torsdag 16 september 2010

Farbror doktorn

Stina och Tjorvan i sina burar. De råkade få fel dörrar i hastigheten. Även Tjorvan kommer dock att få en vattenskål på dörren när det blir dags att åka till Sverige.

Nu har vi varit hos veterinären igen. Inom tio dagar före avresa ska katterna avmaskas, så det har vi ordnat i dag. Tjorvan var jättesur på mig när hon tvingades svälja tabletten, den blicken vill jag helst aldrig få igen. Katterna har även fått de dokument de behöver för att resa ut ur Egypten, de har blivit avlusade (inte för att de hade några loppor, men ändå) och de har fått trippelvaccin. Dessutom har vi diskuterat burarna åter igen. Det är jag som är osäker och föreslog att jag skulle köpa burar av veterinären i stället för dem vi redan har, men han tyckte, precis som Lufthansa och Agenten, att de här är alldeles utmärkta. Jag har också frågat honom om tusen andra olika sorters vaccinationer som jag har läst om på Internet, men han tyckte att det räckte så här. Stackarn, jag hade en hel A4-sida full av olika knasiga frågor, men han svarade så snällt på allt.

Onsdag i nästa vecka måste vi dit igen, innan vi ger oss av, eftersom katterna måste undersökas av veterinär inom 24 timmar före avresa. Det är för att se så att de är friska och klarar av flygresan, och så att de inte misstänks ha några smittsamma sjukdomar.

Hjälp hörrni, kattresan börjar närma sig med stormsteg! Sent på onsdag kväll åker vi till flygplatsen, och planet lyfter inte förrän 05.35 på morgonen. Ännu längre dröjer det innan vi landar i Stockholm, där är vi inte förrän 18.25 på torsdag kväll. Att det tar så lång tid beror på att alla tullare och gränskontrollörer ska ha sitt att säga till om. Hemskt! Trösten är att katterna får vila sig lite på Animal Lounge i Frankfurt. Den loungen verkar väldigt bra, de kan ta emot alla sorters djur, från isbjörnar och elefanter till sällsynta fåglar och tropiska fiskar.

Usch, jag har så ont i magen för det här!

39 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vännen! Det kommer säkert att gå bra. Men jag förstår hur du känner. Det blir en lååång resa och ni lär tänka på era små kissar hela tiden gissar jag. Mer eller mindre. Men den där lougen lät väldigt spännande!!! ISBJÖRNAR! Oj! HUR fraktar man dem??? Sövs de?
Skönt iallafall att allt är mer eller mindre klart för avfärd nu. och det där med att ge piller till katter brukar inte vara särskilt kul... Tur det bara var ett.
KRAM!!!!!!

Pettas sa...

Oj, Marianne, jag känner verkligen med dig nu. Sympativärker i magen.
Stor kram!

Marianne sa...

Saltis: Ja nu är allt mer eller mindre klart. Måste bara fylla i den där Försäkran om tullsaksfrihets-blanketten också. Tre sidor där man ska försäkra att man inte ska tjäna pengar på katterna, ungefär.

Men usch, det här är så hemskt. Ska verkligen bli skönt när det är över!

Haha, jag vet inte hur man gör med isbjörnar! Och jag tänker inte ta reda på det just nu heller, det räcker som det är : D

KRAM!


Karin: Tack, önskar att jag hade någon som stoppade in mig i en låda och tog hand om allt tills det var över!

Kram!

aasa, Stockholm sa...

asså jag är nästan lika nervös som du. jag kan inte tänka på er förra kattresa (läste inlägget en enda gång, sedan aldrig mer), för det är så förskräckligt, men det är ju som de andra säger; det KOMMER att gå bra.
vi väntar otåligt på att få bekräftelse när ni kommit fram ordentligt. (sen är det ju nästan lika hemskt att de ska vara i karantän så länge, men det ska ju också gå bra och de har ju varandra).

Dubbelörn sa...

Förstår till fullo din oro o efter det äventyr ni var med om på resan fr Istanbul så blir oron väl bara än värre.

Men nu verkar allt gå bra o jag håller tummar o tår att kattresan går bra. :)

Varma lyckatill kramar

Otta sa...

