fredag 9 oktober 2009

Fredagslunch

Åke Kråka.

I dag kände vi för att bara komma hemifrån en liten stund och äta en god lunch. Så vi åkte till Marriotts mysiga trädgård och satte oss. Faktum var att det ett par gånger kom en antydan till sval vind vilket var så oerhört uppmuntrande och skönt! Däremot vet jag inte om jag tyckte att maten var så god, vi beställde båda två hamburgare, men de var alldeles för blodiga för vår smak. Maken hade väl inte några direkta problem att äta upp trots det, men jag åt mig mätt på pommes med majonnäs. De bjöd faktiskt på kaffet efteråt eftersom de insåg att de inte hade lagat maten ordentligt.

Den som tyckte att vår mat var väldigt god var däremot Åke Kråka, han flaxade runt och väntade på att vi skulle tappa någon liten pommes emellanåt, och det är väl klart att vi gjorde det.

Nå, en skön dag har vi haft i alla fall, det är det viktigaste. Nu ska jag ut och vattna blommorna och mata vildkatterna.

Ha en skön helg allesamman!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker Åke verkar vara jättesöt!

Anne sa...

Blodiga hamburgare är inte min grej heller, välstekta ska de vara.
Hellre sällskap av Åke Kråka än en svärm bin som oblygt parkerar på tallriken. Ha en riktigt bra helg!!! Kram!

Marianne sa...

Carina: Jo Åke var söt. Han bor där och tigger mat av alla turister : )

Anne: Ja Åke är i alla fall lite försiktig och väntar tills han blir bjuden, det gör inte bin och flugor!

Ha en BRA helg du också!!!!
KRAMAR!

Desiree sa...

Trevligt att komma ut på lunch tillsammans synd dock att maten inte var något vidare. Jag gillar inte blodiga burgare. Jag är lite skraj då det gäller köttfärs och vill alltid att den ska vara genomstekt. Jag hade inte ätit upp dessa burgare precis som du. Det var rätt att det iallfall bjöd på kaffe efter maten fast de borde nog ha bjudit på hela lunchen faktiskt. Det är dock toppen att ni har det bra och fått njuta tillsammans av eran fredag. Hoppas att resten av helgen blir lika skön.

Emmama sa...

Trist att det inte blev så gott som ni hoppats. Jag vill också ha hamburgare genomstekta så jag hade också snackat till mig en gratis kaffe.. :)

Marianne sa...

Ha,ha -Jag gillar din Åke Kråka. Han påminner om våra skator.
Låter som du haft en bra dag. Själv ska jag läsa ifatt allt du haft för dig i veckan som varit. Själva har vi varit avklippta från stora världen p.g.av ett åsknedslag. Så jag ber att få återkomma.
Kram så länge..:o)

Anna, Fair and True sa...

Låter kanske jättehemskt men först såg jag bara övre delen av fotot och då såg jag bara Åke Kråkas huvud samt något slags rep. Trodde kråkan hängt sig själv eller något!

:)

Bert sa...

I franska alperna har jag en gång "råkat ut för" en inte helt genomstekt hamburgare.

Dagen efter, var inte så kul, om man säger så.

Jag blir aldrig dålig i magen på utlandsresor, utom i Frankrike. Förstår inte... så mycket tvål som de tillverkar där. ;)

marsipanen sa...

ha ha, här heter han HåkanKråka *fniss*
Kan ju vara lite lömskt det där med blodiga burgare, risken att få hänga över toastolen nästa dag är ju inte pytteliten...

Här ska det strax serveras älgfilé med smörstekta kantereller och manedelpotatispuré. Det är ju bara lördag en gång i veckan:D

Kramis!

Otta sa...

Ha en trevlig helg Marianne! Sitter med arbete hela helgen och troligtvis de kommande helgerna också! :-) Ja, vad ska man göra, dygnet har bara 24 timmar och alla vill ha sina rapporter samtidigt. Jag har ett kul jobb så jag gör det ju gärna, men min chef är rädd att när Nour kommer så arbetar jag inte lika intensivt som nu och det kan hon nog räkna med...jag har Nour att ta hänsyn till också. En uppdatering: Nour har fått byta advokat och fått trubbel med att det finns en person till i EGypten som heter som honom och som inte har en så bra bakgrund och det ställer till för honom. Advokaten tror att kommer att fängsla honom i några dagar för att de skall förstå att det inte är honom. Det är helt absurt!!!!
Kramar

Marianne sa...

Desirée: Ja, jag trodde att Klas skulle bli tvungen att jobba hela helgen, men han har faktiskt kunnat ta ledigt lite grann. Skönt det, för han måste ju vila sig lite också. Det blir en hektisk vecka som kommer. Hamburgerkött är ju inte direkt till för att ätas rått, då ska det vara finaste oxfilén som man strimlar till råbiff, men det var inte precis det vi beställde ...

Kram!

Emma: De var i alla fall kundmedvetna nog att erbjuda kaffet utan att vi behövde traggla oss till det, så det var bra. Hamburgare ska vara genomstekta tycker jag också.

Kram!

Marianne: Ett åsknedslag som har varit så kraftigt att ni blev av med Internet? FY bubblan! Hoppas allt är väl igen, nu!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Haha, nä, han verkar livskraftig den lille rackaren, han hade stenhård koll på var det kunde tänkas bli en mumsbit över!

Kram!

Bert: Du tvålade väl till dem efteråt?

Vi klarade magarna efter gårdagen som tur var. Men vi har väl vant oss vid kulturerna här vid det här laget.

Marsipanen: Åke hälsar till Håkan!

Älgfilé låter ju gott! Här ska det snart bli gulasch.

Kram!

Marianne sa...

Otta: NEJ! Så hemskt! Det ÄR bra med personnummer i alla fall, för då kan sådana sammanblandningar inte ske! Har han någon som kommer med mat och vatten till honom ifall det blir så? Kan jag hjälpa till?

Jag mejlar dig!

Kram!

Suzesan sa...

Haha jag har nog fördomar men jag trodde inte det fanns kråkor i Egypten:)

Fast du har ju presenterat denna Herr Kråka förr om jag inte minns fel.

Bra att du avstod från hamburgaren.

Till Otta!! Hoppas det ordnar sig och att de förstår att det är fel fel fel... så hemskt!!

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Det är inte så lätt att veta vilka som trivs både i värme och kyla! Sädesärlorna är nog på väg hit nu i alla fall för att övervintra. Men det stämmer, jag har haft med Åke Kråka en gång tidigare.

Jag hoppas också att det ordnar sig för Ottas man!

Kram!