torsdag 15 oktober 2009

ÄNTLIGEN!

Turister i Kairo.

Vad händer när man har en hel dag då man känner att man inte har några måsten utan tänker sig att läsa ikapp alla bloggar som man inte har hunnit med att läsa på sista tiden? Just det. Internet lägger av. Tror ni jag har varit tokig i dag? Skogstokig har jag varit! Nu funkar det ÄNTLIGEN igen. När vi väl har flyttat kommer jag vid sådana här tillfällen i alla fall kunna ta min laptop och gå ner till klubben och sätta mig. Eh, om deras Internet funkar då vill säga ...

Å andra sidan fick jag mig en kanske välbehövlig dag med en bok i handen och ostbågar i munnen och kudde under huvudet. Har börjat läsa The Time Traveller's Wife av Audery Niffenegger vilken redan från start fascinerar och trollbinder.

Mördare är jag också. Jag har mördat en hel myrfamilj med minimyror som hade flyttat in i muren som går runt "barnkammaren" utanför köksfönstret. Fy bubblan vad det kryllade av myräckel. Nu har de gått hädan till de sälla jaktmarkerna där de passar mycket bättre.

Och nu verkar det som om vädret har vänt här, för det är plötsligt vansinnigt skönt i luften. Varmt är det fortfarande som en skön svensk sommardag, men inte så där äckligt hett och fuktigt som det har varit hela sommaren. Både i går och i dag har jag kunnat ha fönstren på vid gavel och har inte behövt sätta på AC:n en enda gång. Lite för varmt för koftor och hela skor än, men snart kanske. Jag längtar faktiskt.

Nu ska jag försöka hinna läsa i alla fall någon blogg innan Maken kommer hem.

21 kommentarer:

Annika sa...

DEN boken har jag jag läst!! OCH tyckte mkt om den!
Jag har sett filmen likaså, och gillade den också (boken var bättre, som alltid, eller nästan alltid).
Visst är den fascinernade!! Beundrar författarinnan SÅ för sättet hon skriver på.

Internetstrul är för j-gt. HATAR sånt. man kännner sig så avklippt att det inte är klokt. Tycker du har en hel del sånt. Må det bli bättre så ni flyttar!!!

KRAMAR!!!

anna of sweden sa...

Skönt med en påtvingad internetpaus ibland.
Ostbågar, sa du? ;)

Saltistjejen sa...

Å jag älskade den boken!!! har inte sett filmen dock. Mycket för att jag inte ville eftersom jag tyckte så mycket om boken. Ville liksom ha kvar mina egna bilder....
Så trist med internetstrul. Å andra sidan kan jag ibland känna att det kan vara bra med lite paus från nätet också. Jag har insett att jag helt klart blvit helt beroende av nätet och biland är det bra att "tvingas" vara ifrån det och göra annat. Men visst, det är ju väldigt skönt när det fungerar igen! ;-)
Vad skönt att er temperatur är me lagom nu. Det är faktiskt riktigt jobbigt med för mycekt värme tycker jag. fast just nu sitter jag o funderar över varför jag klagade på värmen i somras. ute öser regnet ner och det är bara 4(!!!!!!) grader!!!!! Riktigt höstrusk med andra ord!!!!
Kraaaaam!!!

Anonym sa...

Känner igen. Den första reaktionen ÄR att man blir galen, man dör en smula... men sen brukar i alla fall jag lugna ner mig och göra som du, ta det för vad det är, läsa, pyssla lite, fixa hemma...
Men en dator utan internet, det känns lite som ett hån...

KARLAVAGNEN sa...

du är la för go!

It´s all about me sa...

Trillade in på din blogg, spännande!

Suzesan sa...

Men åhhh så frustrande. Men ändå kanske lite bra att man får ta reda på hur det är näör man inte har dator. Haha om det nu är nån nyttig information dårå. Egentligen tycker jag det hör till !!Onödigt vetande ..om ens IT Inte funkar. Men man kommer ju inte undan det.

