fredag 27 augusti 2010

Flyg och far

myspace layouts


Hello Kitty lånad från bigoo.ws


Fy bubblan vad jag har hållit på i dag. Det är inte det lättaste att hitta ett bra flyg från Kairo till Stockholm för katternas räkning. De ska ju för det första inte behöva sitta instängda i sina burar längre än absolut nödvändigt, vilket innebär att jag vill hitta kortast och snabbast resrutt som alls är möjligt. För det andra ska det vara ett absolut pålitligt företag så att jag kan lita på att katterna har det så bra som möjligt i lastutrymmet. För tyvärr måste de åka som bagage, i alla fall måste de landa i Sverige som bagage eftersom Jordbruksverket kräver det. För det tredje ska de helst lastas om utanför Europa eftersom de vid första stopp inom Europa måste gå igenom en gränskontroll, och om jag ovanpå allt krångel som redan är måste ordna det med någon tysk eller dansk eller vad som helst och kanske inte förstå hälften och inte begripa hur man betalar ...

SAS går ju bort direkt, kan jag säga. Jag vet att de har flygplan som går direkt på Kairo under hösten - vintern - våren för golfresor, men att få någon på SAS att erkänna det och försöka vara lite hjälpsam? Bara en sådan sak som att enda sättet att få personlig kontakt med dem är genom CHAT säger ju hur hjälpsamma de är. I alla fall finns inte ett enda telefonnummer mer än till huvudkontoret på deras hemsida. Vill de inte ha några kunder? Jag bara undrar! Och när man väl får fatt i någon som chattar, är enda svaret att "nej det har vi inte, hör med något annat bolag". Synd eftersom SAS hade inneburit kortast möjliga restid för katterna.

Bäst blir nog Turkish Airlines. Trots att det var med dem Lisa försvann när vi flyttade hit. För det var inte flygbolagets fel, det var den svindyra agentens fel, han som var proffs på att transportera djur. Turkish Airlines är ett pålitligt flygbolag som sällan är försenade, jag vet hur det ser ut i deras cargolokaler, jag vet hur människorna som jobbar där är, och det är hyfsade flygtider. Totalt blir det en tolv timmar i burarna för katterna, men kortare tid går nog inte att ordna. Jag får åka till deras kontor på söndag och prata med dem.

Jaha, det här var ju intressant för allmänheten ... Men så har min dag sett ut, googla, läsa, låtsasboka för att se flygtider, googla mer ...30 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja oj jag förstår att det är mycket att tänka på inför en sådan här transport Man vill som sagt att katterna ska ha det bra. På vår flygning tillbaka hit nyligen var det hundar med på planet. För jag höre hur ett par pratade mycket med flygvärdinnorna om hur hundarna hade det under transporten. Och de berättade mycket hit och dit. Detta var SAS så de måste ju kunna flyga djur då??? Men visst, kanske endast mellan vissa länder???
Skitdåligt med deras service annars tycker jag! Att du itne kan få prata med en levande människa tycker jag är skrutt!
Hoppas nu det går bra med TA iallafall och att du kan få bra besked när du träffar dem.
Kram!!

Otta sa...

Vad med Egypt Air, de skall ju börja köra direkt till Köpenhamn den 1:e oktober och det borde de väl också göra till Stockholm. Då tar det bara 4,5-5 timmar! Det kan vara därför SAS svarar som de gör, då det troligtvis är Egypt Air som kör för dem så att säga.

Lycka till, hoppas inte att de får sitta i burarna allt för länge! Tycker så förfärligt synd om dem, men de kan väl också få en valium eller medicin som hundar och katter får här på nyår???

Kramar

Desiree sa...

Bra att du hittat ett flygbolag som verkar funka bra. HOppas att det går bra när du pratar med dem. SAS går ju fett bort om man bara kan ta kontakt med dem via chatt. Synd som sagt eftersom det hade blivit kortare resa för katterna men jag förstår att du inte väljer dem. Nu när vi flög hem såg vi tre hundar som åkt som baggae i sina burkar i lastutrymmet från Chicago till Stockholm. Det blir ju en lång resa.

Kram!

Victoria sa...

Skitknas att det är sånt krångel med missarna!! Jag hoppas att det ordnar sig och de inte behöver sitta i sina burar längre än absolut nödvändigt. Hur länge måste de vara i karantän innan ni får tillbaka dem?
Kramar och tervlig helg!/Vic

KARLAVAGNEN sa...