Det kommer att gå som på räls! Inget att vara oroligt för. Jag är mer orolig över din långa jobbiga resa, du kommer att vara helt slut ju.

Vilken blick Tjorvan har på bilden! Om blickar kunde döda...ha, ha

Kramar

Elisabeth sa...

Förstår verkligen oron över detta, men det kommer absolut att gå bra. Tänk vad skönt det kommer att bli när katterna väl är på plats i Sverige!

Och katter, ja de kan verkligen det där med att se sura ut.

Malin sa...

Jag förstår verkligen att du tycker att det här är hemskt! Jag håller tummarna för att allt ska gå så smidigt som möjligt! Det ser förresten jättefint ut på loungen i Frankfurt.
Kramar

Malin sa...

Jag förstår verkligen att du tycker att det här är hemskt! Jag håller tummarna för att allt ska gå så smidigt som möjligt! Det ser förresten jättefint ut på loungen i Frankfurt.
Kramar

Marianne sa...

Aasa: Tack, vad gullig du är! Det var så hemskt när deras mamma försvann, och det är säkert så att det är därför jag är så rädd nu. Karantänen är jag inte så orolig för, det enda är väl att de kan tro att vi har övergivit dem, men annars tror jag att de kommer att få det väldigt bra där. Jag har ju haft rätt mycket kontakt med dem, och det verkar riktigt bra där. De kommer ju till och med att kunna gå ut och leka i sitt eget lilla uterum!

Jag lovar att hålla er uppdaterade under resan. Bara det finns Internet så blir det i alla fall en kort liten kommentar här hur det går.


Dubbelörn: Ja den där resan från Istanbul spökar ordentligt nu. Men nu har jag själv mer koll än jag hade då, så jag hoppas att det här ska fungera. Tror jag till och med har tänkt på en massa små detaljer som är helt ovidkommande, som avlusning, bara för att jag har läst det någonstans : )

Tack, jag kommer att behöva varenda tumme i hela världen på onsdag-torsdag.

Kram!


Otta: Ja det är inte direkt någonting jag ser fram emot, att först sitta på flygplatsen i Kairo i 7 timmar och sedan sitta på flygplatsen i Frankfurt i 7,5 timmar ... Kommer förmodligen att slockna helt när jag kommer hem till min kompis och får ett glas vin!

Nu älskar hon mig igen, min lilla Tjorva : )

Du får be Kissen tänka på tjejerna nästa vecka!

KRAM!

Marianne sa...

Elisabeth: Ja det ska bli så skönt när de väl är framme och jag vet att tjejen från karantänen har fått dem ordentligt! Vitsen med att jag ska vara i Frankfurt lika länge som katterna är att ifall det är någonting som krånglar, så finns jag där och kan ta hand om det.

Nu är de i alla fall inte sura längre, tur det : )


Malin: Tack, jag tar emot alla tummar jag kan få just nu! Men loungen verkar verkligen jättefin, och jag har läst en del artiklar på nätet om den, och alla öser beröm över den. Så jag hoppas att det ska bli bra.

Kram!

Musikanta sa...

Du får tänka på att katterna kommer att få ett helt annat och bättre liv i Sverige än om de hade fått stanna kvar i Egypten. Även om det tar lite tid! Bry dig inte om att oroa dig förrän det är dags! Du kan inte göra så mycket åt det i alla fall...
Många kramar från Ingrid

Marianne sa...

Ingrid: Nej, jag vet att jag inte borde gå runt och ha så här ont i magen, men det är svårt att göra annat. Nu visar det sig att Klas inte är hemma när vi åker heller, så jag får ta allt själv. Underlättar inte direkt ...

Kramar!!!

Anna, Fair and True sa...

Det kommer gå så bra, så bra (men jag förstår att du är orolig)!

Hur länge är du i Sthlm förresten? Tid för en fika?

Annika sa...

Marianne, det kommer att gå bra. jag bara vet det. Känner det på mig!
Sen ses ni i sve, och sen ska ni återigen bo ihop!
Förstår din ågren, fullt ut. This too shall pass!! Kissarna fixar det, och du med!!
BAMSEKRAMAR!!!!

