fredag 17 september 2010

Reseförberedelser

MuusiKOmposition.

Pust, nu är i det närmaste allt förberett för kattresan. Alla dokument är kopierade och sorterade i tre buntar, en väska är packad med filt, matskål och lite leksaker, försäkring är ordnad och träder i kraft när de kommer hem, kontanter är hämtade ... Återstår att klistra på lite adresslappar på burarna, fler kontanter ska hämtas i morgon och Makens arbetstillstånd måste hämtas och kopieras.

Nu återstår min packning. Vilket inte blir det lättaste med tanke på att det är lite svalare i Sverige än här. Men nu kan jag börja tänka på den i alla fall. Och det blir bara iPaden som får följa med den här gången, inte datorn. I stället ska jag ta kameran för jag VILL traska runt i Stockholm och fotografera. Haha, ni ska se att det kommer att regna och ruska hela tiden så att det inte går att fotografera. Nå, jag vill ha den med i alla fall.

Ja ni hör, jag har inte så mycket roligt att berätta just nu. I stället önskar jag alla en trevlig helg!

19 kommentarer:

Saltistjejen sa...

iPaden blir perfekt. Så mycket enklare att resa med än en dator. :-)
Hopps verkligen nu att allt ska gå vägen och att katterna inte ska känna sig alltför stressade av resan. men jag tror det kommer gå bra jag. Kanske kommer du själv vara den som är mest stressad...? ;-)
Kram och hoppas få se fina bilder från höst-Stockholm senare!

Otta sa...

Trevlig helg! Det skall bli härligt att se dig igen! :-)

Många kramar

Dubbelörn sa...

Skickar den varmaste lyckatillkramen till dig o är helt övertygad om att allt kommer att gå hur bra som helst!

Marianne sa...

Saltis: PLUS att man kan läsa böcker på iPaden! Ok, det kan man på datorn också, men det är inte lika bekvämt.

Stressad är nog jag som kommer att vara, men jag är rädd för att de blir rädda. Usch!

KRAM!


Otta: Tack detsamma - det SKA bli kul att ses!

KRAM!


Dubbelörn: Tack söta du!

Kram!

Suzesan sa...

Res väl när det blir dags för det Marianne. Bästa att säga det i god tid:)

Det kommer gå bra det är jag säker på. Ha en trevlig helg. Du med.

Tack för en härlig bloggvecka!!

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Ja det börjar alltså dra ihop sig. Du verkar iallfall ha det mesta ordnat. Vad gäller packning i väskan så är det ca 10-15 grader och räkna med en del regnskurar. Det har kommit skurar hela veckan denna vecka. Jag hoppas dock att Stockholm visar upp sig från sin bästa sida och bjuder på lite soligt väder då du kommer hit. Hur länge ska du vara i Stockholm? Jag förstår om du har fullt upp men det vore kul att hinna ses kanske om möjlighet ges. Du kan maila mig så får du telefon osv till mig om du vill höra av dig och känner att du har tid. Jag förstår å andra sidan om du har fullt upp. Stor kram och trevlig helg. När flyger ni?
KRam!

Taina sa...

Men oj, är det dags för flytten redan??? Katterna är alltså på väg före er? Hej och hå vad fort det går. Vädermässigt kan jag meddela att vi hade fint väder i Stockholm när vi var där. Lycka till med alla förberedelser och trevlig helg!

Kramar

anna of sweden sa...

Förstår att du känner dig stressad för katterna. Men det kommer att gå bra. Den där loungen låter ju toppen. Tänk så många spännande vänner de kommer att få.

Ha en riktigt skön helg, du också!

Kram!

Pettas sa...

Stort lycka till Marianne! Och katterna!
Ni finns i mina tankar och jag håller mina tummar!

Kramar!

Trillingnöten sa...

Jadu, jag kan tyvärr inte trolla bort regn! Men jag kan hålla tummarna att det försvinner :) och det gör jag!

