta hem orkidén till sin mamma så att hon kan ta hand om den. Hoppas den fortsätter blomma så där vackert hos henne också.

I dag var det perfekt väder, ni vet så där så man kan ha fönstren öppna hela dagen och slipper sätta igång AC:n, så man varken fryser eller svettas det minsta. Tyvärr hann jag inte ut eftersom jag har jobbat hela dagen, men vi får hoppas att det tänker fortsätta så ända till och med fredag. Redan fredag kväll kommer jag väl att frysa ihjäl när vi landar i Köpenhamn, så det vore trevligt med LAGOM väder den här veckan.

Ni som har läst här ett tag vet att jag har skrivit om sopfolket i Kairo, eller zabaleen som de kallas på arabiska. Se en ny film om dem här, den är samtidigt både fruktansvärt sorglig och hoppfull. Den är också intressant för den som är intresserad av koptiska gudstjänster, eftersom det visas lite från en gudstjänst i den stora grottkyrkan i Moqattam.

Nu ska jag ser om jag hinner skura ur frysen innan Maken kommer hem. Det vore skönt att inte ha någonting mer än badrummen i morgon, så att jag kanske hinner ta en promenad och läsa lite bloggar - vilket jag inte har hunnit senaste veckan men som jag längtar efter att göra!

19 kommentarer:

Pettas sa...

Man blir uppfinningsrik när man måste. Fiffig lösning på att öppna vinflaskan.
Nedräkningen har börjat nu och se till att du inte fryser ihjäl i Köpenhamn. Jag vill så gärna fortsätta läsa din blogg:)

Kram!

Brysselkakan sa...

Haha! Maken är ju rena rama Mac Gyver! Njut av sista veckan innan kölden i Sverige slår till i ditt liv.

Desiree sa...

Ja det är mycket att stå i så här sista dagarna. Men jag hoppas att du får lite tid att njuta både av vädret och av staden innan det är dags att packa väskorna och er själva. Se till att gå ut och gå och njuta av solen för här är det nu mörkt och grått. Se till att tanka sol så mycket du bara kan.
KRam!

StrandMamman sa...

Njuuuut av de sista dagarna!!! Ta tillvara all sol och värme du kan få - hos oss har vi bytt årstid under veckoslutet...

Kram!!

Susanne sa...

Nöden är uppfinningarnas moder :D
Vid ett tillfälle hade Inga (hon bor här hos oss) gömt korkskruven. Medans maken meckade och uttryckte sig verbalt "osande" så knackade jag på hos grannen och fick låna deras korkskruv.Det är tur för honom att han har ett rådigt fruntimmer ;)
Flyttstädning är väl inte det roligaste som finns, men det är skönt att lämna ifrån sig det rent och fint!
kramen!

Marianne sa...

Karin: Haha, jag har rejält varma kläder med mig, och om inte de står pall får väl Klas värma mig : ) Men nu hoppas jag att jag får tid att gå ut och njuta av lite sol i morgon, inte så många chanser kvar att göra det!

Kram!


Brysselkakan: Toppennamn, det ska jag börja kalla honom : D

Hu ja, det gäller att klä sig ordentligt i framtiden, jag som tyckte det kändes så konstigt att ta på mig tajts i går kväll!


Desirée: Ja du har rätt i att jag måste tanka sol! Jag har stoppat ner en baddräkt i resväskan, ifall jag får tid att ligga vid en pool på hotellet så måste jag ju ta den chansen. Komma till Sverige och vara så här blek! Det går ju inte! : )

Kram!

Marianne sa...

Strandmamman: Ja i morgon måste jag få tid att gå ut lite och njuta av solen, har inte hunnit det sista veckan. Måste också fotografera vakterna och katterna här ute. Och min söte mr Kamel måste jag få foto av!

Kram!


Susanne: Hahaha, ja den där Inga som bor hos er hittar alltid på en sån massa rackartyg! Tur att det finns en rådig fru i huset : D

Jag måste egentligen inte städa, man gör inte det här, men jag kan inte med att lämna efter mig småsmulor i skåpen och damm i hörnen. Sen putsar jag inte så noga som jag hade gjort i Sverige, men det ska kännas fräscht här, tycker jag.

