onsdag 20 oktober 2010

Hjälp!

Jag var inte riktigt beredd på att det skulle se ut så här hemma hos oss i dag!

Salongen en trappa ner är nästan helt nerpackad.

Där satt jag i godan ro och läste om hur det blir att vara "repat" när det ringde på dörren. Jaha, tänkte jag, det är väl mr Kamel som kommer och vill någonting igen. Döm då om min förvåning när flyttfirman stod där utanför, på allvar den här gången, och ville komma in och börja packa! Men, det var ju inte förrän på måndag de skulle komma! På grund av allmän förvirring på flyttfirmans kontor, kom de alltså i dag, och containern är beställd till på fredag. Den HÄR fredagen.

Det värsta är att jag/vi har massor kvar att göra innan vi egentligen är redo för flyttfirman. Bara en sån sak som att tvätta det sista. Maskinen har gått varm i dag, vill jag lova. En annan sak som är tvunget att göras är att lista ALLA saker för försäkringen. Så jag har fått springa runt här och skriva ner allt, har fortfarande förrådet och vardagsrummet/köket kvar. Sedan ska alllt värderas också, men det får Maken hjälpa mig med. En resväska var ska skaffas också, för vi klarar oss inte med bara en var. Det får göras till helgen, vi får packa ner det vi ska ha med oss i en kartong så länge. Ja, sedan är det naturligtvis tusen och en andra småsaker som måste göras, men det är bara att beta av i rask takt. Just nu måste jag i alla fall bara sitta ner en stund och sörpla i mig lite kaffe.

Flyttgubbarna är snabba och duktiga. De packar in varenda pryttel, inklusive soffor och bord, i paket så att ingenting ska skadas. Te fixar de själva också, och det är kanske lika bra för jag insåg snabbt att jag inte kan koka te på egyptiskt vis. De vill ha tebladen i koppen och grabben som kokar te måttar ut socker i varje kopp redan från början. Jag står så klart för både te, kakor och lunch. Men lunchen har snälle mr W hjälpt mig att skaffa - så att de får riktig mat : )

Jaha, så från fredag till tisdag kommer vi att bo i ett barskrapat hem med bara de yttersta nödvändigheterna så som dator, säng, kaffe och stekpanna. De där sista grejorna hämtar de sedan på tisdag, när vi flyttar till hotell Oasis som ligger vägg i vägg med vårt område. Där ska vi bo en natt, för att sedan flytta in till InterContinental Semiramis - på min begäran. Jag vill nämligen så gärna bo mitt inne i stan de sista nätterna, så att vi kan gå ut och promenera längs Nilens strand och äta på den bästa libanesiska restaurangen i stan.

Och på fredag nästa vecka kl 16.10 lyfter planet från Kairo till Köpenhamn. Vilket innebär att vi landar vid midnatt, så vi stannar i utlandet en extra natt och åker inte hem över gränsen till Sverige förrän på lördagen. Det är bättre än att åka redan 04.35 på morgonen och komma fram helt slut till Älmhult, men ändå vara tvungna att gå och handla och fixa. Nu kan vi komma fram pigga och utvilade i stället. Och sist men inte minst, genom att åka på eftermiddagen orkar vi "vara med" lite bättre så att vi kan ta avsked av Kairo ordentligt.

- Nehej frun lilla, det var inte en roman du skulle skriva just nu, du skulle gå och fortsätta skriva listor över alla pryttlar för försäkringen! (Det är mitt bättre jag som talar till mig, bäst att lyda.)

25 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ojojoj!!! Himmel! Det verkar bli sressigt värre det här! Ja du har ju skrivit tidigae om en del strul så jag blir egentligen inte förvånad. men det är väldigt jobbigt när ens ursprungliga planer okullkastas på det här viset. Särksilt när det handlar om att tidigarelägga saker så att man knappt hinner med det som måste göras.
Hoppas nu att allt går bra trots de ändrade planerna.
Stor styrkekram!

Tina sa...

Hoppsan! Om man ska se det positivt så var det bättre att de kom för tidigt än försenat? ;-)

Pettas sa...

Jag säger som Tina, ni får se positivt på det hela. Bättre så här än att de kommer för sent. Spännande tider för er just nu.
Hälsa ditt bättre jag!:D

Kram!

Brysselkakan sa...

Oj! Förstår att dagen blev rörigt... hoppas du får ordning på allt ändå och att du minns detta med ett skratt om några veckor!

Bloggblad sa...

Men ändå bättre med en vecka för tidigt än för sent... jag har förstått att vi inte har samma tidsuppfattning i alla länder.

