torsdag 29 oktober 2009

Papyrus

Papyrus växer i näckrosdammen framför Egyptiska museet.

Alldeles strax ska vi gå och dekorera tårtan och sedan tassa ner till A som fyller 7 år i dag. Vi har redan dukat med ballonger och fina rosa servetter, det gjorde vi i går kväll.

Efter skönsång och presentöppnande bär det iväg till Egyptiska museet, båttur på Nilen och middag på restaurang, vilken sort har födelsedagsbarnet inte bestämt än, men det lutar åt libanesisk mat.


21 kommentarer:

Otta sa...

På Egyptiska museumet brukar jag och Nour ha en strategi: när dörrarna öppnas (vi brukar vara där när de öppnar) då "springer" vi till delen med Tutankhamun för där blir alltid lite trångt. är vi en av de första där, då finns det lite större chans att se det man vill se. Ha en härlig dag!
Kram

Suzesan sa...

STort grattis till A hurra hurra hurra hurra. Vilken födelsedagsutflykt det blir. Nåt att minnas.

Ha en bra dag.

Kram
/Susanne

Matildas fikarum sa...

När jag var liten fick jag för mig att jag skulle tillverka mitt eget papyruspapper, så jag ringde till blomsterhandeln och frågade om de sålde papyrusfrön. "Nääe, inte just nu, men ring igen till sommaren..."

Anna, Fair and True sa...

Vad kul med besök! Och födelsedag i ett annat land måste vara spännande, särskilt om man bara fyller 7! Är det släktingar?

Marianne sa...

Vad härligt att få ta del av er underbara vecka. Du skulle inte bara kunna ta jobb som reseledare/guide utan även som kokerska och hotellvärdinna. Är faktiskt lite avis på dina gäster. Hoppas ni får en fortsatt fin vecka.
/Kram

Annika sa...

Libanesisk mat är ju bara så otroligt gott!!
Bra val av A!!
KUL med besök!
Ni verkar ha så roligt!!
Kram!!

Desiree sa...

Spännande att få se en bild på papyrus. Låter som om A kommer att få en alldeles underbar födelsedag. Ha så trevligt idag.

Kram

Kersti sa...

Det låter som en alldeles fantastisk dag. Önskar att jag hade kunnat hänga med. Egyptiska museet, båttur och libanesisk mat, inte illa.

Saltistjejen sa...

O vad mysigt ni verkar ha det!!!
Så hrligt med besök och att få fira födelsedag tillsammans!!!!!
Kramar!!

maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lia sa...

Hej vännen! Lämnade en kommentar igår, men likt hos Petchie så försvann den tydligen ut i cyberrymden...hmm. Nåväl, gratta födelsedagsbarnet! Så härligt med besök =). Jag har en liten fundering och önskan: Förmodligen är du fantastiskt skicklig på att översätta andras text..MEN om jag fick önska skulle jag vilja ha en bok skriven av DIG att ge till folk i julklapp nästa år. En informativ bok om vardagslivet i Egypten med all den värme, det kunnande och de icke-turistiga saker som du dagligen bjuder oss på Marianne! Vore inte det något? KRAM

Fröken Anki sa...

Kul att få se hur papyrus ser ut när det växer. Egyptiska museet skulle jag också vilja gå till om jag var i Kairo.

Hoppas det blev en bra 7:e födelsedag! Och att maten smakade bra. Libanesisk mat är en favorit för mig!

Ha en skön fredag!
kram

Tina sa...

Grattis till en sju-åring i efterskott!

Bloggblad sa...

Jag håller med Lia - så trevligt som du beskriver allt du ser och gör (nåja, kanske inte allt du gör - men allt du skriver om) så kunde du gott skriva en egen bok om det och locka turister.

Londongirl sa...

Precis en sån födelsedag skulle jag också önska mig. :-)
Båttur på Nilen...låter härligt!
Besök på Egyptiska museet - Jätteintressant och maken skulle också vara glad åt det.
Libanesisk restaurang - Toppengott! :-)

// Lisbeth

Petra H sa...

Vilken härlig 7-års dag! Och libanesisk mat som är så gott, mums!
När vi var små var det alltid min lillebror som fick fira födelsedagen utomlands - eftersom vi nästan alltid åkte på semester i JUNI. I juli var vi hemma och jag tyckte det var lite tråkigt att fira hemma... Men det blev ändå en del firande utomlands och det är ju de födelsedagarna jag kommer ihåg bäst!
Så, jag är säker på att 7-åringen kommer att ha ett fint födelsedagsminne för livet!!

Marianne sa...

