tisdag 31 augusti 2010

Utmärkelser

Jag har fått Beautiful Blogger Award av fyra söta bloggerskor: Freedomtravel, Lotta, Kim och Katarina. TACK tjejer! Den från Katarina är jag inte hundra på att det är just den här, eftersom jag inte kommer in på hennes blogg (trots att det är vanliga Blogger!), men eftersom det är den här som är aktuell i bloggvärlden just nu tror jag det.

När man har fått den här utmärkelsen ska man:
• kopiera in awardbilden i bloggen för att visa att man fått den
• tacka och länka till den som nominerade en
• nominera sju andra bloggare och länka till dem
• berätta sju intressanta saker om sig själv

Nu är jag ju lite tråkig, men jag har slutat att skicka utmärkelser vidare till specifikt utpekade personer. Det beror på att jag läser så många fina bloggar, skrivna av så många fantastiska människor, att jag helt enkelt inte kan välja ut bara sju stycken. I stället ger jag den här utmärkelsen vidare till ALLA bloggar som finns i mina länklistor i högerspalten.

Och så ska jag berätta sju intressanta saker om mig själv. Det var ju inte det lättaste, det heller! Jag känner mig just nu högeligen ointressant ...

1. Jag var hästtjej när jag var liten. Det började med att vi var några tjejer i klassen (i femman) som bestämde att vi skulle börja rida. Vi skulle alla hem och fråga våra föräldrar och sedan skulle vi rida tillsammans. Men alla de andra fegade ur. Själv var jag envis, hade jag sagt att jag skulle börja rida fanns inget annat att välja på än att börja rida.

2. När jag var liten tjatade jag på mamma att vi skulle åka till Egypten och se pyramiderna. Hon svarade alltid att vi skulle göra det "sedan, när du har blivit större". För tre år sedan var jag tydligen tillräckligt stor för att åka till Egypten och sedan dess har jag sett pyramiderna ett antal gånger.

3. Jag är barnsligt förtjust i nyponsoppa och fruktkräm. Helst vill jag ha rinnande riktig fet vispgrädde till.

4. Jag har åkt Tjejvasan en gång. Men det gör jag aldrig om. Efteråt var jag så trött att jag var för trött för att blunda, för om jag blundade gungade hela världen som om jag åkte skidor och jag orkade bara inte åka mer skidor.

5. Jag har sökt in till Scenskolan en gång. Men jag var inget stjärnämne och kom inte in, och sedan tog det intresset slut så jag provade inte igen. Kul att ha gjort det i alla fall.

6. Jag var statist i ungdomsfilmen Eva och Adam. Om ni har sett den så är det jag som är gästen på festen vars kjol har fastnat i undisarna. Jag hade egna undisar under filmundisarna, och jag anmälde mig frivilligt till "rollen" eftersom jag tyckte att jag var gammal nog att göra bort mig.

7. Jag såg Bob Marley på Gröna Lund i början av 70-talet. Den bästa konsert jag har varit på för det var pick-nickstämning och hela Grönan gungade med musiken.

25 kommentarer:

Pettas sa...

Grattis Marianne!
Det är alltid roligt att bli utnämnd!

Jag måste "glutta" litet extra på din blogglista och såg att jag också är där, så jag får tacka även i min tur:).

Så härligt att du inte har huvudvärk längre!

Kram!

Anne sa...

Vad mycket nytt skojigt om dig som framgick här. Lustigt hur livet blir och vilka vägar det tar en på. Jag tänker på det du skrev om önskan att se pyramiderna och din mammas svar. Ja, tänk hur det kan gå. Du inte bara åkte och såg dem en vacker dag utan har t.om. bott bland dem.
Adam och Eva har jag sett, men det var länge sen. Blev sugen att se om den nu och spana in statistrollen som spelas av dig. Vad spännande!
KRAM

anna of sweden sa...

Men åh. Nu måste jag genast leta fram Eva och Adam-fimen!!!

Marianne sa...

