fredag 20 augusti 2010

Hoppsan, jag fyllde visst 3 år!

Mina bloggbesökare 26 september 2009 till i dag.

Som jag konstaterade i går, pinnar tiden iväg fort som bara den. Och i går missade jag att bloggen fyllde 3 år!

Det har varit tre roliga år! Tre år fyllda av nya vänner och bekanta, tre år som har berikat mig både emotionellt och kunskapsmässigt. För även om jag inte har träffat de allra flesta av er, kan jag bara konstatera en sak: JAG TYCKER SÅ MYCKET OM ER! Ni har gett mig så oerhört mycket och jag hoppas att jag har kunnat återgälda en liten smula av allt jag har fått av er. Det gäller även er som aldrig någonsin har kommenterat här och er som inte har egna bloggar, eller bloggar jag tyvärr inte hinner läsa. För jag ser i statistiken att det är många fler återkommande besökare än de som kommenterar, och det gör mig GLAD!

Tänk om man hade sagt till sin mormor att man kan tycka om en människa man aldrig har träffat, som man bara har pratat med via datorn. Hon hade inte tyckt att man var riktigt klok. Men så är det, för genom att skriva en blogg delar man med sig av sina tankar för stunden eller för dagen, sin sinnesstämning och sina glädjeämnen. Ibland även sina mörkare tankar och känslor. Och det är ju det som är stommen i oss människor.

Sedan den 19 augusti 2007 har jag skrivit 1.051 inlägg, det här är det 1.052:a. Jag har fått 15.558 kommentarer från hela världen. Inte för att någon från varenda land i världen har varit här på besök, men inte långt ifrån om man tittar på kartan. Det mest udda landet har varit Vatikanstaten och det i mina ögon mest spännande landet är Mongoliet. Men de flesta kommer så klart från Sverige, cirka 70% av alla besökare är från Sverige. Det skiftar lite från dag till dag.

De knasigaste sökorden enligt den senaste statistiken är:
Pytonorm recept - sorry, kan inte hjälpa till med det. Kanske någon annan som skriver onsdagsrecept?
Foton Beach Boys Sri Lanka - har aldrig varit på Sri Lanka och har aldrig fotograferat Beach Boys.
Pubertetsstrumpa - vet inte ens vad det är!
Susanne på nya äventyr - Snarlikt Marianne, men ...
Rök droger som smakar gummi - eh?

Jag har inga som helst planer på att sluta blogga. Tvärtom kommer det att bli riktigt spännande att blogga från Sverige, nya äventyr i ett nytt spännande land!

Ha en jätteskön helg allihop!

38 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahavilka sökord. Pubertetstrumpa...när skrev du omd en tro???Är det något speciellt man har i puberteten. Särskilda sockor.

GRATTIS på treårsdagen Marianne. Jag tycker om dig och sluta INTE att blogga.

STor Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Grattis på treårsdagen! Visst är det precis så! Ibland kan man t o m känna att man känner en bloggare bättre än någon man träffat många gånger. Beror ju helt på vad man pratar om och delar med sig av. Så glad att du inte kommer sluta bloggen i Sverige! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Förreste, droger som smakar gummi och pubertetsstrumpa..??? Hahaha! :)

Marianne sa...

Suzesan: Tack söta Suze! Nej jag ska verkligen inte sluta blogga. Inte du heller.

Haha, jag hoppas att någon vet vad det är för strumpa, för jag har ingen aning!

Kramar!


Anna: Tack! Ja för visst finns det massor som händer i Sverige också. Där kan man ta del i samhället på ett annat sätt också, jag tror det kan bli roligare till och med. Även om jag får lära mig att se det exotiska i Sverige genom kameralinsen. En tom gata t.ex. : D

Ja gudarna vet vad det är för strumpor och droger! Hahaha, har du något recept på pyton? : D

Kramar!

Katarina på Filippinerna sa...

Grattis på 3 års dagen! Visst är blogglivet kul!

olgakatt sa...

Jag firade nyligen min 1-årsdag som bloggare och tycker precis som du - det är så roligt med alla bekantskaper.
Lycka till på födelsedagen och håll grytan kokande, Marianne!

Annika sa...

Grattis till min allra bästaste Marianne!! Käraste bloggfrände! I LOVE YOUR BLOG!! Du får aldrig lägga ner den!
Jag är så glad att jag hittade den, eller om du hittade mig? minns inte längre.
Jag ser att du har FETT med besök från USAS östkust, hahahahaha!!!

