onsdag 4 augusti 2010

Bostadsletarknarkare

Jag fick en skål dadlar av söte mr Kamel. Men de behöver nog mogna lite till.

FÖRLÅT! Jag har inte skrivit någonting på flera dagar och inte läst någonstans på flera dagar. Jag mår bra förutom att jag är genomförkyld. Det är bara det att jag håller på att förgås av flyttlängtan och oro för transporten av katterna, så jag blir alldeles handlingsförlamad. TACK söta ni för att ni bryr er, men ni behöver inte vara oroliga.

Karantänen är i alla fall bokad, jag har kontaktat försäkringsbolag så att de blir försäkrade så snart vi kommer hem och fixat allt möjligt med alla möjliga papper och kontakter som ska tas. Det har blivit en hel pärm full av papper. Nu måste jag ge mig ut på stan och hitta väskremmar så att vi kan binda om burarna så de inte går upp under hanteringen. Det mesta är i alla fall fixat för stunden.

Jag har blivit knarkare. Bostadsletarknarkare. Jag är helt fast, och hjälp så många fina hus det finns runt om i landet, både i norr och i söder. Och mängder av hus som kan bli hur fina som helst med hjälp av en pensel och lite färg. Problemet är bara att jag ännu inte vet ens vilken ände av landet jag ska leta i. Vilket alltså inte hindrar mig från att leta och titta och drömma. En av de första saker jag tittar på är hur tomten är inhägnad eller kan bli inhägnad. För jag vill ha en inhägnad trädgård så att katterna kan gå ut och leka i trygghet, utan att de eller jag ska behöva tampas med ilskna grannar eller vara oroliga för att de ska bli överkörda eller bli dragna i svansarna. Och sedan sitter jag där och tänker att "köket är okej om man byter kaklet", "trappan behöver målas", "uterummet kanske kan glasas in så att det blir som en vinterträdgård", och så vidare. Och så många fina adresser det finns! Vad sägs om Tre Gretors väg eller Norra äppelrosvägen? Visst skulle man kunna bo på Isabellas väg i Gärds Köpinge? Och jag kan inte sluta! Jag är precis som en knarkare. Säger till mig att jag måste göra någonting annat, sedan tänker jag "ja, men bara en till".

Annars händer inte mycket. Jo, jag hade en rolig dröm i natt, jag drömde att jag först nu upptäckte att vi hade en brevlåda i väggen vid mitt skrivbord och att det låg ett fuktskadat brev från banken i lådan.

Nu ska jag i alla fall svara på era kommentarer och sedan ska jag surfa runt och se vad ni har haft för er.

Kram till er alla!

20 kommentarer:

Helly på Sicilien sa...

Hej! Tråkigt att vara sjuk, hoppas iallafall att det går över snart. Såg att du skrev att leishmaniasis var svår att upptäcka hos hundar, men med blovprov så ska det inte vara några problem om hunden inte precis blivit smittad. Vi kommer samarbeta med en veterinärklinik här som är expert på sådana sjukdommar och jag planerar inte att adoptera ut sjuka hundar till Sverige.

Hoppas allt löser sig med boende och kattransporten, men du verkar vara ordentlig med koll på läget :) Det är ju inte första gången som du skrev innan.

Krya på dig!

Kram!

Freedomtravel sa...

Vet ni inte alls var i Sverige ni ska leta? Jobb? Familj? Släkt? Vänner? Avlångt land att leta i annars... ;)

Du har förresten fått en award på vår blogg! Än så länge är du ju kvar i Egypten och platsar in bland de mest spännande bloggarna i länder-långt-bort ;)

Anonym sa...

Hej

För mig kvittar det om det ar Stockholm eller Helsingborg..Men kanns som att det skulle vara batrre med tanke pa barbarn och aktivitet, om inte annat pa min slakt som kan underhalla dig med mkt :)
Saknar dig jatte mkt. Kan du inte bo pa Heybeliada med katterna ett par manader anda?
Kram Halsa Klas och tejorna..
Meral

Marianne sa...

