lördag 14 augusti 2010

Gnällig

Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker att allt är rätt trist just nu. Alla mina Kairo-kompisar har flyttat, det är för varmt för att det ska vara skönt att vara ute, folk fastar så det är inte särskilt kul att gå och fika även om man åker till lyxhotell med en massa turister, vi vet fortfarande inte vart och när vi flyttar, alla bloggkompisar är på semester ... Och just nu hjälper det inte att tala om för mig att det här är lyxproblem. Jag är inte en tandlös tredjehustru som måste täcka ansiktet när jag är ute och jag har råd att äta mig mätt och jag har AC och jag ska snart få flytta till ett land där luften och vattnet är förhållandevis rent ...

Det går över, med andra ord, men just nu tycker jag inte att de e någe kul.

Svärfar mår i alla fall bättre nu och är hemma igen. DET är kul! Han blev jätteglad när jag hälsade till honom från jordens alla hörn, TACK alla ni för hälsningarna!

Tre män och en moppe.

Finn två fel på den gröna lastbilen.

En annan sak som är urtrist, är att jag inte kommer in på Wordpress och har inte gjort det på flera veckor nu. Jag har även problem med Carinas och Katarinas bloggar, jag kommer inte in. Antingen kommer jag bara till senaste inlägget eller bara till rubriken.

29 kommentarer:

Pettas sa...

Transbort, enternational, haha.
Man får vara gnällig när man känner sig så, så gnäll på bara, det lättar...
Kram
från ett luftfuktigt Geta, någonting som du är urvan med, men inte flickan från landet.

Sandra Magnusson sa...

Trots att du beskriver det som trist, så längtar jag oerhört till att åka iväg och resa igen! :)

KARLAVAGNEN sa...

a'meeen HALLÅÅÅÅÅ alla bloggkompisar är på semester? Du, nu får du get off the crucifix, someone else needs the wood alright! Kom igen nu! Bättre kan du! Vi är flera stycken som här är ju. Jag t ex som spenderat massor med pengar idag och försmäktar mitt ute på den spanska tundran.

Du en bloggutmaning får du: skriv sex st positiva saker om dig själv och illustrera gärna med en bild som du gillar av dig själv.

Desiree sa...

Jag tycker inte alls att du är gällig. Man måste få beklaga sig lite emellanåt. Det är väldigt jobbigt emotionellt att leva med att inte veta och inte kunna planera ett dugg. Jag vet precis hur det är och det är asjobbigt! Ibland känns det som man sitter i någon slags husarrest. Men jag hoppas att ni får reda på snart när ni kommer att flytta. Jag antar att det inte kommer att kännas lika sorgligt att flytta från Kairo om de flesta av dina vänner redan flyttat därifrån. Nu befinner du dig i ett läge där det heller inte är lönt att starta upp nya vänskaper.
Det är inte heller lätt att njuta av sista tiden som är kvar innan ni har fått reda på NÄR ni kommer att flytta. Det var inte förräns vi fick reda på det som vi kände att vi faktiskt kunde njuta av det som fanns här. Men du lär ju slippa moppsa sand i Sverige iallfall :-)
Kram!!!

KARLAVAGNEN sa...

Ps: Därmed inte sagt att du får gnälla lite. För det ÄÄÄR verkligen skittrist på ren svenska när man blir av med sina kompisar, lägg till en kommande flytt som man inte vet varken när eller destination på. Jo tacka 17 för att du är lite deppson! Men några av dina bloggpolare finns här ju!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

.. därmed inte sagt att du INTE får gnälla skulle det ju stått!

olgakatt sa...

Karin har redan skrivit om felen, ju. Men "transbort" borde falla dig i smaken just nu! Det är väl det du längtar efter mest, därefter att åtminstone få några besked. Att den STORA AFFÄREN ska vara så senfärdig, det tyder inte på att man tar hand om sina anställda på ett bra sätt.
Det här med att fasta på dagen och festa på natten i en hel månad har jag ingen förståelse för. Jag har bråkat som attan på en muslimsk bekant med diabetes och hjärtfel som tycker att hon ska försöka fasta. Rena vansinnet och hon har dispens enligt islam, ju.

Grekland nu sa...

Men visst får man gnälla ibland! Det där med att inte veta vart och när ni ska flytta tycker jag måste vara väldigt påfrestande. Så fort ni vet så kommer det säkert att kännas annorlunda, då finns det ju ett mål att jobba mot. Och sen är det ju klart att det är tråkigt när ens vänner flyttar! Men tjoho, vi är många bloggkompisar som är här!!! Kram!

Suzesan sa...