Marianne sa...

Anna: Ja det MÅSTE gå bra! Jag är i Stockholm två veckor, eller nästan, för jag måste ner till Borås och Malmö också, ev dessutom Göteborg. Men en fika med dig ska jag nog kunna klämma in! Vi mejlar!

Kram!


Annika: Som sagt, det bara MÅSTE gå bra. Men jag är hemskt orolig, och att Klas är bortrest när vi ska åka gör inte saken bättre. Men jag kommer i alla fall att vara på samma plats och samma plan som de hela tiden, även om jag inte får ha kontakt med dem.

KRAMAR!!!

Ole sa...

Visade vår Bamsan bilden där Stina och Tjorvan sitter i burarna och hon såg betänksam ut. Men det här fixar ni! Lycka till!

Kim M. Kimselius sa...

Vet precis vad du går igenom. Det är en hemsk väntan. Jag har genomlidit det flera gånger. Alla gånger har det gått bra. Det kommer det att göra för dina katter också. Kram Kim :-)

Marianne sa...

Ole: Tack! Det bara MÅSTE gå bra det här! Kan tänka mig att Bamsan blev lättad över att det inte var hon som satt i en bur : )


Kim: Ja du har ju också varit med om det här. Det är så skönt att höra att det har gått bra alla gånger när du har fått/skickat hundar. Och jag vet en tjej i Turkiet som har skickat massor av katter. Så jag vet ju att det brukar gå bra. Men ändå ...

Kram!

Desiree sa...

Du ska se att det går bra men visst är man både pirrig och orolig över en sådan resa. Jag ska hålla tummarna och jag önskar er stort lycka till men du ska se att det blir bättre än vad du tror just nu. Det är alltid värst innan. Oj flyttar ni hem nu alltså???? Det har jag missat på något sätt. Vart i Sverige flyttar ni? Jag antar att ni har hittat någonstanns att bo? KOmmer ni hyra något eller kommer ni köpa något så kvickt som möjligt? Många frågor.
Stor kram!

Marianne sa...

Desirée: Nej, du har inte missat någonting, det är bara katterna som flyttar nu. Vi vet fortfarande inte någonting, mer än före nyår. Men när katterna väl är i tryggt förvar i karantänen ska vi ta tag i det här och bestämma någonting själva, för nu måste det ske någonting. Vi måste ju vara i ordning när de släpps från karantänen!

Tack, jag behöver alla tummar jag kan få!

Kramar!!!

StrandMamman sa...

StrandKatten och jag håller klorna och tummarna för att allt ska gå bra för dina kissekatter!!

Tänk, vi kommer att vara "rätt nära" varandra (allt är relativt, så även avstånd sett såhär från nordligt perspektiv!) under några timmar! Vi landar i Tunisien sent (nära midnatt) onsdag kväll :)

Kram!

Anne sa...

Förstår till fullo det här kan ge både magknip och huvudvärk. Det kommer gå jättebra, det är jag helt säker på. Kanske det blir skönt när katterna väl åker iväg för då har liksom resan börjat och det går att börja räkna ner för när ni får träffas igen. Allt praktiskt jobb som gjorts innan är mer eller mindre gjort då också, bara väntan. Det som slår mig är hur helt otroligt noga det är med alla dokument, vaccinationer, avmaskning och allt vad det nu varit. Det är ju hundra gånger strängare och mer omfattande flytta/resa en katt än vad det är för en människa när han bordar planet.
Än en gång, det kommer gå toppenbra Marianne men förstår till fullo det känns oroligt, det är ju dina älsklingar som ska iväg.
KRAM!

Trillingnöten sa...

Det kommer att gå toppen! Dina katter verkar vara vana resenärer numera :) Men det är klart, det är svårt att släppa dem ensamma där. Vilkt häftigt ställe i Frankfurt där de får stanna. Isbjörnar och andra exotiska djur!

ExPIAtriate wife sa...

