söndag 4 oktober 2009

Förrådsdag

Färdig! Nu är jag i princip färdig med det förbaskade förrådet. Det är så skönt! Det som definitivt är färdigt är saneringen. Vi hjälptes åt att ta det sista giftet i fredags, det kunde jag inte göra själv eftersom det handlade om att torka under hyresvärdens tvättmaskin och diskmaskin som står i förrådet, plus en del tyngre kartonger. Det som återstår är att få Maken att förstå att vi inte kan ha så här mycket pryttlar i förrådet, vi måste rensa hårdare. De felaktiga dörrarna till vitrinskåpet till exempel, som "man kan göra bord av". Kommer det någonsin att göras bord av dem? Jag bara undrar? Och om man ska spara gardinstänger så ska de sedan användas när man behöver gardinstänger, då ska man inte köpa nya. Ett gammalt tennisracket från artonhundra-frös-ihjäl - kommer någon av oss någonsin att börja spela tennis, och kommer vi då att vilja spela med ett gammeldags racket? Ja, ni förstår resten. Förmodligen kommer resten av rensningen ske när vi flyttar in och VI ser att det inte får plats. En del smygrensning har redan skett, men säg inget till Maken.

Färdigsanerat och faktiskt organiserat, även om det inte verkar så.

Tomma kartonger och väskor att packa i.

Fulla kartonger och våra resväskor (den gula är min). Fyra kattburar,
två ska ges bort för de behöver vi tyvärr inte längre. Den här hörnan anser
jag vara färdigpackad. Någorlunda.

Det jag har gjort i dag, förutom att organisera eländet lite bättre, är att jag har släpat in alla hyresvärdens pryttlar igen som jag hade släpat ut och ställt i gästbadrummet i källaren. När jag satte igång saneringen av förrådet visste vi ännu inte att vi får besök sista veckan i oktober, så just då tyckte jag det var en lysande idé att packa undan alla saker som inte är våra så att flyttgubbarna inte kan ta fel. Men, som sagt, eftersom vi får besök snart var det inte längre så praktiskt, så jag fick släpa tillbaks allt till förrådet igen. Nu har de sakerna i alla fall fått en egen hörna allra längst in.

Hyresvärdens pryttlar. Det ser mindre ut än det är, det står saker bakom och emellan också.

Nu återstår att storstäda resten av källaren så att det blir trevligt för våra gäster att bo där. Och så att jag kan fotografera och visa på bloggen hur det ser ut utan att skämmas. Men det spar jag till en annan dag.

17 kommentarer:

Carina sa...

Visst är det underbart med allt man samlar på sig! Jag är precis likadan, jag har en miljon gardinstänger, kommer aldrig att använda dem, en massa fina metall och järnställningar för krukor som gått sönder - som kan bli bord eller ställningar igen om jag köper och hittar krukor som passar... ja, allt sånt som är så enormt troligt att det sker....:)

Marianne sa...

Carina: Haha, jaså du är också ekorre? Det är okej när man har någonstans att förvara alla de där sakerna, men i nya lägenheten kommer vi bara ha ett rum som dessutom ska funka som skafferi, och då kan man inte ha en massa onödigt. Här gick det bra och i Bulgarien hade vi ett helt garage att samla i, men i nya går det som sagt inte. Håhåjaja ... : )

Bloggblad sa...

Jag är inte ekorre, men är gift med en "kan vara bra att ha"-make.

Men trots att jag sjung-fejar då och då, blir det nytt skräp ganska fort. inte nya prylar, men jag lyckas dra omkring det som finns.

Laura sa...

Visst samlar man på sig allt möjligt bråte som "kan vara bra att ha någon gång"! :D De flesta av sakerna kommer man antagligen aldrig att sakna även om man skulle kasta bort dem. :) Vad duktig du är som organiserar och reder upp! Kämpa på! ;)

Kram!

Desiree sa...

Skönt att få packat och utrensat även om det är ett jättejobb som inte är speciellt kul. Du har fått massor gjort verkar det som. DU har helt rätt i att man faktiskt måste rensa rätt hård. Jag tycker du ställer mycket vettiga frågor. Jag är precis som du där att jag inte gillar att sammla på mig bara för att detta och detta kan vara bra att ha till någon dag i framtiden. Antigeen så använder man det inom närmsta året eller så gör man sig av med det.