Kim M Kimselius sa...

Härligt att höra att allt flyter på som det ska, även om det blev för tidigt den här gången. Men det fungerar! Tycker det låter förnuftigt att bo mitt i city sista dagarna för att få njuta av det allra bästa innan du lämnar Egypten för den här gången. Kram Kim

KARLAVAGNEN sa...

Jösses!!! Blev alldeles paff jag med!!!

Kram!

Mica sa...

En roman vore kul Marianne!
"Mina flyttar i Europa: Sverige-Budapest-Istanbul-Kairo-Älmhult". Eller som en vägledning för andra?

Kram
Nejdå, jag uppmuntrar absolut inte till olydnad mitt i all din stökighet med denna kommentar :)

Marianne sa...

Saltis: Nu börjar krafterna ta slut för dagen, jag har fnattat runt här som en riktig Taina : ) och försökt göra allt som skulle göras under fem dagar. Har väl inte riktigt hunnit allt, men faktiskt det mesta. Jag måste ju jobba en del också! Men det får jag ta i morgon.

Ja fem dagar för tidigt är lite VÄL tidigt ...

KRAM!


Tina: Njae, om de hade kommit för sent hade jag varit klar och de hade fått jobba dubbelt : ) Men visst ska det bli skönt att kunna flyttstäda i lugn och ro, den saken är ju garanterad nu.


Karin: Mitt bättre jag hälsar tillbaka! : ) Det här är alldeles FÖR tidigt att komma för tidigt. Okej om de hade kommit på söndag, men jag hade verkligen behövt de här dagarna att organisera allt. Ska ovanpå allt jobba också, men det är tur att jag har en förstående arbetsgivare!

Kram!

Marianne sa...

Brysselkakan: Jag hoppas att jag kan skratta åt eländet redan på onsdag, och att jag då sitter på mitt flådiga hotell och kan göra små utflykter i stället för att jobba med flytten. Det är väl fördelen, i så fall.

Ah, nu gick de för dagen!


Bloggblad: Nej, det var inte bra att de kom en vecka för tidigt, ja utom för det som jag skrev till Brysselkakan här ovan, att jag kan roa mig på onsdag och torsdag i stället för att flyttstäda.


Kim: Ja, jag hoppas att jag hinner se pyramiden i Darshur, Memphis och det nyrenoverade islamska museet. Det är sånt jag har missat. Eller, museet har jag inte direkt missat, för de har hållit stängt för renovering under hela tiden.

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Jag hann inte ens dricka min andra kopp kaffe för morgonen. Men i morgon ska jag upp tidigt så jag hinner den innan de kommer. I morgon är jag i alla fall beredd!

Kram!


Mica: Haha, ja det hade varit roligt att skriva en roman, men det kanske inte är en direkt lämplig tidpunkt att göra det just nu : D

Kram!

Annika sa...

Ja, nog har du det stressigt nu!!
Men snart blir det bättre!
Pust. Andas!
KRAM och styrka!!

Marianne sa...

Annika: Ja fy sjutton vad stressigt det blev nu! Och Klas fattar inte riktigt att jag inte kan fnatta runt och peka på det men inte det och det men inte det ... utan att han måste få ihop sina grejor i en resväska i kväll! Plus att AC:n i vardagsrummet har läckt på gardinen så den måste tvättas - som om jag inte hade nog med tvätt och strykning ovanpå allt annat. Om en timme ska jag ta en stiff drink och bara glo rakt fram!

KRAM!

Desiree sa...

Oj det blev ju lite paniköverraskning må jag säga. Men jag tycker att du har hanterat det hela fint ändå och sett till att vara effektiv och fått många maskiner tvättade. Jag känner verkligen igen det du går igenom nu. Det var ju bara två månder sean vi själva stod där med flyttgubbar som packade vårat hem. Låter som du har en riktigt nice avslutning på eran tid plannerad. Helt rätt det ska man ha.
KRam!

Suzesan sa...

Ojojoj herregudihimmelen så paf du måste blivit. Jaja nu är det som det är. Smart att ta ett lugnt avsked av Kairo. Bra idé. Nu får du väl kolla så de inte stänger av internet.

Go for it Marianne. Men tur ditt bättre jag haha säger till dig.

Kram
/Susanne

Katarina sa...

Bättre att det går undan än att en flytt blir seg.. Lycka till!

anna of sweden sa...

Oj, oj, oj! Vad snabbt det går. Jag hänger inte med i era flyttsvängar. Men det gör ju inte du heller, så det är kanske ingen fara! ;)

Ser så fram emot att höra om livet som "repat". Visste inte ens att det fanns ett sådant uttryck.

