fredag 15 oktober 2010

Ibland ...

Gråsparv utanför Kafé Ritorno i Stockholm.

... är det riktigt praktiskt att inte ha betalat räkningen för Internet så att det släcks ner*. Man får väldigt mycket annat gjort, kan jag tala om. Och med tanke på att hyresvärden ville visa huset för ett par spekulanter i dag på förmiddagen, var det för en gångs skull väl tajmat. Lite av det som nu är städat kan jag dessutom räkna som slutstädning, balkongerna till exempel, eftersom de blir igensandade på bara några dagar i alla fall. En lustig sak med balkongerna är att sanden på balkongen vid vardagsrummet är svart och finkornig, medan sanden på balkongen vid badrummet är brun-beige och finkornig. (Med finkornig menar jag i det närmaste pulver.) Badrumsbalkongen ligger på husets gavel, så den borde ju vara utsatt för samma sand som den andra balkongen. Men det är en tydlig färgskillnad. Känner mig just nu som om jag kommer att dö av stendammslunga!

Håller dessutom på att tvätta och stryka, ska göra klart den biten innan jag börjar packa det som ska med i resväskan till Sverige. Tiden flyger iväg, om 9 dagar kommer flyttfirman, och i dag om två veckor sitter vi på planet hem till Sverige!

En massa tankar har flugit genom skallen på mig sedan jag skrev sist, sånt som jag har tänkt att DET ska jag jag skriva om. Men alla de tankarna rann visst ut genom öronen.

Hoppas förresten att det finns Internet i lägenheten där vi ska bo första tiden i Älmhult! Vad gör jag annars?

Just det, hyresvärden ringde i går kväll och sa någonting på arabiska. Hon vet mycket väl att jag inte talar arabiska, men jag sa bara "how are you?" lite artigt så där, och då fortsatte hon på franska! Till slut frågade hon (äntligen på engelska) när jag ville att elektrikern skulle komma för att fixa tv:n. Eh ...? Efter lite krångel insåg hon att hon hade ringt fel och började fnissa hysterikskt, hon lät som en tonåring som har druckit en halv lättöl! Haha, vi talar alltså om en belevad egyptisk dam i sextioårsåldern som inte dricker alkohol.


* Nu är räkningen i alla fall betald och Internet funkar igen.

15 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj olika sorters sanddamm. Hm, det låter som om du är sandexpert nu Marianne! :-)
Och visst kan det ibland nästan vara skönt när internet inte finns tillgängligt. Plötsligt gör man en massa andra saker. Lycka till med alla förberedelser inför flytten nu.
Kram!

Marianne sa...

Saltis: Haha, jo jag är rena rama experten på sand nu. Visste du att sand har en egen doft?

Det var nog nästan tur att jag inte hade Internet på hela dagen i går, annars hade jag inte fått allt klart tills hyresvärden kom. Man vill ju gärna hjälpa till och presentera huset på ett så bra sätt som möjligt så att de får det uthyrt igen.

KRAM!

Pettas sa...

Sand är ju bra för peeling. Kanhända du hinner fylla några burkar med olika färg och doft för att ta med dig hem och sedan sälja för dyra pengar? Ett litet förslag bara i skämtsam ton.

Kram!

Malin sa...

Ja, att vara utan internet gör helt klart att man hinner med mycket annat...
Håller tummarna att lägenheten i Älmhult har internet, men om inte finns det trådlösa varianter av mobilt bredband som man kan ha i en USB-port. Kostar inte så farligt mycket. Vi hade det under sista månaderna i Sverige när vi hyrde hus. Fungerade väldigt bra!

kram

Kim M. Kimselius sa...

Vad häftigt med olika färg på sanden på dina balkonger. Låter mycket intressant! Älmhult ligger inte så där väldigt långt ifrån mig, så är du utan internet får du komma hit och låna mitt! Välkommen! Kram Kim

Marianne sa...

