fredag 16 oktober 2009

Inte som jag hade tänkt mig

Jag hade tänkt fotografera alla vildkatter i dag för att visa hur ungarna har vuxit. Tror ni det fanns en enda katt i syne när jag gick ut med kameran? Nix. Som bortblåsta. Så det fick bli ett foto av papegojblomman i trädgården i stället. Vilket i och för sig är på tiden eftersom jag aldrig har fotograferat den tidigare.

Papegojblomman i vår trädgård.

Till och med papegojblommans knopp är vacker.

I går satt jag här och fantiserade om att vi skulle åka till bästa sushirestaurangen i dag och smörja kråset. Men jag tror inte det är så lämpligt eftersom Maken har gått och blivit magsjuk. Han har alltså sängläge i dag, förutom när han stapplar sig upp och skriver någon rapport eller pratar jobb i telefonen. Det är väl bara en tidsfråga innan jag får eländet, så jag passar på att äta så mycket jag kan tills dess. Har ju ingen lust att bli av med de kilon jag har lyckats lägga på mig.

I går skrev jag att vädret hade vänt och att det hade blivit lite svalare och att det var behagligt. Glöm det. Det är i dag osedvanligt varmt för säsongen och prognosen förutspår brännande solsken hela veckan som kommer. Just nu är det 36°C med "real feel" 38°C. Mysigt, mysigt. Så AC:n är igång igen här i huset. Sockor, koftor och hela skor får ligga till sig ett tag till.

20 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Bättrapåhälsning till maken!

Och här är det nu plötsligt riktigt kallt! 15°C säger termometern, men vindarna är iskalla.

Desiree sa...

Jättevackra bilder. Papegojblomman är verkligen vacker. Hoppas du slipper magsjukan, kanske maken bara ätit något olämpligt? Håller tummarna. Isch då det lät varmt. Här har det precis kommit ner en efterlängad kallfront och det känns underbart. Hoppas att helgen blir bra och att du får hålla dig frisk.

Otta sa...

Här skulle det snöa i natt!!! Det blev inget, men det är verkligen kallt! Tror du jag saknar Egypten nu, utav mer än ett skäl! :-)

Fin blomma, du är riktigt duktig på att fotografera! Jag hoppas katterna kommer fram för jag ÄLSKAR dina kattbilder!

Hälsa maken att han skall skynda på sig att krya på sig! Så att du får någon sushi i magen...
Kram

Laura sa...

Oj, det var en otroligt vacker blomma! Vid det första ögonkastet trodde jag faktiskt att det var någon vacker tropisk fågel! :)

Här så regnar det och är riktigt grått och tråkigt höstväder, usch usch! :S

Ha en trevlig helg Marianne!

kram!

Saltistjejen sa...

Haha ja du så är det med små missar De gör som de vill. Tur att blommor inte kan knata iväg! ;-)
trist med magsjuka. Hoppas han snart blir bättre. kanske kan ni ta sushin i helgen om han är bra då maken?
Du er värme låter väldigt mycket men kasnke kan du skcika it en tio grader eller så?? Här är KALLT nu! Brrr! Som igår. Fyra grader o regn. Hutter...
Hoppas ni får en fin helg och att maken snart kryar på sig!
kramar!

Fritt ur hjärtat sa...

Den var verkligen vacker. Katterna lär väl dyka upp när de har lust. Usch för att gå och vänta på magsjuka! Handhygien och separata toaletter rekommenderas... vi har en toa, tror du de e ångest varje gång eller...
Appropå vädret. Idag kom första snö. *BRRR*

Anne sa...

Väldigt vacker blomma, färgen är så klar och stark. Bladen och även blomman ser lite stickig ut, men det kanske bara är i mitt öga den upplevs så?
....och så håller jag tummarna för att magsjukebacillerna går dig obemärkt förbi och att du klara dig. KRAM

Grekland nu sa...

Jag tror att min mamma hade en sån blomma i kruka, hon var så duktig på växter. Jättefina bilder! Ska försöka skicka ner lite svalka till dej, här är det ruggigt och regnigt nu.

marsipanen sa...

utanför vårt rumsfönster har vi en stor hasselbuske som var full med hasselnötter . Såg varje dag hur ekorren smorde kråset och släpade med sig nötter , säkert till någon gömma i skogen.
Jag riggade kamrena och putsade av fönstret och ställde mig på vakt bakom gardinen.
Ingen ekorre så långt ögat nådde. Jag väntade och väntade och väntade lite till.

Gav upp och vips... *skratt*

Tur att det finns blommor istället ;)
kram och ha det så gott!

Annika sa...

Usch nej, ingen magsjuka tack!
Vidrigt.
Må det inte drabba dig, marianne!!
Fina blommor har du iallafall på bild. Synd att katterna inte ville samarbeta idag :-)
kallt här hos oss, fem grader och regn...
Kram!!

Bert sa...

Vi har också väldigt varmt, efter att ha haft en period med kyla. Nu ikväll är det hela 4,6 plusgrader! ;)

Marianne sa...

Matilda: Tack, jag ska hälsa honom! Han fick 39° nu på eftermiddagen, så han är inte så pigg.

Så skönt det låter med 15° och isiga vindar. Suck och längt!

Desirée: Jag tror det är ett virus, för en av killarna på kontoret var hemma i samma åkomma i går. Hoppas jag slipper!

Jag vill också ha kallfront. Men jag tror inte de vet vad kallfront är i det här landet ...

Kram!

Otta: Ta med dig lite snö om du kommer, för jag behöver lite kyla här! Knasigt, i några länder fryser man och i andra svettas man ihjäl.