Kram!

Fröken Anki sa...

Ojdå, vilken överraskning! Hann du med att kolla så att allt kom på rätt ställe? Jag skulle fått panik tror jag. Vill gärna ha koll och ordning på när saker ska hända. Speciellt en sån här gång, när man kommer leva ur en resväska ett tag. Hur lång tid tar containern på sig mellan Egypten och Sverige?

Skönt att få bo på fint hotell också de sista nätterna. Förstår helt och fullt att du vill njuta av "din" stad ordentligt innan du åker därifrån.

Lycka till med packningen och listskrivandet.
kram

Helly på vift sa...

Hej! Då får jag välkomna dig hem till Skåne :) Själv åker jag till Jakarta idag, men är snart tillbaka. Jag har stängt av min blogg för tillfället men är snart tillbaka.

Kram!

Marianne sa...

Jösses, här går det undan. En fördel är väl i alla fall att du knappast hinner känna efter om det är saknaden efter Kairo eller längtan till Älmhult du känner.
Passa sen på att njuta som en turist i ditt eget land innan ni lyfter. Längtar redan till ditt nästa inlägg för nåt lite oväntat dyker nog upp mitt i allt.
/Kram

Marianne sa...

Desirée: Ja det här var ju lite oväntat. Jag hade tänkt åka på utflykt i dag, men det blev det inte mycket med. Nå, jag kommer att få tid att göra det nästa vecka i stället, och då blir det ju faktiskt bättre eftersom jag då vet att allt är gjort som kan göras. Synd bara att Klas måste jobba in i det sista, och att vi har för mycket att göra i helgen för att hinna med någonting roligt. Men, men, vi får åka på riktig semester sedan i stället.

Kramar!


Suzesan: Haha, ja det är tur att man har någon som säger till en ibland : D

Internet kommer att fungera till och med tisdag (eftermiddag? kväll?) när vi flyttar till hotell. Flyttgubbarna vet att jag behöver datorn och Internet, så det rör de inte förrän de måste. Sedan blir det kanske lite värre med den saken, jag vet inte om de har fritt Internet på hotellen eller om det är dyrt som stryk. Sedan vet jag inte hur det är i Älmhult, men till tisdag är jag i alla fall uppkopplad.

Kramar!


Katarina: Haha, jo, det är bra att det går fort, men det här var lite väl hastigt påkommet. Hade ju förberett mig på måndag.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Haha, nej att du inte hänger med i svängarna är ju inte hela världen, det är värre att jag inte gör det : ) Men från tisdag kan jag i alla fall koppla av.

Jag hade inte heller hört "repat" förut, men det är ju rätt logiskt.

Kram!


Anki: Jag tror jag har lyckats plocka undan det jag behöver, i alla fall det allra viktigaste. Som tur var vet jag att jag behöver tid på mig för att packa, så jag hade börjat med mina grejor redan för flera dagar sedan. Klas fick plocka ihop sitt i går kväll.

Vet inte hur lång tid containern tar, men sedan ska det dessutom magasineras tills vi har ett hus. Så det kan bli ett tag utan sakerna. Vi får komplettera med nytt om det är någonting vi måste ha under tiden. Och lägenheten är fullt möblerad, så sådana saker lär vi inte behöva köpa i alla fall.

Kram!

Marianne sa...

Helly: DÄR ÄR DU JU! Jag försökte gå in till dig, men det gick inte. Ja nu förstår jag varför. Lova att höra av dig när du är tillbaka!

Lycka till i Jakarta också, antar att du avslutar projektet där nu!

Kramar!


Marianne: Ja här går det undan. Som sagt, riktig ketchup-effekt! Men mest längtar jag nu till Sverige och Älmhult. Har haft hemlängtan ett bra tag faktiskt, så det ska bli skönt att komma hem. Tolv år är ganska lång tid, trots allt.

Ja de sista dagarna ska jag turista ordentligt!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, känns som det alltid är så med flyttfirmor, i alla fall när det gäller utlandsflytt. Hoppas det gick bra med allt i alla fall! Kram!

Marianne sa...

Anna: Vi har inte råkat ut för det tidigare, då har de alltid kommit på avtalad dag och klarat av jobbet på avtalad tid. Men, men, nu blev det ju bra till slut i alla fall, och jag fick ändan ur vagnen och blev tvungen att göra saker som jag hade skjutit en del på. Så fick jag ett par dagar vid poolen i stället, och det var skönt!