Helly: Njae, det var nog inte jag som skrev om den sjukdomen, jag tror det var Karlavagnen.

Bra att ni har en sån bra veterinär där, antar att ni har en på den svenska sidan också. Det är så bra att de där stackars hundarna blir omhändertagna. Hur är det med katterna på ön, har de hem ordentligt eller finns det många vilda också?

Kram!


Freedomtravel: Oj, TACK! Jag ska komma in och hämta den! Haha, ja sen blir det ju inte något spännande land precis, inte för svenskar i alla fall.

Det beror på jobbet var vi ska bo. Helst skulle jag vilja bo i Stockholm, men där finns inget jobb till Klas. Skåne hoppas vi därför på, men Skåne är också stort. Älmhult, men då kanske man kan bo i norra Skåne. Han är dessutom från Borås, så de trakterna är inte heller omöjliga. Svårt alltså!


Meral: Hej gullet! Du ska tro att jag kikar på hus ute på Svartsjölandet. Där skulle vi faktiskt ha råd att bo och det är en gammal dröm för mig att bo där. Men det måste ju finnas jobb till Klas också ... Haha, ja det vore bra om din släkt kunde underhålla mig lite så att jag inte tappar min turkiska!

Jag saknar dig också jättemycket, men jag har planer på en vecka i Istanbul hos dig när flytten väl är färdig. Jag behöver nämligen gå runt och fotografera där : D

Jag hade hyrt lägenheten på stört om Turkiet var ett listat land så att jag kunde ta katterna direkt sedan. Vilken dröm det hade varit att få bo på Heybeliada några månader och komma hem till Istanbul igen! Men de hade fått sitta i karantän från Turkiet också, så det lönar sig inte. Funderade ett tag på att flytta till Dubai med dem, de är listade, men då blir det ju ÄNNU längre flygning för dem.

KRAMAR!

Lotta sa...

Hallå där! Hoppas din förkylning ger med sig snart. Inte roligt att snuva och fräsa i värmen :-(
Ja, vilket stök det är med djur som ska utomlands, och ändå så mycket enklare än förr. Mina föräldrar reser förhållandevis enkelt med sin hund men alla papper måste vara iordning.
Så spännande ändå att leta boende! Ibland skulle jag verkligen bara vilja köpa något helt nytt, varför inte i Norra hamnen, byta ut allting här hemma och börja från noll. Men kanske skulle det räcka med en rejäl utrensning bara?? Billigare skulle det bli i alla fall :-)
Kram och fortsatt nöje med boletandet!

carina@pocolococreativo sa...

Jag trodde det var ditt internet som spökade och så har du bara fullt upp med förkylningar och flyttlängtan!

Jag har ganska långt gående planer på att resa tillbaka till Stockholm, försöker hitta strukturen på hur det skulle kunna se ut just nu! Och det är en väldigt bra känsla!

Petra H sa...

Åh, stackars dig med dunderförkylning och oroan. Men, även om det är bra att förbereda och vara inställd på en massa strul så ska du inte måla fan på väggen som min far säger. Det är ju inte bra att gå runt och oroa sig i flera månader i förväg, men när det väl sker kommer du att vara välförberedd och katterna kommer att bli välomhändertagna ska du se. (men jag vet hur det är, jag kan också bli helt handlingsförlamad av oro och negativa tankar men då säger både far och O vad jag nu skrivit itll dig)
Jag vet, det finns SÅ MÅNGA fina hus i Sverige, inte lika många i Bryssel tyvärr. Ett tag såg jag potentialen i ALLA hus, nu har jag tröttnat på alla hus som ser likadana ut och kan inte uppbjuda mycket entusiasm... Imorgon ska vi se på ytterligare ett hus som är byggt på 1950/60-talet, det KAN säkert bli fint och de har sänkt priset med ca 100 000 EUR de senaste månaderna eftersom det var alldeles för övervärderat. NU är det mer i vår prisklass!
KRAM!