Bloggen är GULD!! Ja, man kan bara prisa tekniken! OCH jag vet, man har verkligen HITTAT så fina vänner! Jag är fortfarande häpen över bloggarnas genomslagskraft. TÄNK alla vänner man fått gennom sin egen, och andras bloggar.

Blog on, Marianne!! DU är så BRA!!!
Ät nu en stor kläggig tårtbit idag och FIRA!!

KRAMAR!!!

Helly på Sicilien sa...

Ett stort grattis på blogg 3 års dagen :) själv närmar jag mig 1-års dagen :)

Kram från sicilien

KARLAVAGNEN sa...

Grattis! Jag ska också ta och försöka lista ut hur man får reda på sökorden.

Hipp hipp hurra!

Marianne sa...

Katarina: Tack! Blogglivet är jätteroligt, jag fattar inte att inte alla fattar det!

Kram!


Olgakatt: Ja det är alla nya vänner och bekanta man får via bloggen som gör det roligt. Kommunikationen, dialogen. Annars hade man lika gärna kunnat skriva dagbok och gömma under madrassen. Jag tror jag skrev grattis på din 1-årsdag? Om inte: GRATTIS!

Tack! Här ska det kokas mycket och länge till!


Annika: Tack kära söta Annika! Ja du vet ju att jag älskar din blogg också. Haha, jag skrev härom veckan att det var så tråkigt för att alla bloggkompisar var på semester, men det var nog bara du ... : ) Jag minns inte heller vem som hittade vem, men jag tror du var nyckeln till utlandsbloggarna.

Bloggen är guld, absolut guld. Jag vet i sjutton hur jag hade överlevt de här tre åren utan. Trist hade det varit i alla fall.

Du har rätt, det ska bakas tårta i dag!

KRAMAR!!!

Marianne sa...

Helly: Tack! Ett år snart för dig! Visst är det roligt! Jag måste ut på en ordentlig bloggrunda nu snart, har inte hunnit med på sista tiden.

Kram!


Karlavagnen: Tack! Sökorden får jag genom statistikprogrammet. Jag har Statcounter.com. Det kanske finns bättre, men den tycker jag är rätt bra. Räcker för mig i alla fall : ) På Sitemeter hittar jag inte sökorden, däremot.

Kram!

Desiree sa...

Hipp hipp hurra för bloggen må den leva i många år till. Klart du ska fortsätta skriva och jag kommer fortsätta läsa. Håller helt med dig om att bloggen ger otroligt mycket tillbaka i form av vänner.
Ha en bra dag och grattis igen till bloggen.
Kram!

Pettas sa...

Bamsestor grattiskram till treåringen!
Fortsätt, fortsätt....

Elisabeth sa...

Grattis på tre-års-dagen!

Jag är lite fascinerad av att du har/har haft en bloggläsare från någonstans långt borta i Ryssland. Det är ganska häftigt faktiskt.

Otta sa...

Många grattis till ditt bloggande! Jag är så glad för att jag hittade till din blogg, finns ingen i närheten av att vara så intressant som din- både Egypten och katter älskar jag, men även alla andra saker du tar upp.

Tack för ditt bloggande!

Många kramar!

PS. Jag är ju också så glad för att jag träffat dig live! och att du snart flyttar till Sverige - Skåne hoppas naturligtvis jag...

Mica sa...

Jag är så glad att jag hittade din blogg och gratulerar på treårsdagen! Jag fängslas av din förmåga att skriva om smått som stort så att det väcker nyfikenhet och tankar.

Dessutom har jag genom bildbevis på din blogg kunnat visa mannen att det finns fler än jag som av rent intresse kan sitta med Bibeln och Koranen till hands för att kolla upp det man läser i en annan bok.

Jisses, jag låter nördig när det viktigaste är att säga att jag verkligen gillar din blogg!

Stor Kram
Mica

ab sa...

Grattis! En fin blogg med intressant vardagslivsprat från en inte så känd bit av världen (för oss svenskar) och spännande, vackra bilder. Tack!

anna of sweden sa...

Hipp hipp från Philadelphia!

Och jag ser fram emot att läsa bloggen från Swiden. För visst funderar jag en hel del på hur det kommer att bli när vi så småningom återvänder dit ...

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Tack! Ja jag kommer med spänning att läsa hos dig också! Det blir ju ett helt nytt liv för både dig och mig!

Kram!


Karin: Bamsestort tack! Du måste också fortsätta klämma in blogginlägg mellan varven när du inte klämmer på ... nä, det där höll på att låta lite galet. Knådar deg. : )

Kram!