Ha en bra dag. NU flyttar du snart ju!

Kram
/Susanne

Petra H sa...

ÄLskade också den boken! Läste den för exakt 4 år sedan!!! (råkade läsa det i en gammal dagbok förra veckan) Filmen är också bra!
Här dog internet precis när jag sagt till min syster via skype att det nog var dags att avsluta samtalet! Det var det trådlösa nätverket som "blev trött"... det händer ungefär en gång i veckan, grr...
Härligt med svalare väder!

Otta sa...

Den boken måste jag också läsa...den får ställa sig i kön bland de andra. Ha en skön helg!
Kramar

Grekland nu sa...

Visst blir man galen när internet strular, man vill liksom själv bestämma om man ska sitta där vid datorn eller ej...Fast ibland är det nog bra att tvingas göra nåt annat, som att läsa en god bok eller två. Ska sätta upp boken du läser på min läselista eftersom så många säger att den är bra!

Tina sa...

Min yngste kille (5 år) säger att "myror har ett svårt liv".

De är så små och man trampar på dom och så... det kan inte vara lätt att vara en myra!!!

Marianne sa...

Hur sjutton klarade vi oss utan internet `förr´ i världen´ kan man undra. Fast det förståss, det man inte vet saknar man heller inte.
Du kan gott gå lös på myrorna. De är ju inte precis utrotningshotade.
Vad skönt med lite kyla. Här är gott om den varan nu. Vi har ovanligt kallt för årstiden. Har precis tänt en brasa i braskaminen och ska nu gå lös på badrummets dammråttor. Sånt håller också värmen.
Kram

Lena sa...

Ja, det kan man undra? Ett brev var ju alltid kul att få, men det tog ju sån tid. -jag skickar brev idag, kompisen får det imorgon - hon skriver svar och postar. Jag får i bästa fall svaret 2 dagar senare. Nu går det på 3 minuter. Skönt att du mörda myrfamiljen, såna där småsmå pytte myror är väldigt äckliga!

Marianne sa...

Annika: Ja, man blir alldeles trollbunden av boken. En sån där bok där man suger på varenda ord! Vissa böcker är mer bara handlingen, se hur det går så man läser med reafart, i den här vill man vara med i varje stund. Ändå tycker jag att jag har hunnit alldeles för långt så att den riskerar att ta slut snart. Finns den på svenska tro? Jo, det gör den. Vad synd ...

Internet strulade flera dagar här, men det var mest att det försvann i några minuter, kom tillbaka, var segt osv, men så typiskt när jag verkligen planerade att sätta mig och läsa bloggar DÅ bara lägger det av. Nå, jag får nog tid i dag eftersom Klas är magsjuk.

KRAM!

Anna of Sweden: Inte lika goda ostbågar som i Sverige, men ändå ostbågar. Bättre med halvdana än inga. Det är Carrefour som har sitt eget märke. Förut fanns det någon sorts jordnötsbågar som var supergoda, men de har slutat sälja dem.

Saltis: Jag älskar också den här boken, redan. Och vill inte att den ska ta slut. Som jag skrev till Annika här ovan, det är en sån där bok som man vill ska räcka i evighet. Jag ser så lite film så det är nog ingen risk att jag kommer att se den här, men det kan inte bli lika bra som boken.

Tror du inte att vädret har vänt igen! Nu är det igen ovanligt varmt och "scorching sunshine". Så i dag går våra AC för fullt igen. Och så ska det förbli under veckan.

Kramar!

Anonym sa...

Hej Marianne,

Hoppas allt bra med dig. Har i Hurghada har sasongen satt fart och skandinaverna valler in sa vi har mkt att gora pa restaurangen. Du namde att du kanske kommer hit pa semester? Det hade varit superkul, da skall jag riktigt skamma bort dig och el make nar ni besoker Cafe Del Mar!

Kram Malin

Marianne sa...

