tisdag 17 augusti 2010

Tänk vad det kan vara roligt att jobba ...

... när man gör det så sällan som jag! Har jobbat "hela" dagen i dag och ska jobba i två dagar till. Eller rättare sagt håller på att lära mig hur man gör ett jobb. Skoj är det i alla fall. Fast nu börjar jag känna mig rätt mosig i huvudet.

Kan-in, kan-in, kan inte sy kaniner, däremot.
Fotot är från kaninfabriken på SEKEM, som ni kan läsa mer om här.

Kanin.

Nu låter det som om en kråka eller en katt försöker ta sig in genom vår taklucka. Ett väldans krafsande och halkande är det i alla fall. Men jag tror inte den lyckas.

11 kommentarer:

Musikanta sa...

Stackars tjejer! Det måste vara olidligt varmt att sitta och sy kaniner i den värmen och vara så påbyltade...Roliga bilder i alla fall!

VAD är det du jobbar med? Eftersom du skriver att du håller på och LÄR dig! Översätta kan du ju förut...
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Spännande. Turist-guide kanske?

Desiree sa...

Fattade inte riktigt vad du jobbade med eller höll på att lära upp dig inom. Ska du sy kaniner? De var väldans söta.
Sköt om dig i värmen bland alla kaniner.
Kram!

Otta sa...

:-) Kul!

Kramar

Freedomtravel sa...

Oj, vad många kaniner! Antroposofer finns det gott om i Järna i Södertälje också.

Anna, Fair and True sa...

Nytt jobb? För det kan ju inte vara översättning du menar för det kan du ju redan!

Annika sa...

HEJ Marianne!! BACK i blogosfären igen!!
KUL att komma hit och se alla fina bilder som du alltid tar.
Men jobb? NU blir jag nyfiken...
Kramar från Reston!!!

Grekland nu sa...

Jaha, där ser man, nu är jag lika nyfiken på ditt jobb som du är på mitt nya...haha! Hoppas vi får höra mer om det en annan dag...

Marianne sa...

Musikanta: Nej, de har AC inne i fabriken! De här tjejerna är lyckligt lottade som har fått jobb i SEKEM, där arbetar de på ett människovärdigt sätt, har bra förmåner med sjukvård och skolor till barnen och allt möjligt. För de flesta är sjalen lika naturlig som bh:n är för oss. Dvs inte alltid så bekväm, men ett nödvändigt ont. Själv tror jag ibland att jag skulle plågas mindre av en sjal om huvudet än bh:n som alltid skaver och kliar.

Jag vet inte vad jag kan skriva om det jobb jag håller på att lära mig. Det får bli halvkvädna visor! Sorry!

Kram!


Karlavagnen: I Istanbul hade jag lätt kunnat jobba som turistguide. Men inte här. Här kan jag för lite. Vad tror du om en guidebyrå i Skåne? Vi kan guida turister mellan kaféerna och gallerierna och skogarna och baden och slotten? : D


Desirée: Hahahaha, nej jag ska tack och lov inte göra kaniner! Jag tror att kaninerna är rätt tacksamma för det : D Och jag säger som till Musikanta, jag vet inte vad jag kan skriva om jobbet, så det kan tyvärr bara bli halvkvädna visor!

Kram!

Marianne sa...

Otta: JAAA!

Kram!


Freedomtravel: Ja det är väl deras center i Sverige? Vet inte ens om det finns något annat center där? Några skolor som Kristofferskolan, men jag känner som sagt inte till några andra center.


Anna: Översättning av böcker kan man tyvärr inte leva på i Sverige om man inte har en man som tjänar storkovan. Jo, om man inte har några materiella krav, men jag tror inte jag klarar att leva riktigt så spartanskt : ) Så det kan man bara ha som sidoinkomst. Tyvärr.

Kram!

Marianne sa...

Annika: KUUUL att du ÄNTLIGEN är tillbaka! Fast förstås trist att sommaren är över.

Jag kan inte riktigt berätta om jobbet, jag vet inte vad jag kan skriva. Så det får bli halvkvädna visor. Sorry!

KRAMAR!


Ingabritt: Haha, ja nu går vi här på var sin sida av Medelhavet och är nyfikna! Jag är i alla fall glad för att vi båda är glada för våra hemliga jobb!