Vaaaaaaa vadå på semester men hallau Marianne. Det ser du väl på kommentarerna att många inte är på SEMESTER;)

Roligt med transbort och enternational har jag ju sett förr.

Hoppas nåt kommer till skott nu så ni vet vartohc mest helst när ni ska flytta väldigt vad det skulle dra ut på tiden. Datum borde väl vara enkelt tycker jag.Och gnälla får du.

Iallafall är jag din bloggkompis.... finns lixom. På denna sidan av datorn.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Karin: Du hittade det direkt! : )

Vi satt ute och fikade i dag, och det var 38° och fuktigt. Det var inte skönt. Jag svettades på knäna till och med ...

Kram!


Sandra: Hej och välkommen hit! Visst är det härligt att resa, men nu har vi bott utomlands 12 år i sträck, så nu längtar vi hem.


Karlavagnen: Förlåt, jag skulle ha satt citationstecken runt "alla"! Det är nog bara det sammanlagda semestrandet under sommaren som fick mig att känna så, alla har ju inte varit borta samtidigt, som tur är : ) Det är bara jag som har suttit här och försmäktat hela tiden. Känns det som. Just nu. : )

Jag får nog återkomma med de där sex sakerna. Men min näsa gillar jag. Den kommer jag aldrig att operara om : D

KRAM!

Marianne sa...

Desirée: Husarrest är precis vad det känns som! Och det är verkligen ingen mening att lära känna någon vid det här laget. Om det här hade varit första utlandsplaceringen hade jag kanske orkat ändå, men nu känns det bara meningslöst. Hoppas verkligen att det blir som du säger, att man får tillbaka lusten när allt väl är bestämt. Jag tror det är så, för då har man ju en framtid igen.

I morgon ska jag försöka ge mig i kast med "förrådet", det luktar sand där inne ...

KRAM!


Olgakatt: Haha, ja det där med transbort tycker jag låter väldigt bra just nu. Jag kanske skulle ha anställt killen : )

Det finns mycket man inte kan berätta ... Inte just nu i alla fall. Kanske senare. Men nu tycker jag det börjar bli nog av väntan, jag har väntat på beslut ända sedan januari!

Hon har absolut dispens, hon SKA INTE fasta! Islam säger att man INTE FÅR om man skadar sig genom att fasta, eftersom liv är det viktiga. Hon kan i stället fasta på något annat sätt. Inte titta på det där tv-programmet som hon gillar, eller inte brodera eller vad det är hon gör som hon njuter av. Meningen med fastan är ju att man ska bli handfast påmind om dem som har det eländigt, att inte glömma sitt sociala ansvar att hjälpa andra. Inte att man ska vara hungrig och törstig till vilket pris som helst.

Marianne sa...

Ingabritt: Ja, tack, jag har många bloggkompisar, det var bara något slags totalkänsla av att allt är trist. Det kommer att bli bättre så fort vi bara vet mer, det är jag också övertygad om. När vi har fått tillbaka vår framtid!

Kram!


Suzesan: Tack sötnos! Jag vet som sagt, jag bara känner mig allmänt under isen. Tack för att du är min bloggkompis!

Det blir snart bättre, just nu börjar det bli lite väl lång tid att vänta bara. Men jag ska rycka upp mig också! Det lovar jag.

KRAM!

Marianne sa...

Näe, Alla är inte på semester. En del av oss har semester men KAN inte ÅKA BORT på semester som många andra. Av måmga olika orsaker som jag inte vill gå in på här.
Hur som helst så, visst måste man få gnälla av sig ibland. Och jag förstår till fullo om ditt liv är lite upp och ner just nu. Hoppas ni får klarhet snart på var ni hamnar i gamla Svedala.
Kram

Elisabeth sa...

Lyxproblem eller inte, gnälla måste man faktiskt få göra. (Och att ni fortfarande inte vet vart ni ska flytta är faktiskt inget lyxproblem, tycker inte jag!) Jag sitter exempelvis och stör mig på internetsidor som ser olika ut i Internet Explorer och Firefox. Vadå I-landsproblem liksom? Men ändå så irriterande just nu!

Bloggblad sa...

Man får vara lite gnällig och less ibland, även om man är mätt och torr om fötterna.

Bloggblad sa...

Så underbart att ge fanken i hur utrikiska ord stavas!

Kersti sa...

Att gnälla fyller sin funktion, ibland bara måste man. Och är det så varmt så kan jag verkligen förstå det. Det samt att inte veta näroch vart. Man kan bli gnällig för mindre.

Malin sa...

Blä, vad trist att att du känner så! Hoppas att det vänder och blir kul igen snart!!
Kramar

ab sa...