KRAM!

Bloggblad sa...

Alla sätt är bra!

Så himla fint kök ni har/hade... Har du plats för alla kartonger på nästa ställe?

Bert sa...

Alltså - Jag hänger inte riktigt med där i början. Vilken uppgift har ketchupflaskan?

Suzesan sa...

Hahahahaha så smart. Bankare med Heinz eller???


Go for it hoppas du hinner njuta lite mer av solen. Ahaaa du kan ju inte lämna landet utan fin bränna.

Solbränna det måste ju synas att du har varit utomlands...:)

Jag ska kolla filmen nån dag.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Klurigt med "korkskruven"!! :-)
jag tor jag ahr tetat en "galgkrok" en gång men den var för vek... haha!
Kram!

Malin sa...

Vilken tur att maken är så uppfinningsrik!
Vilket spännande äventyr ni har framför er nu med flytten!!
Kram

Annika sa...

Det var då en rådig make.
Tur det så ni fick er lite vino till livs.
Kram!!

Marianne sa...

Bloggblad: Till att börja med ska vi bo i en liten möblerad lägenhet på 63 kvadrat, så där får de inte plats : ) Allt ska magasineras tills vi har ett eget hus, vilket måste bli snart, för det är dyrt att magasinera! Men jag har hittat ett hus på Booli.se som jag verkligen vill ha! Det är dock så fint att det kommer att säljas på ett kick, så jag tvivlar på att vi får det.


Bert: Jag tror han bankade i skruven med ketchupen. : )


Suzesan: Ja jag tror att han bankade i skruven med Heinz, det lär ju vara en hårdhudad familj, så varför inte : )

Hann inte ut i dag, men i morgon innan jag åker härifrån ska jag ut med kameran, måste fotografera vakterna! Sedan finns pool på hotellet, så det ordnar sig nog med brännan!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Varför tänkte vi inte på galgkrokar för? Det har vi faktiskt några kvar här än så länge. Nå väl, det gick ju det här med : )

Kram!


Malin: I morse när jag vaknade tyckte jag nästan att det var för spännande med flytten, fick lite fjärilar i magen. Men nu känns det bra igen, utom alla människor jag kommer att sakna.

Kram!


Annika: Ändå har vi flera flaskor över, och är lite osäkra hur vi ska bli av med det. Normalt skulle man kunna ge det till vem som helst, men här är det knappt någon som vill ha det. En kille på kontoret ska i alla fall få det, han vill, men frågan är hur. Han är bortrest den här veckan, och man kan inte bara sätta flaskorna på skrivbordet, det är alldeles för läskigt för de andra : D

Kramar!

Karin på FOX sa...

Problemet med korkskruven påminner mig om en gång i början av 80-talet när jag var med mina föräldrar och hälsade på min syster i Israel. Sista kvällen gick vi på lokal och tyckte att kvällen fordrade en flaska vin. Restaurangfolket log "no problem" och en av dem sprang iväg. Strax kom hon tillbaka med en flaska, säkert inhandlad i det närbelägna snabbköpet. Sen blev det förvirring. Hur öppnar man en vinflaska med kork. Vi tittade förundrat på när de försökte med skruvmejsel. Kvällen slutade med att vi tog flaskan, oöppnad, med hem. Innan vi for till flygplatsen för hemfärd följande dag, uppsökte vi den lilla krogen och skänkte dem en korkskruv.

Marianne sa...

Karin: Hahaha, så gulligt! Var de muslimer eftersom de inte visste hur man öppnar en flaska vin? För israeler (generellt sett) dricker väl vin? Jag menar, inte finns alkoholförbud i judendomen? Eller har jag missat det?

Härligt minne i alla fall, jag är övertygad att de minns er lika väl som ni minns dem.

Anna, Fair and True sa...

Vilken tur att ni kunde öppna flaskan, ni var ju värda det där vinet! :)

Marianne sa...

Anna: Här i lägenheten finns en korkskruv, jag har kollat : D

KRAM!