Elisabeth: Tack! Ja jag är också fascinerad över de olika platser bloggläsarna kommer ifrån! Söderhavet saknas än ... : )

Kram!

Marianne sa...

Otta: Tack själv! Jag är väldigt glad att vi har träffats, jag också! Och vi kommer att träffas igen snart när jag kommer till Sverige med katterna.

KRAMAR!


Mica: Tack! Haha, jag är så glad för att du är lika nördig som jag!!! Jag vet ingen annan som slukar Armstrongs böcker. Just nu håller jag förresten på med Holy War. Alltså, man vet ju hur det går, om man säger så, fast det är himla spännande.

Och du vet liksom jag, att när man vet lite mer så får böcker ännu högre höjder, även om man ofta mycket väl kan ha behållning av dem ändå.

Kram!!!


ab: Tack! Men snart, väldigt snart hoppas jag, blir det vardagslivsprat från lite mer kända nejder.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Tack! Ja spännande blir det. Tänk bara att förstå vad alla säger runt omkring en! Haha, ja det gör förstås du, men i Portugal kanske du inte gjorde det.

Kram!

Musikanta sa...

Jag tycker mycket om din blogg, som du väl har märkt. Sen är du ju fantastisk som alltid kommenterar lite personligt varje gång trots att du har så många att svara!

Jag tror faktiskt att man många gånger lär känna människor bättre genom bloggen än om man träffar dem då och då irl. Jag vet t.ex. inte hälften så mycket om mina gamla kollegor (med några undantag) som jag vet om mina bloggvänner.

Det måste kännas roligt att veta att du har vänner över hela världen trots att du skriver på svenska. Eller om man vänder på det hela, att det finns så många expats runtom...

Lycka till med flytten så småningom och GRATTIS till de tre bloggåren!
Många varma kramar från Ingrid

Kersti sa...

Grattis! kan inte annat än hålla med om det du skriver. Att blogga ger nya vänner och nya infallsvinklar till livet. Och eftersom jag så gärna läser här hos dig säger jag helt själviskt, fortsätt skriv. Ska bli spännande att läsa din blogg från Sverige. Kram

Trillingnöten sa...

Haha!
Jag gillar den där "rök drog som smakar gummi". Helt fantastiskt!
Grattis till tre år :)

Freedomtravel sa...

Grattis till tre år med bloggen! Tiden går fort när man har roligt ;) Känner igen vad du skriver, man får mycket tillbaka av alla som läser, skriver och alla andra bloggar man upptäcker. Man har verkligen ett utbyte, även om man inte har träffats på riktigt!

Grekland nu sa...

Jag sällar mej till grattiskören!! Faktum är att vi är nästan lika gamla! Min blogg fyller visst tre år i september, då får jag skriva ett liknande inlägg. Jag minns att det var du som hittade till mej och att det dröjde ett tag innan tröga jag fattade att även du hade en blogg...Hoppas du fortsätter blogga länge än!

Bert sa...

Grattis!

Du kommer alltså in i treårstrotsen nu då?

Hemska tider!

;-)

Bloggblad sa...

Jag hörde två kollegor oja sig över bloggar och hur folk kunde lämna ut allt och skriva en massa trams... fast ingen av dem hade läst någon blogg, de hade bara hört...

Jag har också fått en himla massa trevliga bekantskaper genom bloggen.

Sen trodde jag faktiskt att du hade hållit på längre än jag, och jag fyllde 5 i somras.

Kim M. Kimselius sa...

Grattis till tre år med bloggen. Min blogg firar snart ett år. Är imponerad över att du har bloggat så länge!

Det du skriver om att tycka om människor som man aldrig träffat, utan bara haft kontakt med genom sin blogg, instämmer jag helt och hållet med. Du är en av de personer jag har kommit att tycka om, genom dina blogginlägg och dina kommentarer på min blogg. Hoppas du fortsätter blogga i många, många år framöver. Och vem vet, kanske vi även ses i verkliga livet till slut. Grattiskramar från Kim

Marianne sa...

Ingrid: Tack, jag tycker väldigt mycket om din blogg också, som jag hoppas att du vet. Som jag skrev någon gång, jag läste trots att ett inlägg handlade om fotboll : D

Jag tror att vi bloggsvenskor runt om i världen har ett väldigt speciellt utbyte av andra bloggsvenskor, eftersom vi går/har gått igenom så många liknande saker som man inte ens tänker på när man bor hemma i Sverige. Sen finns en del som bara rapporterar om hur häftigt det är i Hollywood och sånt, men dem läser jag inte : )

Kramar!!!