Karin: Ja det är roligt, problemet är att välja ut bara några stycken att skicka vidare till när alla är så bra! Om det hade varit en som var specifikt för blommor eller mat eller kläder eller ... så hade det varit lättare, men så här generella måste jag bara skicka vidare till er alla. Självklart till dig också!

Kram!


Anne: Haha, ja ibland har jag en tendens att överdriva, kan inte nöja mig med att bara åka och titta, måste bosätta mig också : )

Ja det var jättelänge sedan filmen kom, det måste vara en tio år sedan? Kul var det i alla fall. Det var en kompis av mig som gjorde kostym till filmen, så det var hon som "raggade upp" mig när de behövde statister. Jag var på besök i Stockholm just då, så det var ju ett kul äventyr.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Haha, har du den?

Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Härligt att din dröm äntligen slagit in. Du tog igen alla år av väntan och längtan när du bosatte dig :-* vid pyramiderna. Kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Härligt att din dröm äntligen slagit in. Du tog igen alla år av väntan och längtan när du bosatte dig :-* vid pyramiderna. Kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Härligt att din dröm äntligen slagit in. Du tog igen alla år av väntan och längtan när du bosatte dig :-* vid pyramiderna. Kram Kim

Otta sa...

Vilken rolig information om dig! jag blev mest överraskad över tjejvasan! :-) Vet inte ens om jag sett filmen, men nu måste jag ju jaga efter den.

Grattis till utmärkelsen!

Kramar!

Marianne sa...

Kim: Visst är det roligt!

Kram!


Otta: Haha, jag vet att jag inte är så sportig av mig, men jag är nog bättre på att UTÖVA sport än att TITTA på den : )

Kram!

Annika sa...

Jag såg sig i somras, då såg K och jag om Eva och Adam!! OCH där var ju du, Marianne!!
SÅ otroligt kul! jag visste ju att det var du, för du har talat om det för mig förr!!
KUL att läsa detta...
jag är just precis som du...skickar aldrig utmärkelser vidare. Det är helt enkelt omöjligt :-) Det finns för många bra bloggar i blogglistan för det :-)
Kramar!!!

Trillingnöten sa...

Vilka underbara sju punkter! Speciellt rolig var ju skidorna! Jag skrattade gott för mih själv när jag läste den. Jag måste nu också kolla in Adam och Eva igen. Har inte sett den på massor av år! Vad kul! Tack för den :)

Mica sa...

Gratulerar!
Det är du värd!

Jag har också varit statist, först i filmen Repmånad, där blev jag bortklippt. Sedan i Ostens film Mamma, men nej, bortklippt igen. Det var början och slutet på min grandiosa "filmkarriär".
Men skoj är det att se filmerna och känna igen gamla vänner, särskilt i Repmånad.

Mica

Lotta sa...

Hihi! Så roligt det är att läsa om "gamla synder"! Tjejvasan, jag är IMPONERAD! Tänk så mycket man varit med om! Själv har jag varit på turné med ett hårdrocksband ;-) Nu var ju min kompis gift med en av bandmedlemmarna så det var inte så farligt som det låter. Hmmm...kanske detta är ett ämne för fredagstemat; gamla synder.
Kram!

Lotta sa...

Hihi! Så roligt det är att läsa om "gamla synder"! Tjejvasan, jag är IMPONERAD! Tänk så mycket man varit med om! Själv har jag varit på turné med ett hårdrocksband ;-) Nu var ju min kompis gift med en av bandmedlemmarna så det var inte så farligt som det låter. Hmmm...kanske detta är ett ämne för fredagstemat; gamla synder.
Kram!

Petra H sa...