Du jag snackade med en görgo gubbe på SAS freight kontor i Gbg-Landvetter. Han kanske känner någon annan görgo person vettdu... Ska hitta namnet på firman bara det var inte SAS Cargo... Ska se om jag hittar mer info. Lufthansa har snabba linjer på pappret men nu har jag börjat inse att det kan bli förseningar ändå pga att crew inte har vilat länge nog, folk blir sjuka på planet, missad connection etc. Meeen ooom de åker cargo katterna så är de med i datorn och då ska personalen ta hand om dem och ev transferera dem till djurenheten på flygplatserna. Detta KOMMER att gå bra!!!! Jag lovar!!! Kram!

Marianne sa...

Saltis: Jo, SAS flyger djur, det finns på deras hemsida. Men de har ingen reguljärlinje till Kairo, de kör bara under säsong för golfresor. Och då låter de tydligen andra sälja biljetterna. Men som Otta tipsade om ska jag kolla upp Egypt Air också som går till Köpenhamn från 1 oktober. Det enda med det är att de ska igenom gränskontroll där och det kan bli bökigt. Suck.

Turkish Airlines brukar i alla fall ha bra service. Det är nog det bästa bolag jag har flugit med de senaste åren. Har förstås inte testat lyxbolag som Qatar och liknande, men om man utgår från normala flyg är de jättebra. God mat har de också : )

Kram!


Otta: Tack, jag fattade det som att SAS körde själva, men nu såg jag att Egypt till och med har Köpenhamn som nyhet på sin hemsida. Problemet är gränskontrollen och att de sedan ska vidare, vet inte när de landar på Arlanda i så fall. Grejen är att de måste komma dit på kontorstid, annars blir det svindyra extra avgifter för gränskontroll, karantän, veterinär ...

De kan inte få lugnande när de flyger cargo, det kan vara farligt. Om de blir medvetslösa och spyr och får spyorna i lungorna kan de dö. Bara när man har dem i kabinen kan man ge dem lugnande, då är man ju med hela tiden och kan vaka över dem.

Kram!


Desirée: Lättare för djuren att åka från USA, då slipper de karantän och kan åka i kabinen till och med. Och det är så DUMT att man inte ska kunna ta direktflyget när det faktiskt finns. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att nästla mig in där trots allt. Önskar att jag kände högsta chefen, men det gör jag så klart inte. Och det hade bergis inte hjälpt, för sånt hjälper ju inte i Sverige : (

Kram!

Marianne sa...

Vic: Det är verkligen jättekrångligt att ta hem katterna. Tusen och en grejor som ska fixas. Men det ska gå. Ett av problemen är att jag är så skraj för själva resan att jag är i det närmaste oduglig när jag ska fixa den ...

De måste sitta i karantän i fyra månader. Och efter det är det två månaders hemkarantän när de inte får träffa några andra djur. Men jag är inte orolig för karantänen, den verkar jättebra. Där kommer de att kunna gå ut och leka och kommer att bo på 10 m2 inomhus och 10 m2 utomhus, plus att de som har karantänen kelar och leker med dem varje dag.

Ha en BRA helg du också!
Kramar!


Karlavagnen: Det var inte Trust? Dem har jag redan haft kontakt med och de kan inte hjälpa till, de transporterar bara från Sverige. Men om det är någon annan så kanske han kan hjälpa mig, så om du kommer på vem det var blir jag jätteglad! Jag brukar inte utnyttja kontakters kontakter, men i det här fallet går jag över lik för att katterna ska ha det bra.

Lufthansa är inget bra alternativ tycker jag för de har så himla stora flygplatser och jag vet inte om man kan lita på att katterna inte försvinner i den allmänna röran. Eller menar du att de har speciella enheter för djur på deras flygplatser? Jag kanske ska kolla upp dem i alla fall.

KRAM!

Anne sa...

Jag förstår absolut att det är massor att tänka på, undersöka, kolla upp och fixa. Turkish airline låter ju inte så dumt, utgående från det du skriver. Som du säger, det var inte deras fel Lisa försvann utan den urbota korkade agentens fel.
De här chattfunktionerna begriper jag mig inte heller på, det är goddag yxskaft svar man får. Jag tycker inte det nödvändigtvis behöver finnas telefonnummer tillgängligt men det ska finnas vettiga emailadresser ialla fall så man på ett vettigt sätt kan ha en rak kommunikation med rätt person så att säga.
Ha en riktigt skön helg Marianne! Kram

Bloggblad sa...

Jag har av förklarliga skäl inte haft tid att läsa bloggar, så jag vet inte när det är dags för Stora Hemflytten...