KARLAVAGNEN sa...

Du får krya på dig! Glöm inte att krama gubben din också mitt i alla måsten och oron. Det behöver ni nog båda emellanåt! Det är så lätt att man glömmer varandra mitt i allt planerande och todo's!!!

Smart att ha något som spänner om transportburarna. Nisse har en amerikansk hårdplast bur som heter eehrm... Den har skruvar i sidorna men du har nog rätt, t om den behöver nog ha extra band. Kommer kissarna att få något litet lugnande också i samband med resan? När jag drog till Sverige trodde customer service att jag hade Nisse med som gods och började knappa febrilt eftersom han inte fann någon katt som fraktgods i systemet. Höll på att slänga sig på tfn och ringa till djurcentret vid Munchen flygplats. Fast sedan vaknade jag och insåg vad han pysslade med. (Vi missade connecting flight).

Blir det öst eller västkust för er? Jag är också bostadssurfare. Mest för att det är kul men även för att hålla mig au jour med vad som är till salu där jag har stugan t ex, eller vad som finns att hyra i de städer jag kan tänka mig att bo i om jag skulle ha turen att byta land.

Din limoncello -oh lala! På begäran! Lägg ut receptet igen! Sommarens "plåga" 2010.

Anonym sa...

Hej! Har saknat dig! Di ingår numera i mina frukostvanor. Till morgonkaffet läser jag om dina äventyr... Krya på dig. //Nathalie

Laura sa...

Vad skönt att läsa att allting är bra, jag blev faktiskt lite orolig! :)

Det där bostadsknarkandet känner jag igen! Det blir som en drog! Jag kan sitta i timmar och titta och jämföra olika bostäder och spara dem bland mina favoriter på datorn, men till sist så blir jag så yr i huvudet av alla bostäder och vet inte riktigt vad jag letar efter längre! :) Hoppas att ni snart får veta var ni ska bo så ni kan begränsa bostadssökandet lite! Det kan underlätta! ;)

kram!

Elisabeth sa...

Norra äppelrosvägen låter helt klart bättre än Ruskvädersgatan, som en gata här i Göteborg heter. Förstår inte hur de tänkte när de kom på det namnet! Sedan finns även Motgången, en adress i ett studentboende. Känns ju lovande att bo där. ;)

olgakatt sa...

Kan rekommendera norra Skåne, haha!
Tänk på att stambanan går genom Hässleholm, inte Kristianstad! Blir det Älmhult för Klas kan han kanske åka tåg till jobbet om ni bor nära järnvägen. Tåget tar 23 min från Hässleholm till Älmhult. Och från Hässleholm till Köpenhamn tar det under två timmar. Om man vill ha litet storstadsluft, menar jag. Hässleholm är trist som stad men det finns många härliga byar runt omkring. Lycka till med letandet! Du hittar säkert nåt bra till slut.

Kim M. Kimselius sa...

Krya på dig! Tack för skrattet efter att ha läst om din dröm. Tror det är dina tankar om att flytta som spökar i dig även på nätterna. Ska bli spännande att se var du hamnar. Kram Kim

Marianne sa...

Lotta: Ja om man bara reser inom Europa blir det ganska lätt bara alla papper är i ordning. Och till och från Norge är det fritt fram.

Jag vet inte om jag skulle vilja bo i Norra hamnen, där är ju rätt stökigt på helgkvällarna. Fast det kanske är ljudisolerade fönster? Får man fråga vilken stadsdel du bor i? Det finns fantastiska hus och lägenheter i Mariastaden, men jag är tveksam om jag skulle vilja bo där. Då bor jag kanske hellre ute på landet. Allerum, jag hittade en superfin gård där från 1700-talet ...

Kram!


Carina: Vad roligt! Nu ser det väl inte ut att bli Stockholm för oss, tyvärr, men Skåne ligger inte så långt från Stockholm! Lycka till med strukturen! Jag är säker på att det kommer att bli bra.

