söndag 22 augusti 2010

Lite småbabbel en söndag

Det här lilla ståndet i Shoppingcentret säljer ekologiska kroppsvårdsprodukter. Bland annat en fotkräm som är fantastiskt bra mot torra och spruckna hälar. Killen som har ståndet tror nog att jag äter fotkräm, eftersom jag har köpt rätt många burkar för att både ge bort och använda själv.

Söndag i dag och därmed har veckan dragit igång. (För er som inte har läst här så länge får jag berätta att lediga dagar i Egypten är fredag-lördag i stället för lördag-söndag, eftersom den heliga dagen i islam är fredag.) Söndagar innebär tvätt och strykning för min del så att vi har rena kläder under veckan. Och innan man stryker får man alltså skura golvet, annars blir skjortärmar mm som sveper i golvet smutsiga igen.

---

Jag är lite orolig, vi har inte fått våra röstsedlar än, och utan dem kan man ju inte rösta! Och i år är det extra viktigt att rösta eftersom SD och PP verkar ha vunnit mark. Så min uppmaning till just DIG är att rösta! Även om du inte kan bestämma dig, så rösta på det parti du i alla fall retar dig minst på. Vi får inte släppa in rasister och flumskallar i riksdag och regering! Även om du bor långt från både Sverige och någon ambassad kan du rösta, för även vi utlandssvenskar får nu poströsta. Så det finns inga undanflykter, egentligen. Snälla, RÖSTA!

---

I går skrev jag om hur trygg jag känner mig här i Kairo, att brottsligheten är låg och att jag aldrig är rädd för att någon ska stjäla någonting för mig. Och så går någon och stjäl en minst sagt dyrbar van Gogh-tavla från ett museum! De har tydligen inte hittat varken tavlan eller tjuvarna än. Och så måste jag erkänna att jag helt har missat det museet. Får väl försöka råda bot på det när det blir lite svalare igen så att man orkar hitta på någonting.

---

Apropå konst visade nyheterna lite från skulpturbiennalen i Köpenhamn som precis har öppnat. När jag ser bilder därifrån hoppas jag ännu mer att det blir Helsingborg för oss, för därifrån är det lätt att ta sig till Köpenhamn, och då kan även VI få uppleva sådana saker. Längtar, längtar ...


13 kommentarer:

Elisabeth sa...

Att rösta ÄR verkligen viktigt. Jag blir nästan provocerad av folk som inte röstar!

Lotta sa...

Hihi! Jag gjorde ett sånt där test idag där man skulle få reda på vilket parti man skulle rösta på. Testet fanns på Expressens hemsida och igår gjorde jag ett annat som fanns på SVT:s sida. Och resultatet??? Dött lopp! Inte något endaste litet parti som stack ut för min del. Nåväl, till valurnan går jag ändå och gör min medborgerliga plikt.

Ja, som skåning har man tillgång till flertalet konst- och kulturarenor. Det talar absolut för Helsingborg!!

olgakatt sa...

Skickas röstsedlarna med posten? Den har du ju berättat är ganska opålitlig.
Kan man inte gå och rösta på ambassad eller konsulat? Där måste väl finnas röstsedlar, i alla fall "tomma" som man skriva på själv.

Fö har jag inte ens fått nåt röstkort än. Men rösta ska jag - och inte på vare sig PP eller SD, jag lovar!

Annelie sa...

Hej!
Jag bor i Singapore och jag fick röstkorten med posten i slutet av juli. Brevröstningen började tror jag den 5 aug. Så ring till valmyndigheterna(+46 8 635 69 00) så kan de se när de skickade just ditt kuvert.

På tal om att känna sig trygg och säker, så säger vi att vi bor i en liten SafteyBox här i Singapore.

Hoppas att det löser sig/ Annelie

Otta sa...

Rösta skall jag absolut!

Det museet har jag inte varit på heller. Det skall vara ett rikt par som har/har haft det. Samma sag som de tog tavlan gick även en skulptur i parken sönder. De stackarna!

Kramar

KARLAVAGNEN sa...

Rösta ska jag.

Annika sa...

Visst ska jag rösta. Röstkorten hade kommit då jag var i hemma nu i sommar. Men bara moderaternas valsedlar i, lite märkligt. De ska iaf inte få min röst, och inte PP eller SD heller. Men visst ska jag rösta, och det så snart som möjligt.
Kramar!!

Marianne sa...

Elisabeth: Visst är det märkligt, vi går och gapar om hur bra vi är som har demokrati, och så bidrar vi inte till den på ett så enkelt sätt som att gå och rösta!


Lotta: Jag gav upp de där testen för länge sedan, de verkar ungefär lika bra som horoskopet i Vecko-Revyn : )

Skulle vilja se Singing in the Rain med Malmö-operan också. Det finns verkligen mycket i Öresundsregionen. Plus att det är nära till fler ställen där det händer saker också. Det är mycket som talar för Helsingborg!

Kram!


Olgakatt: Jag menar förstås röstkortet. Valsedlar finns på ambassaden, och för oss är det enklast att åka dit och rösta. Men om inte ens du har fått röstkortet så finns det kanske hopp för oss också.

Det enda trista är att vi inte är "kända" på ambassaden vid det här valet som vid förra, för nu har hela ambassadpersonalen bytts ut och de nya har vi aldrig träffat.

Marianne sa...

Annelie: Hej och välkommen hit! Problemet är att posten är så himla usel här, så det är inte mycket att göra åt. Antingen kommer röstkorten eller så kommer de inte, och den här gången verkar det vara kört. Det är mycket jag inte har fått som jag skulle med den egyptiska posten.

Ja Singapore ska ju vara extra tryggt att bo i, visst är det skönt! Ni har väl inte heller så många fyllon som vinglar runt på gatorna?


Otta: En skulptur också! Om än inte stulen så är det ju himla trist när konstverk går sönder. Vet du vad det var för skulptur? Om konstnären lever och kan laga den kanske det fortfarande kan finnas värde i den.

Kram!


Karlavagnen: Bra!


Annika: Märkligt att bara M:s valsedlar låg i! Vid alla tidigare val har jag för mig att alla partiers lappar fanns med. Det ska de ju, annars blir det ju knappast ett fritt val!

Du har det också bra som har ambassaden i närheten! Det blir roligare att rösta då också.

KRAM!

Otta sa...

Ingen aning om konstnären, men enligt Nours tidning var det inget man ville sprida direkt, då mycket olycka hända samma dag, så att säga...

Kram

Marianne sa...

Otta: Synd i alla fall.

Kram!

Petra H sa...

Men du behöver INTE röstkort för att rösta på ambassad, bara ditt svenska pass!!! Jag har inte heller fått mitt röstkort och kommer inte att få det eftersom jag inte ändrat min adress från Puerto Rico (ska göra det!). Ska gå till ambassaden nästa vecka då Bryssel-ambassaden börjar tillåta röstning. Tror att det är olika startdatum på olika ställen.
Kram!

Marianne sa...

Petra: Men vad BRA!!! Då ska jag kolla upp när de har öppet för röstning och sticka dit och göra det så snart som möjligt. Okej, det börjar på söndag och jag har beställt bil tills dess, så då kan jag lika gärna åka och rösta så har jag det gjort!

Kram!