Marianne sa...

Anne: Åk Turkish Airlines om du får chansen, de är faktiskt riktigt bra. Ta i trä, de har t.ex. aldrig slarvat bort bagaget! Och som sagt, god mat till och med.

Precis, mejl går jättebra! I ett mejl får man möjlighet att förklara sitt ärende ordentligt, det kan man inte i en chat. Helt värdelöst och jag fattar inte hur man ens kan komma på tanken att ha det så. Inte konstigt att de går med förlust!

Ha en skön helg du också!
Kram!


Bloggblad: Du är inte ensam om att inte veta när det blir flytt! Det vet inte jag heller än. Nu har vi i alla fall kommit så långt att vi kan ta hem katterna, sedan tänker i alla fall jag flytta när de väl är hemma i karantän. Mutter mutter. : )

Pettas sa...

Du är beundransvärd, verkligen! Tänk om alla människor var lika omtänksamma när det gäller djur.
Jag skulle gå åt med tanke på kattorna i bagageutrymmet innan jag var hemma. Skulle nog helst vara där jag också:).

Håller alla tummar för att det går jättebra från början till slut och att kattorna återhämtar sig snabbt efter det eldprovet.

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Shoot det var Trust... Pärskans!!!
Ska försöka tjata på sas om vilka flyg de har som går direkt Cairo - ARN.

Kram

Suzesan sa...

Det kommer gå bra. Men konstigt att många slutat med den personliga kontakten. Fattar inte det.
Sån tur att ni fick ordnat med papperna från Jordbruksverket. Så smidigt.

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Men vad dumt, hoppas någon på SAS läser detta så de får en tankeställare!

olgakatt sa...

Jag skulle också vara nipprig över mina djur i din situation.Jag håller alla tummar!

Marianne sa...

Karin: Jag har också tänkt på att jag skulle vilja flyga tillsammans med katterna i bagaget, men det får man inte. Tycker man borde få ha katterna hos kaptenen eller nåt : (

Sist de flög tog det några dagar innan de var som vanligt, men då kunde de också gömma sig hos mig under täcket. Det går ju inte nu. Men de har i alla fall varandra som tur är!

Kram!


Karlavagnen: Har du kontakter på SAS? Ja om du kan tjata på dem så vore jag evigt tacksam! Det är ändå skillnad på fem timmar plus kringtid i buren och åtta timmar plus kringtid.

Kram!


Suzesan: Jag har någon känsla av att Jordbruksverket är det enklaste av allt som ska gås igenom. De var hur trevliga som helst där också. Men visst är det märkligt att inte ens ha en mejladress till en kundtjänst!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja man kan hoppas. Eller så tar jag och skriver ett mejl till någon vem som helst på SAS. Eller till Aftonbladet? : )

Kram!


Olgakatt: Ja det här är rätt fruktansvärt. Jag blir mer och mer skräckslagen för var minut som går. Har i alla fall kommit på att vi kan inte åka innan Ramadan är slut. Jag vill inte att katterna ska tas om hand av någon som är hungrig och röksugen!

Tack för att du håller tummarna!

Jag läste hos Karin på Åland att din mamma är krasslig. Hoppas att hon kryar på sig ordentligt så att hon kan leka med Ella nästa gång hon kommer. Hälsa henne från ökensanden och pyramiderna. Det kanske piggar upp att få hälsningar från olika delar av världen. Min svärfar blev jätteglad när han hörde det.

Jag håller tummarna för din mor!

Annika sa...

Nejmen vilket BÖK!! OCh vilket trassel. Håller tummarna för att det ordnar sig. Turkish Airlines verkar ju ligga bra till just nu.
Förstår att detta tagit upp din dag. Jösses vilket JOX!!!
Kramar och ha en fin helg!!!

Norea sa...

Om man går in här kan man ringa SAS Sales service
http://www.flysas.com/en/Generic/Help_Contact/Contact_us/SAS_Sales__Service/Sweden/?PreviewURL=True

Phone number (local) 0770 - 727 727
Phone number
(when dialled from abroad) +46-8-797 4000

Opening hours

07.00 - 20.00 h, Mon - Fri

09.00 - 17.00 h, Sat

09.00 - 19.00 h, Sun

Trillingnöten sa...

Det låter himla krångligt alltså! Jag hoppas att det löser sig Turkish denna gång. Men nu vet du ju vad som kan hända och då är du ju på din vakt. Tänk att det ska vara sånt sjå och ta hem några katter! När åker ni hemåt igen? Vad spännande :)

ExPIAtriate wife sa...

