måndag 16 augusti 2010

Världens största sandlåda

Sahara.

Varför vill all denna sand vara inne hos just mig? Nu har jag kastat ut en del av den. Och med sanden åkte en del kökspinaler som vi faktiskt aldrig använder och som dessutom är fula. Barlast, kallas det. Sedan gjorde jag en sak som jag inte vet om man får, egentligen, för det är väl inte så manligt. Men nu är till och med Makens verktygslådor rena (utanpå).

Ja så spännande har min dag varit. Har ni gjort någonting kul?

18 kommentarer:

Pettas sa...

Marianne,
det är väl med sanden som med kattorna. Du är en magnet:D.
Sanden hålls kanske väck när du kommer högre upp mot nordpolen till, magnetismen avtar..

Spännande, njaa, inte här heller, men det kan ju vara rätt så skönt det också.

Kram!

Anonym sa...

Varken kul eller spännande, men nödvändigt: klippte ner pelargonerna som nått oväntade(risiga) höjder. Nu får de börja om från början igen, de tuffa typerna. Det blev två tunga korgar till kompostlådorna.
Monica P

olgakatt sa...

Städat, tvättat, löst sudoku, klappat katter, fnattat och pussat på hästen, fått tillbaka den utlånade sadeln (hurra!),
tittat på en konstutställning på bibblan, pratat i telefon (1 timme, trevligt), lagat middag (matjessill och potatis) och köpt nya tandborstar till min Braun. Inte så spännande men en bra dag!

KARLAVAGNEN sa...

Jobbat.


Men det kommer en dag när du kanske sandar trottoaren? ;-)

Marianne sa...

Karin: Det låter bra att magnetismen avtar närmare Nordpolen! Åh vad jag inte ska storstäda en gång i månaden!

Kram!


Monica: Jag kanske skulle gå loss med saxen på de spretorna som står här utanför ytterdörren jag också. Fast jag vet inte vad mr Kamel säger om jag lägger mig i hans jobb ...


Olgakatt: Det låter som en bra dag. Lite av det har väl jag också gjort, förstås, i alla fall klappat katter och pratat i telefon och lagat middag (pastakuddar med grönsakssås). Fast jag har inte pussat någon häst eller fått tillbaka någon sadel : )

Marianne sa...

Karlavagnen: Så i stället för att kasta ut sanden ska jag alltså spara den så att jag har till trottoaren! : D

Lotta sa...

Ja, idag var det städ- och tvättdag hemma hos mig. Det är dock så himla fuktigt ute att tvätten inne inte blir torr :-/ Precis som på sydligare breddgrader!
Sand blir man ju galen av! Jag tyckte det var jobbigt på vårt hotellrum nu i Italien när vi hela tiden ofrivilligt släpade med oss sand från stranden hem i handdukar och liggunderlag. Det var sand överallt, fast en positiv sak var väl peelingen man fick när man gick och lade sig...fullt av sand i sängen var det alltid...Jag misstänker ändå att den sand du pratar om är ännu mer sandig ;-)

Kram!

Taina sa...

Ja du Marianne, jag har mest brunnit inombords för de &%€&/%€€/(&(%€#€%advokaterna som har "råkat" glömma bort vår extension approval så att vårt visa inte hinner bli klart i tid. Förutom branden har jag jobbat. Önskat nästan att jag hade fått ösa sand en sådan här dag.

Kramisar!

Desiree sa...

Ha ha ja nog kan man säga att du bor i världens största sandlåda. Skönt att du fått bort en del sand men det verkar vara ett evigthetsgöra att få bort sand som kommer in i hemmet.
Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Vacker bild! Marianne låter som du haft en svacka, hoppas det är övergående! Förstår att det är jobbigt att inte när man ska flytta,, det blir som ett vakuum. Vi ska nog också flytta om någon månad men bara över den sydkinesiska havet.

Gjort något kul? Kul och kul, lagat mat utomhus med C. vi har fnittrat och haft trevligt! Det hövdes nog idag då det regnat någon timme och är mulet.

Ha de gott! Kram

Melting Pot sa...

förstår inte varifrån all sand kommer som hamnar inne hos oss. Vi har ju ingen öken runt knuten precis.

Anna, Fair and True sa...

Haha, vad tyckte maken?

Vi provade en matta vi köpt men den blir inte bra så det blir retur på den. Vi satte upp en ny lampa i hallen, sådär provisoriskt för att testa, men den får nog bli kvar. Sedan nya handtag på en garderob. Eller ja, Peter gjorde det mesta men jag mätte och gav råd :) Mycket spännande måndagskväll! :)

Musikanta sa...