Anonym sa...

Lycka till! En sån omsorg om djur är det inte vanligt att visa, du har min respekt!
Monica P

Freedomtravel sa...

Det kommer att bli annorlunda att se bilder från hemtrakterna här! Önskar en bra resa!

KARLAVAGNEN sa...

Allt kommer att gå jättebra. Det vill gärna bli bra! Allt ordnar sig!

Vet inte om de får ha leksaker i transportburarna men det där vet du bättre än jag. Hela onsdagen ska jag tänka på dig, förstår din oro - men jag lovar - allt blir bra!!! Promise!!!

Kram!

Lotta sa...

Hoppas din helg blir riktigt bra! Nu verkar ju kattresebestyren vara helt klara!!

Susanne i Marsipanien sa...

regnar gör det, men efter regn kommer solsken!
kramen och lycka till!

Marianne sa...

Suzesan: Tack! Ja det måste gå bra det här. Nu är allt i alla fall förberett så mycket det bara går. Nu kan jag inte göra mer än hoppas.

Tack själv för en bra bloggvecka!

Kram!


Desirée: Ja nu börjar det dra ihop sig ordentligt. Vi flyger torsdag morgon, men ska vara på flygplatsen redan onsdag kväll. Det blir ett jobbigt dygn!

Jag tar gärna en fika om du har tid. Nu vet jag inte än exakt hur mitt program ser ut, jag måste ner till Malmö och Borås och ev Göteborg också, men det vore VERKLIGEN roligt att ses! Jag ska mejla dig. Jag stannar i alla fall till 11 oktober, så jag har några dagar på mig.

Kram!


Taina: Det är bara katterna som flyttar nu, vi blir kvar lite till, men inte så länge hoppas jag. De ska ju "sitta inne" i fyra månader, så det är bra att de kommer iväg nu så att de kan komma hem så fort som möjligt sedan. Och så får vi möjlighet att kanske ta oss ner till Luxor och sånt : )

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja du är ju van och vet att det går bra, mina erfarenheter gör att jag är pessimist i kvadrat. Men det måste som sagt gå bra!

Haha, lite synd att man inte får följa med till den där loungen, tror de kommer att ha det bättre än jag hela dagen i Frankfurt!

Kram!


Karin: Tack! Du kan väl be dina rådjur och igelkottar och gräshoppor och duvor och alla andra djur att hålla sina tassar också : )

Kram!


Trillingnöten: Vad bra, för det blir så svårt att plåta om det spöregnar : )

Kram!

Marianne sa...

Monica: Tack! Tack! Ja de små djuren har ju inte så mycket att säga till om själva, så man måste ta hand om dem så gott man bara kan. Önskar att alla fattade det så det slapp finnas men massa sommarkatter och misshandlade hundar och kor och allt!


Freedomtravel: Det ska bli skoj att upptäcka allt exotiskt som finns i Sverige med kameralinsen! För mig är ju en park ett riktigt blickfång! : )


Karlavagnen: Nej de får inte ha leksaker i burarna, och jag tror inte de är så intresserade av det heller. Leksakerna, filten, matskålar, borste, det vanliga torrfodret ska jag ta i en väska och ge till karantänstjejen på Arlanda, så att de har det när de kommer fram och kan känna sig lite hemma i karantänen. Bara stabil matta och en liten handduk i burarna.

Ja det måste gå bra! Be Nisse hålla tassarna också. Och Morris om hon är kvar.

KRAM!

Marianne sa...

Lotta: Ja nu är allt pyssel med katterna klart. Hjälp vad mycket papper det är, fyra kopior av allt dessutom. Hmm, kanske ska ta extra kopior förresten ifall tullen och vad det kan vara här i Kairo vill behålla någonting. Ska göra det i morgon!

Kram!


Susanne: Bara att hoppas på det där solskenet, och att det inte blir för kallt så att jag fryser ihjäl! : )

Kram!