Kersti: Tack! Ja visst får man också nya infallsvinklar på saker och ting. Ofta har man ju en tendens att mest umgås med människor som tänker och tycker likadant som man själv, men bloggarna öppnar upp för att lyssna på andra tankegångar utan att man måste ta ställning som man kanske måste i en diskussion. Och då blir det lättare att titta på tankarna med nya ögon. Tror jag.


Trillingnöten: Tack! Haha, visst är den fin! Man kan ju undra varför det måste vara en drog om vitsen är att det ska smaka gummi. Jag trodde målet var någonting helt annat ... : D

Kram!

Marianne sa...

Freedomtravel: Tack! Visst är det härligt hur världen kan komma in till ens vardagsrum på ett så enkelt sätt. Som Annika säger: Prisa tekniken!


Ingabritt: Åh, vad kul att vi är lika gamla! Jag minns inte hur jag hittade dig, men jag minns också att jag hittade dig först. Haha, fast jag visste inte att du inte förstod att jag hade en blogg : )


Bert: Tack! Haha, ja nu blir det kanske fler inlägg under etiketten "nu är jag upprörd igen". : )

Marianne sa...

Bloggblad: Ja det knasiga är att många av oss som bor i utlandet började blogga just för att släkt, vänner och bekanta skulle kunna hänga med i vad som händer eftersom det är svårt att ha den där vardagskontakten. Men det är nästan ingen av den tilltänkta målgruppen som läser för de har inte tid! Ja, ja, sånt är livet och jag är bara tacksam för att jag har fått så många nya vänner och bekanta i stället!

Jag tror du och Annika är de som har hållit på längst av dem jag läser. Jag är inte säker, men jag tror det.


Kim: Tack! Och detsamma! Kul att din blogg snart fyller ett, det är en väldigt speciell födelsedag, trots allt. Om jag har förstått det hela rätt bor du någonstans i Blekinge, och mellan Skåne och Blekingen är ju inte så långt!

Kram!

Lotta sa...

Grattis bloggen på 3-årsdagen! Ja, vilken värld som öppnade sig när man började blogga. Och så mycket man lär sig! Jag är säker på att din blogg är lika fin från vilket land du än skriver ifrån. Varje dag är ju faktiskt ett nytt äventyr, oavsett var man befinner sig :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Grattis i efterskott!
Jag är sååå glad att du tänker fortsätta blogga från Sverige. Tycker som du att det ksa bli så kul och intressant att få läsa mer från en "hmevändare" också. Spännande! Det blir ju du och Desiree som kommer skriva om Sverige med "nya ögon" vilket jag tycker känns jättekul.
Sedn är jag GLAD att jag är en av dem som faktiskt haft lyckan att få träfffa dig IRL. Även om det blev kort. Men jag hoppas att vi kanske ska kunna ses någongång framöver i Sverige när ni flyttat dit. OM ni nu inte hamnar på något väldigt avlägset ställe då...
KRAM!!!!

Melting Pot sa...

Grattis i efterskott till dig och din fina blogg. Så glad att jag fann den :) Kram

Marianne sa...

Lotta: Tack! Ja det är verkligen en helt ny värld, och jag förstår inte att inte alla fattar det : D

Och dig vill jag gärna gå och fika med när vi kommer hem!

Kram!


Saltis: Tack! Ja visst är det spännande att läsa hos Desirée nu! Nästan ännu mer spännande än från Alabama för mig eftersom hon på något sätt bli pionjär för mig.

Jag är också så GLAD att jag har fått träffa dig och lilla gosan! Och jag hoppas verkligen att det blir Helsingborg, därifrån är det inte långt var ni än befinner er i Skåne, och dit kommer ni ju.

KRAM!


Lena: Tack! Ja jag kommer aldrig att glömma när du hittade min blogg så att jag hittade din pluggblogg : D

Kramar!

Anonym sa...

Grattis till de tre åren! "Vi" är ganska jämnåäriga trots allt, "jag" är bara aningens äldre, någon månad eller så (om man inte räknar med 2.5 år med egen programerad internetdagbok). :-)
Sedan ser det ut som om du har en större Grönlandsläsare än mig, som bor långt myucket längre norrut.. ;-)

Marianne sa...

Bejla: Tack! Jaså, där ser man! Jag trodde att du hade hållit på länge när jag hittade dig! Då får jag säga grattis till dig också!!! GRATTIS!

Men vad lustigt! Jag undrar vem det är? Eller snarare, du kanske undrar vem det är för det kan väl inte vara så många där som kan läsa svenska? Vet du vilken stad det är?

Kram!