Vad gjorde jag igår? Jag rensade ogräs mellan plattorna i några timmar. Och satt vid datorn nästan hela dagen f.ö. Det är spännande att läsa bloggar i alla fall. Jo, jag läste en deckare i flera timmar också - Svart Stig av Åsa Larsson. Har bar upplösningen kvar. Så jag för en verkligt spänningsfull tillvaro...

Det där med sand har jag full förståelse för. När man badar i havet hos Mirrfamiljen har man massor av den varan med sig hem. Du skulle sett den stackars våta Caspar som föll pladask på magen i sanden med huvudet före...
Kramar!

ab sa...

Det konstigaste med Saharasanden, i alla fall den i Tunisien, är att den är som mjöl. Jag trodde den skulle vara som sandlådesand.

Freedomtravel sa...

Snacka om sandlåda! Man blir ju tokig när man är på badsemester och får sand i hela husbilen... kan knappt föreställa mig att bo i närheten av en sån där sandlåda...

Nja, vi har försökt komma igång med träningen igen. Både måndag och tisdag kväll, så nu har man träningsvärk överallt ;)

Marianne sa...

Lotta: Här är det tvärtom med tvätten, den torkar på ett kick. Klas skjortor hänger jag bara upp på galgar, sedan sätter jag igång att stryka dem direkt. Sedan får de bara hänga och eftertorka lite. Perfekt!

Sanden som kommer in här är mjölig, skulle man kunna säga. Lägger sig som ett osynligt men irriterande lager över allt. Vågar inte tänka på hur vi ser ut i lungorna efter den här tiden ...

Kram!


Taina: Nä men va f ...? Och brand? Jag har inte läst bloggar på några dagar märker jag! Det kanske hade varit rätt bra. Du kommer hit och öser sand och jobbar undan, så åker jag och släcker bränder och skäller på advokater. Så får vi lite ombyte.

KRAMAR!


Desirée: Det är det som är det tråkiga, att det är ett sånt evighetsgöra. I Sverige är man ju van vid att det är fint en vecka efter att man har städat, om man inte klampar in med lera eller så, men här. Det lönar sig liksom inte att städa för det blir likadant igen efter en dag. Ska man ha det rent och fräscht här måste man i princip storstäda varje dag!

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Vad spännande, vart blir det ni flyttar? KIna? Taiwan? Singapore? Vietnam? Taiwan? Jag kommer ju inte in hos dig, så jag kan inte läsa allt som händer!!! : (

Det låter rätt mysigt att laga mat och fnittra. Utomhus dessutom. I regnet! I wish!

Kram!


Lena: Det är jag som skickar, tänkte bli av med en del. : ) Gobiöknen? Tharöknen? Sanden från Sahara blåser ju långt upp i Europa, så det är säkert de öknarna som sandar ner hos dig. Eller från sandlådan i kvarteret? : ) Fast Alfred är ju inte riktigt så stor än, förstås, och Erik och Nora är för stora.

Allvarligt talat, det kan mycket väl vara sand från öknarna i Mellanöstern också som blåser över havet. Så en kombination av alla de ökenområdena, skulle jag tro.

Kram!


Anna: Han sa inget : )

Kul med nya grejor i hemmet, synd bara att mattan måste gå tillbaka. Hoppas ni hittar en ni gillar. Haha, det viktiga jobbet är ju att mäta och ge goda råd, det vet du väl : D

Kram!

Marianne sa...

Musikanta: Åh, stackars lille Caspar! Då fick ni väl duscha av honom sedan. Lite svårt att stoppa ner så små i havet och skölja bort sand från topp till tå : )

Jag kryddar också tillvaron med deckare. Just nu en amerikan. Och så läser jag om korstågen och dagens konflikt i Mellanöstern.

Kramar!


ab: Det finns bergis lika många sandsorter som det finns korn! Allt från stenar till mjöl. Den sand som kommer in i huset är som mjöl. Det hade varit bättre om den var som sandstrandssand, för då hade den inte känts så skitig. Tror jag. Inbillar jag mig.

Sanden vid pyramiderna i Giza är rätt grov. Vid Saqqara-pyramiden bara någon mil söderut är den mer som fin sandstrand, som man tycker att en öken SKA vara : )


Freedomtravel: Vad duktiga ni är! Jag orkar inte ens tänka tanken, men när jag kommer till Sverige igen måste jag träna på något sätt och vis. Raska promenader om inte annat.

Ja en husbil full med sand är nog inte roligt. Här kan man åtminstone ta ut svängarna när man städar, det går väl inte i en husbil!