Mitt gnäll är att det är så enormt fuktigt i luften här just nu - inte direkt hett, men hopplöst fuktigt! Det känns som att gå omkring i en bastu, man blir sjöblöt så fort man går en liten promenix. Eller sover!

Hoppas allting ordnar upp sig snart och går som en dans. Välkommen till Sverige!

Marianne sa...

Marianne: Men vad trist att ni inte har kunnat åka på semester i år! Tur då att ni bor så fint och har sjön i närheten så att ni kan uppleva sommaren i alla fall.

Ja, jag hoppas också på besked snart!

Kram!


Elisabeth: Haha, TACK, det där behövde jag! Lyxproblem är BRA, dem ska man vårda! För så länge man inte har det värre än att irritera sig på kassa tv-program och olika internetsidor, då har man det rätt bra!

Kram!


Bloggblad: Jag önskar jag hade foton av alla fantastiska skyltar och stavningar jag har sett under åren. Inte bara här i landet heller!

Marianne sa...

Kersti: Ja det är väl en ventil på något sätt. Det är hemskt varmt här, i dag var det 40 igen. Förstår inte hur folk klarar det utan att dricka under hela dagen. Men de har kanske andra gener eftersom de kommer från öknen.


Malin: Jo det vänder väl snart. Får jag bara besked snart så blir det nog bra.

Kram!


ab: Glöm inte att frysa vattenflaskor så att det blir stora isklumpar som du kan ha bredvid dig som kylelement. Och så en hink med kallt och väldoftande vatten under skrivbordet att doppa fötterna i. Det svalkar ordentligt!

Tack, jag längtar hem!

Otta sa...

Vad skönt att svärfar mår bättre! Vad glad jag blir!

Man har rätt att tycka att allt är hopplöst även om man har "allt". Jag hoppas att ni får veta snart och sedan kan ni njuta av den sista tiden av Egypten.

Kramar!

Anonym sa...

Gulle dig! Man FÅR känna sin egen tristhet och kan inte jämföra den med andras. Varken med den fattige eller med Paris Hilton.

Delvis känner jag igen mig i det du skriver, här går inte att gå ut heller, värmen är dödande, jag har inte sovit sen i juni...

Kim M. Kimselius sa...

Ibland känns livet urtrist fast man har det rätt bra, det är bara så. Ibland kan man känna sig ensam i en folksamling, visst är det konstigt?

Förstår att det är jobbigt när det är så varmt. Har ni hög luftfuktighet också. Här har vi just nu 78% luftfuktighet och allt känns fuktigt. Mitt minne av Egypten är att luften var torr, mycket torr och strupen alltid torr. Stämmer det? Kram Kim

Marianne sa...

Otta: Ja det ska bli skönt när vi vet så att man kan planera och känna att det är kul igen.

Kram!


Carina: Paris Hilton! Hu jeda mig! Nej så skulle jag INTE vilja ha det!

Har du inte sovit sedan juni! Jag sover i alla fall cirka var femte natt. Fast då är jag nästan alltid tröttare dagen efter. Ses vi i Stockholm?

Kram!


Kim: Här är inte så fuktigt som det är i tropikerna, det är förhållandevis torrt. Men det är slitsamt med den här värmen månad ut och månad in. Och det är rätt fuktigt ibland ändå, uppåt en 60-70%, så det blir svettigt.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Man får ha sådana dagar!

Det är konstigt det där med Wordpress och att det inte går att hitta en permanent lösning. Prova och ladda ner Opera, en gratis norsk webbläsare. Men om inte den funkar heller är det inte webbläsaren som är problemet utan något annat med din dator/uppkoppling.

Marianne sa...

Anna: Jag är nästan helt säker på att det är routern/uppkopplingen/landets säpo, typ, som är orsaken. Problemet kommer och går, och det spelar ingen roll om jag tömmer cachar och cookies och håller på. Testade ju att ladda ner Firefox, men det hjälpte inte ett smack. Ibland funkar det, sedan slutar det funka, så funkar det igen. Hade vi bott kvar här hade jag fått göra någonting dramatiskt som att åka till Internetföretaget och ställa till liv, men nu avvaktar jag. Skulle problemet fortsätta i Sverige så får någon komma och hjälpa mig.

KRAM!

Anonym sa...

Skönt att höra att svärfar har det bättre. Och hoppas att du själv har kommit upp på toppen igen - jag är ju lite efter med mitt läsande. :-)

Marianne sa...

Bejla: Tack, ja det är väldigt skönt att han är bättre. Hoppas han fortsätter med det ...

Det är så himla trist att jag nästan aldrig kommer in på Wordpress! Testar varje dag, men det är bara kört mest hela tiden. Nå, det blir väl bättre när vi väl är i Sverige igen.

Kram!