Carina: Utan Internet känner man sig plötsligt så långt bort. Men det är rätt bra för pysslet i hemmet när det inte funkar ibland. Det får bara inte bli för ofta! Tänk att man hade datorer utan Internet "förr i tiden". Jag minns när datakillen på jobbet skulle visa mig och en annan tjej första gången - vi var helt överens om att det där inte var någonting för oss : D

Karlavagnen: Du me´!

It's all about me: Hej och välkommen! Ska kika in hos dig också!

Marianne sa...

Suzesan: Haha, ja du har helt rätt i det! Att veta hur livet fungerar utan Internet hör helt klart till avdelningen onödigt vetande! Och mycket frustrerande vetande!

Vi flyttar inte förrän 1 december : (

Kramar!

Petra: Helt underbar bok! Vad duktig du är som skriver upp sånt i en dagbok. Min mamma förde dagbok i hela sitt liv, men sen brände hon dem när hon blev gammal. Fusk tycker jag!

Det verkar som om vi har bättre Internet än du, här var det nu ganska länge sedan det la av helt. Fast jag minns när någon italienare klippte av kabeln mitt i havet så hela Egypten blev utan Internet. Det var väl ett år sen, knappt.

Kramar!

Otta: Ja, den måste du absolut läsa! Ställ den långt fram i kön!

Kram!

Marianne sa...

Ingabritt: Ja, man vill inte att andra ska bestämma när jag inte får sitta och häcka vid datorn! Men i dag ska jag nog få lite tid, för Klas har magsjuka och ligger mest och sover.

Läs boken! Rekommenderar absolut!

Tina: Han har rätt din son. Jag skäms - men bara lite. För det är inte lätt att vara Marianne heller mitt i en myrfamilj som får för sig att de ska leta mat på mitt skrivbord, invadera diskbänken, och bygga bo i kattmaten.

Marianne sa...

Marianne: Ja inte vet jag hur sjutton vi överlevde utan mobiler och Internet! Helt obegripligt. : D

Du har rätt i att myror knappast är utrotningshotade. Just nu hade jag varit rätt glad om det hade varit fallet, ska jag erkänna.

Så ni har ovanligt kallt. Här har vi nu, bara för det, fått ovanligt varmt igen med "brännande solsken". Och så ska det förbli under veckan. Uppåt en 40 grader igen. Och jag som längtar efter att ta på mig min fina nya kofta.

Hälsa dammråttorna!
Kram!

Lena: Samtidigt var det väldigt roligt att få brev, då på den tiden. Men två dagar var väl en utopi, i alla fall när jag var inblandad för jag kunde gå runt med ett brev att posta i en vecka i handväskan och bara glömma bort det. Skrev gjorde jag snabbt och gärna, men jag hade något fel i min brevlåde-gen, för jag glömde det som sagt konstant. Bra med send-knappen.

Malin: KUL att turisterna väller in! BRA för affärerna! Jo, vi kommer. Vet bara inte när. Snart får vi besök från Sverige, sedan flyttar vi, sedan är det jul. Men vi kommer absolut förr eller senare. Kommer ni till Kairo någonting?

Kram!

Anonym sa...

Här i Grekiska Arkipelagen har vi också jättefint väder, alltså lagom varmt, och det är inte utan att man sneglar på hyllan med vinterkläder, nog är det skönt med ombyte-

Via dator och SMS har jag haft kontakt med barnen i Sverige sekundsnabbt, extra bra nu eftersom deras far var sjuk. Jag var utan dator i två månader och det var jobbigt.

Men visst- man måste nog diciplinera sig, det är ju så lätt att bli sittande.

Marianne sa...

Anonym: Så trist med sjukdomar i familjen! Jag hoppas att han blir frisk och kry snabbt! Och det var ju skönt att Internet har börjat fungera igen så att du kan kommunicera med omvärlden, framför allt barnen.

Här var så skönt väder i går, men nu är det så där hett igen. Det har varit en ovanligt lång och het sommar här i Egypten, så jag längtar verkligen efter lite svala vindar nu.