Karin: Haha, förut tänkte jag till och med att jag kanske får svårt att vistas på en sandstrand i framtiden : D

Kram!


Malin: Ja, just det, vad bra! Mobilt bredband kan man ju skaffa. Kan vara bra att ha senare också.

Kram!


Kim: Vad roligt att du bor i närheten! Om inte annat får jag väl se till att Internet inte fungerar någon dag då och då så att jag måste åka och hälsa på dig : )

Kram!

Trillingnöten sa...

Snart är det alltså dags! Vad spännande! Jag hoppas allt går bra :) Tänker på dig :) Kram

Annika sa...

Oj, oj...har lite svårt att `FATTA att du snart sitter i en lgh i Älmhult...
Det går liksom inte IN i min hjärna...
Marianne SKA bo i Sverige snart.
MArianne SKA bo i Älmhult.
Marianne kommer INTE att bo i Egypten om tre veckor.
SO WEIRD!!!!!
Men spännande såklart.
Klart de har bredband i lgh!!
KRAAAM!!

Desiree sa...

Ja det är verkligen inte lång tid kvar och mycket att stå i. Skönt att du kan räkna balkongerna som slutstädade. All den där sanden och städningen kommer du nog inte att sakna. Nog kommer ni kunna fixa internet i Älmhult och finns det inte i början så kan man alltid gå till biblioteket brukar ha internet och även datorer som man kan få låna eller så finns det internet kafeeér.

KRam och sköt om dig.

Marianne sa...

Trillingnöten: Ja aldrig går väl tiden så fort som när man behöver lite mer av den? Tack, jag är övertygad om att det går bra, nu när katterna är i tryggt förvar är jag inte orolig längre.

Kram!


Annika: Jag har nog också lite svårt att fatta! Efter 12 år i utlandet begriper jag inte att jag snart ska BO i de småländska skogarna. Kunna slösa med osten och Bregottet, gå till kiosken och köpa hur mycket smågodis som helst när som helst, och begripa vad alla säger runt omkring en. Det kommer att bli mycket märkligt, och väldigt härligt!

KRAM!


Desirée: Haha, nä, sanden kommer jag INTE att sakna! Trots att jag har städat intensivt de senaste dagarna tycker jag att det stinker sand här inne. Jag är urtrött på den lukten.

Vet i sjutton om det finns internetkaféer i Älmhult. I så fall är det nog bara ett, inte flera. Det lär finnas en bra pizzeria i alla fall : D

Kramar!

Mia sa...

Aha, ni ska bo i Älmhult. Där har jag gått i handelsskola, dansat massor i ungdomen. Jag är uppväxt endast ett par mil därifrån.

Välkommen tillbaka till ett höstkallt Sverige!

Emmama sa...

Jomen finns det inte internet så går du till bibblan så du ser det kommer lösa sig fint.. ;) Vilka bråda dagar du har, kämpa på!

Kram!

Marianne sa...

Mia: Hej och välkommen hit! Så det finns så pass hög utbildning i Älmhult! Jag börjar förstå att det finns rätt mycket där, så jag ser fram emot att bo där mer och mer.

Tack, det ska bli rätt skönt med höstkyla - inbillar jag mig : )


Emma: Perfekt att det finns bibbla med Internet. I dag fick jag veta att det är bio i Folkets hus också, jag vill se Sebbe som de ska visa i november.

Ja nu är det mycket att stå i. Men jag ska försöka läsa lite bloggar i alla fall.

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Om det inte finns internet i lägenheten kan du skaffa mobilt genom din mobiloperatör. Kostar inte så mycket. Eller surfa med din mobil som 3G-kort men det beror på vad du har för telefon.

Marianne sa...

Anna: Ja vi hade ju tur med Internet. Så jag får rota i den biten sedan när vi har flyttat hem till vårt eget hem, när det blir någonting som ska vara "for ever".