Kram!


Petra: Nej, du har helt rätt i att man inte ska måla fan på väggen, men med tanke på det som hände på väg hit är det svårt att låta bli.

Wow, om de har sänkt priset med 100.000 euro, vad kostar då inte husen i Bryssel! Ni skulle få ett slott i Skåne! Haha, jag tycker VERKLIGEN att ni ska flytta till Skåne i stället : D Hoppas att det där huset visar sig vara bra och att ni får det! Vi har ju verkligen inte kommit så långt än, och jag vill inte ens tänka på alla budgivningar och andra besvikelser vi har framför oss.

KRAM!

Marianne sa...

Karlavagnen: Haha, fast han vill inte bli kramad när snoret rinner : ( Han får kramar sedan när jag kan andas igen : )

Vi ska ha remmar runt burarna åt båda hållen plus buntband som låser fast dörrarna så att ingenting kan öppnas av misstag. Det var ju någonting sånt som hände när Lisa försvann. Trots att detta är burarna som agenten skaffade när han dömde ut dem vi hade köpt! Och jag vet inte hur många hundra euro vi fick betala extra för det ... Men alla säger att de INTE ska ha lugnande. Om de är sederade och kräks och inte kan vända sig rätt så att de andas in spyorna ... Det är skillnad när man bär dem, om de kräks har man ju koll och kan hjälpa dem.

Vet ännu inte om det blir Skåne överhuvudtaget. Men jag hoppas på Skåne eller Stockholm. Blir det Älmhult kan det ju bli östkust, eller nästan östkust. Suck. Just nu flyttar jag gladeligen till Karesuando om så skulle krävas!

KUL att limoncellon blev så bra! Men det var egentligen inte min, det var Hellys!

Kram!


Nathalie: Vad go du är! Jag ska skärpa mig : )

Kram!


Laura: Söta du, du behöver inte vara orolig för mig. Du vet hur det är, ibland är man bara sur och tvär. Dessutom fick jag mens, det ska jag inte ha längre!

Synd att vi inte sitter bredvid varandra och bostadsknarkar : D Hjälp, få mig inte att börja surfa på mäklare i Istanbul också! Skulle jag vilja bo i Suadiye eller kanske Tesvikiye. Cihangir ... Nej, jag får hålla mig till Sverige nu!

KRAM!

Marianne sa...

Elisabeth: Hahaha, vad hemskt att hamna på Motgången som ny student! När jag tittar runt så här är adressen faktiskt det första jag ser, och när jag ser adresser som är vackra eller charmiga eller roliga blir jag direkt intresserad. Men adresser som är tråkiga tittar jag knappt åt! Märkligt va! Men det får jag väl göra sedan när jag tittar på riktigt : )


Olgakatt: Tack, jättebra att veta! För jag tror att Hässleholm är bra mycket roligare som tätort än Älmhult ... Och jag tror att det finns många fler fina och intressanta byar runt om Hässleholm än runt Älmhult. Så mycket hellre norra Skåne än södra Småland. Jag är mer skånsk än småländsk. Känns det som.


Kim: Ja det är säkert flyttlängtan som gör att jag drömmer så där. Och när jag berättade drömmen för Klas började han titta bort mot väggen och fattade inte hur det skulle kunna finnas en brevlåda där ... innan han fattade att det var en dröm : D

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Nej det har du rätt i att de inte ska vara drogade under frakt.

Ok, hatten av till Helly!

Marianne sa...

Karlavagnen: Usch, de kommer att vara så rädda ...

Anna, Fair and True sa...

Vilken rolig dröm! :)

Jag knarkar också, fast jag har begränsat mig till ett par få områden i Stockholm :)

Marianne sa...

Anna: Vad skönt det låter. Önskar att jag kunde begränsa mig till det också, och att vi hade råd till det. Men vi är gamla och vill inte ta lån om vi kan slippa, och då blir det för dyrt med Stockholm. : (

Hoppas du hittar er dröm!