Tack, ska försöka skärpa mig med fotograferandet, det har mest blivit slövarianten på sista tiden med automatinställning. Jag skäms.

Katterna kom fram när det blev matdags, men då var det för mörkt. Får försöka i morgon igen.

Takc, jag ska hälsa honom.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Papegojblommor är coola! Hoppas du slipper bli sjuk och att maken mår bättre snart!

Marianne sa...

Laura: Ja den är otroligt vacker. Och den har tre knoppar! Det är lättare i Istanbul på så sätt, att det faktiskt blir höst-vinter-vår-sommar så att man hänger med i årstiderna. Jag fattar inte att det är snö i Sverige just nu! Fast det har regnat ovanligt mycket hos er i år, tycker jag. Nå, snart får du hem till snön.

Kram!

Saltis: Haha, ja de gör knappast som man tycker att de ska. Lilla Gull är rolig, hon är den enda som kurrar när man pratar med henne.

Tack, jag ska hälsa honom. Men det lär inte bli någon sushi den här helgen. Lyckades i alla fall få i honom lite blåbärssoppa som jag kokade av blåbären jag fick av hans pappa i somras. Tur att man är snål ibland!

Jag kan skicka tjugo grader om du vill!

Kram!

Simone: Jo då, vi har det ju så lyxigt att vi har varsitt badrum, så det är ju skönt. Och jag kör lite extra handsprit nu. Haha, det känns inte så schysst direkt, att ta handsprit när man har tagit i Maken : )

Du får klä på dig ordentligt och lova mig att du inte går och halkar!

Kram!

Marianne sa...

Anne: Nej, den är inte stickig, den är rätt torr i konsistensen. Eller hur man ska beskriva det. Det vitaktiga är kanske damm.

Tack, jag hoppas att jag ska slippa bli dålig för jag har ingen lust med det!

Kram!

Ingabritt: Ja, förr hade nog folk såna här i krukor i Sverige. Vet inte om de blev omoderna?

Ja nog borde väl molnen och vindarna kunna hitta rakt över Medelhavet tycker man? Så kan jag skicka lite sol till dig!

Kram!

Marsipanen: Hahaha. Förlåt att jag skrattar men du berättar så roligt! Visst är det tur att det finns blommor i stället! Hahahaha!

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Nej det är nog det vidrigaste man kan få, i alla fall när det går uppåt också. Det har han i alla fall sluppit som tur är.

Jag försökte till och med skramla med torrfodret, men det hjälpte inte. Få hålla dem hungriga i morgon tills jag orkar pallra mig ut med kameran : )

Fem grader är KALLT!

Kramar!

Bert: Hahaha, nu låter du som Lullun i Grönland! Hon tycker det är varmt när det blir nollgradigt : )

Anna: Tack, jag hoppas verkligen att jag slipper. Och att han blir frisk snart, för du vet hur det är när karlar är sjuka ... Nä, nu ska jag inte vara dum, han är verkligen jättesjuk.

Kram!

Mia sa...

Underbar bild på blommorna. De är pampiga tycker jag. Hoppas verkligen att maken kryar på sig och att du inte åker på samma sak. Det kanske var något han åt? Kram!

Anonym sa...

Hej igen,

Vad synd att katterna var borta nar du skulle fota...hade garna velat se. Alla mina katter mar bra, i gar hade de fest. Jag tog med massa fiskrens fran restaurangen :) Jag har nu gjort en sk katthorna utanfor mitt hus, med tacken, kuddar osv. Jag skall skicka bilder, de har det saaa mysigt.
Hur skall det ga for dina utekatter nar du flyttar?

Jattefina bilder pa blomman, du ar verkligen bra pa att fota!

Jag kommer sannolikt att aka till Kairo innan jul, jag hor av mig innan sa kanske vi kan styra upp rm traff.

Kram pa dig, Malin

Ninni sa...

Vad vackra de är papegojblommorna!Och jag håller med dig, knopparna är jättefina i sina milda färger. Det är svårt att hinna med allt bloggande nu tyvärr när jag börjat jobba igen. Men jag håller koll även om jag inte alltid kommenterar:) Värmen hos er är jag inte avundsjuk på även om det har varit riktigt höstrusk de sista dagarna. Iskallt regn som inte alls lockar till någon vistelse utomhus.
Hoppas du slipper magsjuka...och hoppas maken kryat på sig.
Ha en skön helg!
Varma kramar från ett kallt Sverige
Ninni

Marianne sa...

Mia: De stora hotellen här brukar ofta göra enorma uppsättningar i sina entréer med just papegojblommor. Det blir verkligen storslaget!

Jag tror det är ett virus eftersom hans kollega hade samma. Och de åt inte på samma ställe på onsdagen, kollegan var sjuk redan på torsdagsmorgonen och Klas blev sjuk på kvällen.

Kram!

Malin: Jag försökte bädda till ungarna när de var små, men de la sig UTANFÖR mysfiltarna! Så den biten har jag gett upp. Jag tror de kommer att klara sig bra efter att vi har flyttat, för i huset bredvid bor ett par rumänskor som också matar katterna. De matar samma katter : )

KUL om du kommer hit innan jul! Då måste vi absolut ses! Det enda jag inte kan (vad jag vet) är veckan runt månadsskiftet oktober-november och månadsskiftet november-december. Först är besök från Sverige och andra är flytten. Annars är jag ledig!

Kram!

Ninni: Ja det är verkligen tillbaka till ett annat liv med snö och jobb som du har kommit till. Hoppas du ändå hinner fortsätta ta många vackra bilder i fortsättningen också!

Klas är i alla fall aningen piggare nu, så det har vänt som tur är. Och jag har klarat mig än så länge!

Varma kramar till dig i kalla Sverige!