Förstår att du är orolig men det kommer säkert gå jättebra! Känns ändå tryggt att det är endel att gå igenom innan en sådan resa. Det är klart man har en massa frågor, skönt att de är förstående nog att svara på dem!
Animal Lounge låter jättehäftigt! Jag ser framför mig ett gäng elefanter i lounge baren sippandes en GT, jaha vart kommer du ifrån då? Själv ska jag till Afrika...Hahahaha!

Kram!

Tant Matilda sa...

Hej Marianne!
Du är beundransvärd för all omsorg och omtanke som du ägnar dina katter och inte minst nu i samband med flytten.Fantastiskt! I Grekland säjer man att den som är snäll mot katter går det bra för i livet.
Hoppas dom kommer att trivas i Sverige.I Egypten var ju katten ett heligt djur på faraonernas tid men i Sverige har dom ju aldrig haft sån status;lagårdskatt som fångar möss eller i bästa fall sällskapskatt
.Men dina katter vet väl inte att dom har så fina anor.
Lyckosam resa och välkomna till Sverige.

Katarina på Filippinerna sa...

Jag förstår att du är orolig, det skulle jag också vara. Men jag tror och hoppas det ska gå bra.. Vad tomt det ska bli därhemma..

Animal lounge ja det låter bra,,

Kram

Lotta sa...

Fy vilken resa som väntar, inte minst mentalt. Men allt ska väl gå bra nu med tanke på alla försiktighetsåtgärder du vidtagit. Burarna ser helt OK ut och klart att missarna klarar sig. Tänk om de kunde berätta sen om sin flygresa!
Kram!!!

olgakatt sa...

Lägger till tummar till lagret ovan.Ett gäng tassar ingår oxå säger Olga och Sonja.
Jättekram!

Helly på vift sa...

Lycka till vännen! Förstår att det känns jobbigt. Själv så ordnade jag med microchip och ant-rabies vaccination till mina katter innan jag lämnade Sicilien. Då har jag i alla fall möjligheten att ta med dem till Sverige om 120 dagar. Så länge de har sällskap och får bo kvar på samma ställe har de dock det nog bättre där de är nu även om jag saknar dem sååå mycket ;(

Kram!

Bloggblad sa...

Jag kan tänka mig att det är som att skicka iväg sina små barn ensamma på resa...

Har de någon låda inne i buren att förrätta sina behov i?

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Meme sa...

Marianne! Jag har varit lite dålig på att hänga med ser jag. Flyttar ni tillbaks till Sverige nu? Hur länge har ni varit borta?

Det kommer helt säkert att gå bra, men jag förstår att det känns jobbigt och nervöst nu. Katter är duktiga på att komma över saker och det kommer inte dröja länge förrän de har kommit över även denna resa. Kram till er alla!

Marianne sa...

Strandmamman: Tack! Hälsa StrandKatten att tjejerna är väldigt glada för klorna!

Vad roligt att ni ska till Tunisien! Där har jag aldrig varit, men visst borde vi ha passat på kanske. Å andra sidan är det kanske enklare att ta sig dit hemifrån, man vet aldrig : )

Kram!


Anne: Ja det ska bli riktigt skönt när de väl är i tryggt förvar i karantänen. Det är ju själva resan jag bävar för, inte så mycket karantänen i sig. För jag måste ju lämna dem i från mig då till helt okända människor, och så ska de byta händer hela tiden, agentens kille får ju inte följa med in i tullområdet, ut till flyget osv. Sedan i Frankfurt är det samma sak, fast där tror jag det är lite bättre i och med den där Animal Lounge, och sedan vidare till Sverige. Det plus att de måste åka som bagage, att de måste vara helt ensamma i alla de där timmarna i magen på flygplanet medan jag sitter där ovanför och gottar mig med mat och dryck och böcker. För att inte tala om att någonting händer så att de försvinner ... Jag känner mig så elak mot dem!

Och det är väl mycket därför det är sån hård kontroll också, att de är friska och att alla dokument är i ordning. Man har ju hört talas om folk som smugglar djur i väskor och allt möjligt, och det vill man ju undvika. Bra att kontrollen är hård, tycker jag.

Men som du säger, det är skönt att den här resan med hemflytten äntligen börjar nu, även om ingenting är klart än mer än katterna.

KRAM!


