måndag 26 oktober 2009

I'm siiinging in the rain ...

... la la di da di daaa, I'm haaappy again.

Klockan 08.15 började det regna! Jihaa! Stor uppståndelse och fram med kameran, det här måste dokumenteras eftersom det är första regnet sedan den 1 mars! Så nu har det inte längre regnat bara en enda gång i år, utan två.

Men underbart är kort. Klockan 08.17 slutade det regna. Lite blött blev det i alla fall, här är bevisen:

Titta, det är blött på terrassen!

Regndroppar på grinden.

Liiite damm och sand sköljdes i alla fall bort av regnet.

Det är tack vare vårt takfönster i tv-rummet vi blir varse att det regnar,
för när dropparna slår emot rutan hör vi att någonting låter annorlunda.
Och så blir det lite prickar i sanden som har lagt sig över fönstret.

Nu ska jag bädda och fixa i gästrummet, för i natt landar våra gäster från Sverige! Så roligt!

Uppdatering: Det har regnat fyra gånger i dag, ungefär 2-3 minuter varje gång. Man skulle kunna säga att det har regnat hela dagen.

17 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Två minuter bara? *suck*
Om jag ändå kunde blåsa iväg molnen här.

Emmama sa...

Det är riktigt fint efter regnet, härliga bilder! Här har det regnat lite för mycket senaste veckan för att jag ska kunna njuta av det.. ;) Idag är det strålande sol och klarblå himmel dock, hurra! Hoppas ni får trevligt med sverigebesöket (och att de har filidutter med sig såklart..:). Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så det regnar så lite allså? Finns det ingen regnperiod alls under året?

Otta sa...

Underbart är kort! Här regnar det också...men det varar lite längre tid än så! :-)

Ha det riktigt trevligt med ert besök från Sverige!
Kram

Marianne sa...

Ha,ha - du är rolig du. Men jag skulle också bli lite småtokig efter en sån lång torrperiod. Och just nu skulle jag slå en kullerbytta om solen visa sig, om än bara för ett par minuter.
Lycka till och njut nu av ert besök.
/Kram

Annika sa...

Så lycklig för två minuters regn!
Gulligt.
Ska skicka lite moln till Egyptiens land!
Du kan behöva en helt grå, järntung regndag!!!
KUL med sverigebesök!!! OCH de ser med glädje fram mot sol och väme, I bet ya!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Otroligt att det regnar så sällan hos er!!! Vi skulle kanske skicka lite till er när det är som värst här borta! ;-)
Kram!!

Desiree sa...

Oj oj jag förstår att detta är något stort om man bor i öken klimat. Jag ser minnsan att det är blöta droppar. Hur ofta regnar det? Det var väldigt kortvarigt regn med bara två minuter ha ha. Litte är bättre än iget.

olgakatt sa...

Ojämnt falla ödets lotter - liksom regnet. Minns att jag klagade en regndag för många år sedan. Då sa en kollega: "Vänta tills du har en egen trädgård! Du blir en älskarinna av regn!" Hon hade så rätt, så rätt. Det behövs mycket mer regn än man kan tro. Och nu är även du en "älskarinna av regn".

Suzesan sa...

Hahaha två minuters regn. MEN fina bilder. Grattis. Säkert bara du som blir lycklig av regn men jag förstår dig Marianne.

Ha det så bra med era svenska gäster dårå. Nu får du snart skynda i köket igen. Om de ska ha mat snabbt och lätt i Mariannes Restaurang:)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Matilda: Fast nu har det regnat flera gånger, så det har regnat jättemycket : D

Emma: Det är så himla ovant att det är blött där ute utan att jag har varit där och städat! Hoppas nu att solen stannar kvar hos dig ett tag. Fast lite sol behöver jag väl här nu förstås, annars blir nog våra gäster besvikna!

Kram!

Anna: Nix, ingen regnperiod här. Däremot kommer sandstormsperioden efter jul. Att det alls går att odla beror på Nilen, förr i tiden svämmade den över varje år, och så kunde man odla när den hade dragit sig undan. Nu har man kanaler som bevattnar fälten.

Kram!

Marianne sa...

Otta: Är Nour beredd på att det regnar så mycket? Haha, han kommer tro att han ska drunkna!

Kram!

Marianne: Om du skickar några minuter regn till mig varje dag så skickar jag några minuter sol till dig. Okej? : D

Kram!

Annika: Vet du, det har faktiskt varit rätt grått och mörkt här i dag! Fick tända lamporna redan på eftermiddagen! Det är jag inte van vid, så det var skoj. Kändes nästan som höst : ) Men det är väl typiskt om det ska regna just som våra gäster är här? Jag som har sagt åt dem att ta med sommarkläder ... Nå, kallt kan man knappast kalla det!

KRAM!

Marianne sa...

Saltis: Det har någonting med vindarna att göra, de vänder vid Nordafrikas kuster, det är därför Sahara är så stor. Någonting med passadvindar eller liknande. Nu var det visst några moln som lyckades slinka förbi stoppet i himlen : )

Kram!

Desirée: Det regnar väldigt sällan. Det är bara andra gången på hela 2009! Å andra sidan har det regnat "hela dagen" (med lite god vilja kan man säga det eftersom det har regnat flera gånger à 2-3 minuter).

Kram!

Olgakatt: Ja här kan man inte ha trädgård och lita på att det ska regna så den blir fin, här gäller det att vattna tills man blir blå i ansiktet! Just nu älskar jag regn, men jag kan slå mig i backen på att jag kommer att avsky det när vi flyttar till Sverige igen. Om jag inte får en trädgård, förstås : )

Suzesan: Hehe, jag tror att alla egyptier blir glada av regn, fast helst ska det komma lite mer än det gjorde i dag, även om det har regnat "hela dagen", haha, i alla fall flera gånger under dagen : )

Yes, snart får jag leka restaurang igen! Kom på att barn ska ju ha riktig lunch också, så det blir ett himla matlagande i en veckas tid. I kväll blir det därför sill, som innebär minimalt med fixande i köket!

Kramar!

anna of sweden sa...

Regn hela dagen? ;) GRATTIS!

Musikanta sa...

Finns väl inget så underbart som ett milt sommarregn när det har varit torrt en längre period. Det doftar underbart överallt ute...

Så jag kan mycket väl tänka mig hur skönt det måste vara med lite regn när det inte har kommit en droppe sedan i våras!!!

Själv bryr jag mig inte så mycket om vädret, har så mycket att göra jämt! Men visst var det skönt med lite sol sista dagen vi var på Öland så man kunde se de underbara färgerna i naturen!
Många kramar!

Taina sa...

Tänk vilken skillnad! Här har det inte gjort något annat än regnat, känns det som!
Men ni är säkert glada för det lilla ni fått. Bättre än ingenting i alla fall!

Kram kram

Marianne sa...

Anna: Tack : )

Musikanta: Jag bara önskar att det kunde komma ett rejält regn! De där få stackars dropparna gör ingen nytta. Å andra sidan är det lite svalare nu, så det är kanske inte så nödvändigt längre.

Kram!

Taina: Ja tänk att man alltid vill ha det andra vill ha! När man är i ett regnigt område önskar man att det var konstant sol, när man är i ett soligt område vill man ha regn. Aldrig är man nöjd! Men jag hoppas ni får lite mer sol snart!

Kram!