Marsipanen sa...

ha ha ..
vi har precis likadana strykjärn (såg i tidigere inlägg)
Nu ska jag sörpla lite på mitt te och läsa ikapp vad som händer här!
KRAAAAMEEEN!

KARLAVAGNEN sa...

Imponerad!!! Djupt imponerad!

Saltistjejen sa...

GRATTIS!!! Det är altis såååå underbart när man är färdig med projekt som hängt över en länge och som man itne alls tycker är roliga att hålla på med utan som man enbart gör på tvång.
Hoppas att det gick bra med giftet också. Eller rättare sagt saneringen.
Kramar!!!

Tina sa...

Nää, jag slänger/säljer/ger bort hellre än sparar. Jag klarar INTE av att spara på saker jag inte har använt på ett tag.

Det är en fördel med att ha flyttat så många gånger, jag har haft bra möjligheter att rensa ut.

Jag behåller bara det som jag verkligen vill ha. Men alla är ju olika...

Marianne sa...

Bloggblad: Det går vansinnigt fort när man bor med ekorrar, förråden fylls på inför varje säsong : ) Det är bara två år sedan vi flyttade från en lägenhet med pyttelitet förråd, och har redan lyckats fylla ett helt rum!

Laura: Ett liggunderlag halvt uppkloat av katter - det kastade jag! Fast jag går med på att det är onödigt att ge mina gamla pjäxor till en egyptier : D

KRAM!

Desirée: Dötrist jobb men som du säger vansinnigt skönt när det väl är klart. Det blir i alla fall lite roligare av att gubbsen här ute tycker det är kul att få grejor. I går var det en som fick tre stora, rätt fina tyger som har legat i säkert 20 år nu. Han log väldigt stort.

Kram!

Marianne sa...

Marsipanen: Då kan vi stryka ihop : )

KRAM!

Karlavagnen: Haha, det är jag också faktiskt, att jag äntligen fick det gjort : )

Saltis: Jo det gick bra, jag skaffade munskydd och latexhandskar, så det kändes inte riktigt lika otäckt att ta det sista. SÅÅÅ skönt att det är gjort!

Kram!

Tina: Jag gör mig också hellre av med saker jag inte använder, men vi är som sagt lite olika på den punkten. Okej, vissa saker kan ha ett sentimentalt värde, men inte så många att man fyller ett helt rum!

Annika sa...

ETT jättejobb!! men O vad bra det känns då det är gjort. En lisa för själen!
Måste feng-shuia mer hemma hos mig. Det gäller att komma igång för jag vet hur underbart det känns då det är gjort.
Kram!!

Millan sa...

Harligt att ha gjort en san dar storsanering. Och visst borjar man undra nar man gar igenom alla saker man samlat pa sig... hur tankte man? Jag har en massa gamla gardiner och tyger uppe pa vinden (eller hade, innan vi gjorde var sanering for nagra veckor sedan). Jag har sakert tankt att jag kan ha dem att byta av med, men inte sjutton satter man upp gamla gardiner som man redan nu ar trott pa, nagon gangi framtiden?!
Men visst kanns det skont nar det ar gjort?? Man kanner sig riktigt lattad pa nagot vis...
kram

Carina sa...

Det går alltid att hitta plats för sånt som man kanske kan behöva en dag och därför spar på!

Marianne sa...

Annika: Haha, ja här i förrådet är det inte mycket till feng-shui! Här är det bara stapelbarheten som gäller : )

Snart ska du väl börja Halloween-dekorera, du får vänta med feng-shui till efter jul. Eller kan man ha feng-shui och jul?

KRAM!

Millan: Vet du, jag stod och höll i flera gamla gardiner i går, och jag kastade inte ett enda par! Tänkte att jag gör det när vi har flyttat, för då ser man vad som kan passa i den lägenheten. Men de som inte passar där, de åker, det är en sak som är säker!

Kram!

Carina: Därom tvista de lärde : D

KARLAVAGNEN sa...

Men du - spara burarna. Man vet aldrig om det kan behövas reservdelar!

Marianne sa...

Karlavagnen: Jag ska kolla lite noga på dem. Du har rätt, det kan ju tänkas att man behöver reservdelar. Ska kolla lite vad som finns här också, nästa gång jag är i bra djuraffären.