Trillingnöten: Ja det är det som är så hemskt, att behöva lämna dem ifrån sig och inte ha koll. Men det måste gå bra, det finns ingenting annat!

Haha, ja det är synd att de inte kan berätta vilka djur de får se där i Frankfurt. Fast jag tror de håller djuren rätt väl åtskilda för att de inte sak få diverse smittor av varandra, så de kanske inte får se vare sig isbjörnar eller elefanter. Men dofterna måste ju finnas!

Kram!

Marianne sa...

Pia: Ja det är faktiskt skönt att det krävs noggranna förberedelser inför en sån här resa, att det inte bara är att kasta in djuren i en bur och skicka dem. Och det är skönt att alla de jag har haft att göra med verkar professionella.

Haha, ja nu ser jag också den där baren i Loungen framför mig, det kanske är ett par glada och förfriskade katter som landar på Arlanda : D

Kram!


Matilda: Tack för lyckönskningarna och dina fina ord! Nu är de här katterna inte riktigt så fina så att de är heliga egyptier, de är vanliga gatukorsningar från Bulgarien : ) Men de är mina älsklingsungar vilka förfäder de än har!

De hälsar och säger att de ska få fånga många feta möss i Sverige : )


Katarina: Det kommer att bli fruktansvärt tomt! Å andra sidan ska det bli rätt skönt att slippa tömma kattlådor under några månader : ) Men som sagt, tomt blir det. De är ju elva år gamla, så jag minns inte ens hur det var att inte ha några små som bestämmer över mig.

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Det här är rena mardrömsresan. Från Istanbul var det i alla fall direkt, men härifrån måste man byta. Nå, tur att Animal Lounge finns, eftersom de är professionella djurskötare där måste det ju vara bra för katterna.

Kram!


Olgakatt: Hälsa Olga och Sonja och tacka för tassarna! Tjejerna är väldigt tacksamma för det!

Kram!


Helly: Jag tänkte på dina kissar, men jag ville inte fråga för du hade så mycket annat omkring dig. Bra att du ordnade med allt så att du i alla fall kan ta hem dem sedan om du vill. Glöm inte att du måste kolla rabiestitrarna först i så fall. Blir det aktuellt får du gärna konsultera mig, jag hjälper dig med det jag kan!

Kram!

Marianne sa...

Bloggblad: Ja, precis så är det. Dessutom veta om att de får sämsta platserna på planet!

Nej, de har ingen låda i burarna, men just de här katterna går så sällan på lådan så det oroar jag mig inte för. Och OM de skulle göra på sig har de både en frottéhandduk och en absorberande matta i buren, så de behöver inte sitta och bada i det. Men jag tror inte att de kommer att behöva det. När de flyttade hit tog det ju två dygn - pga att mamman försvann - och de gick inte en enda gång trots att de fick låda när jag kom till Istanbul och kunde släppa ut dem i ett kontorsrum. Och sedan blir de utsläppta ur burarna i Frankfurt, så då får de chansen.


Meme: Just nu är det bara katterna som flyttar eftersom de ska sitta i karantän i fyra månader. Men vi kommer efter nu under hösten. Exakt när vet jag inte än. Vi har varit ute i 12 år nu (Bulgarien, Turkiet och här i Egypten), så det är ganska länge. Ska bli väldigt skönt att komma hem en sväng nu.

Jag hoppas att de kommer över resan snabbt! Bara de kommer till karantänen så får de det bra, det är jag övertygad om i alla fall.

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

DETTA KOMMER ATT GÅ BRA!

Dörrarna har du ju redan nämnt, men de skulle bytas ut mot metall antar jag med special låsanordning på?

LUGN OCH FIN DETTA GÅR JÄTTEBRA och TRANSPORTBURARNA SER FINA UT!

Marianne sa...

Karlavagnen: Jag tror att de här dörrarna duger, Lufthansa, Agenten och veterinären har granskat och godkänt burarna. Veterinären har gjort det två gånger, kunde inte låta bli att försäkra mig en gång till när vi ändå var där ... Och så har jag remmarna runt både på längden och tvären så att varken burarna eller dörrarna kan gå upp.

Tack! Jag är livrädd!

KRAM!