Alltid roligt att få en utmärkelse men jag är precis som du, gillar inte att välja ut ett fåtal bloggar när det finns så många som är favoriter.
Roliga hemlisar om dig! JAg skulle ha skickat nyponsoppan jag fick från min moder till dig, men den var flytande så lättare att ge den till en annan svenska här i Bryssel som är nyponsoppeälskare. Nyponsoppa är jag nämligen inte så förtjust i. Fruktkrämen behöll jag dock! Den var i portionsförpackning och tror jag fick 10 stycken så jag har gottat mig hela sommaren! Sista åts till frukost igår! (mor hade fått dem från sin skola (är ju skolsköterska) för de skulle gå ut innan skolan började igen).
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vet du, jag har faktiskt bara ridit en eller kanske två gånger i hela mitt liv! Fast det kanske är vanligt bland icke-hästtokiga??

Tur att du äntligen blev stor för tre år sedan! :)

Nyponsoppa är ju så gott men det var evigheter sedan jag åt det. Jag föredrar den dock med glass :)

Så du har åkt Tjejvasan! Duktigt jobbat! Men förstår verkligen - utan att ha åkt själv - att du inte vill göra det igen!

Nu måste jag ju se Eva och Adam igen!!

Kul läsning! Kram!

Melting Pot sa...

Eva & Adam har vi ju sett massor av gånger. Hur har jag missat det? Tror dessvärre att den filmen är hemma hos kusinen i Sverige. Nora & Ebba delar den efter en vinst på Liseberg:) Måste ta mig en titt till jul!
Kram

Marianne sa...

Annika: Ja just det, du skrev ju om den filmen förra sommaren och då berättade jag det för dig : )

Nej visst är det hopplöst att välja ut bara några stycken! Då skulle man behöva få ett ständigt flöde med nya utmärkelser så att man kunde gå i olika varv för att ge alla.

KRAM!


Trillingnöten: Haha, ja nu efteråt är det rätt kul med skidorna, just då var det inte kul, kan jag säga : )

Eva och Adam-filmen är så gullig, jag har inte heller sett den på evigheter. Har den inte ens!

Kram!


Mica: Tack! Men vad trist att du blev bortklippt! I två filmer dessutom. Skam till sägandes har jag not inge sett någon av filmerna, men om du är bortklippt har jag ju ändå inte missat någonting!

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Iiiiih! Vilket band var det? Var det kul på turné? Ja det där får du allt berätta mer om : )

Kram!

Petra: Nej, vilka skulle jag sålla ut? Det hade inte gått.

Har du ätit Ekströms Extra Prima krämer? De är SÅ HIMLA GODA! De smakar som hemgjorda, eller antagligen godare ... Snart kan jag äta hur mycket nyponsoppa jag vill, så det var bra att du gav den till någon som älskar nyponsoppa i Bryssel.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Hahaha, ja det är rätt vanligt bland icke-hästtokiga att inte ha ridit så mycket : D

Tjejvasan var en upplevelse trots allt, men man ska definitivt vara ett litet gäng som gör det tillsammans, för annars är det nog inte kul. Så det rekommenderas!

Haha, ja nu fick jag "halva" bloggvärlden att se om Eva och Adam : )

Kram!


Lena: Man tittar väl kanske inte så mycket på statisterna, det är ju handlingen i filmen och skådisarna man fokuserar på. Men regissören tyckte det skulle hända någonting bland statisterna i stället för att bara milla runt, som statister alltid gör, så det blev några upptåg!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag har förresten också fått den här utmärkelsen men har inte hunnit skicka den vidare än!

Marianne sa...

Anna: Ja och så fick du den av mig också nu!

Kram!

Bejla sa...

Så har jag långt om länge fått tid till att uppdatera mig lite på bloggarna igen, och så får du mig till att ha lust att sätta på en film istället, hihi. Har faktiskt inte sett Eva och Adam, men nu får jag väl se till att göra det, hihi. :-)

Marianne sa...

Bejla: HEJ! Jag kommer ju inte in på din blogg härifrån Egypten : ( så jag har mycket att läsa igen hos dig också. Och nu står jag mitt i flytten, så nu ska det inte dröja så länge tills jag kommer in på Wordpress igen.

Ja nu får du allt se Eva och Adam : D

Kram!