fredag 22 oktober 2010

Nästan tomt

Gårdagens kartongskörd.

De är snabba som illrar de där flyttgubbarna, de går fram som gräshoppor här i huset och packar och packar och bär. Skönt att de bär ut alla färdiga kartonger varje dag så att det blir tomt, och så att man slipper gå här bland en massa dammiga kartonger. Tack vare det kan jag redan börja flyttstäda, så i dag har jag klarat av två rum.

Allt som återstår nu är:
- våra sängar och sängbord
- mitt skrivbord med dator och modem
- tv och en fåtölj till Maken att sitta i
- ett par tallrikar och annat så att vi kan äta
- tvättmaskinen, torkställning, strykbräda och strykjärn
- sist men inte minst sängen i ena gästrummet så att jag har någonstans att gå och lägga mig och dricka kaffe på morgnarna innan Maken har vaknat.

Nu är det bara sex dagar kvar här i Kairo! Förhoppningsvis ska Maken kunna ta ledigt de två sista dagarna så att han också kan få leka turist. Det hade varit bra mycket roligare än att jag ska leka turist själv. Fast då får vi slåss om platsen i framsätet, för det är hopplöst att fotografera från baksätet.

Nu ska vi se om vi kan få i oss lite mat, och så ska vi knäcka en av vinflaskorna som vi har kvar - de kan vi ju inte ta med oss.


16 kommentarer:

anna of sweden sa...

Usch, det är tufft att flytta. Skönt att ha hjälp av en flyttfirma. Jag är alltid lika imponerad av hur snabba och effektiva de är. Svisch, svisch så har de packat ihop hela ens bohag.

Hoppas att ni kan njuta av vinflaskan och av de sista dagarnas turistande.

Kram!

Saltistjejen sa...

Tänk! Bara 6 dagar kvar!!!!!! Otroligt egentligen. Måste kännas så blandat.
Hoppas också att maken din kan få lite semester så ni kan äventyra lite i Kairo tilsammans!
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Wow!

Kim M Kimselius sa...

Tänk vad fort tiden går, snart är du här i kylan, ishalkan och regnet. Känns det lockande? Njut av värmen så länge du kan! Kram Kim

ExPIAtriate sa...

Tiden gar rasande fort! Hoppas ni hinner med lite turistande de sista dagarna! Kram!

Desiree sa...

Här var det kartonger vill jag lova. Nu är det inte mycket tid kvar. Hoppas att maken din kan ta ledigt så att ni får några riktigt trivsamma dagar ihop de sista dagarna.
KRam!

Eva Henriksson sa...

Det blir ingen billig flytt det där men ni verkar vara vid gott mod trots lång tid med hemkaos.
Välkomna hit till snön.

Jemayá sa...

Hej! Ojsan, jag har inte hunnit läsa bloggar på evigheter, nu tänkte jag bara kika in hur du har det och ser att du är mitt i en flytt?! Av kommentarerna att döma flyttar ni norrut? Lycka till!! kram!

Pettas sa...

Det känns som om man själv ville ha några flyttgubbar här för att ta bort saker, bara för att "lätta på trycket" av onödiga prylar som finns i övermått..
Njut av den sista tiden, draaaa ut allt vad du kan.

Kram!

Musikanta sa...

Ni får väl gå ur bilen om ni ska fota :-)

Städa inte för mycket bara, de ska ju måla om och tapetsera har du ju berättat. Skönt när det hela är över i alla fall. Ha det så gott ni kan de sista dagarna!
Många kramar från Ingrid

Marianne sa...

Anna: Ja själv hade man ju gått där och petat bland grejorna, hittat någonting som man inte visste att man hade eller någonting som man genast måste göra någonting annat med ... Cirka tre år hade det väl tagit mig att packa vårt bohag.

Haha, efter mycket om och men kunde vi faktiskt njuta av den där vinaren, trots nerpackad korkskruv! : )

Kram!


Saltis: Ja och nu har de 6 dagarna krympt till 4! Jag fattar det inte! Det ska i alla fall bli väldigt skönt när vi har checkat in på hotellet så att vi kan koppla av sedan i några dagar innan vi påbörjar nya livet. Hoppas som sagt att Klas kan ta ledigt också. Han har rätt till det, men om han hinner är en annan femma.

Kram!


Karlavagnen: Ja här går det undan. Just nu har vi anammat den minimalistiska stilen. Den är väldigt praktisk, det är lätt att städa : )

Kram!

Marianne sa...

Kim: Ja jag har sett i tidningarna att ni har fullt med snö nu! Redan! Inte en chans att man får tid att acklimatisera sig, bara tjong och på det ordentligt! Här är det alldeles perfekt och lagom nu, hoppas det håller sig så hela veckan.

Kram!


Pia: Det går lite väl fort nu - och ändå inte fort nog. Mycket märkligt det där. Men lite turistande ska vi hinna, i alla fall jag. För från och med tisdag eftermiddag finns inte mer jag kan göra här i huset.

Kram!


Desirée: Jag glömde fråga hur många han var uppe i när de gick i fredags. Men jag skulle tro att det närmar sig 300 ...

Ja jag hoppas att vi kan åka till pyramiden i Darshur på onsdag eller torsdag, och gärna promenera lite bland folkvimlet i Downtown.

Kram!

Marianne sa...

Eva: Ja med tanke på vad det kostar att flytta inom en stad med flyttfirma, kan man ju bara tänka sig vad det kostar att flytta runt halva världen. Men det är verkligen skönt att ha hjälp, bara att ta sig igenom tullen här i landet är en hel vetenskap annars, jag tror faktiskt inte man klarar det som privatperson.

Ska bli spännande med snö! Det finns egyptier som inte vet vad det är!


Jemayá: HEJ! Jag har inte hunnit läsa ordentligt jag heller på hela sommaren, först var det oron och allt grejande för att ta hem katterna till Sverige och karantän (där är de nu i tryggt förvar) och nu flytten. Vi flyttar till Älmhult, Ikeas födelseort, redan nu på fredag. Hoppas allt är bra med dig, jag kommer in till dig så fort jag hinner igen.

Kram!

Marianne sa...

Karin: Ja hur ska det gå sedan när vi blir bofasta? Jag kommer att drunkna i prylar! Klas är ju lite av en ekorre, men jag får väl ta en helg om året och rensa : )

Lite jobb kvar att göra, sedan ska jag bara njuta!

Kram!


Musikanta: Hahaha, jo, men det går ju inte att stanna och kliva ur bilen när man ska fota lastbilar och annat skoj på vägarna. : )

Jag städar verkligen inte på samma sätt som jag hade gjort i Sverige, men lite fint vill man ju ändå lämna efter sig. Som sagt, bara kyl och frys och badrum kvar nu, sedan golven när allt är ute. SEDAN ska jag bara njuta!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Njut av vinet och de sista dagarna i Kairo! Synd att vi inte hann hälsa på dig medan du bodde där :(

Marianne sa...

Anna: Ja det var faktiskt himla synd! Men, Älmhult, Glasriket, Vimmerby och annat kanske kan locka? : )