Otta: Det hanns aldrig med något museum, för det tog en evig tid att beställa hotellet i Ain el-Sukhna. Man var tvungen att betala på banken och sedan skanna kvittot och mejla till hotellet! Och du vet ju vilken tid det tar i trafiken och parker och allt. Så det får bli nästa gång. Men det där med att vara först är inget för mig, om man går dit off season är det rätt okej ändå.

Kram!

Suzesan: A hälsar och tackar för hurrandet! Hon var lite orolig för att det inte skulle bli en riktig födelsedag eftersom de inte var hemma, men hon var nöjd. Hon fick tårta och presenter och ballonger och sång och välja restaurang, dessutom fick hon bada i poolen och det hade hon inte kunnat göra hemma : )

Kram!

Matilda: Vad gulligt! Att du ville göra eget papper av papyrus alltså, inte att blomsteraffären inte hjälpte dig. DET borde de har gjort!

Marianne sa...

Anna: Nej, inte släkt. Men Klas och pappan i familjen har känt varandra sedan tonåren. Det blev en rätt spännande födelsedag, trots att hon hade sina tvivel innan de åkte. Och sedan kom hon dessutom på att det var bättre för om de hade varit hemma hade alla jobbat och gått i skolan som vanligt, nu kunde alla vara tillsammans hela dagen i stället!

Kram!

Marianne: I Istanbul hade jag kunnat vara reseledare och guide, men här kan jag inte allt lika bra. Inte än i alla fall. Där hade jag en rutin på allt också, visste precis i vilken ordning man skulle göra allt. Där hade vi så mycket gäster hela tiden att det liksom föll sig så. Här är gäster lite mer sällsynt eftersom det är långt och inte så billigt att ta sig hit.

Du får komma hit så slipper du vara avis!

Kram!

Annika: Det blev inte libanesisk mat, det blev TGF! Men det var SUPERGOTT! Helt ärligt den godaste broccoli jag har ätit och köttet var perfekt och gott kryddat och moset ska vi bara inte tala om, potatismos med cheddar! Stekarna var lite små för tjejerna bara, så I fick beställa in en portion räkor också. Hon ville hellre ha det än efterrätt!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Papyrus är rätt fint. Jag hade det i Sverige ett tag i kruka, har för mig att det var mest vatten i krukan. Lättskött var det i alla fall, minns jag.

Kram!

Kersti: Det blev en toppendag även om vi inte hann museet. Men det badades friskt i poolen i stället och båtturen var toppen. Plus supergod mat på TGF!

Saltis: Det var urmysigt! Och kul att A passade på att fylla år så att det blev lite extra.

Kram!

Marianne sa...

Lia: Tack vad söt du är! Men jag är inte helt säker på att jag kan skriva en bok bara för att jag kan översätta. Det är ju inte riktigt samma sak. Ungefär som att en musiker inte alltid är bra kompositör. Kanske skulle jag kunna göra en grej om Istanbul, men Kairo kan jag inte tillräckligt bra än. Men vem vet, en vacker dag kanske det blir en bok.

Födelsedagsbarnet hälsar och tackar. Hon var så nöjd med sin dag.

Vad trist det är när man skriver kommentarer och de försvinner! Undrar vad det är för cyberkommentars-kidnappare som är i farten!

KRAM!

Fröken Anki: Museet är ett måste här i Kairo, speciellt Tutankhamons skatter. Men, det blev inte den här gången så vi får spara det till nästa gång de kommer. Inte blev det libanesisk mat heller, det blev TGF, men det var SUPERGOTT! Rejäla stekar och goda tillbehör som var perfekt tillagade.

Födelsedagsbarnet hälsar och tackar!

Kram!

Tina: Sjuåringen tackar för uppvaktningen!

Marianne sa...

Bloggblad: Tack, vad söt du är! Men du vet hur det är, bara för att man kan översätta är det inte säkert att man kan författa. Men kanske, en vacker dag ...

Londongirl: Hej och välkommen hit, jag trooor inte du har kommenterat här tidigare? Fast jag känner igen dig från andra bloggar, så klart.

Visst var det en toppenfödelsedag! Även om nu museet blev pool i stället, vilket jag tror födelsedagsbarnet var väldigt glad för : )

Petra: Ett sånt fusk då! Tur att du fick några födelsedagar utomlands. Tror inte jag fick det, ingen jag kommer ihåg. Det jag minns mest är nog att jag aldrig fick jordgubbstårta eftersom jag fyller i december : ( ALLA andra fick jordgubbstårta när de fyllde år. Men när jag fyllde 50 fick jag det av Istanbuls mesta kändiskock, så det får väl uppväga allt : D Och nu när vi bor i landet med omvända jordgubbstider får jag det varje år : ) Just det, snart kommer jordgubbarna!

Den här sjuåringen fick mangotårta, det var första gången i hennes liv! Hon var väldigt nöjd med sin dag!

KRAM!