Hoppas du hittar ett bra flyg sa det slipper bli en jattelang resa for katterna!!!
Har flugit med Turkish en gang och det var mycket positivt, maten var jattegod och personalen trevlig (vilket man inte kan saga om endel andra bolag...).
Nu ar barnen hemma, man ar glad att man hinner sitta ner i fem minuter med en kopp kaffe!! Men det ar harligt att ha dem har igen!
Lycka till med att hitta bra avgangar!
Kram!
Pia

Helly på Sicilien sa...

Lycka till! Förstår om det känns nervöst, men tror vi alla håller tummarna för att det ska gå bra denna gång.

Kram!

Helly på Sicilien sa...

Lycka till! Förstår om det känns nervöst, men tror vi alla håller tummarna för att det ska gå bra denna gång.

Kram!

Helly på Sicilien sa...

Lycka till! Förstår om det känns nervöst, men tror vi alla håller tummarna för att det ska gå bra denna gång.

Kram!

Marianne sa...

Annika: Usch ja, den här resan är inte rolig. Det är så dumt att de måste komma till Sverige som cargo, det hade varit mycket snällare för dem om de hade kunnat få flyga med oss i kabinen. Stackarna, men efter det här ska de slippa flyga mer i alla fall.

Ha en skön helg du också!
KRAM!


Norea: TACK! Hur kunde du hitta det när inte jag kunde? Jag vet i och för sig att du kan datorer bra mycket bättre än jag, men det där borde jag väl ha kunnat hitta? Varför har SAS flera olika hemsidor, kan man dock undra! TACK!!! Jag ska ringa dem på måndag. Bättre att vänta tills det inte bara är jourfolk på plats ...


Trillingnöten: Det är just det som är problemet, att man inte har någon koll när de åker som cargo. Då måste man lämna dem ifrån sig i någon tull, sedan får man inte vara med eller ens se dem. Det är ju restricted areas ...

Vet ännu inte när vi flyttar, men katterna ska åka nu så snart som möjligt i alla fall.

Kram!

Marianne sa...

Pia: Jag ska ringa SAS på måndag, fick telnr av Norea här ovanför, så jag hoppas på dem i första hand eftersom de slipper omlastning då. Annars får det bli turken. Visst är de bra!

Härligt att du har barnen hemma nu, haha, ja så kan du längta efter en egen stund igen : )

Kram!


Helly: Tack! Ja, det bara måste gå bra den här gången. Önskar att allt det där var över ...

Kram!

Elisabeth sa...

Puh, vilket krångel, Det kommer garanterat att bli bra i slut i alla fall! Kommer du/ni att få hälsa på katterna i karantänen?

KARLAVAGNEN sa...

http://gulasidorna.eniro.se/f%C3%B6retag/sas:70757888?geo_area=stockholm&search_word=sas

Inga kontakter på SAS, skyr dem istället.

Vill du kan jag ringa och tjata på dem åt dej. SAS i Stockholm.

Musikanta sa...

Jag är ganska glad att vi inte har några husdjur när jag läser ditt inlägg. Tänker på min äldsta dotter som har: två katter, en papegoja och en dobbermanvalp och ändå tänker ut och resa snart...

MM och Mirren är ju höggradigt allergiska mot pälsdjur så vi kan ju aldrig ställa upp som "barnvakter". Papegojan möjligtvis. Men på något underligt sätt lyckas hon alltid ordna tillsyn till alla sina djur. Du är tydligen likadan :-)

Marianne sa...

Elisabeth: Man får inte hälsa på förrän efter två veckor första gången, de ska vänja sig vid den nya platsen och så antar jag att de ska få en första koll på hälsoläget. Sedan får man hälsa på varannan vecka under hela tiden, men bara en timme per gång. Däremot kan man ringa och höra hur det är med dem.


Karlavagnen: Tack söta du, det behöver du inte! Det kan jag själv göra. Det var mer om du hade bra kontakter. TACK i alla fall!

Kram!


Musikanta: Ja hjälp så många djur hon har! Det är inte alltid lätt att hitta kattvakt, det är därför jag inte är med i Sverige och var på bröllop i går. I Istanbul hade vi vår portvakt som var bra och som skötte katterna exemplariskt när vi var borta, men här har vi inte någon nu när vår Trevliga Granne har flyttat hem igen. Hoppas din dotter hittar någon bra.

Hehe, papegoja skulle jag inte vilja ha, eller någon annan fågel heller, för de går ju inte på lådan som katterna ...

Kram!